Filmajánló III. Csak ajánló!
Elküldve: 2009. 10. 23. 10:55
Elküldve: 2009. 10. 23. 11:12
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 11:55
Teljesen egyetértek, csak nem értem, a két filmet hogyan lehet összehasonlítani. Dogville az egyik kedvencem, az Anitkrisztus-t meg én sem értettem, még körülbelül sem.
Szerkesztette: 7of9 2009. 10. 23. 11:12 -kor
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2009. 10. 23. 14:34
Idézet: begbie - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 13:26
Salo?
Te ur isten. Szoval ki az aki ennek a forgatokonyvet megirta? Ki az aki elvallalja a szerepet? Es ki az aki ezt meg meri rendezni? Szanalom ez a film. A szexualis aberracio es emberi szadizmus filmrevitele 2 oran keresztul..fortelem. Hanyni tudnek a sok homoszexualis es gyomorforgato es...aa bazeg, ebben minden van ami az emberi faj legundoritobb mivoltat jellemzi.
Elküldve: 2009. 10. 23. 16:15
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 15:34
pontosan... ez is volt a célja... egyszer láttam, nem is akarom többször, pedig itt van a polcon... Nem is szoktam ajánlani senkinek. Ha valaki mégis megnézi, akkor ne társaságban, főleg ne barátnővel tegye... ez nem olyan, hogy utána megbeszéljük mi tetszett benne...
Elküldve: 2009. 10. 23. 18:03
Az Admirális
Адмиралъ

Látványosak a csatajelenetek, jók a kosztümök-díszletek, ugyanakkor inkább szerelmi történet ez jó kis történelmi körítéssel. CGI kicsit béna, ordít, hogy hol kezdődik a kamu, de gondolom nem annyi lóvéból készült, mint egy amerikai szuperfilm.
Színészek nagyon jók, mondjuk a lamúros dolgok kissé giccsesek szerintem, de az oroszok már csak ilyen szenvedélyesek, gondolom.
Aki bírja az ilyesmit, nézze csak meg, vigyázni, több, mint 2 óra.
Elküldve: 2009. 10. 24. 06:02
Ezt lattam en is, az eredeti DVD doboz rohadt szep es igenyes. A film nem lenne rossz, de a szerelmi szal engem csak irritalt, a noi foszereplo lehet szep (bar annyira nem) de kozel a teljes jatekido alatt csak idegesitett engem.
Elküldve: 2009. 10. 24. 11:10
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 7:02
Sőt, éjjel beficcent egy svéd művészfilm is. (Mondjuk annyira nem is az.)
Låt den rätte komma in/Let the Right One In
/Engedj be!/

>imdb<
Ez egy svéd film, egy szintén svéd bestseller adaptációja.
Okos, vámpíros téma, ilyen megközelítésben még nem láttam filmet.
Dráma, thriller, horror (nem a fröcsögős fajtából).
Ami nagyon megfogott benne, az a két főszereplő totál természetes játéka, és az, hogy (néhány vámpír-klisétől eltekintve) teljesen realisztikus az egész film, kicsit olyan érzésem volt, hogy ez akár Káposztásmegyeren, Kazincbarcikán, vagy éppen akárhol megtörténhet, szóval semmi barokkos-fantasys dolog.
Már készül az amerikai remake - de minek...
Unikum.
Látni kell!
9/10, mert kicsit blődli lett a vége ( de azért üt).
Elküldve: 2009. 10. 25. 11:50
Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 11:10
ott laksz?
Elküldve: 2009. 10. 26. 09:23
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 15:34
Te ur isten. Szoval ki az aki ennek a forgatokonyvet megirta? Ki az aki elvallalja a szerepet? Es ki az aki ezt meg meri rendezni? Szanalom ez a film. A szexualis aberracio es emberi szadizmus filmrevitele 2 oran keresztul..fortelem. Hanyni tudnek a sok homoszexualis es gyomorforgato es...aa bazeg, ebben minden van ami az emberi faj legundoritobb mivoltat jellemzi.
Most utánaolvastam ennek a Salo filmnek a neten.
Oké biztos, hogy beteg, meg durva, de annak idején emléxem, hogy a Cannibal Holocaust is úgy lett terjesztve, hogy betiltott, meg brutális, meg hadnemondjam, milyen über kegyetlen. Megnéztem tavalyelőtt, és hát meg sem rezzentem, de komolyan. Nevetséges volt. Gagyi.
Jó, lehet, hogy a Salo keményebb, de aki látott már A halál ezer arca szintű filmrészleteket (ha lehet, az emberi brutalitást ezzel a "filmmel" tudom legjobban érzékeltetni), abban lehet, hogy nem tud új rettegést kiváltani a film, max borzongást.
Oké, ez nem a többség az biztos..
Szerkesztette: tesa 2009. 10. 26. 09:24 -kor
Elküldve: 2009. 10. 26. 09:29
SZ: valamennyire hasonlo szinten allhat a Shortbus cimu "remekmu" is. Lattam, atporgetve, de en nem ajanlom senkinek. Ha valakit megis erdekel, hogy egy csavo mikepp szopja le onmagat es egyeb balfaszsagok, hat hajra. Amugy en is csak azert neztem meg (ismetlem, atporgettem kb 30 perc alatt az egeszet) mert odakat zengtek rola a lapok.
Szerkesztette: Cellular 2009. 10. 26. 09:32 -kor
Elküldve: 2009. 10. 27. 11:56
Idézet: dani83 - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 11:50
Nem egészen.
The Fall
A zuhanás

Roy Walker (Lee Pace) az 1920-as évek Los Angelesében dolgozik kaszkadőrként. Egy veszélyes mutatvány közben baleset éri, ezért ágyhoz kötötten él. A kórházban, ahol ápolják, megismerkedik egy fiatal lánnyal, Alexandriával (Catinca Untaru). Roy mesés történetekkel szórakoztatja a kislányt különféle hősökről, banditákról és csatákról. A férfi sérülése és a lány élénk képzelőereje miatt a valóság és a fikció határai lassan, de biztosan kezdenek elmosódni, ahogy egyre jobban belelovallják magukat a történetekbe. A férfi célja azonban ridegebb: meséivel a kislány bizalmát szeretné elnyerni, hogy elemeltessen vele némi morfiumot a kórház raktárából, s így tán örökre megszabadulhat fájdalmaitól.
...i...m...d...b...
Tréler
Iszonyat durva látványvilág, vizuális orgazmus, bizarr sztori, meg minden.
Az első fele kicsit unalmas, de utána belelendül.
Kicsit hasonlít A Sejtre (naná, ugyanaz a rendező), meg nekem a Terry Gilliam filmek ugrottak még be, valamint a Végtelen Történet.
Elküldve: 2009. 10. 27. 13:48
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 10:29
Pontosan ilyennek kell érezned. Undorítónak, elviselhetetlennek, olyasminek amit csak kényszerből néznél végig újra. A művészetek, a vallás és az erőszak után a szex is a hatalom eszközévé vált Pasolini szerint, amit bemutat az tehát egyfajta szexuális holokauszt. Sose volt célja, hogy a normális néző egy percig is jól érezze magát alatta.
Amúgy ha már durva filmek: Philosophy of a Knife. 249 percnyi illusztráció a japán 731-es egység tevékenységéhez, akikhez képest még Mengele is egy jámbor buddhista szerzetes volt. Hogy miért készült és miért akarná valaki végignézni, én nem tudom. Ugyanebben a témában, hasonlóan gyomorbarát film a kínai Men Behind the Sun is. A valóságot (és a japánokat) még mindig nehéz ilyen téren felülmúlni.
Elküldve: 2009. 10. 27. 14:17
Idézet: tesa - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 8:23
Huh, a kettőt szerintem nem lehet és nem is szabad összahasonlítani. Az egyik nagy rendező - Pasolini egy mesterműve akinek volt is vele mondanivalója a másik meg csak egy bovli szar volt mindig is...
Elküldve: 2009. 10. 28. 22:45

America: Freedom to Fascism
A Zeitgeist után ez is egy kötelező látnivaló.
Elküldve: 2009. 10. 29. 08:41
Idézet: Dorien - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 22:45

America: Freedom to Fascism
A Zeitgeist után ez is egy kötelező látnivaló.
Hát én nem tudom...
Érdekesnek érdekes, de erős fenntartásaim vannak az ilyen művekkel szemben.
Elküldve: 2009. 10. 29. 14:01
Azt kell mondjam az uj esely csak a film javara valt mert sokkal jobban elveztem mint a moziban. Ott az oriasi vaszon es a szerintem kevesbe reszletes felbontas elrontotta az osszes csatajelenetet, szinte semmit nem lattam abbol mi is tortenik valojaban. Na ez nem igy volt a tv elott.
Aki ugyszint csak moziban latta ezt a filmet eddig es nem tetszett probalja ki HD minosegben a fotelbol, ugy gondolom jobb elmeny lesz.
Elküldve: 2009. 10. 31. 18:03
Elküldve: 2009. 11. 01. 11:53
Egesz nezheto a cucc, legalabb is jobban tetszett a Surrogates-nel, pedig 1x az is megnezheto, habar nem hagy szvsz mely nyomokat az emberben
Szoval kultiuti-s, kedvezmenyes napos, HW kartyas filmnek azert megeri...
Szerkesztette: Vertigo 2009. 11. 01. 11:53 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...

Súgó
A téma zárva.