HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:01

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 15:46

Minden háború szörnyű.
Mondjuk hungarisztán ha akarna világnagyhatalom lehetne, beszivárogtatni kellene az ellenséges vonalak mögé egykét gyúrcsány fecót és pik-pakk taccsra vágná a gazdaságot, államcsőd és egyebek. Utána meg bevonulhatnának fehér lovon.
Tudod amúgy még mi a szörnyű? Liberálkommunistáknak dolgozni olyan munkát, aminek az a célja, hogy az állami pénzeket minél jobban leakasszák haverokkal, amiből kórházakat újíthatnának fel pl., mindezt szar fizetésért.  És még azt is megcsinálták, hogy fel se mondhass, mert különben  éhen döglessz.
Most meg majd "emelünk" tréfát, hogy még szarabb legyen nekem, ezeknek a szennyeknek meg még jobb.
Bár mondjuk azt kollégáinkkal már letárgyaltuk, hogy a halál az ilyeneknek túl kegyes büntetés lenne. Én önfenntartó koncentrációs táborokat hoznék létre, aztán szerszám nélküli gátépítés címszóval befejezném és tökéletesíteném a hazai árvízvédelmi rendszert. :)

Ez melyik film?

Miért kell a kib@szott politikát mindenbe belekeverni?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#882 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:06

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 15:46

...

:offtopic: Ne vedd szemelyeskedesnek, de te tenyleg Connect utan akarsz menni? A francert kell ezt a mocsokot ide is betolni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#883 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 14:26

Én mindenesetre már bottal se vagyok hajlandó megpiszkálni az ilyen filmeket, de hogy még tarantino is beáll a sorba az már sokk. Egyszerűen annyira átlátszó és undorító ez a lejárató propaganda amit még így 60 év távlatából is nyomatnak a nácik ellen, hogy az valami hihetetlen. Arról nem beszélve, hogy nem volt a német katonák 100%-a náci, márpedig (szinte) minden filmben így van beállítva, hogy mind vérszomjas már-már állatszerű és buta. Buta ez a legjobb vicc.

OFF

Múmia, legalább vennéd a fáradtságot hogy megnézd miről szól a film.
Pont nem arról amit mondasz, pont bemutatja azokat a németeket akik a háború ellen voltak, annak ellenére hogy harcoltak, nem értették miért kell annak történnie, aminek. A céljuk a merénylettel a háború leállítása és tárgyalás a szövetségesekkel lett volna. De ez történelem órán is kiderült már.
Persze, nem mind volt náci tény és a "felszabadító" szovjet hadsereg sem meseországból érkezett, ez is tény. Tiszteletre méltóak a megformázott szereplők, hogy megpróbáltak a béke és az értelmetlen gyilkolás ellen szembefordulni Hitlerrel, pont ezt lovagolja meg a film sztorija.

Először gondolkozunk, utána nyomjuk a szokásos demagóg szöveget.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#884 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:50

Reservoir Dogs nekem valamiert nem jott be. Pulp Fiction-nel jobb Tarantino alkotast meg nem lattam.

#885 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 16:57

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 15:00

De ütni kell a vasat. Winslet néni is elmondta, hogy oszkárt holokauszt filmre adnak.

ez is urban legend.
gay témára adják, lásd túl a barátságon.... :)

#886 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:13

Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 16:25

OFF

Múmia, legalább vennéd a fáradtságot hogy megnézd miről szól a film.
Pont nem arról amit mondasz, pont bemutatja azokat a németeket akik a háború ellen voltak, annak ellenére hogy harcoltak, nem értették miért kell annak történnie, aminek. A céljuk a merénylettel a háború leállítása és tárgyalás a szövetségesekkel lett volna. De ez történelem órán is kiderült már.
Persze, nem mind volt náci tény és a "felszabadító" szovjet hadsereg sem meseországból érkezett, ez is tény. Tiszteletre méltóak a megformázott szereplők, hogy megpróbáltak a béke és az értelmetlen gyilkolás ellen szembefordulni Hitlerrel, pont ezt lovagolja meg a film sztorija.

Először gondolkozunk, utána nyomjuk a szokásos demagóg szöveget.

Látod pontosan a tudatlanságra alapozva támadsz nekem, holott én pontosan tisztába vagyok vele miről szól a film és pont ez a bajom. Hogy a filmek szerint csakis az lehetett normális ember, aki hazaárulást követett el. Éppen ez  baj, hogy pont ezt lovagolja meg a film. Olyan filmet miért nem csinálnak, ami azokról szól akik churchillt akarták megöletni? Persze volt már ilyen, de abban is azok voltak a gonosz nácik és nem az ő szemszögükből játszódott a film.

Egyáltalán mi a demagóg ezen? Ha előkerül valami politikai téma, rögtön jön valaki nagy mellénnyel puffogtatva, hogy demagóg.

Ha valami demagóg akkor pontosan ezek a filmek a demagógia díszpéldányai, miszerint a 2 vh. németek meg a nácik csak és kizárólag gonosz gyilkos barbárok lehetnek, kivéve ha átállnak a "jó" oldalra.

#887 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 17:13

Látod pontosan a tudatlanságra alapozva támadsz nekem, holott én pontosan tisztába vagyok vele miről szól a film és pont ez a bajom. Hogy a filmek szerint csakis az lehetett normális ember, aki hazaárulást követett el. Éppen ez  baj, hogy pont ezt lovagolja meg a film. Olyan filmet miért nem csinálnak, ami azokról szól akik churchillt akarták megöletni? Persze volt már ilyen, de abban is azok voltak a gonosz nácik és nem az ő szemszögükből játszódott a film.

Egyáltalán mi a demagóg ezen? Ha előkerül valami politikai téma, rögtön jön valaki nagy mellénnyel puffogtatva, hogy demagóg.

Ha valami demagóg akkor pontosan ezek a filmek a demagógia díszpéldányai, miszerint a 2 vh. németek meg a nácik csak és kizárólag gonosz gyilkos barbárok lehetnek, kivéve ha átállnak a "jó" oldalra.

hát, mivel faji alapon népirtást akart Hitlen, csak "jó" oldal volt vele szemben :omg:
ez a mein kampf-ban is benne van, szóval nem a "demagóg" anti-Hitler propaganda találta ki.

de ez már baromira off....

beszéljenek a filmek helyettünk:

Kép

1x nézhető akció kb, a komputer technika erősödik, a többi gyengül, a sztori meg reverzibilis...

#888 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:59

Kép

imdb

Még annyit, hogy a jófajta 2. vh-s filmekben szinte egytől-egyig szerepel a németek moralizálása, személyes tragédiája is. Pont a Valkür is erről szól, hogy nem mindenki volt droid, nem?

Azért azt meg ne várjuk el, hogy az SS-t/Wehrmachtot Üdvhadseregként állítsák be.

Tudom, most jön, hogy a ruszkik még genyábbak voltak, az amcsik nyílt német városokat bombáztak porig, a holokausztot meg a zsidók találták ki, ugye.
Na már nekem is az agyamra ment ez a sok politika, sry.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#889 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 18:03

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 17:59

holokausztot meg a zsidók találták ki

Nem, ők az uzsorakamatot! :)

A WW2-es filmek királya:

Kép
Daedalus is the Internet

#890 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:00

Valóban egyoldalú meg didaktikus Hollywood e téren, de azért hazánk háborúhoz való viszonya és a kormányzónk kiugrási kísérlete is mutatja, hogy ha nem is éjfekete és hófehér volt akkoriban a világ, de morálisan nem egyenértékű felek küzdöttek akkor.

Amúgy Amerikának ez úgyis a nemzeti legendárium része, mint nekünk a török uralom, ne várjunk tőlük túl sok szürke árnyalatot; Európa, pláne a német film már más tészta, ld. a már melegetett Bukást, de már az HBO-BBC koprodukció Összeesküvésben sem csak vérgőzös gyilkosokat láthatunk a Birodalom vezetőiként.

#891 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:05

:offtopic:

Miért voltak "jó" és "rossz" német katonák? Nem háború volt véletlenül? Ennyi erővel a szövetségesek is nagyon "rosszak" voltak amikor tök feleslegesen porig bombázták Drezdát és még sorolhatnánk (atombomba..).

#892 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:34

Hogy a filmek szerint csakis az lehetett normális ember, aki hazaárulást követett el. Éppen ez  baj, hogy pont ezt lovagolja meg a film.

:offtopic: Hazaarulas? Hazaarulo az az ember, aki a sajat hazajat is pusztulasba vezeto orult diktator eletere tor? :legyint:

Ontopic, es nagyon mas:

Kép

Ördög vigye - parades szereposztas: Psota Irén, Bezerédy Zoltán, Dörner György, Gáspár Sándor, Reviczky Gábor... es az egyik forgatokonyv iro - az akkor meg tenyleg jo humoru - Fábry Sándor.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#893 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:15

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 16:50

Reservoir Dogs nekem valamiert nem jott be. Pulp Fiction-nel jobb Tarantino alkotast meg nem lattam.

Pedig igen jó! :up:
És akkor már én is ajánlok valamit. A hétvégén láttam (már nem először).

A nagy ugrás (The Hudsucker Proxy)
Kép

#894 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 23:32

el lehet menni demegógizálni a kuruc.info-ra, meg a rendszert meg az embereket meg az etnikumokat szidni.
ez itt nem a topik. ez itt nem az a fórum. téma lezárva.

#895 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 23:44

Kép

bár már korábban is láttam, de a minap ismét meglestem, és még mindig nagyonjó film. elég brutálisan mutatja be mi zajlott sierra leonéban akkoriban.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#896 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 07:11

Jaja, a Blood Diamond jo kis film.

#897 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 08:18

Hát igen. Annak ellenére, h mennyire egy nyálgépnek tartottam Dikábriót a Titanic után, el kell ismerni, h nem nagyon van olyan filmje, amibe bele lehetne kötni.
Semper Fi

#898 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 09:30

Idézet: joshua7 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 8:18

Hát igen. Annak ellenére, h mennyire egy nyálgépnek tartottam Dikábriót a Titanic után, el kell ismerni, h nem nagyon van olyan filmje, amibe bele lehetne kötni.

blood diamond, tégla, kapj el ha tudsz meg ez az új hazugságok hálójában, meg amiket kihagytam.
nyálgép image a múlté, elég erősen.

#899 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 10:37

Nekem mar a Part is bejott tole, aztan az Aviator is, amit kihagytatok a felsorolasbol. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#900 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 11:56

Nekem még mindig az Egy kosaras naplója a kedvencem tőle :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

Téma megosztása:

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46