HWSW Informatikai Kerekasztal: TV sorozatok TOPIC IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (415 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 411
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV sorozatok TOPIC IV. Értékeld a témát: ***** 8 szavazás

#8241 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 10. 16. 21:22

Nekem 46 lett. De ebből többet nem is néztem, csak simán emlékeztem rá a képekről. Illetve volt, amit elhamarkodottan klikkeltem. Szóval lett volna 47-48 is. Én pl a homok titkait néztem. :D Abban volt talán a gyagyás tónyó... :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#8242 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 10. 16. 21:27

Mai sorozatokkal már nem menne így.
Mindössze 3 országos csatornán mentek.
Tetszett vagy nem elkapcsolni nem nagyon volt hová.

Ugye annak idején egyikőtök sem adott pénzt Isaura felszabadítására? Kép

SZERK:

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2017. 10. 16. 22:22

Nekem 46 lett. De ebből többet nem is néztem, csak simán emlékeztem rá a képekről. Illetve volt, amit elhamarkodottan klikkeltem. Szóval lett volna 47-48 is. Én pl a homok titkait néztem. :D Abban volt talán a gyagyás tónyó... :D

Akkor még suliba jártam, Antal nevű osztálytársam ezt megkapta párszor. Kép

üdv

Szerkesztette: szabi 2017. 10. 16. 21:29 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#8243 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 10. 19. 16:14

Ma jött az email a Netflixtől:

"Coming Friday, October 27th... Stranger Things 2

Stranger Things
ALL EPISODES
October 27th
"
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#8244 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 10. 22. 11:37

Befejeztem a Riverdale 1. évadát.
Tulajdonképpen a 12. résszel véget ér (kiderül, hogy ki ölte meg Jason Blossom-ot), a 13. kizárólag a 2. évadot vezeti fel.

Nem bánom, hogy megnéztem, de nem volt olyan ütős mint a 13 Reasons Why, ahol az utolsó jelenetnél, ahogy autóznak a srácok volt valamit féle megváltás-érzés, legalábbis, nekem volt.
A Riverdale-nél csak tudomásul veszi az emberfia (a kikövetkeztethetetlen, bár nem teljesen illogikus) megoldást, és elmélázik, hogy az egyébként szimpatikus fiatalok miatt érdemes-e Szabó család/Szomszédok jelleggel tovább nézni.

#8245 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 10. 25. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 08. 17. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2017. 07. 21. 13:54

Érdemes eredeti nyelven nézni a big bang theoryt is.

Igen. Legyszives, aki teheti az angolul nezze mert a magyar szinkron az lemeszarolja a karaktereket. A szoviccekrol nem beszelve.

Sajnos, ez is bevésődés kérdése, azaz hogy melyikkel találkozik előbb az ember.
Több évadnyi magyar nyelvű epizód után, bármilyen furcsa, az eredeti hangok zavaróan hatnak, különösen Leonardé és Sheldoné.
A magasabb magyar hangok, véleményem szerint, sokkal jobban passzolnak ezekhez a vicces, ám izgága és idegesítő figurákhoz, mint a saját eredeti, mélyebb hangjuk.
(Ellenben az IT Crowd-ot előbb angolul láttam, utána a magyar szinkront gyalázatosnak találtam, csak pár percig bírtam.)

A szóviccek, nyilván, gondot okoznak (pl. 04 may vs. may the force), de, szerintem, nem végeztek rossz munkát.
Valamelyik nap, találomra ráböktem a 8. évad 8. epizódjára megnéztem angolul és magyarul is, majdnem szóról-szóra egyezett a magyar szöveg az eredetivel.

A gyűrűk ura részeit közel egyidőben láttam angolul és magyarul, élmény szempontjából egy szinten állnak, egyedül Aragorn karakterénél tűnt úgy nekem, hogy Selmeci Roland hangja sokkal jobban illik a karakterhez, mind Viggo Mortensen eredeti hangja.
(Ahogy az István, a király is Pelsőczy László kinézetével, de Varga Miklós hangjával vált legendássá.)

Szerkesztette: scaurus 2017. 10. 25. 10:39 -kor

#8246 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 10. 31. 17:23

Hm, már minden szinten megy az univerzum építés (vagy csak egy mezei "crossover"?).

Riverdale-spinoff: jöhet a Sabrina, The Teenage Witch

sorozatjunkie.hu/2017/10/16/riverdale-spinoff-johet-a-sabrina-the-teenage-witch/

#8247 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 04. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2017. 10. 25. 09:38

Sajnos, ez is bevésődés kérdése, azaz hogy melyikkel találkozik előbb az ember.
Több évadnyi magyar nyelvű epizód után, bármilyen furcsa, az eredeti hangok zavaróan hatnak, különösen Leonardé és Sheldoné.
A magasabb magyar hangok, véleményem szerint, sokkal jobban passzolnak ezekhez a vicces, ám izgága és idegesítő figurákhoz, mint a saját eredeti, mélyebb hangjuk.
(Ellenben az IT Crowd-ot előbb angolul láttam, utána a magyar szinkront gyalázatosnak találtam, csak pár percig bírtam.)

Félig értek egyet. Bevésődés, ha a bevésődésnek nevezzük a megszokást általában, azaz nem csak egy sorozat vonatkozásában. Én pl. annyira elszoktam a szinkrontól, hogy semmit nem néznék már szinkronosan. Egyszerűen idegesítenek a magyar szinkronok, mindenkinek olyan nyávogó, szétkompresszált, vastag, túl érthető, túlszínészkedett, a végletekig túlmagyarosított hangja van, függetlenül, hogy magyarul láttam-e először. Már az első 5 másodpercben irritál, mert bár semmit nem nézek szinkronosan, de tolok pár sorozatot, amit dualsávosan az enmagról húztam le (a magyar hangsáv miatt több a seeder, azért), és mikor a telefonomon nézem, néha az első pár másodpercben bevirnyákol a szinkronos hang, míg át nem kapcsolom angolra, sajnos a telefonos lejátszóknál nincs automatikus nyelvkód alapján történő nyelvválasztás, ahogy pl. mpv-ben, mplayerben (plusz frontendjeiben pl. SMPlayer), VLC-ben be lehet állítani, hogy azt a hangsávot részesítse előnyben, amelyiknek a leírása en, eng, english, vagy ezek hiányában második hangsávot válassza, és a feliratot kapcsolja ki, de pl. az androidos VLC már ezt nem tudja, meg az mplayer androidos frontendje, az MXplayer sem, az androidos klónok mindenből szénné vannak butítva (pl. az androidos foobar2000 is egy szégyen az asztali verzióhoz képest).

Plusz a szinkronizált hangsávban nem úgy oldanak meg egy csomó háttérzajt, egy részük hiányzik is (lépéshangok a szobában, székrecsegés, telefoncsörgés, ablakon át beszűrődő forgalomzaj, stb.). A szóviccek csak sitcomnál fontosak. Nyilván megszokás kérdése, mert az idegen nyelveknek más a hanghordozásuk eleve, nem arról van szó, hogy a hangszíne mennyire egyezik egy-egy karakternek, pl. mélyebb-e a hangja. Plusz egy érdekes dolog, amit megfigyeltem, hogy pl. sorozatokban néha ki van írva a helyszín, és időpont, erre a magyar narrátor beolvassa, de minek. A magyar néző is ugyanazt látja, nem igényel fordítást (ilyen városnevek, meg California), ráadásul ki sem tudja normálisan ejteni, de azért felolvassa. Mert azt értem, hogy néha rövidítve van az államnév, és akkor nem lesz mindenkinek egyértelmű, de sokszor még ez sem lenne lényeges.

Szerkesztette: Raynes 2017. 11. 04. 20:37 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8248 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 11. 26. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 11. 04. 20:33

...Egyszerűen idegesítenek a magyar szinkronok, mindenkinek olyan nyávogó, szétkompresszált, vastag, túl érthető, túlszínészkedett, a végletekig túlmagyarosított hangja van, függetlenül, hogy magyarul láttam-e először.
...

Úgy alakult, hogy láttam 1-2 részt a Murdoch felügyelős sorozatból.
A "netes tékából" 2 epizódot megnéztem eredeti nyelven.
Feltehetőleg a fülemmel (és/vagy a megszokással) van baj, de, Isten bizony, csukott szemmel nem bírtam különbséget tenni, hogy épp Murdoch nyomozó, Brackenreid felügyelő vagy Crabtree tizedes beszél.
Mindháromnak amolyan egyen hangmagasságú, hangszínű és teljesen színtelen angolszász kutyaugatós hangja van - legalábbis nekem úgy tűnik.

#8249 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 26. 23:37

Vegigszenvedtuk a netflixes The Mistet.

Elso 8 resz hasonlo elvezetet hozott mintha valakit tokonrugnak. Utolso ket resz egesz kiraly lett.

Kar erte. Nyilvan elkaszaltak a masodik szezont.

Elkezdtuk a Punishert. Ez jobb. Eddig.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#8250 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 11. 27. 03:56

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2017. 11. 26. 13:00

Úgy alakult, hogy láttam 1-2 részt a Murdoch felügyelős sorozatból.
A "netes tékából" 2 epizódot megnéztem eredeti nyelven.
Feltehetőleg a fülemmel (és/vagy a megszokással) van baj, de, Isten bizony, csukott szemmel nem bírtam különbséget tenni, hogy épp Murdoch nyomozó, Brackenreid felügyelő vagy Crabtree tizedes beszél.
Mindháromnak amolyan egyen hangmagasságú, hangszínű és teljesen színtelen angolszász kutyaugatós hangja van - legalábbis nekem úgy tűnik.
Még egy részt sem láttam ebből a soriból. Lehet belenézek, kutyaugatós hangot még nem hallottam. Régebben zavart, hogy főleg az újabb angol nyelvű filmekben meg sorozatokban olyan halkan, lihegve beszélnek a szereplők, mintha suttognának, de ezt az utóbbi időben egyre kevésbé tapasztalom. Vagy a fülem szokott hozzá, vagy kezdenek felhagyni ezzel. Tény, hogy a hanghordozásuk más, ezért is idegen nyelv.

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 11. 26. 22:37

Vegigszenvedtuk a netflixes The Mistet.

Elso 8 resz hasonlo elvezetet hozott mintha valakit tokonrugnak. Utolso ket resz egesz kiraly lett.

Kar erte. Nyilvan elkaszaltak a masodik szezont.

Elkezdtuk a Punishert. Ez jobb. Eddig.
Nem te vagy az első, aki írja, hogy a Mist szar, el van nyújtva. Terveztem pedig belenézni, de így, hogy sorra ilyen rossz kritikákat olvasok róla, nem pazarlok rá időt. A Punishernek csak a trailerét láttam, a képembe tolta a Netflix, az alapján nem tűnt nagy szám sorozatnak, de ki tudja, attól lehet jó. Viszont a Godless trailere tetszett, meg a sorozatjunkien is jókat írnak róla, inkább belekezdek abba. Netfikáról most a Frequency-t és a Limitless-t nézem, a Bates Motel pihenőn van (nem azért, mert rossz, csak mindig van másik sorozat, amire inkább vagyok kíváncsi). Mellette letöltésből még mindig a Mentalistát fejezem be (5. évadtól kezdtem bepótolni az elmaradást), már csak két félévad van hátra, de Person of Interest is megy mellette néha napján, azzal kezdek eléggé lemaradni. A most futók közül csak a TBBT-t, a Brooklyn 99-t, meg a Supernaturalt követem, és várom, hogy kezdődjön a Schitts Creek meg a Santa Clarita Diet, az előbbi csak januártól várható, a másik nem tudom mikor, elvileg lesz annak is új évadja. A Travelers-t lenyomtam, elvileg annak is lesz valamikor új évadja.

Egy jó tanács a végére: ha valami nem tetszik, ne szenvedjetek vele 8 részt. Ha 1-2 rész alatt nem tud hozni valamit, ami miatt jó nézni, kaszálni kell. Eleinte én is nehezen kaszáltam, nehezen kezdtem el sorozatot, de azt mindig befejeztem (lásd legutóbb Continuum, végignéztem annak ellenére, hogy a végére egyre gyengébb lett). Most viszont annyi minden hozzáférhető, hogy nem éri meg egynél leragadni, főleg, ha szenvedős. Emlékszek, hogy a Walking Dead-del is öt és fél évadon át szenvedtem. Évekkel ezelőtt a The Wire-nek is végigszenvedtük faterral az első évadját, mert mindenki dicsérte orrba-szájba, hogy milyen zseniális kultsorozat, de baromira untuk, egy elnyújtott, vontatott, végletekig unalmas valaminak tűnt, és az évad végén sem tudott semmi érdekessel szolgálni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#8251 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 11. 28. 12:36

Hm.
A Murdoch nyomozós sorozat, amellett, hogy Murdoch mindent feltalál az UV-lámpától a golyóálló mellényig és a mosogatógépig és a többiek sem tétlenkednek (a tizedes feltalálja az élő sportközvetítést, a felügyelő meg a tizenegyes elleni sorfalat), plusz az epizód címek mindig utalások (pl. Murdch Identity, Bend It Like Brackenreid), úgy tűnik tele van Torontó/Kanada történetének eseményeivel (torontói tűzvész, első fekete képviselő, első jogász nő, stb.) - és egész fogyasztható/szórakoztató módon tálalja ezeket (azaz nem didaktikus iskolatévé jelleggel).

Amin meglepődtem, az egyik epizódban, amit nemrég láttam, volt egy Sarah Franklin nevű karakter, aki pl. egy enyhe utalás a valóban élt Rosalind Franklinra:

Rosalind Franklin: Ellopták tőle a Nobel-díjat?
nlcafe.hu/ezvan/20141116/rosalind-franklin-elete/

Sexism in science: did Watson and Crick really steal Rosalind Franklin's data?
theguardian.com/science/2015/jun/23/sexism-in-science-did-watson-and-crick-really-steal-rosalind-franklins-data

Lehet, hogy ha a sorozatot "darálni" kár is volna, de alkalmanként egy-egy epizód megnézhető belőle.

És még 2017-re is akadt egy webes mini, spin-off sorozat:
murdochmysteries.wikia.com/wiki/Beyond_Time

Szerkesztette: scaurus 2017. 11. 28. 12:36 -kor

#8252 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 12. 05. 17:34

Belelapoztam a VOX magazin 2017/2 számú, Sorozatok 2 különszámába:

Kép

Még olvasni is fárasztó, hogy mennyi régi és új, köztük rengeteg érdekes sorozat van.
Kérdés, hogy aki esetleg idővel győzné is, hogyan tudna befogadni ennyi infót.

Mondjuk az a remake ötlet "tetszett", hogy újrázzuk a David Carradine-féle "annyira debil, hogy már jó" Kung-fu sorozatot női főszereplővel az 50' évek Amerikájában.
De felmerült a Rendes fickók c. film sorozattá konvertálása, szintén női főszereplőkkel.

#8253 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 12. 09. 22:09

Ajánlásra belekukkantottam a Freaks and Geeks (magyarul Különcök és stréberek) sorozat 1. részébe.

en.wikipedia.org/wiki/Freaks_and_Geeks

Az első évad sem ment le, méltatlanul elkaszálták.

Az 1. epizódból már rögtön nyilvánvaló, hogy egy csomó későbbi sorozat, pl. az Agymenők, a 13 okom volt, innen (is) csírázott.
Két dolog pedig gyanúsan ismerős volt a nemrég megtekintett Pókember: Hazatérésből:
- a "homecoming"
- az "academic decathlon".

Utánanézve kiderült, hogy nem véletlen, a Pókember: Hazatérés egyik forgatókönyv írója az a John Francis Daley, aki a Freaks and Geeks egyik főszereplője (egyébként meg dr. Lancelot Sweets a Dr. Csont sorozatból).

Bővebben (angolul):
moviepilot.com/p/freaks-geeks-is-brilliantly-connected-to-spider-man-homecoming/4317185

Ja, és "homecoming" angolszász közéiskolai hagyomány, amikor az öregdiákok visszalátogatnak iskolájukba.

#8254 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 03:20

Most kezdtem bele a The Good Place-be. Ez valami mocsok jó, ilyen humorral hozzányúlni ilyen témához. 20 perces sitcom, de a legjobb sorozat, amit a Santa Clarita Diet és a Schitt's Creek óta láttam. Kicsit a Pushing Daisies-re hajaz, de van benne egy kevés a Dead Like Me-ből is, pedig nem Bryan Fuller sorozata. Csak úgy tekerem le a részeket, annyira jó. Mellszobor kollégának is nagyon ajánlom. A Godless is nézős eddig, csak kicsit lassú, de a westernek mindig lassú folyásúak. Mindkettő netflixes.

Lenyomtam a Frequencyt, valahol tetszett is, de sok filler meg lelkizős epizód volt, meg a végét is összecsapták, úgyhogy hiába nem rossz, nem tudom ajánlani. Most a Travelers 2. évadját nézem helyette a Godless mellett. Majd januártól az Odd Mom Out-ot folytatom a 2. évadtól, azt is ajánlom mindenkinek, bár az nem biztos, hogy mindenkinek be fog jönni, de 20 perces sitcom nem rabol el sok időt, érdemes nézni. Ráadásul nincs fent sehol, csak külföldi public torrenten, és nehéz leszedni, ha valaki rászánja magát, akkor az eztv-s release-eknél még akadnak seederek, főleg DHT-val.

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2017. 12. 05. 16:34

Még olvasni is fárasztó, hogy mennyi régi és új, köztük rengeteg érdekes sorozat van.
Kérdés, hogy aki esetleg idővel győzné is, hogyan tudna befogadni ennyi infót.
Irány a sorozatjunkie.hu. Nem mai oldal, ott olvashatsz egy csomó sorozatajánlót, értékelést, kommentet, szavazást, mikor melyik sorozat volt népszerű, jó. Ha valami nem lenne fent a Netflixen, akkor megpróbálhatod az Amazon Prime-ot, ha ott még elő vagy fizetve vagy torrent. A Netflixet is túrhatod, annak alapján, amit megnéztél, vagy nézel, ajánl hasonló sorozatokat, filmeket. Ha esetleg olyat néztél volna, ami nem tetszett, azt töröld ki a fiókbeállításoknál az előzmények közül, és akkor nem fog ahhoz hasonlóakat ajánlani a rendszer.

Azzal egyetértek, hogy egy csomó jó sorozatot kaszáltak el az első évad közben, után, mert hiába volt jó, nem hozta azokat a nézettségi adatokat, amit a csatorna a beleölt pénz alapján várt volna. Ami kirívó esetként eszembe jut rá példának, az az Awake, de némileg ilyen a Frequency is, igaz az már gyengébb. Freeks and Geekset nem ismerem, nem nagyon szeretek amúgy sem olyan sorit elkezdeni, amit kaszáltak, mert befejezés nélküli lesz.

Abba az angolszász kutyahangú sorozatba még nem néztem bele, mindig elfelejtem.

#8255 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2017. 12. 31. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 12. 31. 03:20

Most kezdtem bele a The Good Place-be.
...

Más is mondta már, felveszem a bakancslistára, de előzi a Riverdale 2. évad és a Stranger Things 2. évad.

...
Irány a sorozatjunkie.hu. Nem mai oldal, ott olvashatsz egy csomó sorozatajánlót, értékelést, kommentet, szavazást, mikor melyik sorozat volt népszerű, jó. Ha valami nem lenne fent a Netflixen, akkor megpróbálhatod az Amazon Prime-ot, ha ott még elő vagy fizetve vagy torrent. A Netflixet is túrhatod, annak alapján, amit megnéztél, vagy nézel, ajánl hasonló sorozatokat, filmeket. Ha esetleg olyat néztél volna, ami nem tetszett, azt töröld ki a fiókbeállításoknál az előzmények közül, és akkor nem fog ahhoz hasonlóakat ajánlani a rendszer.
...

Az Amazon Prime-ról annyit, hogy akadnak sorozatok, meglepő módon, amikhez van "gyárilag" magyar felirat, pl. Mr. Robot.
A Riverdale-t egyébként a Netflix ajánlotta a 13 Reasons Why alapján, ami, tudom, neked nagyon nem jött be.

...
Abba az angolszász kutyahangú sorozatba még nem néztem bele, mindig elfelejtem.

Nekem minden angol kutyaugatós.
Az írott szöveggel jól boldogulok, regényt szótár nélkül olvasok (nyilván, van, amit nem értek, de a lényeget kihámozom), ha egyedül nézek valamit otthon, akkor az angol hangsávot angol felirattal nézem, DE, nagyon gyakori, hogy a szöveg ismerete ellenére (többször visszatekerve) sem hallom ki, hogy azt mondják élőszóban, ami oda le van írva.
Valószínűleg el kéne töltenem nyelvterületen időt, hogy megszokjam/megértsem az élőbeszédet.

#8256 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2017. 12. 31. 13:34

Más is mondta már, felveszem a bakancslistára, de előzi a Riverdale 2. évad és a Stranger Things 2. évad.
Na, azért. A Riverdale-be majd belenézek.

Az Amazon Prime-ról annyit, hogy akadnak sorozatok, meglepő módon, amikhez van "gyárilag" magyar felirat, pl. Mr. Robot.
A Riverdale-t egyébként a Netflix ajánlotta a 13 Reasons Why alapján, ami, tudom, neked nagyon nem jött be.
Lehet én is beröffentem a Prime-próbahónapot. Ami engem visszatart a Prime-tól, az az, hogy kisebb rajta a kínálat, mint a Netflixen, és részben ugyanazok az anyagok. A teljes kínálat meg azon is csak Amerikában elérhető. Pedig néznék egy csomó új, régi sorozatot, ami így számomra sehol nem elérhető, hacsak drága pénzért meg nem rendelem lemezen. Ez a szívás.

A Hulu lenne a legjobb, de csak USA, Japán, meg amerikai katonai bázisokon elérhető, máshol egyáltalán nem, sőt, már előre lenyilatkozták, hogy nem is fognak terjeszkedni a Netflix mintájára. Egyszer már megpróbálták, nem sikerültek a tárgyalások, nem is fognak vele tovább próbálkozni, úgy látják, hogy semmiképp nem érné meg nekik.

Nekem minden angol kutyaugatós.
Az írott szöveggel jól boldogulok, regényt szótár nélkül olvasok (nyilván, van, amit nem értek, de a lényeget kihámozom), ha egyedül nézek valamit otthon, akkor az angol hangsávot angol felirattal nézem, DE, nagyon gyakori, hogy a szöveg ismerete ellenére (többször visszatekerve) sem hallom ki, hogy azt mondják élőszóban, ami oda le van írva.
Valószínűleg el kéne töltenem nyelvterületen időt, hogy megszokjam/megértsem az élőbeszédet.
Nem baj, gyűrődsz vele, egyszer csak belejössz. Nem lóverseny, elérsz arra a pontra, amikor elérsz. Már múltkor is beszéltük, hogy ez nálad sajátosság, másnál ilyenről nem hallottam, hacsak nem volt teljesen kezdő, és csak pár angolórán volt túl életében. Mindenkinek megvan a keresztje, nekem nyelvnél a hangom húz vissza, hangszálhiba. Szakember szerint nem fizikai hiba, csak rosszul használom a hangszálaim. Már így is sokat javítottam rajta, helyenként már nagyon jó, de még mindig messze van a tökéletestől.

#8257 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 17. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2017. 12. 31. 14:34

Hú, nemrég álltunk neki megnézni. Az első évadot lenyomtuk, most megy a második. Elég súlyos ez a depis+hekkeres+fbi-os cucc, masszívan anarchista anti-monetáris. asszem a második évad végére én is hallani fogok hangokat, meg látni olyanokat, akik nincsenek :Đ

#8258 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2018. 02. 02. 18:26

Most kezdtem bele a The Good Place-be. Ez valami mocsok jó, ilyen humorral hozzányúlni ilyen témához. 20 perces sitcom, de a legjobb sorozat, amit a Santa Clarita Diet és a Schitt's Creek óta láttam. Kicsit a Pushing Daisies-re hajaz, de van benne egy kevés a Dead Like Me-ből is, pedig nem Bryan Fuller sorozata. Csak úgy tekerem le a részeket, annyira jó. Mellszobor kollégának is nagyon ajánlom. A Godless is nézős eddig, csak kicsit lassú, de a westernek mindig lassú folyásúak. Mindkettő netflixes.
...

Belenéztem a Netflixen a The Good Place-be.
Egész pontosan az első 2 epizódot megnéztem.
Izé.
Valószínűleg a humorérzékünk fókusza másutt van, mert a 2x20 percben egyetlen jelenet nem volt, ami mosolyt tudott volna csalni az arcomra.
Teljesen hidegen hagy, a karakterek számomra érdektelenek, a konfliktus helyzet se egy nagy durranás.
Semmi késztetést nem érzek, hogy a következő rész megnézzem.
Kivéve, ha valaki azt mondja, hogy a gyenge kezdés után végre beindul a sorozat.

#8259 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2018. 02. 03. 08:42

Tegnap ott ragadtam a TV nevű szörny előtt.

Vettem egy nagy levegőt, megnéztem a Black Mirror 1.évad 2. epizódját.
Ezt a sorozatot se nekem találták ki, az 1. epizódhoz hasonlóan a 2. is unalmas, lassú, fárasztóan didaktikus, ennél még a szocialista iskola tévé is szórakoztatóbb volt.

Viszont a The End of the F***ing World tetszett.
Az első jelenet hangulata beszippantott, együltő helyemben végignéztem ezt a brit sorozatot.
Elfuserált, de jobb sorsra érdemes tinik világ elleni lázadása, jól összeválogatott zenék.
Ez sem váltja meg a világot, de hangulatos.
Ennél még a vége sem zavart, pedig általában nem szeretem, ha nem mutatják egyértelműen, hogy akkor mi is lett.
(Az alkotók mutassák meg, mire gondoltak, ne nekem kelljen találgatnom.)
Valószínűleg azért, mert képek nélkül is egyértelműnek tűnik.
Ja, 8×20 perc, tehát inkább egy hosszabb filmnek felel meg mint sorozatnak .

#8260 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 02. 03. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2018. 02. 02. 17:26

Belenéztem a Netflixen a The Good Place-be.
Egész pontosan az első 2 epizódot megnéztem.
Izé.
Valószínűleg a humorérzékünk fókusza másutt van, mert a 2x20 percben egyetlen jelenet nem volt, ami mosolyt tudott volna csalni az arcomra.
Teljesen hidegen hagy, a karakterek számomra érdektelenek, a konfliktus helyzet se egy nagy durranás.
Semmi késztetést nem érzek, hogy a következő rész megnézzem.
Kivéve, ha valaki azt mondja, hogy a gyenge kezdés után végre beindul a sorozat.

Szerintem mellszobor koma túl morci hozzá, vagy nem érti ezt a fajta finomkritikai humort. Nagyon komoly filozófiai, etikai, vallási témákhoz nyúlnak hozzá nagyon link humorral, persze inkább mosolyogtató, mint hangosan felröhögtetős műfaj, bár én azért néhol hangosan is felröhögtem. Ha az első két rész nem jött be, akkor nem érdemes tovább nézned. Ha tényleg értékelnéd ezt a műfajt, már az első résztől leesett volna az állad, ahogy nekem. Mindenesetre a sorozatjunkie-n is megossza a nézőket, de azért több pozitív kritikát kap, mint negatívat. Pont tegnap tekertem le a 2. évad zárórészét, és nagyon várom a 3. évadot, mert még mindig nem fáradt ki, és bőven van benne potenciál. A történet sokat mozog előre, nagy csavarok vannak benne, nem csak a humora jó.

Mostanában továbbra is a szokásos sorikat nézem. Csak két újba kezdem bele, mindkettő kanadai, netflixes gyereksorozat: Some Assembly Required és Mr. Young. Eleve nem merem őket ajánlani, mindkettő tényleg ilyen nyári szünidős matiné-sitcom 8-12 éves korosztálynak, de szerintem marha szórakoztató és pihentagyú, a karakterek is jól el vannak találva. Lehet csak én rekedtem meg általános iskolás szellemi/ízlésszinten, meg ha valaki túl felnőttes szemmel nézi, vagy túl komolyan veszi, annak túl dedós lesz, de nekem kifejezetten bejön. Nyilván egyik sem az évszázad sorozata, de ha az ember egy laza 20 perces sitcomlimonádéra vágyik, és nem túl magasak az elvárásai, meg nyitott, akkor kikapcsolódásnak egyszer elmegy, a maguk módján sokkal szórakoztatóbbak, mint sok amerikai tévécsatornás felnőtt sitcom.

Beemeltem a repertoárba egy harmadikat, de az nem új sori: Due South. Anno a tevekettőn tetszett (talán Frazer és a farkas címmel futott), de nem láttam minden részt, most szinkron nélkül nézem ingázás közben. Mai szemmel elég retro, lerí róla, hogy 90-es évek elejei, jó zsaru még jobb zsaruhős felállás, hagyományos zsarus sablonok, harsány papagájing, kockakocsik, minden van benne, ami a retróhoz kell. Persze aki nem szeret retrózni, lehet már nem élvezné mai szemmel. Nem is ajánlóként említem, csak dokumentálni, hogy van, aki még ilyet is néz.

Téma megosztása:

• (415 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 411
  • 412
  • 413
  • 414
  • 415
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.