HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#961 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:17

Egy erdekes finding, eddig nem tudtam kiprobalni: allitolag aktiv USB hubon, USB-porton keresztul is kap aramot a Fonera 2.0, nem kell bedugni a sajat adapteret. Az en aktiv hubom az adott porton nem ad ki aramot, masik kabel meg most nincs itthon...
Csekkoljatok le...

http://boards.fon.co...php?f=33&t=5656

Kép
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#962 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 21:17

finding

Hogy Te is mindig meg tudod lepni az embert.. :D finding baazz :omg:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#963 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:37

Hade nemaz? Dede. :)

#964 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 21:37

Hade nemaz? Dede. :)

És mennyit ehet az USBről? Mert ha az 500mA--es kereten belülvan, akkor ez durván jó eredmény!
Amúgy meg mi van veled, (ex) főhomokzsák :Đ ?
Közben utánanéztem, azért 1A az 1A, nem minden USB képes ellátni zökkenőmentesen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#965 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:02

Akkor lehet, hogy egyik HUB-bal megy, a masikkal meg nem...

Krinyo

#966 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 22:02

Akkor lehet, hogy egyik HUB-bal megy, a masikkal meg nem...

Krinyo

Hubnak kb. kék. Van egy adaptere, ami tud a négy portra monnyuk 2A-t, belül rövid vezetékezések, vastagabb sávok, ott nem gond, ha egy port terhel 1A-rel, alaplapon meg lehet biztosíték, meg hosszú, vékonyabb fólia és vezeték, amiatt necc helyenként.

#967 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 10:29

Ez jó dolog, tetszik :DDD

Már lassan unalmas lesz, de még mindig 3G. Sajnos a Vodás router felkerült a kompatibilitási listára, mint amivel nem megy a fon 2-es. Ez csak firmare dolog, szóval a későbbiekben ezt firmwerrel lehet javítani, vagy a fonera hardverével is összefügg? Csak mert ha a dolog csak szoftveres, akkor az nem annyira necces.

#968 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 20. 15:07

Összeforrasztottam a soros kábelt, de nem jön be semmi a hyperterminalban? Mit csinálhatok rosszul?

#969 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 15:51

Idézet: szido - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 15:07

Összeforrasztottam a soros kábelt, de nem jön be semmi a hyperterminalban? Mit csinálhatok rosszul?

Én elég sokat csereberéltem a kábeleket, aztán egyszercsak ment. Az biztos, hogy a terminál sebességét jól kell beállítani. Szerintem erről írtam is egyszer itt, amikor megcsináltam a kábelem. Először amúgy egy darab krikszkraksz jött be nekem, és utána gondoltam, hogy itt sebességprobléma lesz.

Ha a kábelt tudod más cuccal tesztelni, akkor az jó lehet, ha nem, akkor 4*3*2*1 lehetőség. Ami biztos: elvileg kell az átalakításhoz egy IC, ami pl a mobilos kütyükben benne van. Ennek pedig kell valamennyi áram, hogy végezze a dolgát. Elképzelhető, hogy az új fonerák nem adnak le annyi áramot, hogy ez az IC működhessen (nekem régi volt, tehát nem +-os, vagy 2-es, de a régiből próbáltam a legrégebbivel (SMC klón) és az újabbal). Mi itt trükköztünk, mert egy másik csatornán csináltunk egy echozást, meg egy kis kondenzátoros pumpálást, és ebből adtunk egyenáramot a chipnek.

De nekem a mobilboltban vett kábellel ment a sima fonera, de ha a terminál nincs jól beállítva, akkor nem fogsz látni semmit.

#970 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 14:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 20:17

Egy erdekes finding, eddig nem tudtam kiprobalni: allitolag aktiv USB hubon, USB-porton keresztul is kap aramot a Fonera 2.0, nem kell bedugni a sajat adapteret. Az en aktiv hubom az adott porton nem ad ki aramot, masik kabel meg most nincs itthon...
Csekkoljatok le...

http://boards.fon.co...php?f=33&t=5656

Anno a Nokia Internet Tabletem miatt próbáltam olyan hubot keresni, ami a host irányába is tol áramot, de csak úgy lehet, hogy próbálgatja az ember. Az meg elég sokba lenne...

#971 Felhasználó inaktív   szido 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 01:08

Idézet: gmweb - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 15:51

Én elég sokat csereberéltem a kábeleket, aztán egyszercsak ment. Az biztos, hogy a terminál sebességét jól kell beállítani. Szerintem erről írtam is egyszer itt, amikor megcsináltam a kábelem. Először amúgy egy darab krikszkraksz jött be nekem, és utána gondoltam, hogy itt sebességprobléma lesz.

Ha a kábelt tudod más cuccal tesztelni, akkor az jó lehet, ha nem, akkor 4*3*2*1 lehetőség. Ami biztos: elvileg kell az átalakításhoz egy IC, ami pl a mobilos kütyükben benne van. Ennek pedig kell valamennyi áram, hogy végezze a dolgát. Elképzelhető, hogy az új fonerák nem adnak le annyi áramot, hogy ez az IC működhessen (nekem régi volt, tehát nem +-os, vagy 2-es, de a régiből próbáltam a legrégebbivel (SMC klón) és az újabbal). Mi itt trükköztünk, mert egy másik csatornán csináltunk egy echozást, meg egy kis kondenzátoros pumpálást, és ebből adtunk egyenáramot a chipnek.

De nekem a mobilboltban vett kábellel ment a sima fonera, de ha a terminál nincs jól beállítva, akkor nem fogsz látni semmit.

Én a tranzisztoros változatot csináltam. Elvileg minden rendben kéne legyen. Kimértem hogy a feszültséget is megkapja. De nem történik semmi.

#972 Felhasználó inaktív   Bosi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 23. 15:44

Sziasztok Mindenkinek!

Bevallom teljesen zöldfülű vagyok még a FON világában, de olvastam a kezdeményezésről és nagyon tetszik. Mivel új vagyok, előre is bocsi, ha butaságokat kérdezek, válasznak azt is elfogadom, ha megmondjátok, hogy hol olvassak utána.

A kérdés lényege, hogy szeretnék én is FONERO lenni, de csak régi (2007-es) cikkeket találtam. Az egyikben (és itt a téma megnevezésben is) azt írják/írjátok, hogy meghívóért szinte ingyen kaphatok routert. Érdekelne, hogy ez még most is így van-e.
Ha igen, akkor nagyon szeretnék egy meghívót. Van valakinek?

#973 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 15:53

Idézet: Bosi - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 15:44

A kérdés lényege, hogy szeretnék én is FONERO lenni, de csak régi (2007-es) cikkeket találtam. Az egyikben (és itt a téma megnevezésben is) azt írják/írjátok, hogy meghívóért szinte ingyen kaphatok routert. Érdekelne, hogy ez még most is így van-e.
Ha igen, akkor nagyon szeretnék egy meghívót. Van valakinek?

Ha minden igaz, akkor a meghívóval a postaköltséget tudod most lespórolni. Ha gondolod, akkor küldök egyet, és tudsz próbálkozni a promó kóddal, hogy mi lesz és mennyivel olcsóbb. Szerintem amúgy fonera+ esetében postaköltséget nem kell fizetni. Az 29.95 Euróba kerül, tehát nem olcsó, de ezzel egy életen át ingyen netezhetsz a többi fonerás routeren, és tagja leszel a közösségnek.

Amúgy már jó régóta nem volt akció, mi karácsonyra vártuk, hogy lesz valami. Akkor valóban minden olcsóbb, én 13 euróért vettem postaköltséggel együtt a sima fonera routert fontenna antennával. Viszont azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz akció.

#974 Felhasználó inaktív   appel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 16:52

"ezzel egy életen át ingyen netezhetsz a többi fonerás routeren"

ez így nem teljesen igaz... az enyém nemrég megadta magát, kicserélték volna ingyen, de a postaköltséget nekem kellett volna állni...az úgy nem érte meg nekem, így hagytam...na mivel a router nem ment, ezért nem is tudok másik fonspotra kapcsolódni, csak ha visszarakom a routert és újra aktív lesz...ez lehetetlen...(pedig már bővel letelt az 1 évem)

#975 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 17:24

Idézet: appel - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 17:52

(pedig már bővel letelt az 1 évem)

Ez az egy év csak ilyen itteni "fair use" szabály volt, nem?

#976 Felhasználó inaktív   Bosi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 24. 08:37

Idézet

Ha gondolod, akkor küldök egyet, és tudsz próbálkozni a promó kóddal

Megköszönném, kíváncsi vagyok mi történik. Milyen adat szükséges ahhoz, hogy küldeni tudd a meghívót?
Bár nem tartom soknak a ~30EUR-t sem. Ha nem lesz kedvezmény, akkor is megéri nekem, mert így szerényen de promotálnám ezt a kezdeményezést.

Idézet

ingyen netezhetsz a többi fonerás routeren, és tagja leszel a közösségnek.

Pont ez az a két szempont ami miatt érdekel a dolog.

Előre is köszi,
Bosi

#977 Felhasználó inaktív   dole 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 18:37

Évekkel ezelőtt hozzám is eljutott egy ilyen fonera router és  azóta nem volt beüzemelve. Most szolgáltatót váltottam és beüzemeltem (2006 nov.?).
Azonban van egy kis gond vele.
Eléggé nehézkes volt az első beüzemelés, több mint 10 perc a bekapcsolásától a csatlakozás felépüléséig.
És ami bosszantóbb, a szgép kikapcsolása  után másnap az istennek nem lehet csatlakozni hozzá. Csak újabb router kikapcs és +10-20 perc után.

Firmware Version: 0.7.2 r3

Valami megoldás a problémára?

#978 Felhasználó inaktív   gmweb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 01:15

Idézet: Bosi - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 8:37

Megköszönném, kíváncsi vagyok mi történik. Milyen adat szükséges ahhoz, hogy küldeni tudd a meghívót?
Bár nem tartom soknak a ~30EUR-t sem. Ha nem lesz kedvezmény, akkor is megéri nekem, mert így szerényen de promotálnám ezt a kezdeményezést.

Pont ez az a két szempont ami miatt érdekel a dolog.

Előre is köszi,
Bosi

Küldd el az email címed, és akkor küldök meghívót.

A fonera valóban 10 percig frissít első induláskor, ez természetes.

Nekem is a 0.7.2 r3 van rajta. Próbálj egy FreeWlant rátenni, azzal talán megy.

#979 Felhasználó inaktív   Bosi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 30. 09:10

Köszi előre is, ment privát.

#980 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 08:06

Sziasztok!

Költözések miatt több mint 1 évig nem használhattam a FON2100A/B/C kütyüt!

Szerettem volna újra használatba venni!

Regisztrációm él csak épen nem akar működni!

1.

Ha úgy helyezem fesz. alá hogy be van dugva az "internet" akkor a WLAN led soha nem világit!

2.

Ha úgy helyezem fesz. alá hogy nincs bedugva az "internet" akkor kb. 1 perc után viágit a WLAN is de akkor se működik!

Nem jelenik meg a WIFI és sajnos helyi hálón se érem el

Resetelés többféleképpen meg volt!

A kapcsolódó fórumok böngészése során arra jutottam hogy amíg nem volt megfelelő internetkapcsolat a gépemen az alatt az egyik megosztási kísérlet tett be neki!

Most állok neki az RS232 adapterrel való csatlakoztatásnak (a 2 tranzisztoros verzióval)

Mivel erre kölcsönkellett kérnem egy asztali gépet még ma végeznem kéne vele... (17 órakor indul a NOKIA busz...)

Szeretném megkérdezni hogy milyen firmvare-t rakják rá hogy AP-ként használva wifi hálózatot is hozzon létre! :)

A jelenlegi felépítés:

USB WIFI kulcson jön az internet belső IP: 192.168.1.5

Átjáro: IP: 192.168.1.1 (ez egy ROUTER ami nem nálam van)

Kézzel konfigurált

Ezen nem fogok változtatni!

A kapcsolat megosztva (az XP saját internetmegosztásával) egy másik usb-s wifi kulccsal DE az csak AD-HOC módban tud hálót létrehozni PA módot nem ismeri!

Emiatt az 1 emelettel alattam lakó barátommal nem épül fel a kapcsolat 30-35% térerővel!

Kipróbálva egy szobában velem működik...

Szóval PA módban bridge beállítással kéne üzemelni a fonnak... 

amennyiben az megoldható akkor a FON szolgáltatási is marathatnának ,ha nem akkor nem

Bocsi a hosszú hozzászólásért!

Köszönöm!

Ui:

Nem veszek routert mert USB-re nem telik...

Szerkesztette: monguru 2009. 07. 03. 08:11 -kor

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51