HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#561 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 01. 22:12

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 21:35

Mondjuk, ezesetben nem te voltál a hibás. És a nő is bunkó volt, de talán ez etnikai kérdéseket is felvet. :D

Jó, ok, mindenhogy lehet kárt okozni. A gyaloglás is veszélyes üzem. :)

Nem, nem volt etnikai a szereplők között  :(

#562 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 22:22

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 21:03

Beszéltem egy ilyent használóval, azt mondta, gyári adatlap alapján a normál dinamó 15%-ával terheli a menetet, amit saját érzete alapján "igazolt". Ez amúgy méretben kb. 5x-öse 6x-osa volt az én normál dinamómnak, ha ennek ellenére csak 3W-os, az kicsit, de csak kicsit furcsa.

A bicikli dinamók, legalábbis az enyém, kb. 20 km/h -ak megfelelő sebességen kb. 600 Hz-es váltóáramot ad. Ezt tuti, mert kimértem. Gyermekkorom dinamója egyenáramú volt, attól dinamó. Ez, amim van, alakra dinamó, de váltóáramot ad le, ezért inkább generátornak nevezhető, amúgy 6 V/3W, azaz 0,5A. Ez egyben azt is jelenti, hogy kb. 3 Ohm a belső ellenállása. Ezt normál diódákkal nehéz egyenirányítani, mert azokon túl sok esne. Kb. 1,2-1,5V lenne az egyenfeszültség. Szinte lehetetlen bárminemű egyenáramot igénylő készülék meghajtására emiatt, de talán egy shotky-diódákon alapuló áramkörrel lehetséges...

hmm, hmm, tehát akkor közvetlenül kicsikarni dinamóból USB feszültséget és áramot nehéz.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#563 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 17:31

Critical Mass Budapest 2009.04.19. útvonal

:bolond:

Szerkesztette: *Iguana* 2009. 04. 02. 17:32 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#564 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 07:14

Náhány oldallal visszább be volt linkelve egy oldal, ahol Londonban, NY-ban, stb. őrült száguldozások közepette mennek a bringákkal. A legtöbb helyen fixis (nem tudom jól írom-e, szal szabadonfutó nélküli) bringákkal mennek, illetve ha jól értettem közületek is használnak ilyent. Ha lenne valaki olyan kedves, hogy összefoglalja nekem miért is olyan jók vagy mi a különlegessége egy versenybringához/montihoz képest, akkor azt megköszönném.

#565 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 07:52

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 8:14

Náhány oldallal visszább be volt linkelve egy oldal, ahol Londonban, NY-ban, stb. őrült száguldozások közepette mennek a bringákkal. A legtöbb helyen fixis (nem tudom jól írom-e, szal szabadonfutó nélküli) bringákkal mennek, illetve ha jól értettem közületek is használnak ilyent. Ha lenne valaki olyan kedves, hogy összefoglalja nekem miért is olyan jók vagy mi a különlegessége egy versenybringához/montihoz képest, akkor azt megköszönném.

Meraz meno, hogy te fek nelkul nyomod, es nem szallsz le a pirosnal :)
while (!sleep) sheep++;

#566 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 08:44

- Karbantartásmentes kb
- Egyszerű mint a fabot
- Lámpánál kidokkolás nélkül álldogálni bármeddig jó
- Lehet vele tolatni :)
- Nem savasodik a combizmom mert folyamatosan mozog
- Könnyebb a gép, bár ez relatív. A pályaváz erősebb, ezért nehezebb, a lánc/tányérok szintén, de kevesebb kell, és nincs annyi alkatrész összességében. Normál országúti alkatrészekből épített fixi mindenképp könnyebb.
- Kevésbé lopják pont a kevés alkatrész és a jellegzetes egyedi kinézetek miatt

Ezek azok az érvek, amiket fel szoktak hozni. De én simán azért építettem egyet, mert volt alkalmam ráülni egy fekete Fort fixire, gyönyörű volt, élmény vele menni, és ezután mindenképpen akartam egy sajátot is. És gyönyörű, élmény vele menni  :Đ
Buppa szájából hangzott el rá a legjobb kétszavas jellemzés, mikor nézegette egy percig: Úri cucc :bringa:
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#567 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 20:50

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 8:52

:D

#568 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 20:57

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 9:44

- Karbantartásmentes kb
- Egyszerű mint a fabot
- Lámpánál kidokkolás nélkül álldogálni bármeddig jó
- Lehet vele tolatni :)
- Nem savasodik a combizmom mert folyamatosan mozog
- Könnyebb a gép, bár ez relatív. A pályaváz erősebb, ezért nehezebb, a lánc/tányérok szintén, de kevesebb kell, és nincs annyi alkatrész összességében. Normál országúti alkatrészekből épített fixi mindenképp könnyebb.
- Kevésbé lopják pont a kevés alkatrész és a jellegzetes egyedi kinézetek miatt

Ezek azok az érvek, amiket fel szoktak hozni. De én simán azért építettem egyet, mert volt alkalmam ráülni egy fekete Fort fixire, gyönyörű volt, élmény vele menni, és ezután mindenképpen akartam egy sajátot is. És gyönyörű, élmény vele menni  :Đ
Buppa szájából hangzott el rá a legjobb kétszavas jellemzés, mikor nézegette egy percig: Úri cucc   :bringa:

Ezekben a filmekben ahogy láttam aránylag sík területen nyomultak. Ott hogy válik be ahol mondjuk vannak dombok is?

Ez a fék dolog igaz? Nincs fék rajtuk? Hm... ez kicsit neccesnek tűnik. Lábból hirtelen megfogni a bringát nem gyenge dolog, amolyan elméletbenn müködő dolog... gyakorlatban kevésbé... vagy hogy van ez?

Azért érdeklődöm mert eléggé megfogatak ezek a gépek és itt felénk nem nagyon látok ilyesmit. Itt inkább a montikat preferálják.

#569 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 21:42

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 21:17

Mivel mindkét véglettel járom az utakat, autóból nézve is tökéletesen kiszámíthatónak vélem a mozgásukat. A futár is tudja, merre megy az autó, mikor látszik a visszapillantóból, mikor van meg a szemkontaktus, hol fér el, és az autó sem fog hirtelen fél métert ugrani balra. Érdekesmód holttérből hirtelen elém soha nem vágódott ki városi bringás, viszont hálásak érte, ha kiszélesítem az útjukat. Fordítva is javult a hozzáállás, dugóban a kocsisor közepe megnyílik, lehet haladni, felfogják hogy nem ugyabban a ritmusban közlekednek.

Olyan nincs, hogy autósok útálata... Olyan van, hogy néhány autós fröcsögése minden ellen, ami szerinte zavaró. Gyalogos, bringás, parkolási díj, piros lámpa, jobbkézszabály, sebességhatárok. És ez utána kiszáll az autóból, és gyalogossá vedlik át, ott majd a járdán bringázókat, görkorcsolyázókat fogja szidni, aztán egyszer hazaér, ott meg a családját. De ez nem minden autós automatikusan, csak százból egy, aki mellett a maradék 99 nem hallatszik.

Amit ezek a videón művelnek, ez engem, mint bringást is irritál. nem hiszem, hogy ez lenne a kiszámítható mozgás. Én nem számítanék arra, hogy keresztül megy az átkelő gyalogosokon, átlépi a záróvonalat, szembe megy a forgalommal, járdaszigeten, járdán előz, az autókat kerülgetni hülyegyerek módjára...
Még jó, hogy holt térből nem vágódik eléd!

Én bizony megugatom a mellettem elhúzókat, ha jobbról előznek pirosnál álló kocsisort, de akkor is, ha nincs lámpájuk.

#570 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 21:50

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 7:52

nincs fék, nem közlekedhetsz közúton.

komolyan mondom, én nagyon örülnék annak, hogy néha a biciklik állapotát is ellenőriznék a rendőrök, hogy a KRESZ-ben előírtak teljesülnek e. ha nem, akkor büntetés. lehet, hogy szar a szabály, de attól még be kell tartani.

#571 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 22:04

Frászt, nem hinném, hogy az lenne a baj, hogy rosszak a bicikliken a fékek. Az a baj, hogy a keménymag mind úgy biciklizik mintha a kresz nem vonatkozna rájuk, és az utca az ő játszóterük. Videóban is van 1-2 olyan necces megmozdulás, hogy ott helyben rugtam volna le a gyereket a bicikliről mérgemben ha látom.

#572 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 23:13

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 22:50

nincs fék, nem közlekedhetsz közúton.

komolyan mondom, én nagyon örülnék annak, hogy néha a biciklik állapotát is ellenőriznék a rendőrök, hogy a KRESZ-ben előírtak teljesülnek e. ha nem, akkor büntetés. lehet, hogy szar a szabály, de attól még be kell tartani.

Ez alapján a ma forgalomban lévő bringák 99.999%-át el lehetne meszelni.

gyk: névtábla
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#573 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 23:28

Méghogy nincs fék, a lábizom akkor meg mi? Nem kopik, és bármikor állóra fogja a hátsó kereket. Mellesleg azért a legtöbb fixin van elsőfék, álló helyzetben szoktam használni lejtőn, ha kidokkolok a pedálból :)
Hűvösvölgyi úton jöttem már le sokszor csak lábizomból, a Szépvölgyin is egyszer, megoldható, csak nem szabad hagyni túlságosan felpörögni a gépet. Kb ugyanannyi munka, mint felmenni ugyanott, pihenőt tartani viszont tilos  :Đ

Egyébként meg a bringán is ugyanaz a legfontosabb alkatrész, ami az autóban és a gyalogosban is: Agy. Ha az nincs, minden más paramétertől függetlenül balesetveszélyes az illető, ha a helyén van, olyan dolgokba fog csak belemenni a tulajdonosa, amiből ki is jön mindenki egészben.
...

#574 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 08:25

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 0:28

Méghogy nincs fék, a lábizom akkor meg mi? Nem kopik, és bármikor állóra fogja a hátsó kereket.

Ezzel azért vitába szállnék. Kopni ugyan nem kopik de fárad és fáradtan berántani a fékkart még mindig gyerekjáték ahhoz képest, hogy izomból megtartsd a kereket. Azt is elhiszem, hogy edzett felkészült emberke állóra fogja a hátsó kereket, de aki bringázik az tudja, hogy az igazi fékhatás az eslős keréken van. Amikor a hátsó kerék a legnagyobb ellenálást adja ki (azaz csúszáshatáron van) akkor még messze nincs az a lassúlás amit az első fék adagolásával érünk el.

#575 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 08:58

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 23:13

Ez alapján a ma forgalomban lévő bringák 99.999%-át el lehetne meszelni.

igen, ezért írtam, hogy a szabályzás szar.

de attól még nem a szabályt nem kell betartani, hanem meg kell változtatni.

#576 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 09:03

Igen... És ehhez jön hozzá az agy. Mert tudod, mikor milyen távon tudsz megállni, és tudod hogy honnan jöhet eléd ki micsoda, és milyen módon tudod kikerülni. Ezért sokkal veszélyesebb az, aki lassítás nélkül belemegy a beláthatatlan kereszteződésbe, a fékeiben bízva. Ott pusztán a szerencsén múlik ha nem kaszál el soha semmit. Az Andrássy szervizútja a legjobb szemléltető példa erre, a jobbkezes utcákat keresztező bringásokat érdemes nézni.
Egészen más hozzáállás kell terepre, mint forgalomhoz. Terepre nincs olyan, hogy túl erős fék, forgalomban meg ha fékezni kell erősen, már követtél el valamilyen nagyobb hibát.
...

#577 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 11:25

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 0:13

:think:

#578 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 11:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 12:25

kressz szerint kötelező tartozék, ilyen, bár én ebben a listában nem látom sehol sem ...

A KRESZ által előírt kötelező kerékpár-tartozékok:

1. Fehér színű első lámpa
2. Vörös színű hátsó lámpa
3. Vörös színű hátsó prizma
4. Két, egymástól független fék
5. Csengő
6. Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
7. Fényvisszaverő ruházat (lakott területen kívül az úttesten éjszaka, vagy rossz látási viszonyok között).

A KRESZ által javasolt kerékpártartozékok:

a, A pedálon és a küllők között borostyánsárga színű prizmák
b, Karos szélességjelző prizma
c, Visszapillantótükör
d, Sárvédő
e, Kerékpáros bukósisak

múltkor nagyon sandán nézett rám a yard a keletinél, lehet a csengőt hiányolta :think:  :Đ

szerk: azért van még 1-2 érdekes dolog itt kressz-ügyileg:

Idézet

Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút).

Idézet

A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az úttesten nagy a járműforgalom vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni. 
ezek alapján jó pár úton nem lehetne tekerni, illetve a mellette levő járdán sem.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 04. 04. 11:37 -kor

#579 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 12:14

Mikor is volt a kerekparosokat erinto ertelmes modositas a kreszben? Osszeallitottak talan az 50-es evekben, azota erdemileg hozza sem nyultak. Szanalmas...

#580 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 12:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 12:35

kressz szerint kötelező tartozék, ilyen, bár én ebben a listában nem látom sehol sem ...

A KRESZ által előírt kötelező kerékpár-tartozékok:

1. Fehér színű első lámpa
2. Vörös színű hátsó lámpa
3. Vörös színű hátsó prizma
4. Két, egymástól független fék
5. Csengő
6. Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
7. Fényvisszaverő ruházat (lakott területen kívül az úttesten éjszaka, vagy rossz látási viszonyok között).

A KRESZ által javasolt kerékpártartozékok:

a, A pedálon és a küllők között borostyánsárga színű prizmák
b, Karos szélességjelző prizma
c, Visszapillantótükör
d, Sárvédő
e, Kerékpáros bukósisak

múltkor nagyon sandán nézett rám a yard a keletinél, lehet a csengőt hiányolta :think:  :Đ

szerk: azért van még 1-2 érdekes dolog itt kressz-ügyileg:

ezek alapján jó pár úton nem lehetne tekerni, illetve a mellette levő járdán sem.

-C0pp3rM!n3-

Köszönöm a felhomályosítást! Ez a táblás dolog nekem teljesen új.

Lámpás szabálynak megfelelek, csak napközben nem hordom őket.
Prizmailag szabálytalan vagyok, talán a pedálon van, de az meg nem kötelező.
Fék ok.
Csengő. Bukta. :) Mondjuk van beépített szoftveres megoldás. :Đ
Küllőprizma megintcsak bukó, mondjuk a lámpám világít oldalra is két ponton, direkt olyan.

Tükröt meg reflexszerűen keresem, csak sajnos nincs, jó hülyén is nézne ki mondjuk.
Sárvédő nem kell, én csak jóidőben kerékpározom.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.