HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1261 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 22. 14:52

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 13:58

Próba ezt :

cmd

net stop wuauserv

regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll

net start wuauserv

szerintem ok lesz utánna

Gondolom ezeket a parancsokat (külön sor) amit irtál kölün egyms után kell berni.
Tehát beírom elsőt aztán enter és utána irom a követekzőt majd megint enter.

a "Cmd" a futtatás abalk vagy a parancssorra gondoltál (mintha dosablkaban lennénk)

#1262 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 15:39

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 14:52

a "Cmd" a futtatás abalk vagy a parancssorra gondoltál (mintha dosablkaban lennénk)

igen mintha dos ablakban lennél.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1263 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:12

Idézet: and6 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 14:49

Mostanában nagyon gyakran kapom a képembe a "Server not found" hibaüzenetet böngészés közben. Ha F5-tel frissítek, általában bejön az oldal, de 1-2 úgy se.
Próbáltam 2 gépen, Mozillával (3.0 és 2.0), ugyanolyan szar. IE az tírja ki, hogy "Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot".
Cache-t ürítettem.
Az egyáltalán be nem jövő oldal simán lejön egy másik gépen, amin más internatkapcsolat van.
Mi okozhatja ezt?

Proxy nincs, a kapcsolat ADSL és eddig jól működött.

ezeket megpróbáltam, de nem segített túlzottan: http://support.mozil...erver+not+found

Router -ed van ?

* 1-2 ilyen oldalt belinkelhetnél azért

Szerkesztette: inter15 2008. 08. 22. 17:15 -kor

<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1264 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:34

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 16:39

igen mintha dos ablakban lennél.

Icccc working!!!!!!!!!!
Igaz kicsit sokat gondolkodott még így is az elején már azt hittem megint rossz lesz de akkor egy váratlan pillanatban elkezdte a telepítést. :up:
Thx :respect:

#1265 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:50

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 17:34

Icccc working!!!!!!!!!!

:D  :D  :D

#1266 Felhasználó inaktív   and6 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 22. 19:15

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 17:12

Router -ed van ?

* 1-2 ilyen oldalt belinkelhetnél azért

router nincs
folyton változik, hogy mit nem hoz be!

Megpróbáltam megadni a LAN kapcsolatnál a szolgáltató helyet az Open DNS-t (http://www.opendns.com/), de így még rosszabb lett. konkrétan az opendns honlapját se hozta be

Szerkesztette: and6 2008. 08. 22. 19:16 -kor

#1267 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 24. 11:17

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. aug. 21., csütörtök - 20:23

Jaja, a runas egy parancs, parancssorba írd be, h runas /? és kiír mindent. :)
link1
link2
A lényeg nagyjából: CMD, majd beírod:
RUNAS /SAVECRED /USER:MYDOMAIN\ADMINISTRATOR elérésiút\progi.EXE
A mydomain, admin és az elérési út\progi a te részed. :)
Enter után be fogja kérni az ADMINISTRATOR jelszavát, ezt megadod, aztán már fut is a program. Kilépsz belőle, a fenti parancsot kimásolod, létrehozol egy új ikont, és beadod neki a kimásolt parancsot, h ezt indítsa. Utána az ikonra duplakattra indul a progi, nem kéri megint az ADMINISTRATOR jelszavát.
Kb ennyi. Ha valahol hibáztam, akkor majd az okosok javítanak. :)

Szerintem nem hibáztál, de ha lehetne egy kicsit még szájbarágósabban, akkor azért nagyon hálás lennék.

A parancs beírása már érthető, de...

Melyik profilban történejen mindez?

Milyen parancsmásolásról és ikonlétrehozásról van szó? Hogyan csináljam mindezt?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1268 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 12:53

Sziasztok!

Testvérem véletlenül letörölte a családi nyaralásról készült videónkat a gépről (persze TC-ben minent shift+F8-cal töröl, nehogy a lomtárba menjen... :( ). Az lenne a kérdésem, hogy van rá módszer, hogy valahogy visszahozzam?

#1269 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 12:59

Ha még nem másolgattál a szóban forgó meghajtóra/partícióra, akkor a Get data back nevű progi nagy eséllyel visszahozza az adatok nagyrészét.

#1270 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 11:17

Szerintem nem hibáztál, de ha lehetne egy kicsit még szájbarágósabban, akkor azért nagyon hálás lennék.

A parancs beírása már érthető, de...

Melyik profilban történejen mindez?

Milyen parancsmásolásról és ikonlétrehozásról van szó? Hogyan csináljam mindezt?

Szia!

Természetesen ezt az egészet anyukád profiljában kell csinálni. A runas parancs gyakorlatilag ugyanarra való, mint a "futtatás mint"... :)
Az ikonos dolog meg arra való, hogy anyukád az asztalról két kattintással el tudja indítani a progit. Tehát miután a parancssorban megvan a parancs, enter után be fogja kérni az adminisztrátor felhasználó jelszavát, ezt megadod, és utána indul az adott program. Ha kilépsz a progiból, parancssorban ugyanazt a parancsot megint kiadva, a progi már a jelszó kérése nélkül simán elindul. Tehát, anyukádnak ezt a "hosszú" parancsot kiadva kellene a progit indítania, hogy ne kelljen jelszót megadnia. Ehelyett az egész parancsot beírhatod egy új ikon indítási helyének, s eztán dupla katt az ikonon, és a program fut.
Tehát, jobb gomb az asztalon, új, parancsikon, aztán az "Adja meg az elem helyét:" sorba másold be/írd be a teljes parancsot, majd a parancsikon nevének meg megadod pl., hogy "Anya, ezzel indítsd a progit". :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1271 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:13

Segítsetek nekem HDD-s kérdésben. Átvittem barátnőmhöz az egyik vinyóm. Egy 80 gigás Samu, de nem is ez a lényeg. A Bios simán felismeri 80-asnak, de az XP nem. 2 partíció van a vinyón, a Windows viszont csak egyet lát, azt is formázatlannak. A lemezkezelő szerint a vinyóm 7,88 GB-os!  :eek: Hát ezzel most mit kezdjek? Próbálgattam, hogy master/slave, másik kábel, eszközkezelőből eltávolítani majd ismét felismertetni, de ugyanaz...
Még hazaviszem és megnézem a saját gépemmel, hogy az mit szól hozzá, de addig is várom az ötleteket...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#1272 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:32

Amikor slave-nek teszed be, az úgy van, hogy nem raksz rá jumpert. Mert ha raksz rá, ahogy a legtöbb HDD-nél kellene, akkor a Samu-k 30GB cap limitre lesznek állítva. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1273 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:58

Köszi! A jumpereléssel nincs baj :), de mint mondtam, minden formában így ismeri fel az XP. Na de 7,88-nak?? Hát komolyan nem értem. Késő délután fogom tudni megnézni a saját gépemben, lehet hogy tényleg haldoklik szegény vinyó, de eddig nem volt gond vele.

#1274 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 19:44

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 12:59

Ha még nem másolgattál a szóban forgó meghajtóra/partícióra, akkor a Get data back nevű progi nagy eséllyel visszahozza az adatok nagyrészét.

Köszi, sajnos a tesóm törlés után egyből másolt is egy elég nagy állományt, így gondoltam, hogy nem lesz meg... Persze ilyen fl évvel ezelőtti file-ok megvannak, csak ami kéne az nem :(

#1275 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 16:14

Hali kollégák!

SP3-at megéri felrakni SP2 helyett?
Szerintetek?
Köszik. :respect:

#1276 Felhasználó inaktív   stenella 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 17:17

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretném újratelepíteni a Win-t, ezzel nincs is gondom, szóval úgy nagyjából tudom hogy kell.
A problémáme gészen más, és egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet ilyen.
Szóval: a vinyom meg van osztva. A rendszer a C-n, míg az adatok a D megjahtón vanna. Azonban amikor beteszem a telepítő cd-t, akkor úgy érzékeli, hogy a C-n vannak az adatok, és a D-n a rendszer ezért oda is szeretné telepíteni. Az érthetőség kedvéért csatolok két képet is.
Ha valaki érti ezt, kérem, hogy magyarázza el, miért van ez, és hogy naív paraszti ésszel hogyan lehet ezt megoldani.
Előre is köszönök minden segítséget!

A képek a következők:
Merevlemezek a lemezkezelőben:
http://kepfeltoltes.hu/080824/742854730lem...ltoltes.hu_.jpg

És a telepítés kezdetekor:
http://kepfeltoltes.hu/080825/DSCF1816_www...ltoltes.hu_.jpg

#1277 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 17:57

Valószínűleg a korábbi telepítésnél valamit kavartál, ugyanis most a 2. partíció az aktív, ezért onnan indul a rendszer. Ettől függetlenül a windows ezt D:-nek látja, és ő maga a C:-n van. Komolyabb gondot nem jelent megoldani, hogy a windows-ban látott betűjelek legyenek a telepítéskor is láthatóak. Kérdés viszont, hogy mit szeretnél? A mostani win-t teljesen legyalulni?
A telepítő amúgy azért látja a windowsban lévő betűjeleket fordítva, mert ő úgy kapja meg, hogy az aktív a C: és a további partíciók jönnek a D:-vel kezdődően. A windowsban viszont ez nem szükségszerű, hogy az aktív az a C: legyen, mint a példa is mutatja.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1278 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:06

Idézet: stenella - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 17:17

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretném újratelepíteni a Win-t, ezzel nincs is gondom, szóval úgy nagyjából tudom hogy kell.
A problémáme gészen más, és egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet ilyen.
Szóval: a vinyom meg van osztva. A rendszer a C-n, míg az adatok a D megjahtón vanna. Azonban amikor beteszem a telepítő cd-t, akkor úgy érzékeli, hogy a C-n vannak az adatok, és a D-n a rendszer ezért oda is szeretné telepíteni. Az érthetőség kedvéért csatolok két képet is.
Ha valaki érti ezt, kérem, hogy magyarázza el, miért van ez, és hogy naív paraszti ésszel hogyan lehet ezt megoldani.
Előre is köszönök minden segítséget!

A képek a következők:
Merevlemezek a lemezkezelőben:
http://kepfeltoltes.hu/080824/742854730lem...ltoltes.hu_.jpg

És a telepítés kezdetekor:
http://kepfeltoltes.hu/080825/DSCF1816_www...ltoltes.hu_.jpg

Gyanítom, h a Win könyvtárad csücsül a C-n, a rendszerindítók meg a D gyökerén.
Magyarul, az aktív partíciód jelenleg is  a D.
Egy lemezkezelővel aktívvá kellene tenni a C-t.

#1279 Felhasználó inaktív   stenella 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:26

Amit szeretnék, hogy újra tudjam telepíteni a wint egy formatálással egybekötve. De ebben a felállásban, ha a telepítésnél a D-t törlöm, ami szerinte ugye a rendszert tartalmazza, és közben letörli a Win szerinti D-t, amin az adataim vannak, akkor nagyon szomorú leszek... :confused:

Amit említettél Gyula: "Egy lemezkezelővel aktívvá kellene tenni a C-t.", azt hogy tudom megcsinálni?

Nagyon szépen köszönöm, hogy segítetek  ;)

Szerkesztette: stenella 2008. 08. 25. 18:27 -kor

#1280 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 18:44

Idézet: stenella - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 18:26

Amit említettél Gyula: "Egy lemezkezelővel aktívvá kellene tenni a C-t.", azt hogy tudom megcsinálni?

Az XP particiókezelője parancsoros utasítással meg tudja csinálni a partíció aktívvátételét, valahol a fórumba le van írva, vagy talán előbányászható a tudástárból.
Meg vannak particiókezelők, PQ magic, Linuxos kezelő.
Ha a formattálásnál kétségeid vannak (méret alapján nem tudod beazonosítani), akkor ne formattálj.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.