HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1321 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 15:47

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 16:42

Töröld a partíciót  ,majd hozd újra létre.

* A telepítővel.

Az volt  a probléma, hogy a második winchimen volt egy kis 8 megás partició, az pedig nem volt formázva.Ezért nem engedte, hogy elinduljon a telepítés.Az első winchire szerettem volna instalálni, de akkor mit foglalkozott a másodikkal? :think:
Qwerty4

#1322 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 05:35

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 16:47

Az volt  a probléma, hogy a második winchimen volt egy kis 8 megás partició, az pedig nem volt formázva.Ezért nem engedte, hogy elinduljon a telepítés.Az első winchire szerettem volna instalálni, de akkor mit foglalkozott a másodikkal? :think:

Egyszerű: végigolvassa az összes hdd partíciós tábláját. Volt nekem is 2-szer olyan, amikor "rossz" volt az 2 hdd közül az EGYIK hdd partíciós táblája, s a telepítő "kék kezdő képernyője" be sem jött, fekete háttérrel várhattam volna szakállig. Nem tudtuk, mi van. Kikaptam az egyik hdd-bejött, visszaraktam, megint nem jött be.

Aztán (mivel az ominózus hdd-re nem volt még szükség) töröltem a partíciós tábláját, s utána indult a telepítő rendesen. Fel voltam háborodva, mivel az egyik eset cégben volt, hogy most mit tudtam volna csinálni 3rd party program nélkül, magával az xp install-lal egyszerűen nem lehetett volna semmit kezdeni (tehát még javítókonzolt sem lehetett indítani, hiszen "fagyott").

El kell fogadni, hogy ilyen a telepítő: vannak hibái. Sok. De azért használható is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1323 Felhasználó inaktív   nightcoder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 06. 16:53

Sziasztok,

azt hogyan tudom megcsinalni xp alatt, hogy egy user teljes fiokja egy kulon particion legyen?? vagy a teljes documents and settings?

#1324 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 21:36

Lassan 1 giga "fölös" adat gyűlt össze.

Messenger lehet a ludas, mert a célmappa, ahol felhalmozodott:
C:\Documents and Settings\$User$\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger\nick@xy.xy\SharingMetadata\

És a legrosszabb, hogy rengeteg .frx fájl van ott. Utálom a rengeteg pici ismeretlen fájlt (,amit törölni sem lehet, mert megpróbáltam). Próbáltam rákeresni, de igazán nem lettem kiokosodva erről :(
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1325 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 07:56

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Van havernak egy 20GB-os régi vinyója. Áthozta hozzám, hogy szedjünk le róla mindent de a Felhasználónév könyvtárat nem engedi kimásolni,mondván hogy nincs jogosultságom. Jelszó volt a régi gépén,azt tudjuk is de hová kell ilyenkor azt beírni hogy a legfontosabb Dokumentumokhoz hozzáférjünk. A régi géppbe nincs mód vissza tenni mert az kuka.
Köszi.

#1326 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 07:59

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 22:36

C:\Documents and Settings\$User$\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger\nick@xy.xy\SharingMetadata\

És a legrosszabb, hogy rengeteg .frx fájl van ott. Utálom a rengeteg pici ismeretlen fájlt (,amit törölni sem lehet, mert megpróbáltam). Próbáltam rákeresni, de igazán nem lettem kiokosodva erről :(

Töltsd le ezt a progit, KATT! Ezzel már le tudod törölni ezeket a felesleges Metadata (frx) file-okat! ;)

Szerkesztette: Csokis 2008. 09. 08. 08:00 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1327 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 08:37

Idézet: Pacal - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 8:56

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Van havernak egy 20GB-os régi vinyója. Áthozta hozzám, hogy szedjünk le róla mindent de a Felhasználónév könyvtárat nem engedi kimásolni,mondván hogy nincs jogosultságom. Jelszó volt a régi gépén,azt tudjuk is de hová kell ilyenkor azt beírni hogy a legfontosabb Dokumentumokhoz hozzáférjünk. A régi géppbe nincs mód vissza tenni mert az kuka.
Köszi.

Jobb gomb a könyvtáron, megosztás és biztonság, majd ott a speckó jogoknál tulajdonos cseréje. Saját tulajdonba kellene venni a könyvtárat.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1328 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 08:55

Idézet: nightcoder - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 17:53

Sziasztok,

azt hogyan tudom megcsinalni xp alatt, hogy egy user teljes fiokja egy kulon particion legyen?? vagy a teljes documents and settings?

Csinálni rá 1 linket?

#1329 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 10:47

Idézet: nightcoder - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 16:53

Sziasztok,

Elképzelhető, hogy a profil utólag áthelyezhető, úgy rémlik, nem egyszerű eset. Jobb talán a winnt.sif használatával előre definiálni (felügyeletnélküli telepítéshez használatos fájl, az i386 mappában kell elhelyezni) vagyis ilyen módon új telepítést végezni. Ha ez eddig nem érthető, az nLite is elvégzi a telepítő szükséges módosítását.

Saját szempontból nem tartom szükségesnek, a TweakUI használatával is könnyen áthelyezhető pár mappa másik partícióra, nekem az elég.

#1330 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 10:54

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 21:36

Nem lehet azt a Messengert kilőni a Feladatkezelőben (akár még az explorert is) és utána törölni? Természetesen nem az Internet Explorerre gondoltam.

Továbbá:

Idézet

http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet...n-the-appl.aspx

Is it safe to delete them?

...You can, but it's not recommended to do it that way.  Instead, open up a Messenger window,
press Alt on the keyboard to open the menubar, choose the Tools menu, then Options and then
the Sharing Folders category.

Then click the Sharing Folder of the specific user you want to remove (or remove all of them)
under the Sharing Folders list.  Then choose <<Remove.  Finally choose OK to confirm it.

#1331 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 11:02

Mostanában a következő gondom van...

Néha elkezd kattogni a windowsom... Olyan hangokat ad mintha folyamatosan klikkelgetnék... Mivel le vannak véve a windows hangok ez szinte lehetetlen szóval csakis valami vírus csinálhatja... Van fent NOD a legfrissebb, Spybot a legfrissebb és Spyware Doctor ugyancsak a legfrissebb... semmit nem találnak...

Volt már esetleg valakinek ilyen problémája? Hogy lehetne ezt leírtani? vagy format c és újratelepítés? Már nagyon idegesít... :reklamacio:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#1332 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 14:37

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 11:02

Mostanában a következő gondom van...

Néha elkezd kattogni a windowsom... Olyan hangokat ad mintha folyamatosan klikkelgetnék... Mivel le vannak véve a windows hangok ez szinte lehetetlen szóval csakis valami vírus csinálhatja... Van fent NOD a legfrissebb, Spybot a legfrissebb és Spyware Doctor ugyancsak a legfrissebb... semmit nem találnak...

Volt már esetleg valakinek ilyen problémája? Hogy lehetne ezt leírtani? vagy format c és újratelepítés? Már nagyon idegesít... :reklamacio:

doubleclick lesz pedig az csinálja ezt ,adware cuccos.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1333 Felhasználó inaktív   nightcoder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 09. 15:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 8:55

Csinálni rá 1 linket?

jo lenne, ha nem windows lenne :)

Idézet: Signal - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 10:47

Elképzelhető, hogy a profil utólag áthelyezhető, úgy rémlik, nem egyszerű eset. Jobb talán a winnt.sif használatával előre definiálni (felügyeletnélküli telepítéshez használatos fájl, az i386 mappában kell elhelyezni) vagyis ilyen módon új telepítést végezni. Ha ez eddig nem érthető, az nLite is elvégzi a telepítő szükséges módosítását.

Saját szempontból nem tartom szükségesnek, a TweakUI használatával is könnyen áthelyezhető pár mappa másik partícióra, nekem az elég.

nekem is ugy remlik, hogy sajna nem egyszeru eset :(
Igazabol az is jo lenne, ha a desktopot at lehetne vinni, bar a tweakUI-t nem porbaltam meg :)

#1334 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:58

Idézet: nightcoder - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 15:25

...Igazabol az is jo lenne, ha a desktopot at lehetne vinni, bar a tweakUI-t nem porbaltam meg :)

Nem probléma. Én a Kedvenceket és a Dokumentumokat tartom másik partíción. Persze utóbbihoz nem kell TweakUI, a Windows maga is ad rá lehetőséget. Pontosabban TweakUI egyáltalán nem kellene, csak kényelmesebb (registry beállításokat végez, a Regeditnél egyszerűbben).

Csatolt fájl:

#1335 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 21:55

Sziasztok !

Érdekes jelenséggel találkoztam töredezettségmentesítés közben. A partició analizálása után azt az eredményt kaptam, hogy az összes file mozdíthatatlan (csak offline defraggal töredezzetségmentesíthető).
Megnéztem még más programokkal is (Smart Defrag, O&O Defrag), és ugyan ez az eredmény minden partíción. Van rá tippetek, hogy mi lehet ez ? Mellékelek egy képet is.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#1336 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 22:28

Szerintetek miért lehet az, hogy mostanában a flash videok kb. 2/3-ig töltenek be, és aztán leállnak? Firefox alatt ugyanaz. Ha kitörlöm a cache-t, akkor megint jó 1 video erejéig. :think:

Szintén, a korábbi probléma: Ha a Winamp-ben módosítom a hangerőt, akkor a Windows audio panelben is lehúzza a Hanghullám csúszkát, vagyis lehalkítja a gépet. Ez több különböző Windows installáció és Winamp 3, illetve 5 alatt alatt előfordult már (bár csak egy idő után).
A programban magában nem találtam erre vonatkozó beállítást, Vezérlőpultban minden beálllítás OK, Winampet pedig nem akarom lecserélni másra. Winamp reinstall megoldja, de az is csak workaround.

Szerkesztette: spidey 2008. 09. 11. 22:42 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 22:38

Az elsőre talán a Flash újratelepítése hozhat megoldást, a másikra pedig az, ha a Winamp-ban átállítod a Plugins/Output alatt Directsound-ra a kimeneti keverőt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1338 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 22:42

Idézet: brd - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 23:38

Az elsőre talán a Flash újratelepítése hozhat megoldást, a másikra pedig az, ha a Winamp-ban átállítod a Plugins/Output alatt Directsound-ra a kimeneti keverőt.

Most néztem Winamp fórumon ugyanazt, egyelőre OK, remélem, így is marad. Ugyanakkor nem tudom, hogy állítódott át magától, mert egy ideig nem volt ilyen gond, és a beállítások piszkálása nélkül hirtelen jelentkezett már többször.

Szerkesztette: spidey 2008. 09. 11. 22:45 -kor

#1339 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 12. 09:08

Első körben nem akartam a Hálóvilág fórumrészen külön témát nyitni a kérdésemnek (FTP-vel foglalkozó témát nem találtam), így itt teszem fel. Bízom benne, hogy kapok érdemi választ!

Arról van szó, hogy van egy FTP cím, amit Opera alól meg tudok nyitni, de a Total Commander nem kezeli, s nem értem, hogy miért!?

Amikor kapcsolódni próbálok, akkor mindig kiírja, hogy "nem találom a kiszolgálót". Viszont - ahogyan fentebb is írtam - a böngésző címsorába beírva be tudok lépni az adott oldalra.

Miért lehet ez?

Esetleg tudtok ajánlani a Total Commander-en kívül olyan segédprogramot WindowsXP alá, ami segíti, s megkönnyíti az FTP kapcsolatok kezelését, s magát a kapcsolódást?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1340 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 13:30

Nem lehet, hogy az oldal címe valójában nem egy ftp cím, hanem egy weboldal, ami átirányít máshová?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.