HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1381 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 18. 09:02

Idézet: PET^ - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 8:59

Hello!

Hogyan lehet XPn elérni mappa biztonsági, hozzáférések állítását ha a gép nincs domainban?
Sokáig abban volt, most viszont csak sima workgroupban és csak megosztani lehet, de nem tudom állítani hozzáféréseket usereknek.
Valahogy elő lehet ezt csalogatni?

eszközök - mappa beállítás - nézet -
egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása

#1382 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 13:28

SP3 telepítése óta nem lehet a lokális eszközöket elérni Remote Desktop alatt.
Ismert hiba ez, vagy netán egyedi?

Megoldás?

#1383 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 14:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 13:28

Megoldás?

Hmm, nekem el lehet érni a lokális cuccaim.
De ha már felmerült, akkor ezzel kapcsolatban én is kérdeznék. (Bár lehet a felhasználói programok között kellene, inkább Total Commander kérdés... Sorry előre is...)
Tehát, Remote Desktop, s szeretném elérni a helyi meghajtóim, akkor csatlakozás előtt lemezmeghajtók pipa be', majd a Sajátgépben látom őket, mint hálózati meghajtók. De a távoli gépen Total Commanderben nem jelennek meg a választható meghajtók között. Hogyan tudnám elővarázsolni ott is őket? Nem áll rá a kezem a Windows-féle copy-paste-re...  :omg:
Nem, ftp nem játszik. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1384 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 14:13

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 14:06

Hmm, nekem el lehet érni a lokális cuccaim.
De ha már felmerült, akkor ezzel kapcsolatban én is kérdeznék. (Bár lehet a felhasználói programok között kellene, inkább Total Commander kérdés... Sorry előre is...)
Tehát, Remote Desktop, s szeretném elérni a helyi meghajtóim, akkor csatlakozás előtt lemezmeghajtók pipa be', majd a Sajátgépben látom őket, mint hálózati meghajtók. De a távoli gépen Total Commanderben nem jelennek meg a választható meghajtók között. Hogyan tudnám elővarázsolni ott is őket? Nem áll rá a kezem a Windows-féle copy-paste-re...  :omg:
Nem, ftp nem játszik. :)

Mondjuk felmappeled őket meghajtóknak...

\\tsclient\c
\\tsclient\d

vagy csak simán azt írod be a total commanderbe...(hosszú klikk az ablak tetején lévő útvonalra, és át lehet irni).

Szerintem net use paranccsal meg lehet oldani a mappelést.
A net use-t tartalmazó batch fájlt meg jól lefuttatod belépés után kézzel vagy beteszed a startupba (az adott felhasználónál).

Nekem is megoldódott a gond. Vagy a soros port, vagy a PNP illesztőprogramok volt a ludas. Ezt a kettőt kikapcsolva megy a helyi meghajtó a távoli gépen.

#1385 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:38

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 14:28

Megoldás?

nekem sp3 óta a remote desktop sem megy  :Đ

----atyuska----

#1386 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:13

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 14:13

Mondjuk felmappeled őket meghajtóknak...

\\tsclient\c
\\tsclient\d

vagy csak simán azt írod be a total commanderbe...(hosszú klikk az ablak tetején lévő útvonalra, és át lehet irni).

Szerintem net use paranccsal meg lehet oldani a mappelést.
A net use-t tartalmazó batch fájlt meg jól lefuttatod belépés után kézzel vagy beteszed a startupba (az adott felhasználónál).

Nekem is megoldódott a gond. Vagy a soros port, vagy a PNP illesztőprogramok volt a ludas. Ezt a kettőt kikapcsolva megy a helyi meghajtó a távoli gépen.

Köszi! Pont ilyesmire gondoltam én is, csak eleddig nem jutott eszembe, hogy tsclient-ként kellene rá hivatkozni...  :Đ  :respect:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1387 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 20:10

Idézet: caratyuska - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:38

nekem sp3 óta a remote desktop sem megy  :Đ

A csatlakozó klienst frissítetted?

#1388 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 20:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 21:10

A csatlakozó klienst frissítetted?

igen, mindkettőn minden win javítás fennt van, naprakészek hogy szépen fogalmazzak

nembaj, megoldottam radmin-al  ;)

----atyuska----

#1389 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:49

Sziasztok! SóóóóóóóóóóóS!!!!!  :eek:

Sikerült belefutnom 1 hibába, amire nem igazán találok +oldást. Tehát:

- Mindegy milyen PC (asus alaplap), rajta XP Prof.
- PS/2 bill, MS RF egér, LCD mon. 19" wide.
- TP-Link PCI WLAN kártya

Friss install, minden szépen települ, gyönyörűen fut, semmi gáz. Egészen addig, míg ügyfélhez a
géppel el nem jutottam, s vissza nem tettük a helyére. Ott van egy Trust RF bill/egér páros, amik rádugva a gépre szabványos HID eszközként települnek a beépített driverekkel, szintén gond nélkül.

Következő indításkor nincs meg a sarokban a WLAN --> eszközkezelő 10-es kód: az eszköz nem indítható. Emiatt a hiba miatt hoztam el a gépet anno az ügyféltől, miután két linksys kártyával is ezt a tünetet produkálta. Akárhányszor telepítem újra a drivert, mindig megtalálja, telepíti és nem tudja indítani. Kidobtam a bill / egér párost, tettem rá másikat, sőt próbáltam anélkül is. Eredmény ugyanaz.
Csináltam rendszervisszaállítást több pontra visszamenőleg, amikor még minden "oké" volt, kártyatelepítés után ugyanaz a hiba.

Lehet, hogy a rendszervisszaállítás nem állít vissza mindent???? 5letem nincs több és az idő is szorít!

ELŐRE IS KÖSZ MINDENKINEK!!!!  :respect:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1390 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 16:50

Friss XP SP2re feltettem SP3at.
Automatikus frissítés be van kapcsolva, és talált SP3 telepítése után egy rakat updatet, mindenféle biztonsági frissítés meg IE6hoz, rosszindulató sw eltávolító stb, ellenben hiába tölti le ezeket, nem tudja telepíteni.
Ez azért van mert ezeket már SP3 alapból tartalmazta?
Vagy vmi el lett szarva és most nem tudok már rendesen frissíteni? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1391 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 20:30

Na közben Neten megtaláltam a megoldást, az SP3 egy újabb win update progit telepít de elfelejti okosan regisztrálni azt ezért ezt manuálisan kell nekünk elvégezni, viszont onnantól kezdve működik rendesen az update...! :respect:

Idézet

futtatás - cmd.exe
> net stop wuauserv

> cd\windows\system32

> regsvr32 wups2.dll

> net start wuauserv

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1392 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 08:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:02

eszközök - mappa beállítás - nézet -
egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása

Nagyon szépen köszönöm!

Rengeteg szabad helyhez jutottam így.  ;)

#1393 Felhasználó inaktív   gotchaaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 21. 08:21

Sziasztok!
A következő probléma lépett fel XP használata közben:
Bekapcsolás után a tálcán nem jelenik meg a hálózati kapcsolat ikonja, ennek ellenére a start>csatlakozás menüpontban tudok kapcsolatot megnyitni, csatlakozni, és megy is a net, de az MSN messenger már nem hajlandó csatlakozni.(?)
Aztán, ha azt az opciót választom, hogy Hálózati kapcsolatok megjelenítése, akkor befagy a tálca, és kb. 1 perc múlva kiírja, hogy nem talál egy '(null)' fájlt, keressem meg neki.
De közben azt is észrevettem feladatkezelőben, hogy ilyenkor a már futó explorer.exe mellé megnyit egy másikat, és ha rögtön kilövöm, akkor kapom a hibaüzenetet. Ugyanez a fagyás és hibaüzenet kombó van sajátgép, asztal, dokumentumok, vezérlőpult megnyitásakor is.
Valamint kikapcsolás közben, még mielőtt kijelentkezne, bejön egy ablak, hogy az explorer.exe nem válaszol, megy egy progress bar, de nem sikerül leállítania.
Rendszervisszaállítás után már egyszer helyrejött, de legközelebbi bekapcsolás után megint rossz volt.
Gyanítom, hogy az explorer-rel van valami gubanc.
Mit tegyek? :think:

Szerkesztette: gotchaaa 2008. 09. 21. 08:23 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 08:06

Srácok
Létezik olyan progi amivel kicsit helyre lehet pofozni az xp indítási sebességét?  (tehát a programok betöltését)
Régen erre a célra volt kitalálva ugyebár az MS BOOTVIS nevű cucc, csak olvastam hogy már az sp2-es rendszereknél is galibát okozott. (sp3-nál ki sem merem próbálni  :D )
Pedig az tényleg hatásos kis stuff volt :)

#1395 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 08:38

Abban kéne sürgős segítség, hogyan tudom visszaállítani a mappák megnyitását az explorerben. Hiába állítom be a fájltípusok beállításánál, azt írja, már ez az alapértelmezett cselekmény. Azonban ha duplán kattintok egy mappára, a keresést hozza be a helyett, hogy megnyitná a mappát. Ha van egy registry sor vagy valami, plz. írjatok, mert irdatlan idegesítő a sok jobb egérgomb megnyitás... :D Tudom használjak total commandert, de sokszor gyorsabb az explorer.

Kösz!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1396 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:18

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 8:38

Abban kéne sürgős segítség, hogyan tudom visszaállítani a mappák megnyitását az explorerben. Hiába állítom be a fájltípusok beállításánál, azt írja, már ez az alapértelmezett cselekmény. Azonban ha duplán kattintok egy mappára, a keresést hozza be a helyett, hogy megnyitná a mappát. Ha van egy registry sor vagy valami, plz. írjatok, mert irdatlan idegesítő a sok jobb egérgomb megnyitás... :D Tudom használjak total commandert, de sokszor gyorsabb az explorer.

Kösz!

Kép Ezt gondolom próbáltad.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1397 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 18:27

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 8:06

Srácok
Létezik olyan progi amivel kicsit helyre lehet pofozni az xp indítási sebességét?  (tehát a programok betöltését)
Régen erre a célra volt kitalálva ugyebár az MS BOOTVIS nevű cucc, csak olvastam hogy már az sp2-es rendszereknél is galibát okozott. (sp3-nál ki sem merem próbálni  :D )
Pedig az tényleg hatásos kis stuff volt :)

HardwareOC_Registry_Tweaker
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1398 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 19:29

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. Sep. 23., Tuesday - 9:38

Azonban ha duplán kattintok egy mappára, a keresést hozza be a helyett, hogy megnyitná a mappát.

itt egy reg file. 2 click rá, aztán örül.

Csatolt fájl:

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1399 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 19:31

Idézet: akaido - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 19:18

[ --- mappa beállításai ablak --- ] Ezt gondolom próbáltad.

Igen, sajnos nem ezzel van a gond, sőt a képen látható ablak "fájltípusok" füle alatt található rendszermappa vagy mi a fene nevű izénél is be lett (volna) állítva alapértelmezettnek általam az open/megnyitás parancs, de azt írja, már ez az alapértelmezett. Így gondolom valami olyan hiba lehet ez, ami registrynél állítható. Az óta ez a helyzet, hogy az alapértelmezett mappák ikonját átállította a user egy másik ikoncsomagból származó ikonra. :think:

Közben jött egy válasz, des-től. Köszönöm, holnap kipróbálom melóhelyen! :respect:

Szerkesztette: LightBringer 2008. 09. 23. 19:32 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1400 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 19:35

igen. a fájltípusok-nál ha icont akarsz cserélni mappán vagy hdd-n, de cancelezed (de lehet máskor is), akkor történik ez. ismert bug.

http://www.kellys-ko...m/xp_tweaks.htm -n is megvan ez a reg file fix, de most nem megy az oldal.

Szerkesztette: des 2008. 09. 23. 19:36 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.