HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1461 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 06. 21:05

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 18:35

És ez hogyan függ össze a lapozófájl "túl nagy" méretével?

Úgy függ össze, hogy a lapozófálj nagy mérete lehetett-e oka a kékhalálnak.
"Légy szerény mint én..."

#1462 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 21:07

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:05

Úgy függ össze, hogy a lapozófálj nagy mérete lehetett-e oka a kékhalálnak.

Vagy a hold állása...  de az biztos.  ;)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1463 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 21:25

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:07

Vagy a hold állása...  de az biztos.  ;)

Akkor leírom, mi történt. Beléptem a Pannonline oldalra, és ott a Bónuszprogram linkre kattintottam. Utána ki akartam lépni belőle.  Erre jött a kékhalál képernyője. Újraindítottam, és kipróbáltam, hogy mi okozhatja. Megint beléptem az említett oldalra és ugyanúgy kékhalál lett. Érdekes, hogy mindez Firefox alatt történt. Átállítva  Internet Explorer motorra minden hibátlanul működött. Létezik, hogy rosszul megírt oldalak is produkálhatnak kékhalált?

Egyébként a arra gondoltam, hogy nem tudott magának memóriát lefoglalni, és kilapozni sem.

Szerkesztette: zoli62 2008. 10. 06. 21:27 -kor

#1464 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 22:18

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:25

Akkor leírom, mi történt. Beléptem a Pannonline oldalra, és ott a Bónuszprogram linkre kattintottam. Utána ki akartam lépni belőle.  Erre jött a kékhalál képernyője. Újraindítottam, és kipróbáltam, hogy mi okozhatja. Megint beléptem az említett oldalra és ugyanúgy kékhalál lett. Érdekes, hogy mindez Firefox alatt történt. Átállítva  Internet Explorer motorra minden hibátlanul működött. Létezik, hogy rosszul megírt oldalak is produkálhatnak kékhalált?

Egyébként a arra gondoltam, hogy nem tudott magának memóriát lefoglalni, és kilapozni sem.

Látod, a kód, ami meghív valamit... netán egy plug-int, ami rosszul van megírva - annak az oldalnak vagy másnak a szempontjából - az már inkább...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1465 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 07:38

Minek neked 3 GB pagefile, ember?

#1466 Felhasználó inaktív   negyedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 07. 08:38

Idézet: brd - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 13:35

Sehogyan. A 2 domain között nem lehet létrehozni valamilyen viszonyt? Mondjuk Domain Trust.

Nem akarok  a 2 domain között viszonyt, a hálózatunkban pont ez volt a szempont, hogy teljesen különálló, független legyen a 2 szerver. Csak a lokális gépeken az XPben a bejelentkezési ablakba kellene valahogy odavarázsolni mindkét domaintnevet, hogy ki lehessen választani, melyik szerverre akarok bejelentkezni.
Köszönöm

Sehogyan. A 2 domain között nem lehet létrehozni valamilyen viszonyt? Mondjuk Domain Trust.

Nem akarok  a 2 domain között viszonyt, a hálózatunkban pont ez volt a szempont, hogy teljesen különálló, független legyen a 2 szerver. Csak a lokális gépeken az XPben a bejelentkezési ablakba kellene valahogy odavarázsolni mindkét domaintnevet, hogy ki lehessen választani, melyik szerverre akarok bejelentkezni.
Köszönöm

#1467 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 08:56

Idézet: negyedi - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 8:38

Köszönöm

Xp az egyik domainben , alatta virtualpc-n a masik xp a masik domainban a közös könyvtáron meg osztozkodtok.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1468 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 10:49

Idézet: negyedi - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 8:38

Csak a lokális gépeken az XPben a bejelentkezési ablakba kellene valahogy odavarázsolni mindkét domaintnevet, hogy ki lehessen választani, melyik szerverre akarok bejelentkezni.
Köszönöm

Én a felhasználói profilok oldaláról próbálnám megközelíteni a problemát.
Minden felhasználónak lehet egyedi (más szerverre mutató) loginja.

#1469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 10:52

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 12:32

Újra akarom rakni az xp-t és még sohasem csináltam légyszi segítsetek.

Szépen leírták Neked. Még 1 gondolat. Csak akkor kezdj neki, ha a telepítőkódod (az eredeti vagy egy legális másik) megvan.

#1470 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 11:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 10:49

Én a felhasználói profilok oldaláról próbálnám megközelíteni a problemát.
Minden felhasználónak lehet egyedi (más szerverre mutató) loginja.

Mivel a tartományba lépés első mozzanata az , hpgy magát a gépet lépteted be a tartományba , szerintem ez nem biztos hogy járható út.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1471 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 11:10

esetleg belépéskor a  domain/username variációt ki lehet próbálni.

#1472 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 11:29

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 11:10

esetleg belépéskor a  domain/username   variációt ki lehet próbálni.

Ha a rendszer valóban a felhasználó belépése előtt felcsatlakozik, akkor a felhasználói loginban feltehetőleg megoldható egy ki és beléptetés.

#1473 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 12:53

Idézet: negyedi - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 9:38

Kell az a 2 domain-be lépés neked igazából, group policy-stől, korlátozásostól? Nem csak valami megosztott könyvtár miatt van rá szükség? Mert annak eléréshez nem kell feltétlen belépni a domain-be, egyszerűen authentikálni kell magad a domainnév\usernév formulával. Jav.: bármelyik domain-be is léptél be eredetileg.

Szerkesztette: brd 2008. 10. 07. 12:56 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1474 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 14:18

Idézet: 1966 - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 14:21

Kell elsőre egy XP-lemez ugye. Azt beteszed a meghajtóba. Nem csinálsz semmit,bármit ír ki,csukd be az ablakot. (nem..ne az utcait... :D ) Minden fontos dologról készíts másolatot,lemezre vagy másik vinyóra. Ugyanis elveszik majd minden ami a C-n van. Szerintem a BIOS-hoz nem nyúl. De ha ott valami fontosat állítgattál (mi a fene lehetett az? :think: ),akkor azt írd fel egy papírra. Ha minden kész és a lemez a meghajtóban,akkor indítsd újra a gépet,és amikor a monitoron először megjelenik valami (általában a BIOS jelentkezik be egy kis időre) akkor nyomogasd párszor a Delete-gombot. Erre előjön a BIOS. Keresd a Boot-beállításokat. A mostani helyett,ami a vinyó ugye...állítsd be first boot-nak a dvd meghajtódat.
Ha kész akkor egy F10 és egy Enter. A gép újraindul,és már a lemezről bootol. Betölt a memóriába egy csomó holmit,azután megkérdezi,hogy melyik partícióra akarod telepíteni (javasolt a C...ugye),akarod-e formázni (igen)...és hogy milyenre (NTFS)...ezek szépen végigvezetnek a telepítés elején. Utána jön a formázás,az elég sok lesz,majd a telepítés. Közben 1x-2x kérdez a gép,szóval figyelj oda. Ha kész van akkor majd újraindítja magát,és még egy-két apróságot beállít,amihez szintén kelleni fogsz. Miután megvan minden,akkor szépen (a jó előre odakészített lemezről) visszateszed a kedvenc alkalmazásaidat,elsőnek a vírusírtót,és a tűzfalat. Ja,és mindezt célszerű kiiktatott net melett megcselekedni.

Az xp lemez megvan.
Az ablak is be lesz csukva. :D  :Đ  :D
A BIOS-nál sem allítottam semmi. De ezt még megkérdezem mert nem én tettem fel a gépet.
De tudtommal nem állítottak semmit.
A BIOS kezelése az alaplap könyvébe van bennt tudtommal,ugye?
És amikor a bios-ba belépek akkor olyat kell keresnem hogy first boot és beállítom a dvd meghajtót,mármint azt amelyikbe a cd van mert 2 meghajtóm van mondhuk az f: meghajtóba van és akkor azt ugye???
Jah és ha újratettem és megy a gép akkor ha végeztem a telepítéssel akkor nem kell visszaálllítani a BIOS-BAN a first boot-ot hogy a c meghajtó legyen.Vagy az a telepítés végén magától vissza áll?
És a RAM-ot is kitakarítja ugye?
Nincs particionálva a vinyóm mert csak 80 gb-s  és szerintem nem érdemes.
Előre is kössz. :respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: Taki0019 2008. 10. 07. 14:22 -kor

#1475 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 14:19

Felteszem itt:
VirtualPC-n kívül mivel lehet XP-t emulálni, fel tudtok sorolni ilyen programokat?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1476 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 14:36

Idézet: r2r - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 14:19

Felteszem itt:
VirtualPC-n kívül mivel lehet XP-t emulálni, fel tudtok sorolni ilyen programokat?

pl VmWare

#1477 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 18:12

Idézet: r2r - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 14:19

Felteszem itt:

virtualbox
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1478 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 19:01

Idézet: r2r - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 15:19

Felteszem itt:

qemu, de ez a processzort is emulálja, így a fentebb említett megoldások közül a leglassabb.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1479 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 19:34

Idézet: spidey - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 8:38

Minek neked 3 GB pagefile, ember?

Több éve használtam így probléma nélkül, mostanában ütköztem kettő kékhalálba.

#1480 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 22:34

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 15:18

Az xp lemez megvan.
Az ablak is be lesz csukva. :D  :Đ  :D
A BIOS-nál sem allítottam semmi. De ezt még megkérdezem mert nem én tettem fel a gépet.
De tudtommal nem állítottak semmit.
A BIOS kezelése az alaplap könyvébe van bennt tudtommal,ugye?
És amikor a bios-ba belépek akkor olyat kell keresnem hogy first boot és beállítom a dvd meghajtót,mármint azt amelyikbe a cd van mert 2 meghajtóm van mondhuk az f: meghajtóba van és akkor azt ugye???
Jah és ha újratettem és megy a gép akkor ha végeztem a telepítéssel akkor nem kell visszaálllítani a BIOS-BAN a first boot-ot hogy a c meghajtó legyen.Vagy az a telepítés végén magától vissza áll?
És a RAM-ot is kitakarítja ugye?
Nincs particionálva a vinyóm mert csak 80 gb-s  és szerintem nem érdemes.
Előre is kössz. :respect:  :respect:  :respect:

BIOS-hoz akkor ne nyúlj,csak annyit amennyit mondtam. Felül szoktak lenni benne a címszavak,pl. a Boot,lépegetni a kurzor-billentyűkkel tudsz. Ott nem betűjeleket látsz a meghajtóknál,hanem a nevét...pl. Samsung,LG satöbbi (és a típusszámát). Na az alapján választod ki. És igen: ha végeztél állítsd vissza,nem mintha nagy baj esne,csak kényelmetlen lenne ha benne felejtesz egy lemezt,és arról akarna bootolni másnap amikor bekapcsolod.  :D  Minden gyári nulla állapotra áll vissza. 80-at nem nagyon érdemes,bár lehet,csak mi a fenének. :)
Kép

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.