HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1541 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 16. 13:16

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 13:09

Szóval, ha letörlöm a dowbload mappát, nem történik semmi gond. A legközelebbi automatikus frissítéskor újra létrehozza, és  a régebbiekkel feltölti, vagy csak a törlés utáni frissítésekkel?

Létrehozza újra  de csak az újakat pakolja bele. Eddig legalábbis pár kb az egész könyvtár mérete.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1542 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 14:01

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 11:51

Zip nem jó neked?

Nem jó, pontosabban nem elég. Mert a programoknak úgy kéne látniuk a mppát, mintha az nem lenne betömörítve.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1543 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 14:09

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 14:16

Létrehozza újra  de csak az újakat pakolja bele. Eddig legalábbis pár kb az egész könyvtár mérete.

Köszi. :) Tehát akkor csak átmeneti tárolónak használja.

Szerkesztette: zoli62 2008. 10. 16. 14:10 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1544 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 16:19

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 21:54

Köszi, kipróbáltam, letöltöttem de nem települ fel 0x80070422 hiba miatt.
Rákerestem a hibára és ott is azt írják, hogy kapcsoljam be az automata frissítést :(
22 csapdája ez ugylátom. Bekapcsolnám de nem tudom, hibára azt írja ki először ezt kapcsoljam be majd utánna frissítsek. :reklamacio:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1545 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 20:57

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 16:19

Rákerestem a hibára és ott is azt írják, hogy kapcsoljam be az automata frissítést :(
22 csapdája ez ugylátom. Bekapcsolnám de nem tudom, hibára azt írja ki először ezt kapcsoljam be majd utánna frissítsek.   :reklamacio:

Esetleg próbáld meg ezt egy batch file -ben lefuttatni :

net stop wuauserv
regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll
regsvr32 wuaueng.dll
net start wuauserv

Hátha

Szerkesztette: inter15 2008. 10. 16. 20:59 -kor

<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#1546 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 05:59

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 17:19

22 csapdája ez ugylátom. Bekapcsolnám de nem tudom, hibára azt írja ki először ezt kapcsoljam be majd utánna frissítsek.   :reklamacio:

A "Background Intelligent Transfer Service"  fut?  Ennek is futnia kell.

szerk:  van valami szemét program a gépeden, ami nem engedi futni
milyen xp?  most futottam bele valami csoda warez kiadásba, amiből minden biztonsági dolgot kiheréltek, helyette trójaik voltak "gyárilag"

Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 17. 06:01 -kor

#1547 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 06:53

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 21:57

Esetleg próbáld meg ezt egy batch file -ben lefuttatni :

net stop wuauserv
regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll
regsvr32 wuaueng.dll
net start wuauserv

Hátha

Köszi, kipróbáltam.  Ezt írja ki: net helpmsg 3521 az automatikus frissítés nem állítható be.
Két diolgot rendben talált le okéztam, de ennyi. Ugyanugy nem lehet bekapcsolni.
"Background Intelligent Transfer Service" ezt majd megnézem este ha hazaérek.
Régi kipóbált XP SP2. Pár éve ezt használom nem volt gond vele eddíg. Feltettem tegnap rá SP3-t is de ettől sem lett jobb, ugyanugy nem lehet frissíteni.  :(
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1548 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 17. 20:22

Helló!

Hogyha bizonyos ideig állva hagyom a gépet (Win XP SP3), akkor egy idő után kijelentkezteti az adott felhasználót. Namost ez azért probléma, mert ha közben egy számításigényes program fut, akkor általában amikor visszalépek, akkor lefagy (vagy megszakad a futó program, vagy eltűnik stb.). Nem értem, miért teszik bele ezt a funkciót, ha XP nem képes normálisan kezelni a programokat kijelentkezés közben.

Szóval abban a kérem a segítéséget, hogyan lehetne azt beállítani, hogy bármennyi időre is hagyom ott a gépet, NE történjen semmi: semmi esetre sem jelentkeztesse ki a felhasználót.

Azt már sikerült beállítani, hogy ne legyen képernyővédő, meg hibernálás, de vhogy a felhasználó mindig kijelentkezik.

Pl. most futtattam backupot két órán keresztül, amikor visszaléptem a kijelentkeztetés után, akkor teljesen eltűnt a futó program, és semmi nyom nem maradt utána.  :box2:

#1549 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 02:37

Elnézést, ha van Firefox fórum topic (?), nem találtam.

Elég kellemetlennek tartottam eddig is a Firefox kedvencek sajátos rögzítését, mivel az Explorer kedvenceket nagyon könnyen tudtam akár egy Total Commanderrel is rendezni.
Most ráadásul egy olyan helyzet alakult ki, amit nem értek és nem találok rá megoldást. Észrevettem egyszerre két hibát is: létrehoztam egy új alkönyvtárat a kedvencek rendszerében valami/valami/valami szerkezetben. Ha a kedvencek rendezését választom, látszik ez a könyvtár. Ha hozzá akarok adni a kedvencekhez, a browse-t választom akkor egyrészt ott már egyáltalán nem található  az alkönyvtár utolsó két lépcsője, másrészt nem adódik hozzá az oldal a kedvencekhez, bármelyik látható könyvtárba próbálom rögzíteni. Mivel volt kimentett állományom a kedvencekről ezt bemásoltam, és a legújabb dátumú fijlokat kitöröltem. Egy átmeneti ideig ez hozott valami pozítív változást, de ez egy napig sem tartott máris hasonló helyzet alakult ki. 3,0,3-as verzióm van, Spybot és McAffe semilyen problémát nem talál. Mit tehetnék?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#1550 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 07:01

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 20:22

Helló!

Hogyha bizonyos ideig állva hagyom a gépet (Win XP SP3), akkor egy idő után kijelentkezteti az adott felhasználót. Namost ez azért probléma, mert ha közben egy számításigényes program fut, akkor általában amikor visszalépek, akkor lefagy (vagy megszakad a futó program, vagy eltűnik stb.). Nem értem, miért teszik bele ezt a funkciót, ha XP nem képes normálisan kezelni a programokat kijelentkezés közben.

Szóval abban a kérem a segítéséget, hogyan lehetne azt beállítani, hogy bármennyi időre is hagyom ott a gépet, NE történjen semmi: semmi esetre sem jelentkeztesse ki a felhasználót.

Azt már sikerült beállítani, hogy ne legyen képernyővédő, meg hibernálás, de vhogy a felhasználó mindig kijelentkezik.

Pl. most futtattam backupot két órán keresztül, amikor visszaléptem a kijelentkeztetés után, akkor teljesen eltűnt a futó program, és semmi nyom nem maradt utána.  :box2:

Igaz angolul , de szerintem itt a megoldás !

Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services - Disable the screen saver right-click Desktop > Properties > Screen Saver > None -
Disable Fast User Switching Start > Settings > Control Panel > User Accounts > Change the way users log on or off > Untick "Use Fast User Switching" -
Activate DMA on Hard Discs/CD ROMS *Start > Settings > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers.

#1551 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 07:47

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 21:22

Helló!

Ez nem gyári funkció.  Valaki/valami beállította, hogy kiléptesse a felhasználót X idő után. Policyben van ilyen beállítás.

#1552 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 09:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 7:47

Ez nem gyári funkció.  Valaki/valami beállította, hogy kiléptesse a felhasználót X idő után. Policyben van ilyen beállítás.

Helló!

Az merre van a policy, és hogyan néz ki?

#1553 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 15:49

Üdv, Urak!

SP3-as XP, SP3 telepítése után előjött az alábbi hiba:
A rendszer DLL (user32.dll) a memóriában áthelyezésre került. Az alkalmazás nem fog megfelelően futni. Áthelyezés történt, mert a DLL (C:\windows\system32\shell32.dll) a Windows rendszer DLL-ek számára fenntartott címtartományt foglalta el. Új DLL-ért lépjen kapcsolatba a DLL-t biztosító forgalmazóval.

Keresgettem a probléma után, de csak hhctrl.ocx fájlra találtam megoldást, nem shell32.dll-re - bár gondolom ugyanaz a probléma forrása. Ezen a linken lévő javítással próbálkoztam, de azt mondja, hogy a telepítő újabb verziójú szervizcsomagot talált a rendszerben, mint a telepíteni próbált frissítés. Nincs szükség a frissítés telepítésére - egyetlen Ok gombbal, amire kilép. Hát jó...

Az a gyanúm, hogy anno, SP3 előtti időkben már eleve nem telepítettem fel (vagy uninstalláltam) a 925902-es javítást, ami a problémát anno több embernél kiváltotta, az SP3 meg felpakolta azt is. Gondoltam akkor leszedem külön, de a programok telepítése és törlésénél csak ennyi áll: Windows XP SP3. Aha, köszi... Tehát, szerintetek hogyan tovább?
Azt leszámítva, h ne a calc.exe-t használjam.  :Đ  Ki tudja, hogy melyik programnál jön elő megint...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1554 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 17:58

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 9:08

Helló!

Az merre van a policy, és hogyan néz ki?

Start/Futtatás gpedit.msc
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1555 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 15:54

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 17:58

Start/Futtatás gpedit.msc

Köszi! Megnéztem, de nem tudom, mit kéne csinálni vele. A felhasználók ki/bejelentkezése résznél ha rámegyek a tulajdonságokra, akkor nincsen megjeleníthető elem. Még sosem láttam ezt a menüt, fogalmam sincs mit kéne beállítani.

#1556 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 22:22

Van egy gondom. Ha más felhasználóval lépünk fel az Iwiwre, akkor utána a saját fiókom nem enged be.
Hibás felhasználónév vagy jelszó hibaüzenettel.
Töröltem a kukikat, űrlapokat és a jelszókat, a helyzet változatlan.
Másik gépről simán fel tudok jelentkezni. Ezen a gépen az elfelejtett jelszó procedúrával tudom megtenni.
Hol keveredhet el az explorer?

#1557 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 07:34

Üdv.

Távoli asztallal lenne egy kis gondom: Távolról be tudok jelentkezni a gépemre, de csak a rendszergazda fiókkal... Ez azért is érdekes, mert a rendszergazda fiókhoz nincsen hozzárendelve az "asztal távoli felhasználói" csoport, a sima felhasználómhoz meg igen. Ennek ellenére ott hibaüzenet jön, hogy a "fiók korlátozási miatt" nem tudok bejelentketni... Mit néztem el? :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1558 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 09:47

Idézet: Charybdis - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 15:54

Köszi! Megnéztem, de nem tudom, mit kéne csinálni vele. A felhasználók ki/bejelentkezése résznél ha rámegyek a tulajdonságokra, akkor nincsen megjeleníthető elem. Még sosem láttam ezt a menüt, fogalmam sincs mit kéne beállítani.

Ebben az esetben a net user parancsot használd! Példaként: Controlling User Logon Hours

net user "XY user név" /time:all paranccsal minden tiltás megszűnik.

Egyéb net user ötletek:
http://news.softpedia.com/news/Restrict-Lo...-XP-49441.shtml

Szerkesztette: akaido 2008. 10. 20. 09:48 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1559 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 19:04

SOS! :(

Van egy gép, XP-vel, éttermi progi fut rajta, minden adattal, számlák, könyvelés stb jellegű dolgok.

A probléma a következő.
Nem igen volt újraindítva a rendszer, csak ment 24/7-be... aztán ma valaki restartolt eddig tisztázatlan okok miatt, és most bejelentkező login screen-el áll a rendszer, mert nem tudják mi a user name/password...

Mondjuk ezt nem értem, elvileg felhasználó névnek kéne lennei, alapból valamit felkínál XP nem? Vagy ami eddig használatban volt, szóval csak pass kéne.
Ilyenkor mi lehet megoldás? Esetleg vmi master pass "Administrator" accra...?
Értelemszerűen format c: nem jó mert kell minden adat róla.
Van erre vmi megoldás vagy HDD kivesz másik gépről adat lement aztán új win? :think:

UP:

Megoldottam... egy elég alap módszer segített, mondjuk ehhez mák is kellett, szóval lényeg, csökkentettt módban resti, Administrator felhasználó névhez blank pass, nem volt még beállítva semmi, így szépen beléptünk, onnan kiszedtük a rendes acc alól pass-t és voilá, happy van! :Đ

Szerkesztette: laragirl83 2008. 10. 20. 19:22 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1560 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 19:43

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 15:49

Üdv, Urak!

SP3-as XP, SP3 telepítése után előjött az alábbi hiba:
A rendszer DLL (user32.dll) a memóriában áthelyezésre került. Az alkalmazás nem fog megfelelően futni. Áthelyezés történt, mert a DLL (C:\windows\system32\shell32.dll) a Windows rendszer DLL-ek számára fenntartott címtartományt foglalta el. Új DLL-ért lépjen kapcsolatba a DLL-t biztosító forgalmazóval.

Keresgettem a probléma után, de csak hhctrl.ocx fájlra találtam megoldást, nem shell32.dll-re - bár gondolom ugyanaz a probléma forrása. Ezen a linken lévő javítással próbálkoztam, de azt mondja, hogy a telepítő újabb verziójú szervizcsomagot talált a rendszerben, mint a telepíteni próbált frissítés. Nincs szükség a frissítés telepítésére - egyetlen Ok gombbal, amire kilép. Hát jó...

Az a gyanúm, hogy anno, SP3 előtti időkben már eleve nem telepítettem fel (vagy uninstalláltam) a 925902-es javítást, ami a problémát anno több embernél kiváltotta, az SP3 meg felpakolta azt is. Gondoltam akkor leszedem külön, de a programok telepítése és törlésénél csak ennyi áll: Windows XP SP3. Aha, köszi... Tehát, szerintetek hogyan tovább?
Azt leszámítva, h ne a calc.exe-t használjam.  :Đ  Ki tudja, hogy melyik programnál jön elő megint...

Megoldottam. Fönt volt egy xp style kezelő progi - nem éppen az, amire MS-éknél hivatkoznak, de mindegy. Gondoltam ha másik hasonló progi bekavarhat, akkor talán ez is okozhat ilyet, próbáljuk ki. Leszedtem, és voilá, a calc.exe elindult. Neten egy frissebbet kerestem a style kezelőből, azt felraktam, és minden ok - egyelőre. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.