HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1621 Felhasználó inaktív   Szpilu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 01. 13:44

Idézet: Szpilu - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 14:12

Sziasztok olyan problémám van hogy szeretnék ghostolni egy xp sp3-at egy új winyóra()laptopról laptop vinyóra ezt sikerült is de mikor bejelentkeznék a "friss" vinyóval nem tölti be a profilomat hanem rögtön kilép??mit csináltam rosszul??

megoldottam :Đ nem direktben másoltam át hanem először lementettem az egész C:\-t és utána visszaállítás az új vinyóra.

#1622 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 21:25

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 11:51

Megosztott dokumentumok mappa tulajdonságainál a mindenki csoportnak minden engedélyezve, a speciális -> Engedélyeknél - Ez a mappa, almappák és fájlok van megosztva szintén a Mindenki csoportnál (is).

Hatás = Semmi. (Ugyanúgy elérhetetlenek a fájlok, de ha egyesével beállítgatom, működik...)

Ja, fájlrendszer, merevlemez (és minden más) hibátlan.

Azt hiszem feladom, a windowsnak ez nem megy sajnos...  :rolleyes:

A két gép azonos munkacsoportban van?

Nem írsz semmit a konkrét felhasználóról, aki el akarja érni a megosztást, hogy azt is betetted volna a jogosultak közé. A Mindenki nem elég. Ezt akaido ki is emelte föntebb...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1623 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 21:41

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 22:25

A két gép azonos munkacsoportban van?

Nem írsz semmit a konkrét felhasználóról, aki el akarja érni a megosztást, hogy azt is betetted volna a jogosultak közé. A Mindenki nem elég. Ezt akaido ki is emelte föntebb...

Igen, természetesen azonos munkacsoportban vannak a gépek.
A mindenki nem elég? Hűha, erre józan paraszti ésszel nem is gondoltam.
Gondoltam, a mindenki-be belefér bárki... A mindenki csak az adott gépen lévő
felhasználókra vonatkozna?  :think:

Máris kipróbálom, köszi!  :respect:

Szerkesztette: MPCRS 2008. 11. 01. 21:41 -kor

#1624 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 21:53

A(z) "XXXXXXX\xxxxx" objektum nem érvényes, mert csak azoknak a tartományoknak az objektumai vannak engedélyezve, amelyek megjelennek a "Keresés helye" mezőben.

Ezt vágja a fejemhez a drága, ha a hálózaton lévő másik gép egy felhasználóját szeretném hozzáadni a mindenki helyett. Tipp?

Szerkesztette: MPCRS 2008. 11. 01. 22:00 -kor

#1625 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 22:27

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 22:53

A(z) "XXXXXXX\xxxxx" objektum nem érvényes, mert csak azoknak a tartományoknak az objektumai vannak engedélyezve, amelyek megjelennek a "Keresés helye" mezőben.

Ezt vágja a fejemhez a drága, ha a hálózaton lévő másik gép egy felhasználóját szeretném hozzáadni a mindenki helyett. Tipp?

Mert ez így értelmetlen.  Ha így adod meg, akkor  tartomány\user  -t jelent. Na most itt nincs tartomány.  Másik gép usere  csak simán user, azt annyi.

#1626 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 22:29

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 22:41

A mindenki nem elég? Hűha, erre józan paraszti ésszel nem is gondoltam.
Gondoltam, a mindenki-be belefér bárki... A mindenki csak az adott gépen lévő
felhasználókra vonatkozna?  :think:

A mindenki az mindenki, kivéve ha tiltás is van mellette. Az erősebb.

#1627 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 22:30

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 12:51

Azt hiszem feladom, a windowsnak ez nem megy sajnos...  :rolleyes:

Hidd el, megy az, csak érteni kell hozzá. Vannak jó vastag könyvek  :cool:

#1628 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 22:42

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 12:51

Megosztott dokumentumok mappa tulajdonságainál a mindenki csoportnak minden engedélyezve, a speciális -> Engedélyeknél - Ez a mappa, almappák és fájlok van megosztva szintén a Mindenki csoportnál (is).

Hatás = Semmi. (Ugyanúgy elérhetetlenek a fájlok, de ha egyesével beállítgatom, működik...)

Pontosan nem tudom, miket rontottál már el  :cool:  de van még egy-két fontos:
biztonság/speciális -  engedélyek rész. Ott láthatod, hogy kinek, milyen engedélye van és mire.
Belemész az adott név szerkesztésébe, értelem szerű + alul van egy olyan, hogy lefele is érvényesüljenek ezek a beállítások (a majdani fájlokra).
Valamint ha ebbő  kimész akkor az engedélyek alatt is van két pipálható dolog.  Ebből az alsó arról szól, hogy a mappában már meglévő fájlokon is lecseréli a jogokat az ott megadottakra.

Egyébként ha ezekbe ne nyúlsz bele eredetileg, akkor ezek működnek, máshol szokott lenni a probléma forrása.

#1629 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 23:16

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 23:27

Mert ez így értelmetlen.  Ha így adod meg, akkor  tartomány\user  -t jelent. Na most itt nincs tartomány.  Másik gép usere  csak simán user, azt annyi.

Ha simán a felhasználó nevét adom meg:

Nem található "xxxxxx" nevű objektum.

A gond az lehet, hogy kizárólag azon a gépen keres, amin a megosztott mappa van, a Hely megadásánál nincs is más lehetőség.

Számomra mindössze annyi a rejtély, hogy ha egy megosztott mappába (amiben pl. van 100 mappa, mappánként 40-50 fájl-al, amit lát is a másik gép) bemásolok 5 fájlt, akkor azokat mi a túróért nem látja? - Illetve látja, de azokhoz nincs hozzáférési engedélye.

Ahogy a windows is mondja: "Ha meg akarja osztani ezt a fájlt, húzza a megosztott dokumentumok mappába" Áhh...  :rolleyes:

#1630 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 23:36

Hálózati merevlemez lesz az én barátom, úgy látom.  :D

#1631 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 23:55

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 0:16

Ha simán a felhasználó nevét adom meg:

Nem található "xxxxxx" nevű objektum.

A gond az lehet, hogy kizárólag azon a gépen keres, amin a megosztott mappa van, a Hely megadásánál nincs is más lehetőség.

Számomra mindössze annyi a rejtély, hogy ha egy megosztott mappába (amiben pl. van 100 mappa, mappánként 40-50 fájl-al, amit lát is a másik gép) bemásolok 5 fájlt, akkor azokat mi a túróért nem látja? - Illetve látja, de azokhoz nincs hozzáférési engedélye.

Ahogy a windows is mondja: "Ha meg akarja osztani ezt a fájlt, húzza a megosztott dokumentumok mappába" Áhh...  :rolleyes:

(Szerencsére) nem tudsz a másik gépen lévő objektumok között keresni. Szép is lenne.  Szóval csak a helyi gépen ill. ha lenne tartomány, akkor a helyi tartományban tudsz keresni.

Ha egy másik gépen lévő felhasználót szeretnél ezen a gépen is "használni", akkor ezen a gépen hozzá kell adni felhasználónak. Ha ugyanazzal a névvel, jelszóval veszed fel, akkor az azonos lesz.

5 fájl:  azért, mert mikor a jogokat állítottad a könyvtáron, engedélyek-szerkesztésnél az alsó "Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra és/vagy tárolókra" c. dolgot nem pipáltad ki.  Vagy TC-vel másolsz akkor beállítástól függően viszi a fájl eredeti jogait is.

Windows jól mondja, de sajna mappa jogait már elbarkácsoltad.

#1632 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 03:04

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 0:55

(Szerencsére) nem tudsz a másik gépen lévő objektumok között keresni. Szép is lenne.  Szóval csak a helyi gépen ill. ha lenne tartomány, akkor a helyi tartományban tudsz keresni.

Ha egy másik gépen lévő felhasználót szeretnél ezen a gépen is "használni", akkor ezen a gépen hozzá kell adni felhasználónak. Ha ugyanazzal a névvel, jelszóval veszed fel, akkor az azonos lesz.

5 fájl:  azért, mert mikor a jogokat állítottad a könyvtáron, engedélyek-szerkesztésnél az alsó "Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra és/vagy tárolókra" c. dolgot nem pipáltad ki.  Vagy TC-vel másolsz akkor beállítástól függően viszi a fájl eredeti jogait is.

Windows jól mondja, de sajna mappa jogait már elbarkácsoltad.

Tehát a Megosztott dokumentumok mappán jobb klikk -> Megosztás és biztonság -> Biztonság -> Csoport vagy felhasználó kiválasztása -> Speciális -> Engedélyek lap -> Csoport vagy felhasználó kiválasztása -> Szerkesztés -> Az engedélyek alkalmazása a fán lejjebb található objektumokra és/vagy tárolókra kipipálva.

Hogy ez eddig nem szúrta ki a szemem...  :D

Alkalmaztam, jött a "Mappák engedélyeinek beállítása" rész, és örültem.  :Đ

De a Megosztott dokumentumok mappán belül lévő mappában a fájlokhoz továbbra sem férek hozzá, (a másik gépről) csak ha a fájl tulajdonságainál a biztonság résznél hozzáadom a mindenki csoportot, majd teljes hozzáférést adok neki...

Jó lenne egy kis parancssor:

c:\documents and settings\all users\dokumentumok /mindentartalomengedélyeinektörlése /mindentartalommindenkinekhozzáférhető /atulajdonosislevansz..va  :D

ui.: Maximális respect mindenkinek, különösen pgyafi-nak a tanácsaiért, kitartásáért és a türelméért!

Játszok még vele egy kicsit, aztán beveszem a bogyókat... Vagy fordítva.  :Đ

#1633 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 03:50

Sikerült. Köszönet mégegyszer pgyafi-nak!

És most elalsz........................  :o

#1634 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 01:56

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 4:50

Sikerült. Köszönet mégegyszer pgyafi-nak!

És most elalsz........................  :o

Sikerült. És anélkül, hogy bármit állítottam volna, mostanra egyetlen mappához sincs jogom.

Újratelepítem mind a két gépet. Ez már csak valami köcsög vírus lehet, vagy mittudomain...  :confused:

#1635 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 00:02

Uraim!

Egy feltelepített XP-ben milyen registry kulcsokat kell átírnom a telepítés során megadott felhasználónév/cégnév megváltoztatásához?
Úgy emlékszem egyszer már próbálkoztam simán find/replace-szel, de valamiért nem jött össze, ugyanúgy az eredeti owner-t írta ki.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1636 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 02:10

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 1:56

Sikerült. És anélkül, hogy bármit állítottam volna, mostanra egyetlen mappához sincs jogom.

Újratelepítem mind a két gépet. Ez már csak valami köcsög vírus lehet, vagy mittudomain...  :confused:

Jó, látom a fájlmegosztás nem a te világod. Azért elmondhatnád, hogy mi a konkrét célod a gépekkel és a megosztással (bocs ha már leírtad, de nem olvastam vissza). Mert ha csak néha-néha át akarod húzni egyik gépről a másikra a cuccot, vagy haver gépéről másolni stb., akkor esetleg távoli asztal, beállításainál bepipálod, hogy lásd a saját meghajtóid is, és simán áthúzod egyik gép meghajtóiról a másik gép meghajtóira a fájlokat. Másik lehetőség egy ingyenes FTP progi alkalmazása az egyik gépen, amihez a másikról becsatlakozol pl. Total Commander alatt, és áthúzod ami kell.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1637 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:06

Idézet: CAC - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 0:02

Uraim!

Egy feltelepített XP-ben milyen registry kulcsokat kell átírnom a telepítés során megadott felhasználónév/cégnév megváltoztatásához?
Úgy emlékszem egyszer már próbálkoztam simán find/replace-szel, de valamiért nem jött össze, ugyanúgy az eredeti owner-t írta ki.

Tulajdonos- és céginformáció megváltoztatása
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1638 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:14

Az Xp reinstall nem jó,
főleg ha a baj,  oly apró,
mint egy cégnév információ,
köszönet neked akaido!

:) A-A rímpáros, szabadizés verselés rulez.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1639 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:09

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 3:10

Jó, látom a fájlmegosztás nem a te világod. Azért elmondhatnád, hogy mi a konkrét célod a gépekkel és a megosztással (bocs ha már leírtad, de nem olvastam vissza). Mert ha csak néha-néha át akarod húzni egyik gépről a másikra a cuccot, vagy haver gépéről másolni stb., akkor esetleg távoli asztal, beállításainál bepipálod, hogy lásd a saját meghajtóid is, és simán áthúzod egyik gép meghajtóiról a másik gép meghajtóira a fájlokat. Másik lehetőség egy ingyenes FTP progi alkalmazása az egyik gépen, amihez a másikról becsatlakozol pl. Total Commander alatt, és áthúzod ami kell.

Nem tudom, nekem kicsit fura az, hogy valami pl. 3 órakor működik, majd alszom egyet, és utána már nem működik...

Reinstall megvolt, minden tökéletesen működik (és sokkal gyorsabban).

ui: Elkezdem a gyüjtögetést a Windows 7-re, nagyon jókat olvastam róla, többek között a megosztás is sokkal jobb lesz benne, ha hinni lehet a híreknek.

#1640 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 11:59

HELP!!!
Feltelepíteném a legújabb Flash Player, mert anélkül nem engedi futtatni a Youtube-ot. De telepítés közben ezt írja ki :( FF verzióm: 3.0.0.13

http://kepfeltolto.hu/i/?280033&t=img

Több mint 4gb van a partición, ezért nem értem én se :(
Fákjúál!!

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84