Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2008. 11. 27. 23:10
Nem tudja valaki véletlenül mi lett a WINPORTAL vagy a WINPORTAL 2 oldalakkal, már lassan 6 hónapja nem lettek frissítve :confused:
köszi
Löfi
Elküldve: 2008. 11. 28. 14:18
Idézet: Löfi - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 23:10
Nem tudja valaki véletlenül mi lett a WINPORTAL vagy a WINPORTAL 2 oldalakkal, már lassan 6 hónapja nem lettek frissítve :confused:
köszi
Löfi
http://winportal.spaces.live.com/
Elküldve: 2008. 11. 28. 17:17
Elküldve: 2008. 11. 28. 18:55
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 15:18
Szia Zoli62,
Ezt az üzenetet kaptam miután begépeltem a linket: „Ez a tárhely sajnos nem tekinthető meg”.
Írtam a MOONMAN-nak (WINPORTAL szerkesztő), hátha megírja mi lett az oldallal.
köszi
Löfi
Elküldve: 2008. 11. 28. 22:38
Idézet: Spiggy - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 21:57
Volna egy hatalmas problémám, és remélem lesz aki tud segíteni rajtam. Szóval a gond, hogy kissé haldoklott a gépem, ezért újratelepítettem a windowst.Tiszta telepítéssel kezdtem. SP3-as windows xp pro carloscát tettem fel.Fel is ment rendben, semmi gond nem volt vele... egész addig míg fel nem tettem a videókártya drivert. Amint megvolt, lekapcsolt a monitor, és onnantól se kép, se hang...nem volt választás, jött az F8, és csökkentett mód..lekaptam a drivert, szépen indult a gép...ekkor már automatikusan telepítette a videokari drivert, most nem volt baj, egész addig, míg a 640x480-at át nem akartám állítani valami láthatóra /mellesleg megjegyzem, ha neten akartam mondjuk böngészni, vagy szöveges fileban, akkor az egér görgetésére kb úgy reagált a gép, mintha képregény lenne/. Szóval felbontás állítása után megint meghalt az egész gép...ismét jött a csökkentett mód. Gondoltam, biztosan az SP3 a baj.Feltettem SP2-es windowst...és mit ad ég, az a rendszer, és az a driver, ami korábban jó volt, már nem jó... Bármi 5letet szívesen vennék.
Ezek a hackelt Windowsok sokszor okoznak galibát, vagy rengeteg felesleges drivert tartalmaznak, vagy néha kicsit túl sok minden ki van szedve belőlük. Telepíts fel egy másik videokártya-drivert, rengeteg van. Ha ez nem segít, akkor formázd le a HDD-t, és telepíts fel egy eredeti XP-t, vagy valami értelmesebb nLite-os verziót.
Szerkesztette: spidey 2008. 11. 28. 22:44 -kor
Elküldve: 2008. 11. 30. 10:15
Itt is feldobom a problémát, hátha valaki tud megoldást.
2005 decembere óta van meg a jelenlegi gépem.Becsülettel szolgált, soha nem fagyott le.Igaz nincs is megpiszkálva.Három napja viszont egyszercsak lefagyott.Amikor újraindítottam, akkor először látta ugyan a hdd-t, de kiírta, hogy lemezolvasási hiba és ekkor csak másodjára volt hajlandó elindulni.
Tegnapelőtt 2-3 alkalommmal lefagyott, de simán újra lehetett indítani.
Tegnap reggel csonttá fagyott az XP.Utána nem is indult el, egyáltalán nem látta a hdd-t.Ma lementettem róla mindent és láss csodát, utána elindult.
Találtam egy "spoolerlogs" nevű könyvtárat, amiben egy spooler.xml fájl van.
Ez mi? Van köze az egészhez?
Pénteken este még tudtam használni, tegnap egész nap ment hiba nélkül.
Ma reggel megint kezdte a lemezolvasási hibával.Amikor kedve van, akkor elindul a win is, de hamarosan lefagy.Most kernel meg win32k.sys hivatkozásokat irkál.
Gondolom a formatot nem úszom meg... :confused:
Előre is
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 10:51
Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:15
Itt is feldobom a problémát, hátha valaki tud megoldást.
2005 decembere óta van meg a jelenlegi gépem.Becsülettel szolgált, soha nem fagyott le.Igaz nincs is megpiszkálva.Három napja viszont egyszercsak lefagyott.Amikor újraindítottam, akkor először látta ugyan a hdd-t, de kiírta, hogy lemezolvasási hiba és ekkor csak másodjára volt hajlandó elindulni.
Tegnapelőtt 2-3 alkalommmal lefagyott, de simán újra lehetett indítani.
Tegnap reggel csonttá fagyott az XP.Utána nem is indult el, egyáltalán nem látta a hdd-t.Ma lementettem róla mindent és láss csodát, utána elindult.
Találtam egy "spoolerlogs" nevű könyvtárat, amiben egy spooler.xml fájl van.
Ez mi? Van köze az egészhez?
Pénteken este még tudtam használni, tegnap egész nap ment hiba nélkül.
Ma reggel megint kezdte a lemezolvasási hibával.Amikor kedve van, akkor elindul a win is, de hamarosan lefagy.Most kernel meg win32k.sys hivatkozásokat irkál.
Gondolom a formatot nem úszom meg... :confused:
Előre is
Hardwarehibára gondolok inkább. Eddigi tapasztalataim alapján a hibás alkatrészek valószínűség szerint csökkenő sorrendben: 1. merevlemez, 2. tápegység, 3. memória, 4. alaplap
Elküldve: 2008. 11. 30. 11:00
Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 10:15
Ez az a kor, amikor már elkezdődhet az elektrolitkondenzátoro okozta problémák jelentkezése.
Ha masszív winchestered van, akkor az elöbbi a valószínübb.
Futtass tesztprogramokat. A gyalázat, h az elkók a tápban és az alaplapon is öregednek. Van, h egy tápcsere után fél évvel az alaplapiak (nehánya) gyengül el annyira, h megint üzemképtelenség jön.
Elküldve: 2008. 11. 30. 11:15
Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:51
A hdd egy SamsungHD120IJ jelzésű.December végén lesz 3 éves.Max abban mehetett tönkre, hogy soha nem volt piszkálva.
A táp a Foxconn ház gyári tápja.FSP Group, egyebet nem tudok róla.
Memóriára gyanakodtam én is. Kingmax PC 3200-es.2x512 MB.
Alaplap egy MSI K8N Neo4 Platinum.Nyáron szívtam eleget a NB hűtő cseréjével.Egyéb baja nem volt.De soha többé MSI-t.
szerk: A hdd sata II-es, de gondolom ez mindegy.
Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 11:22 -kor
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 11:20
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 12:00
Ha masszív winchestered van, akkor az elöbbi a valószínübb.
Futtass tesztprogramokat. A gyalázat, h az elkók a tápban és az alaplapon is öregednek. Van, h egy tápcsere után fél évvel az alaplapiak (nehánya) gyengül el annyira, h megint üzemképtelenség jön.
Milyen tesztre gondolsz?Nem ismerek egyet sem.
Max everest.
------------
Az nem lehet, hogy valami úton módon a windows adta meg magát?Csak azért, mert most meg simán írok arról a gépről, ami az előbb a bekapcsolás csonttá fagyott.Vagy pl pár napja nem engedte kikapcsolni a gépet.
A vezérlőpulton pl. találtam érdekes dolgokat.
Volt egy Nokia pc suite nevű progi, amit leszedtem kb 3 hete, mert attól egyszer megfagyott.Most meg azt írta, hogy a program mérete 10937,45 MB.
------------
Na most állt le.
STOP:0x000000F4 (0x00000003, 0x8628EDA0, 0x8628EF14. 0x805C749A)
:confused:
Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 11:50 -kor
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 12:22
Gyanús, hogy az "utolsó csepp" az én gépem instabilitásában szintén egy telefonos illesztőprogram (az Ericsson programja) volt. Amikor azt telepítettem, akkor már végleg katasztrofálisan működött.
A teljes újratelepítés, karbantartás után viszont egyrészt rengeteget gyorsult a gépem, másrészt megszűntek a rejtélyes újraindulások.
Pedig előtte én is nyitottam a problémának egy témát itt a HWSW-n, s mindenki megesküdött rá, hogy hardver okozza a problémát. Én is teszteltem már mindent, a memóriát is majd egy napon keresztül... Már ott tartottam, hogy a még pár hónapos, garanciális VGA-mat vissza akartam vinni a boltba.
Aztán mégis rászántam az időt, s újratelepítettem a rendszert. Segített.
Azóta ismét volt pár furcsa reset, de ezt most egyértelműen tudom kötni az ATI Catalist Control Center telepítéséhez és állítgatásához.
Én úgy látom - sok év Windows használat után -, hogy sokszor egyes programok, driverek olyan problémákat okoznak Windows környezetben, amit nem is várna az ember.
Minden egyes hardverkörnyezet más és más, s sokszor nem is gondolnád, hogy egy egyszerű program (lásd: telefonos segédprogi, egy médialejátszó, vagy mondjuk egy újabb IDE driver) milyen galibát okozhat. Gyakran tényleg csak a Windows újratelepítése segít.
S mindezt függetlenül attól, hogy nem "agyament" módon használod a gépedet, nem telepítesz rá mindenféle vackot, nem kísérletezel megbízhatatlan szoftverekkel, stb.
A tesztprogram segíthet persze a te esetedben is, de én azt mondom, hogy ha már ilyen rég óta van Windows a gépeden, s van rá lehetőséged/időd, akkor telepítsd újra a rendszert.
Az biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az egész, amellett, ha megoldja a hibát, akkor nyert ügyed van. Ha nem, akkor még mindig tesztelheted a hardware-t, de immár egy biztosan "friss", rendberakott operációr rendszer alatt.
Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 30. 12:50 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 11. 30. 12:39
Mondanom se kell, hogy a legrosszabbkor jött a dolog, egy rakás határidőm van.
Tényleg olyan,mintha x idő elteltével a windows megunná magát és beadná a kulcsot.Az előző gépemen win 2000 volt.Ment frankón évekig.Egyszer csak kékhalál és a következő után már el sem indult.
Valóban nem hajtom a gépet olyan értelemben, hogy mindenféle kétes dolgokat telepítenék rá."Csak" megy napi 10-12 órát a meló miatt.De azt meg azért mégiscsak bírnia kellene...
Úgyhogy mivel csak everestem van, asszem format lesz a dologból.Úgyis azt terveztem, hogy karácsony környékén a jubileumi 3 év elteltével újratelepítem az egészet.
Aztán meg jön a próba.
-----
Már csak azért is a windows lehet a hunyó, mert az előbb az everestet indítottam el, akkor azért fagyott le, utána a word miatt szintén ugyanígy, aztán a netscape miatt szintén...
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 12:51
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 11. 30. 12:58
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 13:51
Megjegyezheted hangosan is.
Registry-t nem szoktam nézni.Mivel érdemes?
Defragmenter kb 2 hete ment le utoljára.
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 17:41
Először nem engedett partíciót létrehozni.Majd közvetlen utána megfagyott.
Aztán a telepítés nem ért véget, mert egyszer csak megállt és kész.
Most elkezdtem megint feltenni.Létrehoztam két partíciót és a C formázása 62%-nál gyakorlatilag megállt.Majd 40 perce 62%-on áll.
-----------
Áááá, kész.Ennek annyi.Holnap veszek egy másikat.
Leformázta a C-t 100 %-ig, majd kiírta, hogy nem lehet a partíciót létrehozni, mert valószínűleg a lemez sérült.
Fasza.
Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 18:28 -kor
Bravo
Elküldve: 2008. 11. 30. 21:13
Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:41
Hát ezért nem ajánlják ezt a fajzatot.
Van ahol 3 év garanciával adják. Ha Te is így kaptad, akkor vissza a feladónak.
Elküldve: 2008. 11. 30. 22:00
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 22:13
Van ahol 3 év garanciával adják. Ha Te is így kaptad, akkor vissza a feladónak.
Milyen fajzatra gondolsz?
3 év garanciával?
Bravo
Elküldve: 2008. 12. 01. 06:31
Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 18:17
Vagy hulyen kerdezek vagy nem tudtok ra megoldas??
Elküldve: 2008. 12. 01. 10:16
Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 7:31
Asszem van a windows update-eknek (is) silent install opciója, fejből nem tudom. Talán /s paraméter...
Elküldve: 2008. 12. 01. 11:18
Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 6:31
Van egy mágikus opció, a legtöbb hasonló funkciót megvalósító program opciói között, nevezetesen, ha úgy indítod, hogy
[programnév] /?
akkor kiírja, hogy milyen opciókkal lehet indítani, és azok mit valósítanak meg. Jelen esetben az általad kívánt funkció (valószínűleg, de az összes M$ patch-nél így működik, tehát vehetjük 100%-nak) úgy érhető el, hogy parancssorból indítva oda kell tenni egy /q kapcsolót opcióként, tehát így kell indítani:
WindowsXP-KB958644-x86-ENU.exe /q

Súgó
A téma zárva.