HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1701 Felhasználó inaktív   Löfi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 27. 23:10

Sziasztok,

Nem tudja valaki véletlenül mi lett a WINPORTAL vagy a WINPORTAL 2 oldalakkal, már lassan 6 hónapja nem lettek frissítve :confused:

köszi

Löfi

#1702 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:18

Idézet: Löfi - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 23:10

Sziasztok,

Nem tudja valaki véletlenül mi lett a WINPORTAL vagy a WINPORTAL 2 oldalakkal, már lassan 6 hónapja nem lettek frissítve :confused:

köszi

Löfi

http://winportal.spaces.live.com/
"Légy szerény mint én..."

#1703 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 17:17

WindowsXP-KB958644-x86-ENU.exe filebol hogyan tudok egy olyan file-t kesziteni ami silent installos lesz.

#1704 Felhasználó inaktív   Löfi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 18:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 15:18

Szia Zoli62,

Ezt az üzenetet kaptam miután begépeltem a linket: „Ez a tárhely sajnos nem tekinthető meg”.
Írtam a MOONMAN-nak (WINPORTAL szerkesztő), hátha megírja mi lett az oldallal.

köszi

Löfi

#1705 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 22:38

Idézet: Spiggy - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 21:57

Sziasztok.

Volna egy hatalmas problémám, és remélem lesz aki tud segíteni rajtam. Szóval a gond, hogy kissé haldoklott a gépem, ezért újratelepítettem a windowst.Tiszta telepítéssel kezdtem. SP3-as windows xp pro carloscát tettem fel.Fel is ment rendben, semmi gond nem volt vele... egész addig míg fel nem tettem a videókártya drivert. Amint megvolt, lekapcsolt a monitor, és onnantól se kép, se hang...nem volt választás, jött az F8, és csökkentett mód..lekaptam a drivert, szépen indult a gép...ekkor már automatikusan telepítette a videokari drivert, most nem volt baj, egész addig, míg a 640x480-at át nem akartám állítani valami láthatóra /mellesleg megjegyzem, ha neten akartam mondjuk böngészni, vagy szöveges fileban, akkor az egér görgetésére kb úgy reagált a gép, mintha képregény lenne/. Szóval felbontás állítása után megint meghalt az egész gép...ismét jött a csökkentett mód. Gondoltam, biztosan az SP3 a baj.Feltettem SP2-es windowst...és mit ad ég, az a rendszer, és az a driver, ami korábban jó volt, már nem jó... Bármi 5letet szívesen vennék.

Ezek a hackelt Windowsok sokszor okoznak galibát, vagy rengeteg felesleges drivert tartalmaznak, vagy néha kicsit túl sok minden ki van szedve belőlük. Telepíts fel egy másik videokártya-drivert, rengeteg van. Ha ez nem segít, akkor formázd le a HDD-t, és telepíts fel egy eredeti XP-t, vagy valami értelmesebb nLite-os verziót.

Szerkesztette: spidey 2008. 11. 28. 22:44 -kor

#1706 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:15

Üdv!
Itt is feldobom a problémát, hátha valaki tud megoldást.
2005 decembere óta van meg a jelenlegi gépem.Becsülettel szolgált, soha nem fagyott le.Igaz nincs is megpiszkálva.Három napja viszont egyszercsak lefagyott.Amikor újraindítottam, akkor először látta ugyan a hdd-t, de kiírta, hogy lemezolvasási hiba és ekkor csak másodjára volt hajlandó elindulni.
Tegnapelőtt 2-3 alkalommmal lefagyott, de simán újra lehetett indítani.
Tegnap reggel csonttá fagyott az XP.Utána nem is indult el, egyáltalán nem látta a hdd-t.Ma lementettem róla mindent és láss csodát, utána elindult.
Találtam egy "spoolerlogs" nevű könyvtárat, amiben egy spooler.xml fájl van.
Ez mi?  Van köze az egészhez? :think:
Pénteken este még tudtam használni, tegnap egész nap ment hiba nélkül.
Ma reggel megint kezdte a lemezolvasási hibával.Amikor kedve van, akkor elindul a win is, de hamarosan lefagy.Most kernel meg win32k.sys hivatkozásokat irkál.
Gondolom a formatot nem úszom meg... :confused:
Előre is :respect:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1707 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 10:51

Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:15

Üdv!
Itt is feldobom a problémát, hátha valaki tud megoldást.
2005 decembere óta van meg a jelenlegi gépem.Becsülettel szolgált, soha nem fagyott le.Igaz nincs is megpiszkálva.Három napja viszont egyszercsak lefagyott.Amikor újraindítottam, akkor először látta ugyan a hdd-t, de kiírta, hogy lemezolvasási hiba és ekkor csak másodjára volt hajlandó elindulni.
Tegnapelőtt 2-3 alkalommmal lefagyott, de simán újra lehetett indítani.
Tegnap reggel csonttá fagyott az XP.Utána nem is indult el, egyáltalán nem látta a hdd-t.Ma lementettem róla mindent és láss csodát, utána elindult.
Találtam egy "spoolerlogs" nevű könyvtárat, amiben egy spooler.xml fájl van.
Ez mi?  Van köze az egészhez? :think:
Pénteken este még tudtam használni, tegnap egész nap ment hiba nélkül.
Ma reggel megint kezdte a lemezolvasási hibával.Amikor kedve van, akkor elindul a win is, de hamarosan lefagy.Most kernel meg win32k.sys hivatkozásokat irkál.
Gondolom a formatot nem úszom meg... :confused:
Előre is :respect:

Hardwarehibára gondolok inkább. Eddigi tapasztalataim alapján a hibás alkatrészek valószínűség szerint csökkenő sorrendben: 1. merevlemez, 2. tápegység, 3. memória, 4. alaplap

#1708 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:00

Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 10:15

Üdv! Előre is :respect:

Ez az a kor, amikor már elkezdődhet az elektrolitkondenzátoro okozta problémák jelentkezése.
Ha masszív winchestered van, akkor az elöbbi a valószínübb.
Futtass tesztprogramokat. A gyalázat, h az elkók a tápban és az alaplapon is öregednek. Van, h egy tápcsere után fél évvel az alaplapiak (nehánya) gyengül el annyira, h megint üzemképtelenség jön.

#1709 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:15

Idézet: The Tompi - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:51

Hardwarehibára gondolok inkább. Eddigi tapasztalataim alapján a hibás alkatrészek valószínűség szerint csökkenő sorrendben: 1. merevlemez, 2. tápegység, 3. memória, 4. alaplap

A hdd egy SamsungHD120IJ jelzésű.December végén lesz 3 éves.Max abban mehetett tönkre, hogy soha nem volt piszkálva.
A táp a Foxconn ház gyári tápja.FSP Group, egyebet nem tudok róla.
Memóriára gyanakodtam én is. Kingmax PC 3200-es.2x512 MB.
Alaplap egy MSI K8N Neo4 Platinum.Nyáron szívtam eleget a NB hűtő cseréjével.Egyéb baja nem volt.De soha többé MSI-t.

szerk: A hdd sata II-es, de gondolom ez mindegy. ;)

Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 11:22 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1710 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:20

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 12:00

Ez az a kor, amikor már elkezdődhet az elektrolitkondenzátoro okozta problémák jelentkezése.
Ha masszív winchestered van, akkor az elöbbi a valószínübb.
Futtass tesztprogramokat. A gyalázat, h az elkók a tápban és az alaplapon is öregednek. Van, h egy tápcsere után fél évvel az alaplapiak (nehánya) gyengül el annyira, h megint üzemképtelenség jön.

Milyen tesztre gondolsz?Nem ismerek egyet sem.
Max everest.
------------
Az nem lehet, hogy valami úton módon a windows adta meg magát?Csak azért, mert most meg simán írok arról a gépről, ami az előbb a bekapcsolás csonttá fagyott.Vagy pl pár napja nem engedte kikapcsolni a gépet.
A vezérlőpulton pl. találtam érdekes dolgokat.
Volt egy Nokia pc suite nevű progi, amit leszedtem kb 3 hete, mert attól egyszer megfagyott.Most meg azt írta, hogy a program mérete 10937,45 MB. :rolleyes:
------------
Na most állt le.
STOP:0x000000F4 (0x00000003, 0x8628EDA0, 0x8628EF14. 0x805C749A)
:confused:

Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 11:50 -kor

Bravo

#1711 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:22

Nekem hasonló problémákat (állandóan reset-elő gép, összeeső kép) az oldott meg most nyáron, hogy az úgy 4,5 éve telepített SP1-et eltávolítottam, újraformáztam a vinyót, s feltelepítettem az SP2-t.

Gyanús, hogy az "utolsó csepp" az én gépem instabilitásában szintén egy telefonos illesztőprogram (az Ericsson programja) volt. Amikor azt telepítettem, akkor már végleg katasztrofálisan működött.

A teljes újratelepítés, karbantartás után viszont egyrészt rengeteget gyorsult a gépem, másrészt megszűntek a rejtélyes újraindulások.

Pedig előtte én is nyitottam a problémának egy témát itt a HWSW-n, s mindenki megesküdött rá, hogy hardver okozza a problémát. Én is teszteltem már mindent, a memóriát is majd egy napon keresztül... Már ott tartottam, hogy a még pár hónapos, garanciális VGA-mat vissza akartam vinni a boltba.

Aztán mégis rászántam az időt, s újratelepítettem a rendszert. Segített.

Azóta ismét volt pár furcsa reset, de ezt most egyértelműen tudom kötni az ATI Catalist Control Center telepítéséhez és állítgatásához.

Én úgy látom - sok év Windows használat után -, hogy sokszor egyes programok, driverek olyan problémákat okoznak Windows környezetben, amit nem is várna az ember.

Minden egyes hardverkörnyezet más és más, s sokszor nem is gondolnád, hogy egy egyszerű program (lásd: telefonos segédprogi, egy médialejátszó, vagy mondjuk egy újabb IDE driver) milyen galibát okozhat. Gyakran tényleg csak a Windows újratelepítése segít.

S mindezt függetlenül attól, hogy nem "agyament" módon használod a gépedet, nem telepítesz rá mindenféle vackot, nem kísérletezel megbízhatatlan szoftverekkel, stb.

A tesztprogram segíthet persze a te esetedben is, de én azt mondom, hogy ha már ilyen rég óta van Windows a gépeden, s van rá lehetőséged/időd, akkor telepítsd újra a rendszert.

Az biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az egész, amellett, ha megoldja a hibát, akkor nyert ügyed van. Ha nem, akkor még mindig tesztelheted a hardware-t, de immár egy biztosan "friss", rendberakott operációr rendszer alatt.

Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 30. 12:50 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1712 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 12:39

Valahogy így látom én is. ;)
Mondanom se kell, hogy a legrosszabbkor jött a dolog, egy rakás határidőm van.
Tényleg olyan,mintha x idő elteltével a windows megunná magát és beadná a kulcsot.Az előző gépemen win 2000 volt.Ment frankón évekig.Egyszer csak kékhalál és a következő után már el sem indult.
Valóban nem hajtom a gépet olyan értelemben, hogy mindenféle kétes dolgokat telepítenék rá."Csak" megy napi 10-12 órát a meló miatt.De azt meg azért mégiscsak bírnia kellene...
Úgyhogy mivel csak everestem van, asszem format lesz a dologból.Úgyis azt terveztem, hogy karácsony környékén a jubileumi 3 év elteltével újratelepítem az egészet. :cool:
Aztán meg jön a próba.
-----
Már csak azért is a windows lehet a hunyó, mert az előbb az everestet indítottam el, akkor azért fagyott le, utána a word miatt szintén ugyanígy, aztán a netscape miatt szintén...

Bravo

#1713 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 30. 12:51

Halkan jegyzem meg, hogy véleményem szerint a Windows "normális" működésében (a "rendeltetésszerű használaton" túlmenően) sokat segíthet valami jobb registry karbantartó program használata és a rendszeres, akár pár naponkénti gyakoriságú töredezettségmentesítés.  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1714 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 12:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 13:51

Halkan jegyzem meg, hogy véleményem szerint a Windows "normális" működésében (a "rendeltetésszerű használaton" túlmenően) sokat segíthet valami jobb registry karbantartó program használata és a rendszeres, akár pár naponkénti gyakoriságú töredezettségmentesítés.  :think:

Megjegyezheted hangosan is. ;)
Registry-t nem szoktam nézni.Mivel érdemes?
Defragmenter kb 2 hete ment le utoljára.

Bravo

#1715 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 17:41

Szerintem a vinyó lesz a hunyó. :omg:
Először nem engedett partíciót létrehozni.Majd közvetlen utána megfagyott.
Aztán a telepítés nem ért véget, mert egyszer csak megállt és kész.
Most elkezdtem megint feltenni.Létrehoztam két partíciót és a C formázása 62%-nál gyakorlatilag megállt.Majd 40 perce 62%-on áll. :rolleyes:
-----------
Áááá, kész.Ennek annyi.Holnap veszek egy másikat.
Leformázta a C-t 100 %-ig, majd kiírta, hogy nem lehet a partíciót létrehozni, mert valószínűleg a lemez sérült.
Fasza.  :grrr:

Szerkesztette: carcass 2008. 11. 30. 18:28 -kor

Bravo

#1716 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 21:13

Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:41

Szerintem a vinyó lesz a hunyó. :omg:

Hát ezért nem ajánlják ezt a fajzatot.
Van ahol 3 év garanciával adják. Ha Te is így kaptad, akkor vissza a feladónak.

#1717 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 22:00

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 22:13

Hát ezért nem ajánlják ezt a fajzatot.
Van ahol 3 év garanciával adják. Ha Te is így kaptad, akkor vissza a feladónak.

Milyen fajzatra gondolsz? :)
3 év garanciával? :think: Erre már nem emlékszem...

Bravo

#1718 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 06:31

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 18:17

WindowsXP-KB958644-x86-ENU.exe filebol hogyan tudok egy olyan file-t kesziteni ami silent installos lesz.

Vagy hulyen kerdezek vagy nem tudtok ra megoldas??

#1719 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 10:16

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 7:31

Asszem van a windows update-eknek (is) silent install opciója, fejből nem tudom. Talán /s paraméter...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1720 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 11:18

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 6:31

Van egy mágikus opció, a legtöbb hasonló funkciót megvalósító program opciói között, nevezetesen, ha úgy indítod, hogy
[programnév] /?
akkor kiírja, hogy milyen opciókkal lehet indítani, és azok mit valósítanak meg. Jelen esetben az általad kívánt funkció (valószínűleg, de az összes M$ patch-nél így működik, tehát vehetjük 100%-nak) úgy érhető el, hogy parancssorból indítva oda kell tenni egy /q kapcsolót opcióként, tehát így kell indítani:
WindowsXP-KB958644-x86-ENU.exe /q
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.