HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1901 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 09:19

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 12:06

Az Alt+F10-es helyreállító program egy része az MBR-ben csücsül, az figyeli a billentyűzet lenyomást és indítja el a D2D Recovery partíciót is (az XP telepítésekor ez sérül, de a helyreállító partíció nem). Keress rá a D2D lehetőség visszaállítására a neten...

öööö...
erre hogy keresek rá (BenQ A53), mit keresek?

Szerkesztette: mikike 2008. 12. 29. 09:28 -kor

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1902 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 09:26

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 9:53

Tehat akkor csak a *tokgyalu*meg az ujratelepites a megoldas? :omg:

A fejfájást is meg lehet szüntetni úgy, hogy levágod a fejet...

De meg lehet keresni az okát is. El kell dönteni, melyik a jobbik, mert ha legyalulod, az életben nem fogod megtudni, mi okozza, aztán ha 1 hét múlva ismét... :)
Ha meg megtanulsz vele bánni, akkor jöhet bátran. Nos, próbálj csak ki 1 másik keresőt ideiglenesen, meg 1 kémelhárítót is... Nagyon valószínű, hogy le lehet takarítani.

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 29. 10:21 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1903 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 9:26

A fejfájást is meg lehet szüntetni úgy, hogy levágod a fejet...

De meg lehet keresni az okát is. El kell dönteni, melyik a jobbik, mert ha legyalulod, az életben nem fogod megtudni, mi okozza, aztán ha 1 hét múlva ismét... :)
Ha meg megtanulsz vele bánni, akkor jöhet bátran. Nos, próbálj csak ki 1 másik keresőt ideiglenesen, meg 1 kémelhárítót is...

Koszi a tanacsot :respect: ,es...igazad is van,hogy ha gyalulok,akkor egy het mulva megint megszivathat,de az egyeb virusirtok,spyvare progik free valtozata meg allandoan azzal b*sztat,hogy vasaroljam meg a fizetos verziot! Dolgozni sem tudtam toluk! Es sok olyannal talalkoztam,amelyik csak demo verziot adott ingyenesen,ami amputalva volt erosen,es sz*rt sem ert!
Mar annyit gorcsoltem,hogy kezd elegem lenni az egeszbol...
Te melyik freevare virusirtot ajanlanad? /A NOD32-t,amikor egyszer felraktam, SOHA tobbet nem tudtam leirtani a geprol,pedig volt am takaritas utanna rendesen.Addig zaklatott,ameddig le nem gyalultam az egesz rencert... :reklamacio: /illetve melyik keresot? Most az Operat haszalom.Es a spyware?Azzal az a bajom,hogy talal dolgokat es megkerdezi,hogy gyilkolja -e le oket! Az igenlo valaszom utan megfekudt a gep a kovetkezo bootolaskor... :reklamacio:
/A szamtech-tudasom pedig elegge korlatozott! :p /

Szerkesztette: esztyopa 2008. 12. 29. 10:18 -kor

#1904 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:15

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:13

/A szamtech-tudasom pedig elegge korlatozott! :p /

Isten őrizz, hogy ellentmondjak... bár nem tudom, ennek mi köze  a számítástechnikához?

http://blog.threatfire.com/2008/08/you-hav...ty-problem.html

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=5791419

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1905 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:16

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 10:13

Koszi a tanacsot :respect: ,es...igazad is van,hogy ha gyalulok,akkor egy het mulva megint megszivathat,

Az fsecurenak vannak egyszerhasználatos free eszközei.

#1906 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:21

Idézet: mikike - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 10:19

öööö...
erre hogy keresek rá (BenQ A53), mit keresek?

BenQ A53 Automatic Backup and Recovery System

BenQ's quick backup recovery system lets you restore the A33 to its original factory default settings with just a quick press of the F10 key. You can also use the system to back up all your software and documents, as well as restore them from a backup, keeping your data safe and giving you peace of mind.

#1907 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:43

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:16

Az fsecurenak vannak egyszerhasználatos free eszközei.

Sőt, a nod32-nek is van a weblapon egy online szkennere. De akármilyen online szkenner megteszi. Jók ezek, ha fertős a rendszer, néha nem árt egy kis paranoia.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1908 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:58

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:43

Sőt, a nod32-nek is van a weblapon egy online szkennere. De akármilyen online szkenner megteszi. Jók ezek, ha fertős a rendszer, néha nem árt egy kis paranoia.

Sőt... az online scannerekkel szemben sem árt egy kicsi... de a Kaspersky, a Trend-Micro, az AVG, a Dr.Web viszonylag megbízható.

Azt persze nem árt figyelembe venni, hogy ha egy "Antivírus 2009" már benn csücsül aktívan, akkor az online scannerek a halottnak a csók kategória...

#1909 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 12:08

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:58

...
Azt persze nem árt figyelembe venni, hogy ha egy "Antivírus 2009" már benn csücsül aktívan, akkor az online scannerek a halottnak a csók kategória...

Jogos. Futó "alkalmazások" ellen nem véd.

#1910 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 12:42

Főleg, hogy sok vírusirtó nem is panaszkodik ezekre, mert nem feltétlenül vírusok. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1911 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 13:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 12:08

Jogos. Futó "alkalmazások" ellen nem véd.

Feladom! :reklamacio:
Az Altalatok ajanlott online scannerek azzal kezdik a cicozast,hogy nem megy...mert nincs...ez...meg ...az...toltsem le az ezt/azt..de letolteni nem engedi?!...
Mondtam,hogy ehhez professzionalis szinten kene erteni a szamitastechnikahoz,de legalabb a Muegyetemet el kellett volna vegezni...
Nekem csak a tokgyalu maradt... :Đ

#1912 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 14:28

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:46

Ha másként nem megy, akkor winyó ki, rackba be és séta egy vírusvédelemmel jólfelszerelt masinkához.
Másik lehetőség egy boot cd vagy pen vírusgyilkolókkal felszerelve. Lényeg, a vírosz inaktív maradjon a vizsgálat és legyilkolás alatt.
Ha meg véletlenül nem vírosz, hanem magad telepítettél akár egy kattintással egy ilyen jópofit, akkor érdemes megkeresned valahogy a programját.

#1913 Felhasználó inaktív   pozsgayb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 14:48

Idézet: akaido - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 20:24

Nem rossz ötlet, de nem oldotta meg a problémámat.
Még egyszer a probléma: bejelentkezés után kb. 30 másodperccel (amikor még a driverek és egyéb automatikusan induló dolgok töltődnek) kékhalál az alábbi kóddal:

*** STOP: 0x0000008E (0x0000005,0xBAF17B3A,0xB8###7EC,0x00000000)

a ### helyén levő 3 karakter mindig más, a többi állandó

Van valakinek ötlete h hol keressem a hibát?

#1914 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 15:14

Idézet: pozsgayb - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 14:48

Nem rossz ötlet, de nem oldotta meg a problémámat.

Nálam akkor jelentkezett hasonló, amikor megemeltem az alapórajelet az alaplapon.

#1915 Felhasználó inaktív   pozsgayb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 15:26

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 15:14

Nálam akkor jelentkezett hasonló, amikor megemeltem az alapórajelet az alaplapon.

Semmi ilyen változtatás nem volt.
Ha a C-vinyót kicserélem (a másikon ugyanúgy XP sp2 van), azzal gond nélkül megy.

#1916 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 16:14

Idézet: pozsgayb - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 16:26

Semmi ilyen változtatás nem volt.
Ha a C-vinyót kicserélem (a másikon ugyanúgy XP sp2 van), azzal gond nélkül megy.

Naná, mert az egy független rendszer...

#1917 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 21:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 17:43

Az még hagyján, de tömörítéskor is, ráadásul véletlenszerűen - gondolom én.

Azt kideríteni, hogy mi hibás, illetve nagyobb valószínűséggel mi nem fér meg mivel, nem a te dolgod.

A sikertelen overclock üzenetet az első pillanattól írta a gép? BIOS-beállítások alaphelyzetre történő állítása után is? Gyári értékekkel ugyanis mindenképp mennie kell.

Anno rám akartak sózni egy ram-ot (már vagy 6 éve), s azt mondta az eladó, hogy az időzítéseket állítsam így meg úgy, akkor menni fog. A gyári beállításokkal nem ment. Mint később kiderült, hibás volt a ram (időzítések "lazításával" valóban működött, de sok gépben megnéztük, gyári értékekkel sehol sem ment). Kicseréltettem, érdekes módon semmi gond nem lett azóta.

Tehát nem baj, ha nem értenek hozzá, nagy tapasztalat kell az ilyesmihez, ránézésre mi is okosak vagyunk... :) A lényeg, hogy normálisan kell hozzáállni. Neked is, de főként nekik. Mert garanciális.

Na, akkor mondom
JÓ HÍREK :banana:
Nagyon úgy néz ki.
Ma felmentem megmutattam a problémát. Rendesek voltak mint mindig.
Délelőtt felmentem otthagytam du-r kész volt.
A baj a köv volt.
A hiba kódja a 0*000000021 ez azt jelentette hogy az xp kerneljében valami megsérült, hibás.
Reinstall és most jó.LEKOPOGOM :D
Felvittem a cuccokat és feltették a crysis-t+cod-ot.
Ott is gaméztam velük, beszélgettem velük. meg minden egyszóval qva good, best day. ;)  ;)  ;)
Most nagyon úgy néz ki hogy jó.

#1918 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 22:49

Sziasztok!
Akkor a jól lezárt témából idemásolva:

Előzmény:

Sziasztok!
Az a problémám akadt, hogy vettem egy HP noteszt XP prof matricával. Mivel a telepítő CD-t nem kaptam hozzá, ezért gondoltam, egy másik noteszhez kapott CD-vel húzom fel az oprendszert. A HP gépen természtesen van XP Prof matrica. Namost felment az XP, de sikított, hogy regisztráljam. De nem kért előtte termékkulcsot. Na ez így nem jó gondoltam, mert akkor nyilván a CD-ről szedett valami kulcsot. Meg is néztem a rendszerben, és ugyanaz a termékkulcs szerepel, mint a másik notesznél, ahonnan a CD való. Így nyilván nem fogom tudni aktiválni.

Utánatúrtam kicsit és találtam egy megoldást, ami jónak tűnt.

Az itt: http://payskin.space......1!373.entry

olvasottak alapján elindítottam sysprep.exe-t. Ekkor a gép újraindult és kérte a termékkulcsot. Azt megadtam, elfogadta. De: Továbbra is az eredeti azonosító szerepel a Rendszer alatt és továbbra is sikít az aktivációért.

Mit tudok tenni szerintetek?

És még egy dolog: A matrica szerint az XP angol. Ellentmondó infokat olvastam: Fel tudok ezzel a kulccsal (persze, csak ha megoldódik a fenti probléma) magyar XP-t húzni a gépre?
Köszi a válaszokat!

Signal válasza (köszi):

Nyilván az i386\winnt.sif szöveges fájlból. Ezt esetleg lehet módosítani, másik CD-t készíteni. Egyik módja a boot-CD teljes újraépítése (boot-image + adatok), ami ugyan nem bonyolult, de sokak számára egyszerűbb levenni ISO-ba, utána egy ISO editor programmal belenyúlni, ismét felégetni.

Ezt csak úgy mindentől függetlenül teszem hozzá, hogy mégis tudjál róla. Amúgy angol/magyar nem felcserélhető, ha jól rémlik.

FlowM@N válasza (köszi szintúgy):

XP topik. Egyébként másik nyelvű semmi esetre sem lesz legális.

Az én morfondírozásom:

Szóval akkor az a dolgom, hogy szerzek egy angol nyelvű XP telepítőt. Abban átírom a serialt Signal válasza szerint. És ennyi? Onnantól menni fog a net-es aktiválás? Honnan a pék faxxx-ból szedek én angol XP telepítőt. Gondolom a net-ről letöltött okosított XP nem lenne jó.

Húdehosszúvoltam.
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#1919 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 22:52

Idézet: esztyopa - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:46

Az Altalatok ajanlott online scannerek azzal kezdik a cicozast,hogy nem megy...mert nincs...ez...meg ...az...toltsem le az ezt/azt..de letolteni nem engedi?!...
Mondtam,hogy ehhez professzionalis szinten kene erteni a szamitastechnikahoz,de legalabb a Muegyetemet el kellett volna vegezni...
Nekem csak a tokgyalu maradt... :Đ

Nem ez a módja. Feladatkezelő, Process Explorer, HijackThis segítségével, Total Commander haladóbb módú használatával, esetleg offline módon (másik oprendszerből, boot CD-ről stb.) támadva, amennyiben a vírus el sem engedi indítani valamelyik programot.

Ámbár ezek egyáltalán nem bonyolult dolgok, de fórumos tapasztalatok alapján be kell látni, kevésbé rutinos figurák esetén inkább a format, jobban jársz.

#1920 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 22:58

Idézet: hartyi - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 22:49

Sziasztok!
Akkor a jól lezárt témából idemásolva:

Előzmény:

Sziasztok!
Az a problémám akadt, hogy vettem egy HP noteszt XP prof matricával. Mivel a telepítő CD-t nem kaptam hozzá, ezért gondoltam, egy másik noteszhez kapott CD-vel húzom fel az oprendszert. A HP gépen természtesen van XP Prof matrica. Namost felment az XP, de sikított, hogy regisztráljam. De nem kért előtte termékkulcsot. Na ez így nem jó gondoltam, mert akkor nyilván a CD-ről szedett valami kulcsot. Meg is néztem a rendszerben, és ugyanaz a termékkulcs szerepel, mint a másik notesznél, ahonnan a CD való. Így nyilván nem fogom tudni aktiválni.

Utánatúrtam kicsit és találtam egy megoldást, ami jónak tűnt.

Az itt: http://payskin.space......1!373.entry

olvasottak alapján elindítottam sysprep.exe-t. Ekkor a gép újraindult és kérte a termékkulcsot. Azt megadtam, elfogadta. De: Továbbra is az eredeti azonosító szerepel a Rendszer alatt és továbbra is sikít az aktivációért.

Mit tudok tenni szerintetek?

És még egy dolog: A matrica szerint az XP angol. Ellentmondó infokat olvastam: Fel tudok ezzel a kulccsal (persze, csak ha megoldódik a fenti probléma) magyar XP-t húzni a gépre?
Köszi a válaszokat!

Signal válasza (köszi):

Nyilván az i386\winnt.sif szöveges fájlból. Ezt esetleg lehet módosítani, másik CD-t készíteni. Egyik módja a boot-CD teljes újraépítése (boot-image + adatok), ami ugyan nem bonyolult, de sokak számára egyszerűbb levenni ISO-ba, utána egy ISO editor programmal belenyúlni, ismét felégetni.

Ezt csak úgy mindentől függetlenül teszem hozzá, hogy mégis tudjál róla. Amúgy angol/magyar nem felcserélhető, ha jól rémlik.

FlowM@N válasza (köszi szintúgy):

XP topik. Egyébként másik nyelvű semmi esetre sem lesz legális.

Az én morfondírozásom:

Szóval akkor az a dolgom, hogy szerzek egy angol nyelvű XP telepítőt. Abban átírom a serialt Signal válasza szerint. És ennyi? Onnantól menni fog a net-es aktiválás? Honnan a pék faxxx-ból szedek én angol XP telepítőt. Gondolom a net-ről letöltött okosított XP nem lenne jó.

Húdehosszúvoltam.

Igazából egy OEM XP telepítőlemezre lenne szükséged, ahhoz, hogy teljesen legális legyen minden. Ennek ellenére, szerintem mindenképpen telefonon kell majd aktiválnod.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.