HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2101 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 20:24

Telepítettem egy XP SP3-at egy laptopra.
1 felhasználót csináltam, magamat (Miki), aki rendszergazda természetesen.

Utána frissítettem is Windows Update-val, tettem fel Net Framework-okat.
Mivel így mindig belépésnél rá kell kattintani magamra, ezért az ASPNET fiókokat töröltem, a "control userpasswords2" parancsban.

Látom ám, hogy az XP viszont valamikor csinált egy Rendszergazda felhasználót is, a Miki-n kívűl.
Ezt minek? És miért?
A documents and settingsnél is odatette magát.
Hogyan tudnám eltávolítani, és visszaállítani, hogy csak én legyek? Ha korlátoztam ezt a másik rendszergazdát, hogy töröljem, akkor minden beállításomat elveszítettem.
Melyik vagyok egyáltalán én? És miért csinált másik felhasználót?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2102 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 10:30

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 18:02

Fel van telepítve az LLTD protokol az XP-re?

Rendszeresen frissít a Win., de most nem tudom megmondani. Hol kell keresni pontosan?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2103 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 11:22

Idézet: komi28 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 10:30

Rendszeresen frissít a Win., de most nem tudom megmondani. Hol kell keresni pontosan?

Jobb oldalt alul a tálcán, ahol az állandóan futó progik vannak, ott van 2 kis kéken világitó/villogó kijelző. Arra ráütöl bal egérgombbal, majd tulajdonságok. Előjön egy ablak, abban pedig közepen kell lennie, amennyiben fel van telepítve - Link Layer Topology Discovery (ennek kellene lennie kiírva).

#2104 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 12:48

Idézet: mikike - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 21:24

...
Látom ám, hogy az XP viszont valamikor csinált egy Rendszergazda felhasználót is, a Miki-n kívűl.
Ezt minek? És miért?...

A "rendszergazda" nevű fiók beépített, installkor automatice létrejön, szerintem inkább jelszavazd, még jól is jön, ha saját fiókoddal nem tudnál belépni. A javítókonzolra meg ha jól tudom, csakis azzal tudsz belépni, úgyhogy ne nagyon babráld meg... Az xp-nek nagyon is szüksége van rá...

Automatikus bejelentkezést a tweakui-val is lehet csinálni, akárhány felhasználó esetén is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2105 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 19:55

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 11:22

Jobb oldalt alul a tálcán, ahol az állandóan futó progik vannak, ott van 2 kis kéken világitó/villogó kijelző. Arra ráütöl bal egérgombbal, majd tulajdonságok. Előjön egy ablak, abban pedig közepen kell lennie, amennyiben fel van telepítve - Link Layer Topology Discovery (ennek kellene lennie kiírva).

Ha a hálózati kapcsolatra gondolsz ott nincs ilyen nekem az Xp-ben.
Link Layer Topology Discovery-t nem csak a Vista haználja?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2106 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 22:05

Idézet

A csomag a kapcsolati rétegbeli topológiafelderítő protokoll válaszolóját tartalmazza. A Windows Vista rendszerű számítógépeken látható hálózati térkép az LLTD protokoll segítségével grafikusan mutatja a hálózatban lévő számítógépeket és eszközöket, valamint azok kapcsolódását. Az LLTD-válaszolót telepíteni kell a Windows XP rendszerű számítógépekre ahhoz, hogy azok felderíthetők legyenek és megjelenjenek a hálózati térképen. Előfordulhat, hogy a frissítés telepítése után újra kell indítania a számítógépet.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2107 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 22:49

Szevasztok! Egy nagy problémában szeretném kérni a segítségeteket! Az van, hogy rendszergazdi vagyok egy suliban és az a gondom, hogy a diákok pár gépen hiába csak korlátozott fiókkal rendelkeztek, mégis sikerült készíteniük egy redszergazdai fiókot is maguknak. Vagyis, hogyan lehet úgy egy ilyen fiókot létrehozni, hogy kikerülik a rendszergazdai jogosultságot adó fiókba való belépést? Bocsi, ha kicsit láma kérdés, de komolyan érdekelne, mert elég idegesítő, nem mintha nem tartana 5 percnél tovább visszatenni a rendszert egy ghost fájlból, de azért mégis... Jah és persze az én rendszergazdai fiókomat nem törlik csak módosítják a jelszót, hogy ne tudjak belépni. Szerintetek hogyan? Esetleg megtudták a rendszergazdai jelszót? Köszi a segítségeteket! Csákó!

#2108 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 23:12

Pl. a Hiren Boot cd-n van hozzá okosság. De a progi önállóan is fellelhető tudomásom szerint.
Mennyi idejük van a srácoknak rebootra, vagy esetleg tényleg tudják a jelszót? (keylogger?)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2109 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 00:00

Hy!

Árulja már el nekem valaki, h mi a probléma az egyik becsomagolt filmemmel.

Az egész egy 2 CD-s film, és a 2 CD tartalma feldarabolt rar fájlok. És mindez be van csomagolva egyetlen rar fájlba, magyarul 2-szeresen is be van csomagolva :s És amikor bontanám ki, kéri a jelszót, beírom, el is indítja, de végül csak létrehozza a film mappáját, és a CD1 CD2 mappákat, de üresek maradnak azok. És a WinRAR "CRC failed in the encrypted file XY.r00, r01 ... (wrong password)?" üzeneteket ad ki.

Ahonnan szedtem ott több kommentelő is írt be, és nem volt semmi problémájuk, csak azt írkálták, h milyen jó a minőség, meg köszi szépen a filmet, stb.

Akkor nálam mi lehet a probléma?

#2110 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 01:32

A Hiren Boot Cd-n melyik az a progi, amivel ilyesmit lehetne csinálni és hogyan? Hát órákon ha a tanár nem figyel rájuk, akkor meg tudják csinálni, meg minden du. lehet netezni... Keyloggert, hát fel kéne tenni, ahhoz hogy telepíts rendszergazdai jog kell, amit hát belépés nélkül nehéz lenne kapni. Arra gondoltam, hogy felteszek pár gépre keyloggert, meg olyant ami mindent ment. Nem tudsz esetleg olyant, amelyiket nem vesz észre pl a NOD32 keresője? Ilyen progit a Goldeneye-t ismerem csak, de azt nem szeretik a víruskergetők. Van jobb? Köszi a segítséget!

#2111 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 07:39

Ilyen helyeken többszintű védelemre van szükség.
Bios-jelszavazás, hogy a boot-sorrendet ne tudják megváltoztatni, cd-ről, usbről való bootolást letiltani.
A gépek alapállapotát ghostolni, ami minden éjjel visszatölti magát, így a rendszergazda egy csomó  problémától megkíméli magát.
Természetesen csak a rendszerpartíciót, így Pistike félkész Word-dokumentuma, amiben épp a háromhasábos szövegelrendezést tanulja, vagy Jucika Excel-táblája a kördiagram készítéssel menthető másik partícióra, vagy a szerver kijelölt meghajtójára. Ez utóbbi azért is hasznos, mert bármelyik gép elé ül, akkor is a H:\jucika\kinlodom könyvtárban fogja megtalálni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2112 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 08:56

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 2:32

A Hiren Boot Cd-n melyik az a progi, amivel ilyesmit lehetne csinálni és hogyan? Hát órákon ha a tanár nem figyel rájuk, akkor meg tudják csinálni, meg minden du. lehet netezni... Keyloggert, hát fel kéne tenni, ahhoz hogy telepíts rendszergazdai jog kell, amit hát belépés nélkül nehéz lenne kapni. Arra gondoltam, hogy felteszek pár gépre keyloggert, meg olyant ami mindent ment. Nem tudsz esetleg olyant, amelyiket nem vesz észre pl a NOD32 keresője? Ilyen progit a Goldeneye-t ismerem csak, de azt nem szeretik a víruskergetők. Van jobb? Köszi a segítséget!

ez az egyik legfontosabb:

Idézet

Bios-jelszavazás, hogy a boot-sorrendet ne tudják megváltoztatni, cd-ről, usbről való bootolást letiltani.

ismerek olyan progit (boot lemezt), amiről ha be tud bootolni, akkor a rendszergazda jelszavát lazán meg tudja változtatni.  ;)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2113 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 08:58

És mi lenne az a progi(boot lemez) és hogy lehet megváltoztatni vele? Köszi! Üdv.!

#2114 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 12:53

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 23:49

Szevasztok! Egy nagy problémában szeretném kérni a segítségeteket! ...

Ha minden rendszergazdai szintű fiók erős jelszóval védett, s friss a rendszered, frissített víruskeresővel, akkor majdnem mindent megtettél. Policy-kkel is lehet korlátozni rendesen, főleg domain-ben.
Nem-e léphettek be a default "rendszergazda" nevű fiókkal véletlenül? Üdvözlőképernyő esetén is használható, 2 db ctrl+alt+del-re... :)

Jelszólopás gyanúja esetén válts jelszót, erősebbre esetleg. Tudod, kisbetű , nagybetű, szám, akár írásjelek is ha lehet. Meg ne 3 karakteres legyen.

Ha nyomozni akarsz, logolhatsz minden bejelentkezést, meg lehet tudni, mikor melyik gépen léptek be gazdiként, oszt nyakon vágható az illető, hiszen ha esetleg van ülésrend, órarend, napló, jelenléti ív, akármi, még bizonyítékod is lesz a gyanún s a szavakon túl... :)
Nyomozz tehát, légy résen.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 22. 13:20 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2115 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 12:59

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 1:00

Hy!
...

Ahogy írja, az a lényeg: vagy sérült valamelyik darab, vagy tényleg rossz a jelszó. Más lehetőség nem nagyon van. Ugyanis mindkettő crc-hibát ad kitömörítéskor.

#2116 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 13:45

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 8:58

És mi lenne az a progi(boot lemez) és hogy lehet megváltoztatni vele? Köszi! Üdv.!

Nem vagy te mégis inkább a diákok egyike? Mert úgy látom, inkább a bemenés érdekel, mint a védelem.  :p

#2117 Felhasználó inaktív   LeviBoy10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 16:16

Hát nem, de érdekel a dolog, mert ha megtudom, hogy hogyan sikerül nekik, akkor meg is tudom majd akadályozni a dolgot!

#2118 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 17:02

Idézet: LeviBoy10 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 22:49

Szevasztok! Egy nagy problémában szeretném kérni a segítségeteket! Az van, hogy rendszergazdi vagyok egy suliban és az a gondom, hogy a diákok pár gépen hiába csak korlátozott fiókkal rendelkeztek, mégis sikerült készíteniük egy redszergazdai fiókot is maguknak. Vagyis, hogyan lehet úgy egy ilyen fiókot létrehozni, hogy kikerülik a rendszergazdai jogosultságot adó fiókba való belépést? Bocsi, ha kicsit láma kérdés, de komolyan érdekelne, mert elég idegesítő, nem mintha nem tartana 5 percnél tovább visszatenni a rendszert egy ghost fájlból, de azért mégis... Jah és persze az én rendszergazdai fiókomat nem törlik csak módosítják a jelszót, hogy ne tudjak belépni. Szerintetek hogyan? Esetleg megtudták a rendszergazdai jelszót? Köszi a segítségeteket! Csákó!

Hali!

Ha diák lennék én ezzel csinálnám, majd Runas ... mmc és előtted a világ :) ...  szinte bármely fiók alól.

Megoldás lehet: bios password, és boot 1st HDD, illetve ne lehessen "boot from..." -ot sem előcsalogatni.

Üdv
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#2119 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 19:29

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 11:22

Leszedtem a MS -oldaláról de telepíteni nem engedi mert azt mondja frissebb verzió van fent a gépen. Akkor van fent csak valamiért nem működik? Pontosan nem találtam meg hogy hol kellene ennek lennie.

#2120 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 19:54

Idézet: Cpt. Flint - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 13:45

Nem vagy te mégis inkább a diákok egyike? Mert úgy látom, inkább a bemenés érdekel, mint a védelem.  :p

Pedig az irányt megkapta.
Ezek szerint tényleg diák, abból is a leglustábbja.  :D

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »