Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 13:00
Ez egy olyan frissítés, aminél újabbat tartalmaz a korábban telepített 3.5(SP1), nem kell vele foglalkozni...
na igen, kissé elnéztem, igazad van, sorry
Csakhát megjelenik a frissítések közt és azt gondoltam, hogy ez biztos másfajta honosítás lehet.
Ne értsetek félre, nem gondolom azt, hogy a .NET csomagokat felesleges lenne felrakni a gépre. Mert egyszerűen szükség van rájuk. Egyre több .NET nyelven írt app lesz, ha tetszik, ha nem.
De azon kiakadtam, hogy mi a francért kell egy csomagként kiadni egyszerre három verziót is. Miért nem maradhatott volna külön-külön, ahogy eddig is? Ha frissíteni akarom a .NET 2-őt, mert nekem csak az kell, és nem akarok bele sebezhetőséget, akkor milyen alapon erőszakolja rám a másik kettőt is? Ráadásul sürgős frissítésként. Miért nem dönthetek én arról, hogy mi legyen a gépemen, és mi nem? Miért érzem mindig úgy, hogy a Windows (Microsoft) irányít engem, és nem én a Windowst?
Ha a .NET3-at meghagyták volna opcionális frissítésként, és nem kéne felrakni ahhoz, hogy a NET2-őt frissíteni tudjam, akkor nem ugatnék... dehát milyen logika ez már megint?
Arról nem is beszélve, hogy minél több szolgáltatás van a rendszeremben, annál több kiskapu van, annál sebezhetőbb. Akkor miért telepítsek fel olyan dolgot, amire semmi szükségem nincs? Jó, igaz, hogy később majd kellhet ez is. De majd akkor felrakom. Addig csk a helyet foglalja...
szerk.:
A web installhoz hozzászólva, erről mindig a kémprogramok meg egyéb kártevők jutnak eszembe.

Másrészt a már korábban telepített progit ugyanolyan könnyű lenne frissíteni, ellenben akkor is menni fog a telepítés, ha nincs net... De akárhogy is, a web install is egy elég elborult logikára vall, az biztos...
Szerkesztette: Suricated 2009. 02. 24. 23:53 -kor