HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2331 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 03. 17:49

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 18:29

Üdv, gyors kérdés: ugye jól emlékszem, hogy a $NtUninstall....... mappákat ki lehet törölni bármiféle rendszerösszeomlás nélkül? Valamint a Temp mappa tartalmára is ez vonatkozik?
Ha rosszul emlékszem állítsátok meg ámokfutásom!! :D

1. Ha nem akarsz frissítéseket eltávolítani, akkor a $NtUninstall törölhető...
2. A TEMP mappa neve pedig magáért beszél...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2332 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 18:58

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 17:49

1. Ha nem akarsz frissítéseket eltávolítani, akkor a $NtUninstall törölhető...
2. A TEMP mappa neve pedig magáért beszél...

Köszönöm!

#2333 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 16:29

Le van tiltva a jobb gomb.  (Maga az oldal tiltja le.)

Ilyenkor lemented az egész oldalt, vagy megnyitod szerkesztésre Word-del.  Azt onnan ki lehet szedni, ha nem valami aktív tartalom.  Ha aktív, akkor meg megkeresed a temporary internet files mappában (feltéve, ha ie-t használsz).

De mindegyik oldalon?  :eek: HWSW-n is ugyan ez a gond.Régebben nem csinálta ezt. IE 7-et használok.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2334 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 00:58

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 21:23

De mindegyik oldalon?  :eek: HWSW-n is ugyan ez a gond.Régebben nem csinálta ezt. IE 7-et használok.

Nem szedtél össze valami bacit?

#2335 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 11:21

Sziasztok! Lehetséges e hogy azért fagy az xp mert magyar nyelvű?
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#2336 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 04. 14:53

Hali,

Feltelepitettem egy xp sp3-t a gepemre. Alapjaraton egy rendszergazda fiokkal. Kesobb letrehoztam meg egy usert.
Amikor legkozelebb bejelentkeztem a windowsba az uj user ugyan megjelent, de az en rendszergazdai profilom eltunt.

Kerdes: hogyan tudnam elovarazsolni a regi usert, azaz hogy amikor elindul a windows akkor az uj user mellett a regi rendszergazda profilt is lehessen valasztani? (ugyanis egy rakas beallitasom elveszik igy...)

Thanks,
SmallCow

#2337 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 16:04

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 0:58

Nem szedtél össze valami bacit?

Több virusirtott is lefutattam és spyware irtot,de semmi  :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2338 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 16:20

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. Mar. 4., Wednesday - 16:04

nem egyedi eset ahogy elnézem a netet. van google toolbarod? mert ha igen akkor az lesz a ludas. vagy töröld, vagy updateld a google toolbar-t. már persze ha van olyanod.

Szerkesztette: des 2009. 03. 04. 16:22 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2339 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 17:58

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 15:53

Hali,

Feltelepitettem egy xp sp3-t a gepemre. Alapjaraton egy rendszergazda fiokkal. Kesobb letrehoztam meg egy usert.
Amikor legkozelebb bejelentkeztem a windowsba az uj user ugyan megjelent, de az en rendszergazdai profilom eltunt.

Kerdes: hogyan tudnam elovarazsolni a regi usert, azaz hogy amikor elindul a windows akkor az uj user mellett a regi rendszergazda profilt is lehessen valasztani? (ugyanis egy rakas beallitasom elveszik igy...)

Thanks,
SmallCow

....

Csatolt fájl:

#2340 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 17:59

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 17:04

Rendszerlemezről indulva?

#2341 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 18:13

Idézet

Több virusirtott is lefutattam és spyware irtot,de semmi

IE7 beállításai alaphelyzetre? Letöltött pluginok megnézése?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2342 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:38

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 14:53

Hali,

Thanks,
SmallCow

Nem tudom, most a rendszergazda jogú, de más nevű, vagy pedig a beépített Rendszergazda nevű fiókról van szó, de utóbbi alapból rejtett, vagy a Ctrl+Alt+Del kétszeri lenyomásával hozható elő a loginképernyőnél.

Vagy registryben beállítható, hogy mindig megjelenjen, vagy a TweakUI segítségével automatikus belépést lehet beállítani, vagy ott van a control userpasswords2 parancs is.

Reg. módosítás:

http://www.google.co...nistrator+logon 

#2343 Felhasználó inaktív   SaSu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 11:42

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! 2002-ben vettünk egy gépet, hozzá eredeti XP-t. A gépben Intel P4-es processzor van (nem tudom, ez kell-e) A gép hibátlanul működött, később feltettem rá másolt XP-t, és a héten miután kicseréltem régi HDD-jét egy 250GB-osra feltettem az eredeti lemezről az XP-t. Minden kiválóan működött, egészen addig, míg fel nem tettem a Service Pack 2-t. Megvan eredeti CD-n is, próbáltam update.microsoft.com-on keresztül, minden esetben végigment a telepítés, csak az újraindítást követően nem tudja betölteni a gép az op-rendszert, a billenytűzeten a Num Lock, Caps.. LED-jei egyet-egyet felvillanak, majd meghal a gép.. :( Bejön a képernyő, hogy a Windows XP-t nem sikerült elindítani bla bla csökkentett mód, normál.. Mindet végigpróbáltam egyik módban sem indult el. Ezeket a köröket többször végigjártam (újraraktam a gépet, újra SP2) de mindig ugyan ez történik. Valakinek esetleg volna valami ötelete?

Előre is köszönöm!

#2344 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 15:50

Valószínűleg a szokásos Prescott+SP2 probléma: nézd csak!
Röviden: frissíts BIOS-t (az SP2 telepítése előtt).

Kis kiegészítés: a hivatalos leírásban emlegetnek egy patch-et, ami bájos-frissítés nélkül is eliminálja a problémát, ezt az SP2 előtt kell telepíteni (3.-as pont).

Szerkesztette: brd 2009. 03. 06. 15:58 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2345 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 22:51

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan problémám van, hogy időnként lefagy a tálcám és csak ctrl+alt+del lenyomása után áll helyre. A mozilla sem működik rendesen, nem jelenik meg az egérnyíl helyett a kéz és nem tudok linkre kattintani. Nem működik a képernyőkímélő sem és az asztalon nem tudom az ikonokat huzogatni, áthelyezni.
Próbáltam már legalább 3x formázni de az sp3 telepítés után, rögtön visszajöttek a gondok.
Ha volt már róla szó akkor elnézést, sokat keresgéltem idáig, ilyen problémával találkoztam is, de választ nem találtam.  :(

Üdv

#2346 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:19

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy le lehet-e tiltani a billentyűzeten a power és a sleep gombokat? Ha igen, akkor hogyan?

#2347 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:43

Helló!

mi van akkor, ha valaki elfelejtette az XP jelszavát? vagy rosszul emlékszik? be tud lépni valahogy? vagy marad az újratelepítés?
az lehetséges, hogy van valami program, vagy valami, ami belépés után automatikusan módosítja a jelszót, és után már nem lehet belépni?
biztos vagyok benne, hogy 10 perccel ezelőtt ezt gépeltem be, és beengedett, de most nem fogadja el sehogy
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2348 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:04

XP telepítéses gurukat keresek, mert újra kell telepíteni egy gépen az xp-t, de csak sp2 és sp3 van hozzá. Úgy tűnik, az sp1 és sp1a megszűnt, vagy csak valamiért nem találtam meg a ms weboldalán. A tudásbázisos cikkek ott vannak, látom, hogy annyi a különbség, hogy az sp1a-ból kivették a vm támogatást, tehát "csereszabatosak" egymással, de egyiket se tudtam letölteni.

Nagy baj, ha az xp telepitése után csak sp2, majd sp3 kerül telepitésre? Nem fog hiányozni az sp1a?

#2349 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:13

Idézet: druppa - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:04

XP telepítéses gurukat keresek, mert újra kell telepíteni egy gépen az xp-t, de csak sp2 és sp3 van hozzá. Úgy tűnik, az sp1 és sp1a megszűnt, vagy csak valamiért nem találtam meg a ms weboldalán. A tudásbázisos cikkek ott vannak, látom, hogy annyi a különbség, hogy az sp1a-ból kivették a vm támogatást, tehát "csereszabatosak" egymással, de egyiket se tudtam letölteni.

Nagy baj, ha az xp telepitése után csak sp2, majd sp3 kerül telepitésre? Nem fog hiányozni az sp1a?

én nem vagyok egy nagy guru  :) , de sztem rögtön felteheted az sp3-at, nálam legalábbis nem kell sem sp1, sem sp2

#2350 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:17

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 2:14

Kedves Elenaor,

most jártam erre ismét, látom, elfelejtettem megköszönni, most pótolom, nagyon köszönöm!
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.