HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2341 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 04. 18:13

Idézet

Több virusirtott is lefutattam és spyware irtot,de semmi

IE7 beállításai alaphelyzetre? Letöltött pluginok megnézése?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2342 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:38

Idézet: SmallCow - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 14:53

Hali,

Feltelepitettem egy xp sp3-t a gepemre. Alapjaraton egy rendszergazda fiokkal. Kesobb letrehoztam meg egy usert.
Amikor legkozelebb bejelentkeztem a windowsba az uj user ugyan megjelent, de az en rendszergazdai profilom eltunt.

Kerdes: hogyan tudnam elovarazsolni a regi usert, azaz hogy amikor elindul a windows akkor az uj user mellett a regi rendszergazda profilt is lehessen valasztani? (ugyanis egy rakas beallitasom elveszik igy...)

Thanks,
SmallCow

Nem tudom, most a rendszergazda jogú, de más nevű, vagy pedig a beépített Rendszergazda nevű fiókról van szó, de utóbbi alapból rejtett, vagy a Ctrl+Alt+Del kétszeri lenyomásával hozható elő a loginképernyőnél.

Vagy registryben beállítható, hogy mindig megjelenjen, vagy a TweakUI segítségével automatikus belépést lehet beállítani, vagy ott van a control userpasswords2 parancs is.

Reg. módosítás:

http://www.google.co...nistrator+logon 

#2343 Felhasználó inaktív   SaSu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 06. 11:42

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! 2002-ben vettünk egy gépet, hozzá eredeti XP-t. A gépben Intel P4-es processzor van (nem tudom, ez kell-e) A gép hibátlanul működött, később feltettem rá másolt XP-t, és a héten miután kicseréltem régi HDD-jét egy 250GB-osra feltettem az eredeti lemezről az XP-t. Minden kiválóan működött, egészen addig, míg fel nem tettem a Service Pack 2-t. Megvan eredeti CD-n is, próbáltam update.microsoft.com-on keresztül, minden esetben végigment a telepítés, csak az újraindítást követően nem tudja betölteni a gép az op-rendszert, a billenytűzeten a Num Lock, Caps.. LED-jei egyet-egyet felvillanak, majd meghal a gép.. :( Bejön a képernyő, hogy a Windows XP-t nem sikerült elindítani bla bla csökkentett mód, normál.. Mindet végigpróbáltam egyik módban sem indult el. Ezeket a köröket többször végigjártam (újraraktam a gépet, újra SP2) de mindig ugyan ez történik. Valakinek esetleg volna valami ötelete?

Előre is köszönöm!

#2344 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 15:50

Valószínűleg a szokásos Prescott+SP2 probléma: nézd csak!
Röviden: frissíts BIOS-t (az SP2 telepítése előtt).

Kis kiegészítés: a hivatalos leírásban emlegetnek egy patch-et, ami bájos-frissítés nélkül is eliminálja a problémát, ezt az SP2 előtt kell telepíteni (3.-as pont).

Szerkesztette: brd 2009. 03. 06. 15:58 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2345 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 22:51

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan problémám van, hogy időnként lefagy a tálcám és csak ctrl+alt+del lenyomása után áll helyre. A mozilla sem működik rendesen, nem jelenik meg az egérnyíl helyett a kéz és nem tudok linkre kattintani. Nem működik a képernyőkímélő sem és az asztalon nem tudom az ikonokat huzogatni, áthelyezni.
Próbáltam már legalább 3x formázni de az sp3 telepítés után, rögtön visszajöttek a gondok.
Ha volt már róla szó akkor elnézést, sokat keresgéltem idáig, ilyen problémával találkoztam is, de választ nem találtam.  :(

Üdv

#2346 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:19

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy le lehet-e tiltani a billentyűzeten a power és a sleep gombokat? Ha igen, akkor hogyan?

#2347 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 10:43

Helló!

mi van akkor, ha valaki elfelejtette az XP jelszavát? vagy rosszul emlékszik? be tud lépni valahogy? vagy marad az újratelepítés?
az lehetséges, hogy van valami program, vagy valami, ami belépés után automatikusan módosítja a jelszót, és után már nem lehet belépni?
biztos vagyok benne, hogy 10 perccel ezelőtt ezt gépeltem be, és beengedett, de most nem fogadja el sehogy
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2348 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:04

XP telepítéses gurukat keresek, mert újra kell telepíteni egy gépen az xp-t, de csak sp2 és sp3 van hozzá. Úgy tűnik, az sp1 és sp1a megszűnt, vagy csak valamiért nem találtam meg a ms weboldalán. A tudásbázisos cikkek ott vannak, látom, hogy annyi a különbség, hogy az sp1a-ból kivették a vm támogatást, tehát "csereszabatosak" egymással, de egyiket se tudtam letölteni.

Nagy baj, ha az xp telepitése után csak sp2, majd sp3 kerül telepitésre? Nem fog hiányozni az sp1a?

#2349 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:13

Idézet: druppa - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:04

XP telepítéses gurukat keresek, mert újra kell telepíteni egy gépen az xp-t, de csak sp2 és sp3 van hozzá. Úgy tűnik, az sp1 és sp1a megszűnt, vagy csak valamiért nem találtam meg a ms weboldalán. A tudásbázisos cikkek ott vannak, látom, hogy annyi a különbség, hogy az sp1a-ból kivették a vm támogatást, tehát "csereszabatosak" egymással, de egyiket se tudtam letölteni.

Nagy baj, ha az xp telepitése után csak sp2, majd sp3 kerül telepitésre? Nem fog hiányozni az sp1a?

én nem vagyok egy nagy guru  :) , de sztem rögtön felteheted az sp3-at, nálam legalábbis nem kell sem sp1, sem sp2

#2350 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:17

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 2:14

Kedves Elenaor,

most jártam erre ismét, látom, elfelejtettem megköszönni, most pótolom, nagyon köszönöm!
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:

#2351 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:18

Idézet: slukeee - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:13

én nem vagyok egy nagy guru  :) , de sztem rögtön felteheted az sp3-at, nálam legalábbis nem kell sem sp1, sem sp2

Nem követeli meg az előtte lévőket? Én úgy emlékezte, hogy sp2 kövtelte az sp1-et anno pár évvel ezelőtt.

Ha ez változott, akkor lényegesen egyszerűbb az életem.  :D

#2352 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:22

Idézet: druppa - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:18

Már meg is találtam:

A Windows XP Service Pack 3 (SP3) tartalmazza az operációs rendszerhez kibocsátott összes korábbi frissítést. A frissítés néhány új funkciót is tartalmaz, amelyek azonban nem befolyásolják számottevően az operációs rendszer használatát.

Hála köszönet, mehet a telepítés.  ;)

#2353 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:24

Idézet: druppa - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:18

Nem követeli meg az előtte lévőket? Én úgy emlékezte, hogy sp2 kövtelte az sp1-et anno pár évvel ezelőtt.

hüü, bocsi, most nézem, hogy nekem sp1 telepítőlemezem van, de arra biztosan nem kell az sp2 az sp3 előtt .
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/windo...agyar--OB6.html
most olvastam hogy kell sp1!!!!

Szerkesztette: slukeee 2009. 03. 07. 11:32 -kor

#2354 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:31

Idézet: Signal - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 17:38

Vagy registryben beállítható, hogy mindig megjelenjen, vagy a TweakUI segítségével automatikus belépést lehet beállítani, vagy ott van a control userpasswords2 parancs is.

Reg. módosítás:

http://www.google.co...nistrator+logon 

De jó, köszönöm :)

#2355 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 11:32

itt azt írja, hogy kell
http://usite.hu/prg/...s_XP_SP3_magyar

Szerkesztette: slukeee 2009. 03. 07. 11:35 -kor

#2356 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 17:24

Idézet: mikike - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 11:43

Helló!

mi van akkor, ha valaki elfelejtette az XP jelszavát? vagy rosszul emlékszik? be tud lépni valahogy? vagy marad az újratelepítés?
az lehetséges, hogy van valami program, vagy valami, ami belépés után automatikusan módosítja a jelszót, és után már nem lehet belépni?
biztos vagyok benne, hogy 10 perccel ezelőtt ezt gépeltem be, és beengedett, de most nem fogadja el sehogy

Üdvözlőképernyőn 2x ctrl+alt+del, s be lehet lépni "rendszergazda" névvel. Jó esetben nincs jelszava, rossz esetben azt sem tudni, mert telepítéskor megadtak valamit.
Belépés uán módosítható majd a másik rendszergazdai jogosultságú fiók jelszava.

Ha egyik fiók sem használható, akkor winPE, vagy hirens asszem. Vannak törő programok, de bele fognak nyúlni a fájlrendszerbe.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2357 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 17:26

Idézet: slukeee - Dátum: 2009. márc. 7., szombat - 12:32

Teljesen mindegy: felmész a windows update-re (start menüben van) oszt majd megmondja, hogy mi kell.

#2358 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 22:32

Parancsikont kellene létrehoznom, amire rákattintva gyors felhasználóváltás történik XP Pro alatt: ugyanaz lenne a hatása, mintha a Kijelentkezés > Felhasználóváltás parancsra kattintanék, vagy az még jobb lenne, ha rögtön átváltana egy másik, egy bizonyos felhasználóra.

Nagyon 1.0-s felhasználóknak lenne hasznos :D

Tudtok segíteni? Előre is köszönöm! :respect:

#2359 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 22:36

Windows XP SP3 telepítéséhez csak az SP1/SP1a kell.

Az SP2 nem szükséges, de a MS szerint ajánlott felrakni az SP3 előtt azt is.

#2360 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 22:52

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. Mar. 7., Saturday - 22:32

Parancsikont kellene létrehoznom, amire rákattintva gyors felhasználóváltás történik XP Pro alatt: ugyanaz lenne a hatása, mintha a Kijelentkezés > Felhasználóváltás parancsra kattintanék, vagy az még jobb lenne, ha rögtön átváltana egy másik, egy bizonyos felhasználóra.

Nagyon 1.0-s felhasználóknak lenne hasznos :D

Tudtok segíteni? Előre is köszönöm! :respect:

rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

+ a felhasználói fiók beállításoknál (nusrmgr.cpl) a Use Fast User Switching legyen bepipálva. tehát a gyors felhasználóváltás. és akkor pont azt csinálja, amit mondtál. (amit a win+L is csinál)

hogy be is lépjen már a másik felhasználói fiókba, azt nem tudom hogy lehet-e, de elképzelhető hogy lehet ezt még valahogy paraméterezni.  :think:

Szerkesztette: des 2009. 03. 07. 22:54 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.