HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 13:58

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:36

Sziasztok!

Egy XP alatt futó Outlokk Express problémával kapcsolatban kérném ki a tanácsotokat. A problémám az, hogy minden előzetes nélkül a levelező nem hajlandó a leveleket elküldeni. Nem volt leállás, áramszünet telepítés sem ami esetleg előidézhette volna a problémát (esetleg a virusirtó Nod) frissitése volt a közelben.

A probléma az hogy a bejövö üziket fogadja a kimenő üzeneteknél :

"A kapcsolat a kiszolgálóval megszakadt. Fiók: 'mail.lanzona.hu', Kiszolgáló: 'mail.lanzona.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10060, Hibaszám: 0x800CCC0E"  hibaüzenetet küldi.

Eddig próbálkoztam már:
fiók törlésével újratelepítésével
internetszolgáltató végignézte a rendszert de az ő részükről hibát nem találtak. azt mondták a kérés el sem érkezik a serverig
tüzfal, virusírtó kikapcsolásával

Mit lehetne tenni hogy visszaálljon a küldés folyamata?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Eloszor is probalj meg betelnetelni a szolgaltatohoz (paranccsorban: telnet mail.lanzona.hu 25)
Masodik korben kuldes kozben nezz egy netstatot (parancsorban: netstat -an). Itt nezd meg, hogy latsz-e valami hasonlot:
Protocol: TCP
Local address: 0.0.0.0:25
Foreign address: 0.0.0.0
State: LISTENING

Webmail se megy?

Ezen kivul lehet meg time-out problema is.

#262 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:45

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 13:58

Eloszor is probalj meg betelnetelni a szolgaltatohoz (paranccsorban: telnet mail.lanzona.hu 25)
Masodik korben kuldes kozben nezz egy netstatot (parancsorban: netstat -an). Itt nezd meg, hogy latsz-e valami hasonlot:
Protocol: TCP
Local address: 0.0.0.0:25
Foreign address: 0.0.0.0
State: LISTENING

Webmail se megy?

Ezen kivul lehet meg time-out problema is.

a parancsokhoz nincs valami opció, kapcsoló stb mert olyan gyorsan elveszi a képet, hogy nem tudom követni.

az elsőben (telnet-re) sikertelen bejelentkezést írt
a másodikat nem tudtam elolvasni (választ )
a weboldalról megy minden csak az outlook-on keresztül nem

az ucsó gondolatot nem értem légyszi segíts benne

köszönettel

#263 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:56

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 10:45

a parancsokhoz nincs valami opció, kapcsoló stb mert olyan gyorsan elveszi a képet, hogy nem tudom követni.

start futtatás CMD enter    ide írd a parancsokat
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#264 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 12:02

köszönettel

Csatolt fájl:

#265 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 12:17

újabb parancs sorra adott válasz

Csatolt fájl:

#266 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 14:16

köszönettel

"az elsőben (telnet-re) sikertelen bejelentkezést írt"

Ez eleg fura. Az lehet, hogy a szolgaltato a 25-os port elereset csak sajat halozatbol engedi (tehat pl egy chellos ipvel nem lehetne ratelnetelni, de gondolom a te esetedben sajat szolgaltaton belul vagy).
Egyebkent a telnet mail.lanzona.hu 25 nalam siman megy es visszajon a postfix.
Milyen hibauzenete kapsz?

#267 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 14:29

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 14:16

"az elsőben (telnet-re) sikertelen bejelentkezést írt"

Ez eleg fura. Az lehet, hogy a szolgaltato a 25-os port elereset csak sajat halozatbol engedi (tehat pl egy chellos ipvel nem lehetne ratelnetelni, de gondolom a te esetedben sajat szolgaltaton belul vagy).
Egyebkent a telnet mail.lanzona.hu 25 nalam siman megy es visszajon a postfix.
Milyen hibauzenete kapsz?

a hibaüzenet:

A kapcsolat a kiszolgálóval megszakadt. Fiók: 'mail.lanzona.hu', Kiszolgáló: 'mail.lanzona.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10060, Hibaszám: 0x800CCC0E

#268 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 14:45

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 14:29

a hibaüzenet:

A kapcsolat a kiszolgálóval megszakadt. Fiók: 'mail.lanzona.hu', Kiszolgáló: 'mail.lanzona.hu', Protokoll: SMTP, Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Hiba a szoftvercsatornában: 10060, Hibaszám: 0x800CCC0E

Ugyertettem, hogy a telnet milyen hibauzenetet ad vissza?

#269 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 14:53

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 14:45

Ugyertettem, hogy a telnet milyen hibauzenetet ad vissza?

hibaüzenet

nem lehet csatlakozni az állomáshoz a következő porton:25 Sikertelen csatlakozás

#270 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 15:07

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 14:53

hibaüzenet

nem lehet csatlakozni az állomáshoz a következő porton:25 Sikertelen csatlakozás

Itt lehetne gond az, hogy ha mas tartomanybol vagy. Viszont furcsa mod nalam megy a telnet mail.lanzona-ra.
Illetve ez tipikusan az a hibauzenet ha olyan sitera szeretnel kapcsolodni ahol nem fut smtp.
Tuzfaladon nincs ez tultva,ugye?

#271 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 17:54

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 15:07

Itt lehetne gond az, hogy ha mas tartomanybol vagy. Viszont furcsa mod nalam megy a telnet mail.lanzona-ra.
Illetve ez tipikusan az a hibauzenet ha olyan sitera szeretnel kapcsolodni ahol nem fut smtp.
Tuzfaladon nincs ez tultva,ugye?

nincs tiltva nálam sehol. egyik napról a másikra elszált a kimenő levelezés nem tudni miért.

telepítve lett a firefox levelzője és annál is ezt játsza bafelé jön kifelé nem.

Nem lehetséges, hogy a smtp szolgáltató rendszerében keletkezett valami tiltás?

#272 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 18:55

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 17:54

nincs tiltva nálam sehol. egyik napról a másikra elszált a kimenő levelezés nem tudni miért.

telepítve lett a firefox levelzője és annál is ezt játsza bafelé jön kifelé nem.

Nem lehetséges, hogy a smtp szolgáltató rendszerében keletkezett valami tiltás?

Mindenkeppen megkeresnem az ugyfelszolgalatot, mert az eleg gyanus, hogy telnet nem megy smtpre. Ez persze elofordulhat akkor, ha pl titkositott smtp csatornat hasznalnanak (viszont azt illik feltuntetni az oldalon) a'la gmail pl. Es a weboldalon levo leiras szerint errol szo sincs.
Tovabbra is az a gyanum, hogy a gepeden valtozott meg valami, mert mashonnan megy a telnet, toled viszont nem. Es amig a geped nem tud kommunikalni a szolgaltato smtp szerverevel, addig valoban nem fogja tudni elkuldeni a levelet. Ez lehet tuzfal, virusirto pl. Esetleg erdemes lenne atnezni, hogy mi valtozott a gepeden azota, hogy a problemak jelentkeztek. Uj hotfix, uj program, ilyesmik.

(off. most nezem, hogy ez szeretett szulovarosom szolgaltatoja :) )

#273 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 19:03

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 18:55

Mindenkeppen megkeresnem az ugyfelszolgalatot, mert az eleg gyanus, hogy telnet nem megy smtpre. Ez persze elofordulhat akkor, ha pl titkositott smtp csatornat hasznalnanak (viszont azt illik feltuntetni az oldalon) a'la gmail pl. Es a weboldalon levo leiras szerint errol szo sincs.
Tovabbra is az a gyanum, hogy a gepeden valtozott meg valami, mert mashonnan megy a telnet, toled viszont nem. Es amig a geped nem tud kommunikalni a szolgaltato smtp szerverevel, addig valoban nem fogja tudni elkuldeni a levelet. Ez lehet tuzfal, virusirto pl. Esetleg erdemes lenne atnezni, hogy mi valtozott a gepeden azota, hogy a problemak jelentkeztek. Uj hotfix, uj program, ilyesmik.

(off. most nezem, hogy ez szeretett szulovarosom szolgaltatoja :) )

a probléma az hogy a vírusírtó frissítésén kívül nem igazán tudok semmiről. sőt rendszervisszaállítást is csináltam két korábbi időpontra. eredmény 0.

de még egy infó, a gép serverként szolgál úgy hogy internet megosztást ad a többi gépnek is. Így rákötöttem egy teljesen szűz gépet, (most lett telepítve rajta az XP) és a helyzet ugyan az lett mint a problémás gépen. 

még mindíg úgy látod, hogy nem szolgáltatói oldalon van a hiba?

#274 Felhasználó inaktív   szekicser3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 20:13

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 19:03

a probléma az hogy a vírusírtó frissítésén kívül nem igazán tudok semmiről. sőt rendszervisszaállítást is csináltam két korábbi időpontra. eredmény 0.

de még egy infó, a gép serverként szolgál úgy hogy internet megosztást ad a többi gépnek is. Így rákötöttem egy teljesen szűz gépet, (most lett telepítve rajta az XP) és a helyzet ugyan az lett mint a problémás gépen. 

még annyit hogy a tűzfal vírusírtó kikapcsolása nem oldja meg a problémát

#275 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 07:03

Vagy nem jut el a gépedtől a csomag a szolgáltatódig a megadott porton (tehát nálad van szűrés), vagy pedig maga a szolgáltató dobja el a te IP-dről a 25-ös portra bejövő csomagokat explicit módon, esetleg a hozzád visszamenő válaszcsomagokat...

A fenti mail szerverre én is be tudok csatlakozni, több, különböző, publikus IP-ről. Nyilván levelet küldeni nem, de a posftix üdvözlője bejön. Nálad pedig az sem jön be. Ott valahol a csomagok eldobódnak: vagy a gépeden, vagy a szolgáltatódnál (a mail szerver környékén), vagy pedig értelemszerűen a gép és a mail szerver között... No, ezzel jól megmondtam. :smoker:

Mindenesetre lehet, hogy egyszerűen ki lettél tiltva. Sőt, valószínű. Telefonálj nekik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#276 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 07:20

Idézet: szekicser3 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 19:03

Nem, szerintem nalad van a hiba. En siman be tudok telnetelni a mail.lanzona.hu-ra.
Esetleg kerdezz ra, hogy nem lettel-e kitiltva. Ez pl megtortenhet, ha akar a tudtodon kivul is, spammelne a geped. A gond az, ahogy a kollega is irta felettem, hogy a geped nem latja azt a portot amin keresztul kuldeni kell.

#277 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:34

Mennyibe kerül egy XP Pro (angol) licensz otthoni felhasználásra? Ezt hány gépre lehet telepíteni?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#278 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:54

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 13:34

Mennyibe kerül egy XP Pro (angol) licensz otthoni felhasználásra? Ezt hány gépre lehet telepíteni?

100.000 ft korul van a dobozos (most igy hirtelen korbenezve neten olyan 90 es 110 kozotti arakat talaltam). Ez a nem OEM verziora vonatkozik. (az OEM olyan 28-38k korul mozog, de azt csak hw elemmel egyutt lehet megvenni). Ha csak licenset akarsz venni az ugy kb az OEM araban mozog
Egy gepre lehet telepiteni.

#279 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 14:27

Idézet: waces - Dátum: 2008. Apr. 4., Friday - 13:54

100.000 ft korul van a dobozos (most igy hirtelen korbenezve neten olyan 90 es 110 kozotti arakat talaltam). Ez a nem OEM verziora vonatkozik. (az OEM olyan 28-38k korul mozog, de azt csak hw elemmel egyutt lehet megvenni). Ha csak licenset akarsz venni az ugy kb az OEM araban mozog
Egy gepre lehet telepiteni.

Köszi.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#280 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 04. 23:54

A Microsoft Tweak UI , az administrator fiókba kiírja az OS verzióját az asztala, de a limited accountra már nem, ezt hogyan lehet beállítani, hogy ott is kiírja ?

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.