HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#4961 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 27. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: SkullJoe - Dátum: 2011. 06. 27. 17:06

Néhány alapvető jótanács ha gyorsan és hibátlanul működő XP-t szeretnél faragni akkor a következő irányelveket kell betartanod:

Nagyon megköszönöm, ha az említett irodalmat közkinccsé teszed.

Ha van (már) valakinek értékelhető tapasztalata a Firefox 5-tel, akkor kérem, ne tarsa vissza magát.

#4962 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: SkullJoe - Dátum: 2011. 06. 27. 18:06

Néhány alapvető jótanács ha gyorsan és hibátlanul működő XP-t szeretnél faragni akkor a következő irányelveket kell betartanod:

az XP verziója : angol, Corporate (tehát nem OEM), SP2 vagy SP3-mal, mindenféle BOT.NET NÉLKÜL (!) , (különösen igaz ez 1 gigaherc környéki és/vagy 512 RAM környéki gépeken)

hibajelentési ,
rendszervisszaámítási szörvájsz LETILTVA,
másodlagos bejelentkezés LETITLVA,
távoli rendszerleíró adatbázis LETILTVA,
minden induló program msconfig-ban és a szolgáltatások között maximum a ctfmon.exe lehet.

...

Igen, ezek döntő többsége okés, én sem most kezdtem el OS-eket telepítgetni, eddigi XP-m 2 és fél év után lett újrahúzva amiatt, mert már kevés hely volt a C:\-n a sokadik program telepítése után és már a röptömörítés sem volt elég, most meg viszonylag ráértem, így lett reinstall. Úgyhogy valószínűleg ez nem élt volna meg annyi időt, ha nincs rendesen karbantartva, ráadásul gyorsan futott a rendszer, dualboot-ban egy Linux-szal. Registry finomra volt hangolva, igaz, nem CCleaner-rel, hanem Registry Mechanic-kal, de megtette.
Ugyanez az XP volt anno is telepítve, vagyis az alapok jók voltak. Hidd el, én sem vagyok oda ezekért a .NET-es dolgokért, ha nem lenne muszáj, nem raknám fel, de mivel mostanság szükségem volt C# fejlesztőkörnyezetre, meg hasonló, .NET keretrendszert használó programra, így nem tudom megkerülni a telepítésüket.

Ami az Unicode karaktereket illeti, NTFS fájlrendszer már tökéletesen kezeli őket, de ezek szerint egyes programok még mindig nincsenek ezen a szinten. Ahogy feljebb írtam, pár napja még nem volt gond az Unicode karakter Firefox 5-nél, ez csak most jött elő, telepítés után...

Most úgy fest, holnap megint uncsi napom lesz ezekkel, mert szerintem valami alapból gallyra vágta ezeket a verziókat.

Szerkesztette: cyberman30 2011. 06. 27. 20:09 -kor

#4963 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 01:37

Időközben újraraktam az XP-t röpke 2 óra alatt mindennel együtt, vagyis .NET nélkül, de a Visual Studio 2008 telepítéskor felnyomta mindet, úgyhogy jelenleg hibátlanul működik mindegyik program. :)

#4964 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: SkullJoe - Dátum: 2011. 06. 28. 22:52

japán nyelvű leveleket szoktam szerkeszteni és küldeni minden gond nélkül

:eek:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4965 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 06. 29. 07:58

:eek:

Most mé...? Flash-barát géniuszunk senkit nem foszt meg fényétől.
japánul is nyomja.

#4966 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2011. 06. 29. 10:12

Most mé...? Flash-barát géniuszunk senkit nem foszt meg fényétől.
japánul is nyomja.

Ha magyarul nem tud. Azt meg úgysem értjük, akármit írhat. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4967 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 21:53

SkullJoe: Ezt a sok baromságot hol lehet összeszedni? :pokeas: Mondjuk I 𐿿 (❤) Unicode én is, de a többi...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#4968 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 21:55

Hi All!

Mivel nem találtam Win2k részt, így itt teszem fel a kérdésemet.
Adott egy "IMB xServer 205" (nem mai darab) gépecske, "Windows 2000 Server" operációs rendszerrel. Benne egy "Adaptec ACI-7892 Ultra-160 SCSI" vezérlő ,égy egy IBM 10000rpm-es HDD. A gond az, hogy borzaztó lassú a fájlkezelése a gépnek. Egészen pontosan az írás. Értem ezalatt azt, hogyha hálózaton keresztül másolok a gépről egy másik gépre 30-40MBps sebességgel megy a dolog. De ha a gépre másolok akkor csak 1-2MBps a sebesség. Amikor pedig a gépen önmagán másolok valamit, akkor is kb.: 2-3MBps a sebesség :-)
Egy kis előzmény. Valamikor a HDD-nek volt egy párja is (tükör), de az már kilehelte a lelkét. Persze amikor megvolt a "tesó", akkor sem volt valami gyors a gép.
Mi lehet ennek a lassúságnak az oka?

#4969 Felhasználó inaktív   k_b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:29

Sziasztok!

Családtag laptopjára (Albacomp M66SE, 2007 november) az eddigi Vista helyett XP-t telepítettem (Pro, SP3 utólag felrakva).

A gondom a következő: Vista alatt tökéletesen működött mind az altatás, mind a hibernálás funkció. Újratelepítés után az XP vezérlőpultja viszont nem adta ki ezeket a lehetőségeket. Nosza irány a BIOS - a gyárilag felrakott Phoenix 1.00.09 alatt nem találtam Power fület, és a többi menüpontot végigrágva sincs benne semmiféle energiagazdálkodási beállítás! A gép maga természetesen támogatja az ACPI-t, az eszközkezelő szerint is, és Vista alatt ugye működött is. (Azt egy harmadik személy telepítette, de a családtag nem emlékszik, hogy telepítés után gond lett volna ezzel.)

Szerintetek hol lehet a gond? BIOS frissítést még nem csináltam, ezt ha lehet el szeretném kerülni.

köszi:
B.

Szerkesztette: k_b 2011. 07. 10. 18:36 -kor

#4970 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: k_b - Dátum: 2011. 07. 10. 19:29

A gondom a következő: Vista alatt tökéletesen működött mind az altatás, mind a hibernálás funkció. Újratelepítés után az XP vezérlőpultja viszont nem adta ki ezeket a lehetőségeket.

Nincs felkiáltójeles eszközöd?
Make love not Wor.

#4971 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: k_b - Dátum: 2011. 07. 10. 19:29

Sziasztok!

Családtag laptopjára (Albacomp M66SE, 2007 november) az eddigi Vista helyett XP-t telepítettem (Pro, SP3 utólag felrakva).

A gondom a következő: Vista alatt tökéletesen működött mind az altatás, mind a hibernálás funkció. Újratelepítés után az XP vezérlőpultja viszont nem adta ki ezeket a lehetőségeket. Nosza irány a BIOS - a gyárilag felrakott Phoenix 1.00.09 alatt nem találtam Power fület, és a többi menüpontot végigrágva sincs benne semmiféle energiagazdálkodási beállítás! A gép maga természetesen támogatja az ACPI-t, az eszközkezelő szerint is, és Vista alatt ugye működött is. (Azt egy harmadik személy telepítette, de a családtag nem emlékszik, hogy telepítés után gond lett volna ezzel.)

Szerintetek hol lehet a gond? BIOS frissítést még nem csináltam, ezt ha lehet el szeretném kerülni.

köszi:
B.

Feltettél egy kotyvasztott xp sp1/2-t, vagy floppyn/usb-n adagoltad neki a sata drivert? Persze az sp3-ban sincs alapból sata támogatás mindenhez.
Túrj a neten xp-s drivereket, talán a videókártya a ludas a dologban.
Vagy tegyél rá 7-est.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4972 Felhasználó inaktív   k_b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 10. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 10. 19:14

Feltettél egy kotyvasztott xp sp1/2-t, vagy floppyn/usb-n adagoltad neki a sata drivert? Persze az sp3-ban sincs alapból sata támogatás mindenhez.
Túrj a neten xp-s drivereket, talán a videókártya a ludas a dologban.
Vagy tegyél rá 7-est.

És igen! :)

A hardverek közül a videokártya volt egyedül felkiáltójeles (géphez adott lemezen ehhez csak Vistás driver volt), nem gondoltam hogy köze lehet hozzá, de netről leszedett XP-ssel megoldódott a probléma. (SATA: a rendszert SP2-es lemezzel telepítettem, utólag raktam rá hármast)

Köszi szépen!

Szerkesztette: k_b 2011. 07. 10. 20:13 -kor

#4973 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 20:33

Hali WinXP es Ubuntu 11.04-et szeretnek egy gepen futtatni, de az XP bootmenujet szeretnem hasznalni rendszervalasztashoz. Van valakinek otlete? :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#4974 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 11. 21:33

Hali WinXP es Ubuntu 11.04-et szeretnek egy gepen futtatni, de az XP bootmenujet szeretnem hasznalni rendszervalasztashoz. Van valakinek otlete? :(

Én először feltolnám az Ubuntut, aztán az XP-t. Majd kiderül, hogy lehet-e utána Linuxot bootolni. (Fordítva gond nélkül megy, gondolom próbáltad.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#4975 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 11. 21:33

Csináltak már ilyet.
Valami .bin file-t kell csinálni a linux boot-részéről (szori, keresni kéne, az meg előtted is ugyanúgy ott van), és a boot.ini-be ennek a .bin file-nak az indítását kell betenni.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#4976 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 10:11

Xp, office 2003. A halozatrol megnyitott xls file-ok tetulassan nyilnak meg. Minel nagyobb a file, annal inkabb. 10-20k-snal kis delay, 800kb-os xls az mar 10 sec, mire mmegnyilik. A halozati kapcsolat amugy okes, megy full speeden (nem wifis raadasul), am a halozati forgalmat nezve feladatkezelovel amig feher ember nez homokora, hogy megnyiljon a file, addig folyamatosan van halozati adatforgalom (messze tobb, mint amit a file-meret indokol). Kikapcsolt virusirtoval, sot, csokkentett modban is ezt csinalja. Mi a rak lehet?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4977 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 07. 13. 10:11

Xp, office 2003. A halozatrol megnyitott xls file-ok tetulassan nyilnak meg.

Ez a rendszereden belüli tetűség. A programrendszeredben van valami ami megfogja a táblázatkezelődbe (a belső kezelésébe) való konvertálás sebességét.
Az Openoffice példul, biztosan a saját renszere szerintire konvertálja a megnyitáshoz az idegen formátumokat.

#4978 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 13. 15:08

A programrendszeredben van valami ami megfogja a táblázatkezelődbe (a belső kezelésébe) való konvertálás sebességét.

Akkor helyi fájloknál is csinálná náluk.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4979 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 13. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 07. 13. 11:11

Xp, office 2003. A halozatrol megnyitott xls file-ok tetulassan nyilnak meg. Minel nagyobb a file, annal inkabb. 10-20k-snal kis delay, 800kb-os xls az mar 10 sec, mire mmegnyilik.

Kikapcsolt virusirtoval, sot, csokkentett modban is ezt csinalja. Mi a rak lehet?

http://social.techne...fa-87b8d73775b1
Make love not Wor.

#4980 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 13. 14:18

Akkor helyi fájloknál is csinálná náluk.

Rendszertechnikai kérdés, h egy program a szerveren fut (és csak a kezeléshez szükségesek mennek a hálózaton keresztül), vagy ha a helyi gépeken, akkor a megnyitandó állományokat egyben húzza-e le, vagy pedig apró részletekben, mindig újra és újra kiépítve az elérési útvonalat.
És persze az is, h ha egyszerre több gép fordulhat ugyanahhoz az állományhoz, akkor minden gépen mindig a legfrissebb verzió legyen látható.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.