HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#5101 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 12. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 11. 12. 11:03

Köszi a választ! Akkor lehet, hogy beújítok 1-2 dologra és akkor a tv-ről, kanapén ülve csinálok mindent. :) Kényelmes fajta lettem (vagy inkább lusta)? :Đ

Jaja, filmezésnél például valamilyen szinten alapelvárás, hogy ne keljen ki az ember az ágyból :D

#5102 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 12. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Rocketjump - Dátum: 2011. 11. 12. 11:18

Jaja, filmezésnél például valamilyen szinten alapelvárás, hogy ne keljen ki az ember az ágyból :D

Nem nézek filmet számítógépről. :) Arra már van külön eszköz! ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#5103 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 10:52

Hogyan lehet azt letiltani, hogy adott nevű, vagy adott módon kezdődő mappa névvel ne lehessen mappát létrehozni?
Konkrétan azt kellene megoldani, hogy ne legyen "Új Mappa.." tömkeleg. Vagy adjon rendes nevet a júzer, vagy ha véletlenül remegett a keze, akkor ne jöjjön létre mappa....

#5104 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 15. 10:52

Hogyan lehet azt letiltani, hogy adott nevű, vagy adott módon kezdődő mappa névvel ne lehessen mappát létrehozni?
Konkrétan azt kellene megoldani, hogy ne legyen "Új Mappa.." tömkeleg. Vagy adjon rendes nevet a júzer, vagy ha véletlenül remegett a keze, akkor ne jöjjön létre mappa....

Csinálj egy scriptet, mi minden elinduláskor kitörli az összes ÜRES "új mappa*" és/vagy "new folder*" mappát.
Aztán reménykedj, hogy nem használják ezeket semmi másra rendszerszerűen.

#5105 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 15. 10:52

vagy ha véletlenül remegett a keze

:Đ

Ha komolyan közelítjük meg, akkor esetleg le kéne a felhasználókat szoktatni az Asztalról és az Intézőről. Vagy valahogy beállítani, hogy az Intéző ne adjon alapértelmezett nevet a mappának, de ezt nem tudom hogy. Vagy letiltani ezt a menüpontot a Win-ben.

Esetleg ez alapján olyan alapértelmezett nevet adsz meg, hogy "Ne hozz létre ilyen nevű mappát, Te barom". Akkor csak átnevezi, vagy kezd vele valamit. Esetleg üres stringre állítod és így nem jön létre mappa.

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 15. 13:49 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5106 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 15. 13:30

Esetleg ez alapján olyan alapértelmezett nevet adsz meg, hogy "Ne hozz létre ilyen nevű mappát, Te barom". Akkor csak átnevezi, vagy kezd vele valamit. Esetleg üres stringre állítod és így nem jön létre mappa.

Nekem is szoktak ilyen mappák létrejönni, mégpedig olyankor, ha doksit mentek, létrehoznék neki egy új mappát, mondjuk az Office Save as... ablakában, de közben egy másik alkalmazás ellopja a fókuszt.
A legszebb, amikor mindez egy write-only jogosultságú hálózati mappában történik, ahol létrehozni még tudok, de átnevezni már nem.

#5107 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 20. 21:50

Sziasztok!

Adott egy asus f5v típusú laptop. Xp gyönyörűen feltelepült rá. Elkezdtem pakolgatni rá a drivereket. Ekkor ugye újra kell indítani.... Újra is indul, be is tölt jónak tűnik minden, egészen addig mig meg nem mozdítom az egeret. kb rákattintok egy ikonra és megfagy az egész. Nyomvatartott kikapcsológombra reagál csak semmi másra, viszont újrabekapcsolás után tökéletesen működik az egész rendszer, egészen addig amíg valami progi vagy user újra nem indítja és akkor bejelentkezés után jön megint a fagyi. Újrahúztam hátha.... az eredmény ugyan az.

Na ez mi lehet? Találkozott már valaki hasonlóval? Biosba van elcseszve valami talán? Nézegettem, de nagyon le van butítva.

#5108 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: jan2 - Dátum: 2011. 11. 20. 21:50

Sziasztok!

Adott egy asus f5v típusú laptop. Xp gyönyörűen feltelepült rá. Elkezdtem pakolgatni rá a drivereket. Ekkor ugye újra kell indítani.... Újra is indul, be is tölt jónak tűnik minden, egészen addig mig meg nem mozdítom az egeret. kb rákattintok egy ikonra és megfagy az egész. Nyomvatartott kikapcsológombra reagál csak semmi másra, viszont újrabekapcsolás után tökéletesen működik az egész rendszer, egészen addig amíg valami progi vagy user újra nem indítja és akkor bejelentkezés után jön megint a fagyi. Újrahúztam hátha.... az eredmény ugyan az.

Na ez mi lehet? Találkozott már valaki hasonlóval? Biosba van elcseszve valami talán? Nézegettem, de nagyon le van butítva.

eseménynapló?
akármi lehet, vinyó, vga, vagy fájlrendszer hiba....

#5109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 21. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: jan2 - Dátum: 2011. 11. 20. 21:50

kb rákattintok egy ikonra és megfagy az egész

Hö, megboldogult NT4 alatt csinálta az S3 driver :-D
Make love not Wor.

#5110 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 21:24

eseménynapló?
akármi lehet, vinyó, vga, vagy fájlrendszer hiba....

Valszeg fájlrendszer hiba hiba lesz mert azóta néha chkdsik-el indul konzisztenciát ellenőrizni és javít is ezt azt de a jelenség nem szűnt meg.... Lehet a vinyó haldoklik, és csak 0 állapotból indulva működik rendesen, ujraindításkor nem áll le teljesen és valamin eltéved...

#5111 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: jan2 - Dátum: 2011. 11. 22. 21:34

Valszeg fájlrendszer hiba hiba lesz mert azóta néha chkdsik-el indul konzisztenciát ellenőrizni és javít is ezt azt de a jelenség nem szűnt meg.... Lehet a vinyó haldoklik, és csak 0 állapotból indulva működik rendesen, ujraindításkor nem áll le teljesen és valamin eltéved...

Vinyót egy kis smart ellenőrzéssel meg lehet nézni, hdsentineltől okosabbak leszünk.
Make love not Wor.

#5112 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: jan2 - Dátum: 2011. 11. 22. 21:34

Valszeg fájlrendszer hiba hiba lesz mert azóta néha chkdsik-el indul konzisztenciát ellenőrizni és javít is ezt azt de a jelenség nem szűnt meg....

Az szerintem csak azért van, mert nem normális módon lett leállítva a rendszer. Már rögtön a szűz Win telepítésekor ez történt, vagy csak valamilyen progi/driver telepítése után?

#5113 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 10:10

Ha én vásárolok egy Windows XPT-t feljújított gépekhez való licencszel, akkor az azt jelenti, hogy bármilyen gépre feltelepíthetem legálisan?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#5114 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 11. 25. 10:10

Ha én vásárolok egy Windows XPT-t feljújított gépekhez való licencszel, akkor az azt jelenti, hogy bármilyen gépre feltelepíthetem legálisan?

Ilyen "felújított gépekhez való" licenszről én nem tudok. Mit értesz ez alatt?
De ha lenne is ilyen, mint pl. az oem, akkor nekem elég egyértelmű, hogy nem ilyen fajta gépre nem tehetnéd fel legálisan.

#5115 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 11. 25. 10:24

Ilyen "felújított gépekhez való" licenszről én nem tudok. Mit értesz ez alatt?
De ha lenne is ilyen, mint pl. az oem, akkor nekem elég egyértelmű, hogy nem ilyen fajta gépre nem tehetnéd fel legálisan.

Itt van egy ilyen:

http://marseus.hu/in...ducts&id=263449

Nekem ez nem egyértelmű. Gondolom akkor ehhez olyan gép jár, amin van egy eredeti windows legális matricával és még amellé kerül egy ujabb matrica?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#5116 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 11. 25. 10:26

Itt van egy ilyen:

http://marseus.hu/in...ducts&id=263449

Nekem ez nem egyértelmű. Gondolom akkor ehhez olyan gép jár, amin van egy eredeti windows legális matricával és még amellé kerül egy ujabb matrica?

Kérdezz meg inkább egy MS disztributort, pl. őket: www.bsc.hu

#5117 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 22. 21:54

Vinyót egy kis smart ellenőrzéssel meg lehet nézni, hdsentineltől okosabbak leszünk.

Most nincs nálam a gép de majd leellenőrzöm.

Továbbá a szűz Windows alapból nem csinálta. Akkor kezdődik a jelenség mikor bármelyik driver rákerül. 3x raktam újra és mindig egy másik driverrel kezdtem hátha nem tetszik neki a sorrend..... Ami nekem nagyon furcsa, hogy ehhez a géphez nincs se a gyártó oldalán, se máshol chipset driver... valami SiS-es lenne egyébként.

#5118 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: jan2 - Dátum: 2011. 11. 25. 21:09

Most nincs nálam a gép de majd leellenőrzöm.

Továbbá a szűz Windows alapból nem csinálta. Akkor kezdődik a jelenség mikor bármelyik driver rákerül. 3x raktam újra és mindig egy másik driverrel kezdtem hátha nem tetszik neki a sorrend..... Ami nekem nagyon furcsa, hogy ehhez a géphez nincs se a gyártó oldalán, se máshol chipset driver... valami SiS-es lenne egyébként.

Értjük, de akkoris hiábavaló és felesleges tökölés mindig újrarakosgatni, miután már megállapítottad te is, hogy nem abban van a hiba. Lemez SMART-ot ellenőrizni kéne mielőtt bármihez hozzányúlsz még. SiS lapkakészlethez (meglepő módon :-) ) a SiS oldalán keress illesztőket: www.sis.com A GART és az IDE fog kelleni, meg a hang talán a 7012 lesz azon a lapon, a LAN-r szerintem XP felismeri, ha nem, akkor a 900-as lehet. Az USB foltot is érdemes lehet feltenni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5119 Felhasználó inaktív   smfb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 12. 15. 23:12

Sziasztok!

Egy meglehetősen speciális problémával fordulok hozzátok. Úgy jártam, ahogy azt hittem én sosem járhatok, és most kicsit kétségbe vagyok esve. A sztorit igyekszem részletesen, de nem túl hosszan megfogalmazni, a kronológiai sorrendet betartva.
Szóval, elhatároztam, hogy felteszek a gépemre egy Puppy Linuxot, XP mellé. Eddig is két oprendszer volt fent, XP, és Black Panther linux, régóta használtam így, nagy békességben egymás mellett.

A winchesterem 500GB, és a következők szerint van (volt...) particionálva:
/C: (17GB, NTFS, WindowsXP)/;
/X: (230GB, NTFS)/;
/Y: (230GB, NTFS)/;
/Linux: (8GB, ext4)/;
/Linux Swap: 3GB)/

Évek óta így használom, a linuxot főleg netezésre, meg hogy megtanuljam a rendszert, az xp meg pár jól bevált program miatt maradt. A két nagy NTFS partíció az adattároló rész, lényegében ott van mindenem, ott zajlanak a műveletek is (letöltések helye, stb), rendszerfájlokat nem tartalmaznak.
És akkor itt kezdődött, hogy a Puppy Linux telepítése közben, amikor a live cd-ről bebootolt a rendszer, első körben a saját partició managerével leformáztam az ext4-et. Furcsa volt, hogy formázás után szerinte még használatba volt 237MB, de akárhányszor próbáltam nem változott. Na gondoltam, akkor törlöm az ext4-et, és létrehozom újra, velem ne kekeckedjen. Ekkor viszont nem elég, hogy ugyanúgy azt írta ki, hogy van rajta foglalt hely, még lett mellette egy 1MB-os Unallocated darab... Itt egy olyan dolgot csináltam, ami esetleg lehet a későbbi hiba forrása, nem tudom, mindenesetre ez az egy lépés volt, ami különbözött attól, amit eddig ilyen helyzetekben bármikor csináltam. Mivel a partició manager, mikor megkérdezi, hogy mekkora legyen a partíció mérete az általa felajánlott pl.: (1-7648) méret helyett átírtam (0-7648) méretre, mert arra gondoltam azért jön létre az az 1MB Unallocated rész, mert nem nullától van megadva a méret.
A lényeg, hogy ez sem oldott meg semmit, ugyanúgy maradt az 1MB vacak, és bár alapvetően leszartam volna, de bántotta az esztétikai érzékem, és egy barátom tanácsára átléptem XP-be, hogy az ott használt, általam jól ismert és bevált MiniTool partíció manager-el üssem nyélbe a dolgot, annak reményében, hogy úgy már minden flottul megy.

Nekem a MiniTool egy korábbi verziója volt fent, ami még nem ismerte az ext4 formátumot, így beszereztem a legfrissebbet, ám ekkor szembesültem vele, hogy az addigi X jelű meghajtóm valamiért átíródott D jelűvé. Furcsa volt, nem is értettem, de gyorsan orvosoltam a dolgot, ami után ugyanúgy írható, és olvasható volt. A korábbi MiniTollban még minden partíció a helyén volt. Utána feltelepítettem a friss MiniToolt, és ekkor ért az első nagyobb szívmegállás, mert a progi szerint az X és az Y meghajtóm nem létezik, helyettük van egy 460GB-os Unallocated tömb...!!!??? Gyorsan Commander, majd megnyugodtam, mert minden a helyén volt, az X és az Y partíció frankón használható. Bár hiba volt, de ekkor úgy gondoltam, csak valami bug van a MiniTool-ban, és tovább folytattam az ext4 elkészítését. Először töröltem, majd létrehoztam, és bár Logical-t ajánlott fel, a barátom tanácsára Primary-t választottam neki, de így tűnt logikusnak, elvégre rendszer lesz rajta (bár lehet butaság). Leokéztam, lementek a csíkok, pár másodpercig szöszmötölt, majd kiírta, hogy completed.
Ezek után jött a fekete leves, az X és Y meghajtóm már nem csak a MiniTool szerint nem létezik, hanem tényleg eltűnt. Helyette akár a MiniTool, aká a Linux, akár az XP szerint csak egy 460 gigás Unallocated terület van, én meg ideges van. Lényegében ott van mindenem, dokumentumok, média, emlékek, stb, nyilván nem kell ragoznom.
Én úgy gondolom mindent jól csináltam, amit már ezelőtt is sokszor, sok gépen, ezért is nem értem mi történt. Az adataim nyilván megvannak (remélem), a két partíció formázva nem lett, nem is értem miért pont ez a kettő tűnt el. A C NTFS, amint az XP is van az teljesen OK, azt használva írok most is. Mást nem mertem egyelőre csinálni, alapvető szempont, hogy amíg nem világos mi történt, addig a lemezt nehogy írjam bármilyen adattal is. Jelenleg amit bármilyen kezelő lát a következő:

C: NTFS, WinXP, 17GB
Linux: Ext4, 8GB - Csak a partíció, Linux nincs telepítve
Linux Swap: 3GB
Unallocated: 460GB

A következő kérdésem lenne hozzátok, aki már látott ilyet, vagy tudja, hogy mi a megoldás. Először is szeretném érteni mi történt, mi okozta a jelenlegi helyzetet, én követtem el valami hibát, esetleg ott, hogy átírtam az 1-et nullára (Bár utána még minden működött, csak az X-ből lett D...ezt sem értem miért)? A lényegesebb kérdés pedig, hogy mi a megoldás, hogy tudom újra láthatóvá tenni a két NTFS partíciómat?

A winchester amúgy hibátlan, nem fizikai a probléma oka.

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, amíg nem tudom, hogy pontosan mi is a szitu, nem nyúlok egyelőre semmihez.

MJ

#5120 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 16. 11:25

Azt nem írtad, hogy eredetileg mi volt primary partíció, hiszen mind az 5 nem lehetett.
Felesleges volt egy 500GB-os HDD-n egy látszólag "elpazarolt" 1MB-os hely miatt, de ez a te dolgod.

Ha pár másodperc alatt tűnt el mindened, akkor jó eséllyel csak a partíciós táblát sikerült. Keress egy live cd-s vagy pendrive-os helyreállító programot és egy másik HDD-re szinte 100%, hogy le tudod menteni a két partíción eltűnt adatokat.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.