Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2012. 09. 22. 04:17
Elküldve: 2012. 09. 22. 04:53
Idézet: Sitix - Dátum: 2012. 09. 22. 05:17
Értem én, hogy van minimum gépigény, de attól még elhihetnéd, amit írok, mert mondjuk tapasztalatból teszem.. A 2,23GHz-re rántott Dothant az I915 VGA-val (ami a WC3 megjelenéséhez képest brutál cucc) olyan szépen megeszi adott felbontáson, adott részletessggel, hogy öröm nézni. Nem hülyeségből írom, amit írok. A 3DMarkot is fél órán keresztül kéne futtatni, nem egyszer, hiszen te is írtad, fél óra kell neki, hogy beboruljon. Ne a netet nézegesd, hanem a gép belsejét, ha valami eddig ment és egyszercsak elromlott, és nem a windóz a szar, akkor HW-es baj lesz, hiába turkálod a netet, nem ott fogsz megoldást találni.
Mik a gép pontos részletei?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 09. 27. 19:18
Elküldve: 2012. 09. 28. 19:15
Elküldve: 2012. 09. 30. 11:15
következő probléma megoldásához kérnék segítséget:
Windows XP Sp2 alatt az újraindítás nem működik.
Ha valami program telepítéshez kellene újraindítanom akkor ki kell kapcsolnom és újra be mert egyébként restartkor a bios beállítások felvillanása után elfeketedik a monitor és semmi nem mozdul csak egy kurzor villog.
Amúgy kézi ki-bekapccsal minden műxik.
Akinek van ötlete kérem írja meg.
Köszi előre is.
Elküldve: 2012. 09. 30. 13:36
Idézet: profrigo - Dátum: 2012. 09. 30. 12:15
Ha valami program telepítéshez kellene újraindítanom akkor ki kell kapcsolnom és újra be mert egyébként restartkor a bios beállítások felvillanása után elfeketedik a monitor és semmi nem mozdul csak egy kurzor villog.
Köszi előre is.
Első körben SP3 és az összes frissítés felrakása, virusirtás, stb.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2012. 10. 07. 08:47
Idézet: profrigo - Dátum: 2012. 09. 30. 12:15
Köszi előre is.
Ez HW ill. BIOS probléma lehet leginkább.
Elküldve: 2012. 10. 20. 10:14
Volna egy olyan problémám hogy partícionált és formatált gépre akarok xp-rakni.Az a gond hogy a butolás ok a rendszer megteszi az első lépéseket de a telepítés nem indul csak egy fekete képernyő jön ki felül egy pislogó vesszővel de tovább nincs, mert a gép sem tölt sem a lemezt nem tölti.Próbáltam másik lemezzel is de ugyan az.Tud valaki segíteni?
Elküldve: 2012. 10. 20. 11:07
Idézet: Rikk - Dátum: 2012. 10. 20. 12:14
Volna egy olyan problémám hogy partícionált és formatált gépre akarok xp-rakni.Az a gond hogy a butolás ok a rendszer megteszi az első lépéseket de a telepítés nem indul csak egy fekete képernyő jön ki felül egy pislogó vesszővel de tovább nincs, mert a gép sem tölt sem a lemezt nem tölti.Próbáltam másik lemezzel is de ugyan az.Tud valaki segíteni?
A telepítő lemezzel azt a partíciót amire telepíteni akarod partícionáld újra (elsődleges partíció), utána formázd meg szintén a telepítő lemez segítségével és telepítsd az XP-t.
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2012. 11. 08. 02:51
Azt hittem Firefox probléma, mert gyakran fordult elő vele (ált. több FF van nyitva), de most egyéb progiknál is elkezdte, amikor az FF nem is futott. Ati drivert frissítettem (ill. az FF-et is újraraktam még korábban), de ugyanaz - emiatt gondoltam az XP-re. Illetve remélem, h nem hardveres (videokártya)...
Nem olyan vészes egyébként, úgy óránként - két óránként előfordul, még ingerküszöb alatt van, de szeretnék tőle szabadulni.
Oprendszer install from scratch jelenleg kizárva. Sok éves rendszer, sok mindent látott már, emiatt nem sorolnám, hogy mik kerültek fel-le. Mondjuk nem is tudnám, mert nem friss jelenségről van szó, csak most jutottam addig, h írjak is róla.
Szerk: még annyit, hogy talán - erős talán, nem vennék azért mérget - az aktuálisan megjelenítendő előtt utoljára megjelenített progi képét tolja az arcomba. (Remélem érthető, mit akarok mondani, késő van már...) Tehát egyelőre úgy tűnik, hogy nem össze-vissza mutat mindenfélét, hanem az utoljára mutatott tér vissza.
Szerkesztette: Misi_D 2012. 11. 08. 02:58 -kor
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2012. 11. 08. 03:29
Idézet: Misi_D - Dátum: 2012. 11. 08. 02:51
Érdekes jelenség.
Annyit tudok, h a rendszerben rétegekből épülnek fel az ablakok.
Egy vicces kis programra tippelek ami átírja a rétegek regisztrációs mátrixot.
Én először egy erős molytalanítással (sütiket is beleértve) próbálkoznék. Ha ez nemjött be, akkor egy frissítő telepítéssel.
Elküldve: 2012. 11. 08. 06:20
Idézet: Misi_D - Dátum: 2012. 11. 08. 02:51
Azt hittem Firefox probléma, mert gyakran fordult elő vele (ált. több FF van nyitva), de most egyéb progiknál is elkezdte, amikor az FF nem is futott. Ati drivert frissítettem (ill. az FF-et is újraraktam még korábban), de ugyanaz - emiatt gondoltam az XP-re. Illetve remélem, h nem hardveres (videokártya)...
Nem olyan vészes egyébként, úgy óránként - két óránként előfordul, még ingerküszöb alatt van, de szeretnék tőle szabadulni.
Oprendszer install from scratch jelenleg kizárva. Sok éves rendszer, sok mindent látott már, emiatt nem sorolnám, hogy mik kerültek fel-le. Mondjuk nem is tudnám, mert nem friss jelenségről van szó, csak most jutottam addig, h írjak is róla.
Szerk: még annyit, hogy talán - erős talán, nem vennék azért mérget - az aktuálisan megjelenítendő előtt utoljára megjelenített progi képét tolja az arcomba. (Remélem érthető, mit akarok mondani, késő van már...) Tehát egyelőre úgy tűnik, hogy nem össze-vissza mutat mindenfélét, hanem az utoljára mutatott tér vissza.
ATI megjelenítők rééégi, tipikus baja. Az enyém is csinálja.

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 11. 08. 11:36
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 08. 06:20

Ez nem hangzik bíztatóan...

0days update infó: a bzui utorrent elkezdte nyomni a spamet (hogyaszongya: ezt tőccsed le, he) a menüje alatt egy szép széles sávban. Nos, ha az utorrent a tálcán van (nem csak az értesítési területen), és nem őt abajgatom, a teljes képernyő helyett csak ez a gyönyörű spam-sáv jelenik meg a "helyes asztalkép fölött". Egy álom, komolyan...
Utorrent lépéséről meg csak annyit, lassan oda jutunk, hogy a torrent progit fogjuk warezből beszerezni...
Elküldve: 2012. 11. 09. 10:26
Elküldve: 2012. 11. 10. 01:36
Idézet: KoLaMan - Dátum: 2012. 11. 09. 10:26

Nem szokásom a hülyeségeit felrakni - bár lehet, h bent maradt egy pipa valahol.

De már megvan a megoldás (lásd bittorrent topic).
Szerk.: mármint az utorrentre, a megjelenítés marhaságaira még nincs meg...
Szerkesztette: Misi_D 2012. 11. 10. 01:37 -kor
Elküldve: 2012. 11. 11. 09:05
Idézet: KoLaMan - Dátum: 2012. 11. 09. 10:26

Igen, a szemét akármilyen toolbar elől ki kell venni a pipát telepítés közben, nem szabad ész nélkül nyomogatni a next-next-ok-finish gombokat. Sokan el sem olvassák, hogy mit ír, mit kérdez a telepítő, aztán toolbar meg adware tanya lesz a gépből.
Elküldve: 2012. 11. 11. 13:36
Lehet az a baj, hogy a felhasználói fiók korlátozott, és hiába csinálom meg a megosztást rendszergazdai jogokkal (Intézőt futtatom rendszergazdai joggal), gépújrainduláskor (XP SP3 Prof) nem a rendszergazdai felhasználó jelentkezik be, és így elfelejti a megosztást?
Elküldve: 2012. 11. 11. 15:43
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 11. 13:36
Talán segít a könyvtárhoz való fix meghajtó (betüjel) hozzárendelés.
Vagy magához az USB-s meghajtóhoz.
Elküldve: 2012. 11. 11. 16:37
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 11. 13:36
Lehet az a baj, hogy a felhasználói fiók korlátozott, és hiába csinálom meg a megosztást rendszergazdai jogokkal (Intézőt futtatom rendszergazdai joggal), gépújrainduláskor (XP SP3 Prof) nem a rendszergazdai felhasználó jelentkezik be, és így elfelejti a megosztást?
Szerintem az lesz a keksz, hogy a win leállításkor leválasztja az USB-s köteteket, ezzel a megosztás is megszűnik. Talán inkább a beépített vinyón kéne megosztani egy könyvtárat és az USB-s vinyót csak szinkronizálásra hagyni.

Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2012. 11. 11. 18:25
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 11. 15:43
Vagy magához az USB-s meghajtóhoz.
Fix betűjel van hozzárendelve, mindig is az volt.
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 11. 16:37

Nem kivitelezhető. Beépített vinyára nem fér rá a cucc. Ennek a leválasztásnak utána fogok nézni.