HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 12:30

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 11:50

Havi szinten két tera? Mit töltesz annyit? Tényleg érdekelne.

Ehhh, úgyis megmesél valami megfoghatatlan dolgot, mert a HD trailer az húdenagy, meg a napi 10 órányi sorozat, meg a többi. Aztán nézi 15-ös CRT-n :-D
Make love not Wor.

#2102 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 12:45

Jó, csak azért érdekel, mert még vagy egy hónapja leküszködtem a Baylon-5 első évadát, és még a felénél sem tartok, pedig igazán nem csinálok a melón kívül semmit, ami megakadályozna a nézésében, és a meló sem olyan, hogy beesek hétre és jó esetben éjfélkor eljöhetek, hanem napi standad nyolc óra. :) Jó, néha besegítek szobatársamnak kódolni meg ábrákat rajzolni, de nagyjából ennyi.

Régebben volt, amikor egy napra három-négy epizódnyi sorozat is befigyelt, de az sem közelíti a havi két terát, még HD trailerként sem.

#2103 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:02

Dömpi!

Ma 3x leszakadtam a netrol, a modem megszunt online lenni. Ez megy mar hetek ota, pedig mar modemet is csereltek. Ra tudnal nezni?
Ha igen, mi kell hozza?

Koszi!

#2104 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:04

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:02

Dömpi!

Ma 3x leszakadtam a netrol, a modem megszunt online lenni. Ez megy mar hetek ota, pedig mar modemet is csereltek. Ra tudnal nezni?
Ha igen, mi kell hozza?

Koszi!

1221 ;)
Keeping the funk alive

#2105 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:13

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 20:04

1221 ;)

Azon mar tul vagyok. Azert csereltek modemet. Az elso szakadasok utan mondtak, hogy telefonaljak, ha ujra szakadok, akkor raneznek a modemre, akkort azt allapitottak meg, hogy alacsony a jelszint. Kikuldtek egy kollegat, modemet cserelt. Utana 2 napig jo volt, aztan ujra szakadoztam. Felhivtam a helpdesket, kozoltek velem, hogy nalam van a hiba, virusos a gepem, megosztom a netet, vagy xar a windozom... Nem volt tul segitokesz a kollega. Azt mar meg sem kerdeztem, hogy mi koze van a gepemnek ahhoz, hogy a modem, ami direktben log a kabelen, elhasal...

#2106 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:25

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 20:13

Azon mar tul vagyok. Azert csereltek modemet. Az elso szakadasok utan mondtak, hogy telefonaljak, ha ujra szakadok, akkor raneznek a modemre, akkort azt allapitottak meg, hogy alacsony a jelszint. Kikuldtek egy kollegat, modemet cserelt. Utana 2 napig jo volt, aztan ujra szakadoztam. Felhivtam a helpdesket, kozoltek velem, hogy nalam van a hiba, virusos a gepem, megosztom a netet, vagy xar a windozom... Nem volt tul segitokesz a kollega. Azt mar meg sem kerdeztem, hogy mi koze van a gepemnek ahhoz, hogy a modem, ami direktben log a kabelen, elhasal...

Na ebből lett elegem......

Nálam ugyanez volt és a huszonsokadik helpdesc volt az , aki azzal kezdte, hogy megnézi a log fileokat...
és mily meglepő, 1 perc alatt kiderűlt, ami elötte 4 hónapig nem....náluk van a hiba.

Ugyanez csajoméknál t-com, ott naponta ha 10 percig megy már jó....
Ott voltam, felhivtam a helpet, aki pont annyit értett hozzá, mint a csajom...
Konkrétan annyit tudott tenni, hogy csináljunk egy uj kapcsolatot...mondom azon túl vagyunk, nem az a baj....Pedig ő látja, hogy náluk jó, a modemet most cserélték 3 napja....és a hiba ugyanugy fennál....
Hogy megnyugodjon, csináltunk egy ujat, az eredmény változatlan...
Ennél többre pénteken délután 4kor nem volt képes a tecnikai munkatárs...majd kijönnek jövő héten....
Lassan 1 hete nincs net és a megoldás nem erőssége a tcomnak...
Vicc ez az egész.... :(

Jaa, és a vicc az egészben, hogy modemcsere után náluk is 2 napig volt jó a net....

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2008. 07. 05. 20:27 -kor

Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#2107 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:21

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:13

Ha megnézed a modem jelszintjeit, ott mik az eredmények?

http://192.168.100.1/
Keeping the funk alive

#2108 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 23:00

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:21

Ha megnézed a modem jelszintjeit, ott mik az eredmények?

http://192.168.100.1/

Name
  WebSTAR EPX2203
Modem Serial Number
  105712782
Cable Modem MAC Address
  00:14:F8:4F:7C:8A
Hardware Version
  v2.1
Software Version
  v2.0.2r1152-051122
Receive Power Level
  8.3 dBmV
Transmit Power Level
  43.7 dBmV
Cable Modem Status
  Operational

A tobbi oldal disabled.

#2109 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 06:44

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 0:00

Receive Power Level
  8.3 dBmV
Transmit Power Level
  43.7 dBmV

Én nem értek ezekhez az értékekhez, de az enyém ilyen és az egyik mínuszos.

Receive Power Level
  -4.4 dBmV
Transmit Power Level
  48.5 dBmV

Ja és nekem soha nincs szakadásom és egyéb problémám sem kopp.kopp...

#2110 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 07:27

Receive Power Level
  8.3 dBmV
Transmit Power Level
  43.7 dBmV

Hát bizony ezek az értékek nem rosszak, de tény, hogy a receive oldal az jobb, ha minuszos, legalábbis az én sebességproblémám úgy oldódott meg, hogy kértem upc-t, hogy valakit küldjön ki, és nézzék meg. Bár nekem nem szakadt, csak a 20 mbit az 3 volt.
Srác kijött, majd ő kihívta az antennásokat, és beállították, mert nálunk az elosztó szekrényben volt elkötve kicsit.
Arra majd figyelj, hogy 1221-en kell kérned,hogy mennyen ki valaki hozzád és fel fogják hívni a figyelmed, hogy 2500 huf, ha nincs igazad, de azér sztem igazad lesz ;)
A  szűrőt ugye nem vetted ki ?  :rolleyes:
Mert ha esetleg nincs benn szűrő a kábeltv és a modem között, akkor is szakadhat!

Az enyém az ilyen, és tökéletes a net:

Receive Power Level -7.8 dBmV

Transmit Power Leve 44.7 dBmV
Keeping the funk alive

#2111 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 07:30

Receive Power Level
-3.3 dBmV

Transmit Power Level
41.2 dBmV

Nekem is. És tulajdonképp hetek óta egy nagy rakás szar.  Valahogy majdnemhogycsak örömtáncot járok ha véletlen jó. UPC volt kint, nézte a modemet, és közölte ez van, majd elment.

Nagyjábol netezési arányom: UPC Chello Medium: 5% , Vodafone Internet 200 3G: 95%. Ja és a vicc hogy ha működik is UPC az utobbi akkor is gyorsabb és stabilabb.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2112 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 11:48

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 7:27

Hát bizony ezek az értékek nem rosszak, de tény, hogy a receive oldal az jobb, ha minuszos, legalábbis az én sebességproblémám úgy oldódott meg, hogy kértem upc-t, hogy valakit küldjön ki, és nézzék meg. Bár nekem nem szakadt, csak a 20 mbit az 3 volt.
Srác kijött, majd ő kihívta az antennásokat, és beállították, mert nálunk az elosztó szekrényben volt elkötve kicsit.
Arra majd figyelj, hogy 1221-en kell kérned,hogy mennyen ki valaki hozzád és fel fogják hívni a figyelmed, hogy 2500 huf, ha nincs igazad, de azér sztem igazad lesz ;)
A  szűrőt ugye nem vetted ki ?  :rolleyes:
Mert ha esetleg nincs benn szűrő a kábeltv és a modem között, akkor is szakadhat!

Az enyém az ilyen, és tökéletes a net:

Receive Power Level     -7.8 dBmV

Transmit Power Leve     44.7 dBmV

A kabelezeshez es a szurokhoz tobb mint 3 eve nem nyultunk... Igazabol az zavar hogy kb 6 eve van chellom, nem szakadtam soha. Most meg 1 honapja folyamatosan es az internetes kollega szerint tuti nalam van a baj es epp hogy le nem hulyezett...

#2113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:00

Idézet: KisJoe - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 12:48

A kabelezeshez es a szurokhoz tobb mint 3 eve nem nyultunk...

Akkor itt az ideje a kábelmodemnél ránézni, meg a nyomvonalat végignézni, hátha megszerelte valahol a cica.
Make love not Wor.

#2114 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 12:00

Akkor itt az ideje a kábelmodemnél ránézni, meg a nyomvonalat végignézni, hátha megszerelte valahol a cica.

A falban futnak a kabelek, ahhoz nem ferne hozza a cica, ha lenne. A falon kivuli csatlakozokat a modemcsere alkalmaval kicserelte a szerelo es a kabeleket is megnezte. Akkor azt mondta hogy minden rendben nalunk...

#2115 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 23:33

A hét elején nekem sem volt jó  a net. Cheten beszéltem az egyik ügyfélszolgálatossal, és mondta, hogy valamilyen érték nem volt megfelelő. Másnapra ki küldött egy szerelőt, és mondta, hogy valami hiba van a hálózatba, és azt javítják. 2 napig tényleg volt olyan, hogy 2-3 óráig semmi sem volt, de 2 napja már tökéletes lett minden. A sebesség is a helyére állt. Nekem Receive Power Level 10.1 dBmV. De, amikor rosszul működött, valami 0,9-1,3 körül volt. A meglátásom szerint ez minél nagyobb annál jobb.

#2116 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 07:03

Receive Power Level
  8.3 dBmV
Transmit Power Level
  43.7 dBmV

A DOCSIS specifikáció szerint a Receive Power Level -15dBmV és +15dBmV közötti értékeinél működhet a modem, de ez elvi határ, a gyakorlatban -10dBmV és +14dBmV között működik megfelelően a kábelmodem. A Transmit Power Level +8dBmV és +58dBmV között jó szabvány szerint, gyakorlatban +50dBmV alatt működik jól a modem, e felett már "ordibálnia" kell a modemnek :) Ezek alapján a te értékeid rendben vannak, jó lenne még jel/zaj arányt (Signal to Noise (S/N) Ratio) is látni, kár hogy ezt nem írja a modemed. Noszogasd az UPC-t, mert a jelszintek miatt mennie kellene rendesen.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2117 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 00:42

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 7:03

A DOCSIS specifikáció szerint a Receive Power Level -15dBmV és +15dBmV közötti értékeinél működhet a modem, de ez elvi határ, a gyakorlatban -10dBmV és +14dBmV között működik megfelelően a kábelmodem. A Transmit Power Level +8dBmV és +58dBmV között jó szabvány szerint, gyakorlatban +50dBmV alatt működik jól a modem, e felett már "ordibálnia" kell a modemnek :) Ezek alapján a te értékeid rendben vannak, jó lenne még jel/zaj arányt (Signal to Noise (S/N) Ratio) is látni, kár hogy ezt nem írja a modemed. Noszogasd az UPC-t, mert a jelszintek miatt mennie kellene rendesen.

Koszi a valaszt!
Ma meg nem szakadtam, vagy nem vettem eszre. Megvarom ezt a hetet, es ha ujra elojon a szakadas, akkor telefonalgatok.

#2118 Felhasználó inaktív   cowboy_bebop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 10:27

Hello!

Chello Bronz előfizetésünk van, de az ígért 2 mbit/sec helyett csak kb. 1.2 mbit/sec-kel tudok maximum letölteni.
Mitől lehet ez?
Lehet ahhoz köze h. meg van osztva az internet? (Az 1.2mbit/sec csúcssebességet kikapcsolt másik gép mellett mértem.)

#2119 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 12:30

Idézet: cowboy_bebop - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 10:27

Hello!

Chello Bronz előfizetésünk van, de az ígért 2 mbit/sec helyett csak kb. 1.2 mbit/sec-kel tudok maximum letölteni.
Mitől lehet ez?
Lehet ahhoz köze h. meg van osztva az internet? (Az 1.2mbit/sec csúcssebességet kikapcsolt másik gép mellett mértem.)

teszteld router nélkül, meg ne sebességmérőn, hanem fájlletöltésnél.

#2120 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 09. 13:22

http://homar.blog.hu...d_van_a_upc_bol
eső után köpönyeg.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 09. 13:24 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.