HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:07

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 19:35

Most nézem a UPC statját a BIX-en, és olyan mintha 2 hete folyamatosan esne a sebesség. A korábbi csúcsidős 14 Gbit-ről 10 alá esett vissza.
Megint trükköznek valamit?

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...9-1&portid=Po6a

Mindig trükköznek.... nem bírják ki.  :)
Majd megcsinálják....  :up:  de mikor?  :down:
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#2782 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:38

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 18:35

Most nézem a UPC statját a BIX-en, és olyan mintha 2 hete folyamatosan esne a sebesség. A korábbi csúcsidős 14 Gbit-ről 10 alá esett vissza.
Megint trükköznek valamit?

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...9-1&portid=Po6a

Inkább nőtt az adatforgalom. Ami erről a portról lejött az átment a másikra.
http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...09-2&portid=Po6

2 hete még 18 Gbps körül volt a két port letöltési szummája, most 20. Az is látszik hogy feltöltési irányba mintkét porton növekedés történt az átterhelések óta. Szóval épphogy jelentősebben nőtt az adatátvitel az elmúlt két hét óta.

Szerkesztette: shabba 2008. 11. 04. 20:44 -kor

#2783 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 04. 22:20

Sziasztok!

Más is panaszkodott, hogy nem lehet chello (akarommondani upclive) gold előfizu mellett Youtube videot nézni, mert élvezhetetlenül lassú.
Esténként 5-6Mbps fölé nem megy a letöltési sebesség. Az up megvan nagyjából...

Miért nem tudok Youtube-ozni esténként a legdrágább előfizetés ellenére?
A most bejelentett garantált 10Mbps letöltés a Goldnál mitől lesz meg 15 nap múlva, nov. 20-tól?

A fájlcsere nem érdekel, lejön ami kell amikor lejön. DE a Youtube-ot igénylem és ez zavar. Egyáltalán mi a gond? 5-6Mbps mellett is kéne-kellene jönnie.

(Más időpontokban megfelelő a le és feltöltési sebesség)

#2784 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 07:45

Idézet: www1 - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 22:20

Sziasztok!

Más is panaszkodott, hogy nem lehet chello (akarommondani upclive) gold előfizu mellett Youtube videot nézni, mert élvezhetetlenül lassú.
Esténként 5-6Mbps fölé nem megy a letöltési sebesség. Az up megvan nagyjából...

A most bejelentett garantált 10Mbps letöltés a Goldnál mitől lesz meg 15 nap múlva, nov. 20-tól?

A fájlcsere nem érdekel, lejön ami kell amikor lejön. DE a Youtube-ot igénylem és ez zavar. Egyáltalán mi a gond? 5-6Mbps mellett is kéne-kellene jönnie.

(Más időpontokban megfelelő a le és feltöltési sebesség)

Eddig se, és ezután se a youtube-t v. a p2p-t fogják garantálni, hanem hogy hálózatukon belül eléred azt a sebességet.
Arra meg bármit rá lehet fogni...
Kimegy a tech, aztán v.mi spéci - hálózaton belüli - helyről nekiáll letölteni, és megmutatja hogy részükről elérhetnéd akár a max sebességet, nemhogy a felét.
Utána meg jön a kaparás v. a lelépés.

#2785 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 08:52

Idézet: shabba - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 20:38

Inkább nőtt az adatforgalom. Ami erről a portról lejött az átment a másikra.
2 hete még 18 Gbps körül volt a két port letöltési szummája, most 20.

Ebben van logika, ugyanis idén hosszabbra nyúlt az őszi iskolai szünet.

#2786 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:03

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 8:45

Eddig se, és ezután se a youtube-t v. a p2p-t fogják garantálni, hanem hogy hálózatukon belül eléred azt a sebességet.
Arra meg bármit rá lehet fogni...
Kimegy a tech, aztán v.mi spéci - hálózaton belüli - helyről nekiáll letölteni, és megmutatja hogy részükről elérhetnéd akár a max sebességet, nemhogy a felét.
Utána meg jön a kaparás v. a lelépés.

Hohó! Azért ez nem így van. Mivel akkor az ÁSZF-be úgy kell írni, hogy a hálózaton belül garantált sebesség xxx Mbyte/s.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2787 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:09

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 11:03

Hohó! Azért ez nem így van. Mivel akkor az ÁSZF-be úgy kell írni, hogy a hálózaton belül garantált sebesség xxx Mbyte/s.  :think:

Minden ÁSZF-ben úgy van, hogy a szolgáltató servere és a te végpontod közti sebesség...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2788 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:48

Na igen, sajnos leírják. De az Internet nem egyenlő az ISP hálózatával. Valószínű nem azért fizetek elő, hogy a upclive oldalát nézegessem.

"Garantált le- és feltöltési sebesség: a szolgáltató hálózatán belül mért le- és feltöltési sebesség (kbit/s), amelyet a szolgáltató az előfizető számára az esetek 80%-ában garantál."

Érted. Veszel egy autót, majd kiscsillaggal alul odaírják, "a gyártó tesztpályáin elért maximális sebesség km/h...". Kiviszed a forgalomba és áll a kocsisor...

#2789 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:54

és? szerinted nem úgy a jó? a gyártó nem tehet róla hogy forgalom van.

az isp nem tehet róla ha te olyan szerverről töltesz ami nem képes kiszolgálni a kapcsolatodat teljes mértékben.
JóSebesség

#2790 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:00

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 10:54

az isp nem tehet róla ha te olyan szerverről töltesz ami nem képes kiszolgálni a kapcsolatodat teljes mértékben.

Azért szerintem a Youtube nem ilyen.
Papesz

#2791 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:02

oké, nem vitatom, de általánosságban nem várható el semmilyen isp-től hogy az egész internetre vonatkozóan garantáljon sávszélességet.
JóSebesség

#2792 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:11

Ráadásul más dolog a belföld és megint más a külföld, ugyanis egy bix port aprópénzbe kerül egy ugyanakkora nemzetközi sávszélhez képest.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2793 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 13:28

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 12:02

oké, nem vitatom, de általánosságban nem várható el semmilyen isp-től hogy az egész internetre vonatkozóan garantáljon sávszélességet.

Én pedig elvárom!  :D  Garantáljon normális sávszélességet (a mindenkori igényeknek megfelelően) külföld felé. Pontosan! A YouTube nem egy otthon üzemeltetett NAS szerver 512k uplinkkel. Az autós példánál maradva, ha adót fizetsz - a benzin-, út- és minden más pl. regisztrációs adó néven - amiből az utat kiépítik a Balaton vagy Horvátország felé, akkor az ISP is fejlessze az utakat(net vonalakat) a népszerű látogatóhelyek(szerverek) felé! Nem tudom a nemzetközi vonal hogy épül fel technikailag, meg azt sem hogy kinek a dolga, de feltételezem ebben az esetben az ISP-khez befolyt pénzből építik ki, fejlesztik - vagynem - és akkor fejlesszék is! ha ennyire megnőtt az előfizetők száma. A YouTube a guglié, ahogy a gmail stb. azokat miért érem el villámgyorsan? Gondolom a saját hálózata nem rézdrótból van és a levelezőszerverig is hasonlóan útvonalakon mennek az adatok, mint a YouTubehoz leszámítva a video vs text közötti adatmennyiséget. Valami nem franko a YouTube-bal és az ISP-vel szerintem. Plz világosítson fel aki ért is hozzá, mert én nem...

#2794 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 13:46

Idézet: www1 - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 22:20

Nekem a 10x ennyibe kerülő előfizuknál is ilyen néha, legyen az Tcom, EnterNet, GTS. Szóval a hiba ismét nem az ISPnél lehet, ahogy azt 3 havonta leírom. Ez ilyen.
Make love not Wor.

#2795 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:00

Idézet: www1 - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 13:28

Én pedig elvárom!  :D  Garantáljon normális sávszélességet (a mindenkori igényeknek megfelelően) külföld felé. Pontosan!

Lehet venni garantált külföldet is, mi tart vissza? Főleg mert én külföld felé babrálok egy csomót, de nekem megy teljesen rendesen.
Make love not Wor.

#2796 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:04

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 11:00

Azért szerintem a Youtube nem ilyen.

Nemzetközi vonalat Ő sem tudja garantálni, ennek ellenére forgalma van. Ami esetleg néha csúcsidős, csúcsidőre meg nem sok szolgáltató szokott optimalizálni, főleg így soho iparban.

Ilyen szempontból még tán Ausztrális a legszopóbb, az elég jól el van vágva a világtól, de legalább lassú.
Make love not Wor.

#2797 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:00

Lehet venni garantált külföldet is, mi tart vissza? Főleg mert én külföld felé babrálok egy csomót, de nekem megy teljesen rendesen.

Többszázezer előfizető (netezési igénye) összességében nem hiném, hogy SOHO.
De azért érzed az iróniát ebben a "vegyél garantált külföldet"-ben?

Tisztelt Előfizetőnk!

Amennyiben esténként munkából hazatérve szeretne pár fo$ minőségű 0.5bps tömörítésű, rövid, 1-2 perces RTSP videókat nézni, rendelje meg plusz szolgáltatásunkat, melyben garantált letöltési sebességet kínálunk a világ egyik legfejletteb optikai szálas hálózatából, a google networkből!

A félbiten nem fennakadni.

#2798 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:01

Idézet: www1 - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:32

Többszázezer előfizető (netezési igénye) összességében nem hiném, hogy SOHO.
De azért érzed az iróniát ebben a "vegyél garantált külföldet"-ben?

Vannak kötelezettségei, annak elvileg megfelel. Ha nem, akkor lehet menni az illetékes hivatalhoz panaszra, aki kivizsgálja.

SOHO jelentése: small office/ home office

Ennek felel meg a szolgáltatás minősége, meg az ára. 10ezer pénzes router nem bír el egy komplett céges hálót, meg a többi. Így az olcsóbb net sem, tekintve, hogy szerintem még mindig nem ISP baj.

A nem soho csomagoknál is nekem most van garantált 12 megabitem _szinkronban_ de ebből a garantált külföld azt hiszem csak 1-2 mega körül mozog. Ennek ennenére megy 10-el, de ha 1-el menne, akkor sem lenne pofázási alapom, mert így egyeztünk meg. Aztán mivel ez nem soho cég, hozzátolok a számlához még havi 100ezrest, akkor kapok plusz 1 megabit garantált külföldet.

Fröcsögni lehet, de tisztában kellene lenni a lehetőségekkel, hogy olyan, mint "korlátlan" az ebben a kategóriában fizikailag lehetetlen, garantált az létezik, de havi 10 küvecsekért azt kapsz, és úgy, hogy amit.
Make love not Wor.

#2799 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 17:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:01

Vannak kötelezettségei, annak elvileg megfelel. Ha nem, akkor lehet menni az illetékes hivatalhoz panaszra, aki kivizsgálja.

SOHO jelentése: small office/ home office

Ennek felel meg a szolgáltatás minősége, meg az ára. 10ezer pénzes router nem bír el egy komplett céges hálót, meg a többi. Így az olcsóbb net sem, tekintve, hogy szerintem még mindig nem ISP baj.

A nem soho csomagoknál is nekem most van garantált 12 megabitem _szinkronban_ de ebből a garantált külföld azt hiszem csak 1-2 mega körül mozog. Ennek ennenére megy 10-el, de ha 1-el menne, akkor sem lenne pofázási alapom, mert így egyeztünk meg. Aztán mivel ez nem soho cég, hozzátolok a számlához még havi 100ezrest, akkor kapok plusz 1 megabit garantált külföldet.

Fröcsögni lehet, de tisztában kellene lenni a lehetőségekkel, hogy olyan, mint "korlátlan" az ebben a kategóriában fizikailag lehetetlen, garantált az létezik, de havi 10 küvecsekért azt kapsz, és úgy, hogy amit.

Csodálom a lelkesedésed, hogy képes vagy szinte ugyanazt leírni félévente az újaknak ;)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2800 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 18:47

Miért ilyen iszonyat lassúúúúúúúúúúúúúúú már megint a chello utorrentnél ? Pedig a legujabb van fent + titkosítás meg minden eddig jol is ment de már vagy 3 napja be van lassulva 1,2MB helyet szed ilyen 300k átlagal. Ez miért lehet ? Megint korlázoitták az utorrentet ?

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.