HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 423
  • 424
  • 425
  • 426
  • 427
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#8481 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 08. 10:58

Megjött a második levél is, íme:

Idézet

Tisztelt Előfizetőnk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerződési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékű használatnak minősülő forgalom 100%-át. Ezen túlmenően, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget, mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.

A hatályos upc internet ÁSZF 10.1 pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".

A túlzott mértékű adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minőség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minőségének az összes felhasználó számára történő, széleskörű, folyamatos biztosítása érdekében lehetőségünkben áll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.

Kérjük, vegye figyelembe a fenti szerződési feltételeket és mérsékelje internet-hozzáférése során a túlzott mértékű feltöltési adatforgalmat.
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon (a http://forgalom.upc.hu címen) folyamatosan nyomon követheti havi adatforgalmának alakulását.

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van az általunk mért forgalommal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot helyi ügyfélszolgálati irodánkkal vagy telefonos ügyfélszolgálatunkkal, a 1221-es telefonszámon!

Ügyfélszolgálati irodáink címeit megtalálhatja az alábbi elérhetőségen:
http://www.upc.hu/ug...galat/kapcsolat

Tisztelettel:
UPC Magyarország Kft.

Eddig nem éreztem semmilyen korlátozást, letöltés FTP-ről 3 szálon 9MB/s, feltöltés torrenten változó, 3-500k között mozog általában.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#8482 Felhasználó inaktív   LeGoLaS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 09. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 12. 07. 11:51

Kedves Legolas!

A Bosnyák tér környezetében és a XIV. kerületben is elérhetőek a szolgáltatásink. Pontos információt csak a konkrét cím ismeretében tudunk említeni. Egy adott helyen elérhető szolgáltatások köréről a honlapunkon informálódhat, ehhez ajánljuk a szolgáltatáskeresőnket:

szolgáltatáskereső

Egész pontosan Jávorka Ádám utca 61.

Érdekes, hogy az 57-ben és a 63-ban is elérhető minden, csak a 61-ben nem. Amúgy a szomszéd előtt ott a UPC akna. Volt nálam 3 hónapja egy UPC kollega, aki azt mondta, hogy némi kábelezéssel a lég kábelt be tudják kötni, de hogy mekkora sáv érhető itt el azt eddig senki nem tudta megmondani. Nem értem, hogy ha itt a ház előtt az akna, minek a légkábel?

Az a helyzet, hogy tudtommal optika nincs itt Zuglóban (legalább is ezen a környéken nincs), tehát max ED3-as DOCSIS-szal lehet mondjuk egy 60mbitet bekötni. Kérdés, hogy tudja-e ezt itt a UPC? A T-Home jelenleg nem tudja, és nem is tudják, mikor lesz ED3 itt a környéken. Ha ebben tudsz segíteni, leköteleznél, mert akkor tudnám, hogy van értelme szolgáltatót váltanom.

Szerkesztette: LeGoLaS 2010. 12. 09. 23:23 -kor

#8483 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 10. 18:43

Hát, én Gyarmat utcai vagyok, és hasít az FP120. Optika nemhiszem hogy kell, hiszen a DOCSIS3 lényege hogy összefog több downstream csatornát a nagyobb sáv érdekében.

#8484 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 21:04

A UPC ügyfélszolgálatán kitaláltak egy új modem hiba elhárítási módot: Minden kábel kihúz, koax lecsavar majd az összeset vissza.

Nálam ez tegnap reggel 5 órakor volt miután fel keltem de net (és ezzel együtt telefon) sem volt, nosza mobilról hív 1221. Központi hiba szerintük nem volt és a korai időpontra tekintettel még nem sokan jelezhettek egy esetleges tömeges nettelenséget sem. Természetesen a szokásos modem áramtalanítást és a fent említett új módszert ajánlották kipróbálásra, áramtalanítást én magam megcsináltam még a hívás előtt, az újra kábelezést is kipróbáltam telefonos segítséggel, természetesen nem használt. Erre felvett a manus egy adatlapot ma délelőtti kiszállással.

Én leültem megnézni az előző este felvett filmet majd elmentem kajáért a Tesco-ban és amire hazajöttem (fél-háromnegyed hét) már ment a net minden hiba nélkül és azóta is hozza a szokásos sebességet.

Ma délelőtt beállított a kiküldött szerelő amit meg elfejetettem lemondani de kedves volt, aláíratta a munkalapot, hogy igazoljam a megjelentését, majd távozott. Alapból felhozott egy másik modemet is ami pozitívum mivel az EPX -> EPC cserénél nem volt ilyen.

A net kapcsolat kb 4 órakor szakadt meg, mivel egész éjszaka ment a torrent és így világosan lehetett látni mióta nincsen adatforgalom, és két és fél óra múlva már újra volt. Gyors volt a hiba elhárítás.
Kb két hete is volt kétszer ilyen net kimaradás. Szerdán de akkor este kilenctől egy-másfél órát, majd csütörtökön délelőtt de akkor jelezték a központi hibát és délután ötre ígérték a hiba elhárítás de már 2 körül volt kapcsolat, kb 5-6 óra volt a kiesés.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#8485 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 12. 11. 21:04

... kb 5-6 óra volt a kiesés.

Akkor ennek most örülsz és elégedett vagy vele, vagy nem örülsz és bosszús vagy miatta?

#8486 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 23:35

Valami gáz biztos van Zuglóban. Délután voltam ügyfélnél, és a net nagyon nem volt kerek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#8487 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Digidroid - Dátum: 2010. 12. 06. 18:55

Más még nem találkozott avval a hibajelenséggel ,hogy bizonyos oldalak nem érhetőek el adott időszakokban (főleg du, este, hétvégenként) miközben proxyn keresztül tökéletesen mennek.
Pl: fileserve, torrent oldal

Nálam is tapasztalható ez. Nem csak fájlmegosztó és torrent oldalak "vannak blokkolva", de pl. a Prohardver fórumának bizonyos témái is!!! Proxy mögül persze működik rendesen. Jó lenne, ha az illetékes is megszólalna az ügyben, mert megint "elhallgatás szaga" van a dolognak!

#8488 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 12. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: multibit - Dátum: 2010. 12. 12. 14:24

Nem csak fájlmegosztó és torrent oldalak "vannak blokkolva", de pl. a Prohardver fórumának bizonyos témái is!!!

Szolgáltatói szinten? Meg vagy Te zavarodva. A miért-et sem értem, de erőforrás is kell hozzá.
Make love not Wor.

#8489 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 12. 14:34

Szolgáltatói szinten? Meg vagy Te zavarodva. A miért-et sem értem, de erőforrás is kell hozzá.

Nem véletlenül tettem idézőjelek közé! Szándékosságot nem feltételeztem, nem is írtam. Nem tudom mi van a háttérben, de a jelenség érdekes és reprodukálható. Mindössze némi magyarázatra volna szükségem a dologgal kapcsolatban. Ahogy látom másnak is...

#8490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: multibit - Dátum: 2010. 12. 12. 14:46

Nem véletlenül tettem idézőjelek közé! Szándékosságot nem feltételeztem, nem is írtam. Nem tudom mi van a háttérben, de a jelenség érdekes és reprodukálható. Mindössze némi magyarázatra volna szükségem a dologgal kapcsolatban. Ahogy látom másnak is...

Mondhatsz pár oldalt, kipróbálom.
Make love not Wor.

#8491 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 17:40

Nálam is érdekes, olyan mintha néha elájulna a DNS szerver, vagy rate limit lenne bizonyos oldalak felé... Proxy elintézte itt is.

#8492 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2010. 12. 12. 17:40

Nálam is érdekes, olyan mintha néha elájulna a DNS szerver,

Azzal mondjuk régebben voltak bajok, így nem tudom, mert nem UPCset használok.
Make love not Wor.

#8493 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 11:13

Kedves fórumtagok!

Szeretnénk tájékoztatni önöket, hogy a hétvége folyamán sajnálatos módon egy központi meghibásodás okozott fennakadást a hálózati forgalomban, amely az egyik eszközünket érintette. A hibát már javították kollegáink, az okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk.

Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#8494 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2010. 12. 13. 11:13

Kedves fórumtagok!

Szeretnénk tájékoztatni önöket, hogy a hétvége folyamán sajnálatos módon egy központi meghibásodás okozott fennakadást a hálózati forgalomban, amely az egyik eszközünket érintette. A hibát már javították kollegáink, az okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk.

Kamu, még mindig fenn áll a hiba, 17. kerület külső része. Mi van már?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#8495 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 22:23

Nálam most jó, a "Prohardver-problémák" is megszüntek. Remélem így is marad!

#8496 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 11:43

Jó lett. A hétvégi országos hiba után mi még pluszban szoptunk, mert azzal a központtal is voltak gondok amire a mi modemünk is csatlakozik, tegnap hétfőn telefonáltam is emiatt a 1221-re, hibát felvették, kedd délelőttre lett jó teljesen. Végülis szombat reggel óta ez több mint 72 óra szolgáltatás kiesés, ilyenkor már ezt kompenzálnia kell a szolgáltatónak, ugye?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#8497 Felhasználó inaktív   DeF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 08:16

tegnap 11 és éjfél között részlegesen (letöltés), éjfél és egy között pedig teljesen állt a UPC Budán, azt tudja valaki, hogy ez mi volt?

hol lehet ennek utánaolvasni akár tervezett karbantartás akár hiba volt?

van a upc-nek status-a? (mint mondjuk a google-nek, amazonnak, stb)

#8498 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 10:49

Ha majd a upc on-line erre jár talán válaszol a kérdésedre de ha nem kaptál előre értesítés a szolgáltatás kimaradásról akkor valószínűleg hiba volt. Egyébként az ilyen esetekről csak fórumokon lehet olvasgatni és/vagy ha nagy volt a kimaradás akkor a cég kiad egy közleményt de ez ritka.
Canon Pixma MP540

#8499 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Digidroid - Dátum: 2010. 12. 06. 19:55

Sziasztok!
Más még nem találkozott avval a hibajelenséggel ,hogy bizonyos oldalak nem érhetőek el adott időszakokban (főleg du, este, hétvégenként) miközben proxyn keresztül tökéletesen mennek.
Pl: fileserve, torrent oldal

Az utóbbi időben nálam nem jelentkezett a hiba, remélem sokáig így is marad. :)

#8500 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: DeF - Dátum: 2010. 12. 16. 08:16

tegnap 11 és éjfél között részlegesen (letöltés), éjfél és egy között pedig teljesen állt a UPC Budán, azt tudja valaki, hogy ez mi volt?

hol lehet ennek utánaolvasni akár tervezett karbantartás akár hiba volt?

van a upc-nek status-a? (mint mondjuk a google-nek, amazonnak, stb)

Kedves DeF!

Kérdésével nyitott ajtókat dönget, ugyanis az előre tervezett és rendszeres karbantartásokról éppen kialakítás alatt van egy információs felület weboldalunkon, amint ez élesítve lesz, feltétlenül közöljük az elérhetőségét ezen a fórumon is. Ha Ön legközelebb hasonló jelenséget tapasztalna, kérjük, a hiba fennálltakor jelezze ügyfélszolgálatunknak, ahol távdiagnosztikai eszközökkel megvizsgálják a kapcsolatát.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 423
  • 424
  • 425
  • 426
  • 427