HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9001 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 10. 21:50

:))))))))))))))))))))))))))))))))

akkor hogy az ügyfélszolgálati szöveghez hozzá járuljak:

Mai kommunikáció velük:
Azonosítás megvolt, megkérdezi, hogy mi a bajom... probléma elmondva...
ügyfélszolgálatos válasza: van egy digital gold és egy 30M net előfizetése... Tudta, hogy telefont is kérhet?

Nem hittem a fülemnek.....nyilván a képernyőről olvassa a kötelező szöveget.

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 10. 21:16

Egy szóval nem mondtam, hogy láma vagy, csak feltettem egy kérdést.
Vagyunk még itt páran, akik láttak már sok gépet, sok kanócot, és közel 20 év után is bele tud futni egy-egy banális problémába, pusztán azért, mert azzal kevésbé szokott foglalkozni, más meg löki rá a választ csípőből.
Kollégámat az általa istenített Zonealarm szívatta meg párszor.
Az ügyfélszolgálaton (magam is ügyfél vagyok, nem benti észosztó) néha belefut az ember olyanba, aki nem azzal jön, hogy "húzzakidugjabeindítsaújraagépet", hanem akár fél órát is ráfordít a problémára.
A szerelők alvállalkozók, a lelkiismeretesebbje azzal kezdi a hibaelhárítást, hogy csatlakozókat cserél, hogy biztosra menjen.
Ezen kívül, mint ügyfél ismerem az olcsó kábelmodemek fagyási hibáit, ismerem a végtelenségig csengő 1221-et, leginkább mobilról hívva, hiszen amikor a telefonjuk jó, akkor általában a nettel sincs baj.
Mai kérdés az üfsz részéről: -amikor nincs net, és telefon, jó a tévé?
Válasz: nincs tévé, és előfizetés (elvileg látnia kéne üfsz-nek a rendszerben), mert ez egy iroda. (bár ettől még lehetne.)

#9002 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 21:54

2 évre nem rossz. majd olvasgassál az oldalon, hogy miért jó.(nem reklám miatt) Csak próbáljunk már nem Balkán lenni.
És szimplán azért fizettem elő rá, mert nincs arra időm, hogy FTP-ről letöltsem a filmeket, kicsomagoljam... és megnézzem. Pedig igazán jó ftp-t használok.... már amikor időm engedi.
Egyszerűbb a laptopot rákötni a tv-re és online megnézni a filmeket.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli12345 - Dátum: 2011. 06. 10. 21:04

"megavideo.com előfizetésem van 2 évre... cirka 21000 Ft."

Őszintén gratulálok!! :laugh: :laugh: :laugh:

Egyébként nálam megy minden, online videók, youtube, stb :p

#9003 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 21:57

Jah, ha valakinek megy, odaírhatná, hogy éppen hol van az a végpont. Talán segíthet vele.

ksözönöm szépen.

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli12345 - Dátum: 2011. 06. 10. 21:04

"megavideo.com előfizetésem van 2 évre... cirka 21000 Ft."

Őszintén gratulálok!! :laugh: :laugh: :laugh:

Egyébként nálam megy minden, online videók, youtube, stb :p

#9004 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 11. 00:29

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 10. 22:57

Jah, ha valakinek megy, odaírhatná, hogy éppen hol van az a végpont. Talán segíthet vele.

Mármint működő UPC? Fehérvár, Sopron, I. kerület, XIII. kerület, IV. kerület, XXI. kerület. Meg mittomén, ami nemjut eszembe, csak akkor, ha éppen szívnak valamivel. UPCs otthoni és kisebb irodai vonalakon nekem lógnak remote szerverek is, vagy vmware cuccok, intranetes siteok, amit pld. otthonról érnek el. Én meg ezeket lapátolom össze, hogy otthoni gépemen vannak az SP-k, telepítőcsomagok, Office image, oszt júzer megveszi, szépen itthonról felteszem, összerakom, postán kapja a számlát meg a licenszet. Időnként a backupokat is így rángatom közös helyre, meg amit még el lehet képzelni.
Make love not Wor.

#9005 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 07:45

A sávom megvan nekem is. Álomszépen szedem le egy ftp-ről a mindent ami warez... bármilyen oldalról gyorsan letöltök bármit.
Csak és kizárólag az online filmeknél van probléma. De nem mindegyiknél...Van amelyik teljesen jól megy, van ami használható.
Tegnap este a youtube használható volt. A megavideo.com viszont használhatatlan. Az indavideo.hu szintén jó volt. Mobil nettel mindegyik jó volt.
Sőt bementem a céges gépembe vpn-el... azon is jól megy minden(invitel 6M bérelt vonal nyilván más, mint az upc. De megy.)

Azért köszi az infót. Kíváncsi lennék, hogy nekik hogy megy az stream video upcről.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 11. 01:29

Mármint működő UPC? Fehérvár, Sopron, I. kerület, XIII. kerület, IV. kerület, XXI. kerület. Meg mittomén, ami nemjut eszembe, csak akkor, ha éppen szívnak valamivel. UPCs otthoni és kisebb irodai vonalakon nekem lógnak remote szerverek is, vagy vmware cuccok, int
ranetes siteok, amit pld. otthonról érnek el. Én meg ezeket lapátolom össze, hogy otthoni gépemen vannak az SP-k, telepítőcsomagok, Office image, oszt júzer megveszi, szépen itthonról felteszem, összerakom, postán kapja a számlát meg a licenszet. Időnként a backupokat is így rángatom közös helyre, meg amit még el lehet képzelni.

#9006 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 11. 08:31

Én nem használom a megavideót.
De a youtube általában megfelelően működik nálam UPC-n.
Volt gond nálam is vele,de akkor éppen a kollégámnál is volt,aki Invitel előfizető.

Nem biztos,hogy mindig az internet szolgáltatónál kell keresni a hibát.

Rendszeresen nézzek vagy hallgatok online streamaket de nagyon-nagyon ritka ha megakad.

Media lejátszómmal is hasít a youtube.

Egyébként ha meg tényleg szűrik az ilyen weboldalakat,akkor szégyen a UPC-re nézve, és csak az internet egyik lényegét teszik tönkre.
Mivel ezeket a funkciókat nagyon sokat használják.

Szerkesztette: Modika 2011. 06. 11. 08:36 -kor

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#9007 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 11. 08:45

A sávom megvan nekem is. Álomszépen szedem le egy ftp-ről a mindent ami warez... bármilyen oldalról gyorsan letöltök bármit.
Csak és kizárólag az online filmeknél van probléma. De nem mindegyiknél...Van amelyik teljesen jól megy, van ami használható.
Tegnap este a youtube használható volt. A megavideo.com viszont használhatatlan. Az indavideo.hu szintén jó volt. Mobil nettel mindegyik jó volt.
Sőt bementem a céges gépembe vpn-el... azon is jól megy minden(invitel 6M bérelt vonal nyilván más, mint az upc. De megy.)

Azért köszi az infót. Kíváncsi lennék, hogy nekik hogy megy az stream video upcről.

Nem csak ott van a gond. A Megavideot nézve, lassú. A Megauploadról letöltés is nagyon lassú az utóbbi időben.
A torrenttel most már bármit csinálhatok, alig csordogál. A szűrést anno emlegették, biztos, hogy van. Maga a netezés viszont jó. Az, hogy egy 4-5 megás adsl jobb lenne, mint a 30-as upc, az nevetséges. Pusztán a lapbetöltődésnél olyan sebességkülönbség van, mint anno a 28K-s modemen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9008 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 09:04

XIII. kerület, upc optika doboza a fal másik oldalán. Sebesség 125-140/10.2 éjjel nappal. Torrent (megfelelő titkosítással), youtube, böngészés hibátlan. Most benéztem a megavideo-ra, nem megy. Voda nettel sem..
szrk: megy, de nagyon akad..

Szerkesztette: Zoli12345 2011. 06. 11. 09:04 -kor

UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#9009 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 10:17

A megavideo szvsz dvdrip minőség max. Namármost egy ilyen film kb 5 perc alatt lent van ftp/torrent-el. Sőt, utorrent már streamelni is tud. Szóval ez a megavideo nem tudom mennyire volt jó ötlet. De attól még működhetne rendesen, az tény.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#9010 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 13:19

No! az utorrent stream érdekes lehet! rámérek. Asszony szereti a torrentezést.
Megavideo leginkább asszony miatt van, mert szinte minden filmetmegtalált ami neki kell angolul. Mivel angol tanár, így kiemelten jó neki.

Ellenben most találtam egy cuccot... igaz mobilneten teszteltem éppen, de akár jó is lehet.
http://userscripts.o...s/reviews/69301

várom már, hogy otthon upc-n kipróbáljam. Ha ez így működik.. és gyorsan lejön vele az flv, akkor pont leszarom, hogy stream, vagy local lejátszás :)
Este beírom, hogy mi lett az eredmény.

Amúgy sajnálnám lemondani a netet, mert ezen hiba kivételével eddig meg vagyok elégedve a nettel. Főleg, hogy emelik a sávot is.

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 11. 11:17

A megavideo szvsz dvdrip minőség max. Namármost egy ilyen film kb 5 perc alatt lent van ftp/torrent-el. Sőt, utorrent már streamelni is tud. Szóval ez a megavideo nem tudom mennyire volt jó ötlet. De attól még működhetne rendesen, az tény.

#9011 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:26

Én megnéztem, kb 25kb/s-el tölti :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#9012 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:39

hazaértem.. én is teszteltem...
UPC-n 13 és 26kb/s. Mobilneten álomszép. 8-10 perc alatt lent van egy flv. És ez a probléma. kb 50-80kb/s-al már élvezhetően lejátsza a filmet.
Nem sok + sáv kellene UPC vagy a külső vonal valamelyik routerétől... :)
Nos? Ötlet?

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 11. 18:26

Én megnéztem, kb 25kb/s-el tölti :D

#9013 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 11. 18:39

Nos? Ötlet?

Én havi 200-at fizetek 2 megabitért, aminél az első 4 kilométerig vállalnak némi felelősséget, utána meg csak hümmögés, mert nem garantált. Ennek ellenére próbálkozni lehet.
Make love not Wor.

#9014 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:39

ehhh

hova megy az 2 megabit??? :) eléggé izmos ár!
ki ez a szolgáltató?

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 11. 18:59

Én havi 200-at fizetek 2 megabitért, aminél az első 4 kilométerig vállalnak némi felelősséget, utána meg csak hümmögés, mert nem garantált. Ennek ellenére próbálkozni lehet.

#9015 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 11. 20:39

hova megy az 2 megabit??? :) eléggé izmos ár!
ki ez a szolgáltató?

Nem drága ez. Ha még managelt is lenne, meg dedkált, akkor talán. BP-n belül csak Dataplexig megy Tcom a réz, ott csatlakozik a felhőbe, mikor/kihez. Aminek a másik vége Amsterdamban van egy VPN routeren, ide csatlakozik a többi ilyen mazzag csillagban. EUból még Londonban is van egy réz páram a BTtől, meg másik helyen KPNtől. Aztán ezt egy Global Crossing nevezetű cég számlázza, de mindenki hozzáteszi a magáét. Itt Pesten most azt sem tudomkinél van, mindig kavarnak, AT&T, BT, Telia, Cogent, nem is érdekel.

Annó Antenna Hungáriától is vettem 30-as üveget, ott is megfejtették, hogy ezt simán le tudja számlázni a GTS. Én már semmin nem lepődöm meg.
Make love not Wor.

#9016 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 11. 18:39

hazaértem.. én is teszteltem...
UPC-n 13 és 26kb/s. Mobilneten álomszép. 8-10 perc alatt lent van egy flv. És ez a probléma. kb 50-80kb/s-al már élvezhetően lejátsza a filmet.
Nos? Ötlet?

Jelenleg egy 60-as neten nézve, 2 db yutúb lazán fut egy nem túl fiatal gépen, amiben 2g ram, és egy 2,8-as p4-es proci van.
Az indavideó sem szaggat épp. De a megavideo csak a teljes pufferelés után lez szaggatásmentes.
Holnap megnézem egy inviteles adsl-en is, ha el nem felejtem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#9017 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 21:41

Mega köszönet! Helyileg merre vagy?

youtube ma teljesen jó volt. Probléma az indavideo-val van és persze a megavideo-val.

Ma beszéltem egy hülye kurvával(bocsánat a fórumosoktól) az upc ugyfélszolgálaton... Lényegében elküldött az anyámba....
Ennek örömére megtettem a bejelentést az NHH-nál, logokkal és képekkel mellékelve. Amiből világosan látszik, hogy ugyanazon tartalom, ugyanazon a gépen.. upc internettel nem megy, Telenor internettel igen. Kíváncsi leszek, hogy mit lépnek.

Amit még találtam:
Úgy látszik, hogy nem nyugszik az UPC...

http://www.4242.hu/f...h%20elsofok.pdf
http://www.4242.hu/h...al-kapcsolatban

Ide meg lehet írni, ha elégedetlen vagy...Összefogással el lehet érni bármit. Egy internet szolgáltatás nem arról szól, hogy portokat és szolgáltatásokat tiltunk, korlátozunk.... Ez kb olyan lenne, mintha a telefon szolgáltatásnál szűrnék a beszédhang frekvenciáit... vagy legalábbis a gyerekek hang tartományait... Mekkora flash lenne :D pl. anyós hangját szűrnék :)))))

http://www.petitiono...S/petition.html

Egyébként kb 40-50kb/s-el többet engednének, nem lenne gond az online filmnézéssel... és a max. 100k nem terheli a hálózatukat annyira...

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 12. 20:34

Jelenleg egy 60-as neten nézve, 2 db yutúb lazán fut egy nem túl fiatal gépen, amiben 2g ram, és egy 2,8-as p4-es proci van.
Az indavideó sem szaggat épp. De a megavideo csak a teljes pufferelés után lez szaggatásmentes.
Holnap megnézem egy inviteles adsl-en is, ha el nem felejtem.

#9018 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 12. 22:41

Mega köszönet! Helyileg merre vagy?

Helyileg Bp 13., de a 60-as upc-netet, valamint az 1 megás invitel adsl-t Pécelen néztem meg.
Az a szörnyű, hogy ugyanaz a videó, ami a 60-as neten döcögött, az 1 (egy) megás adsl-en hibátlanul, folyamatosan jött, anélkül, hogy pufferelt volna.
http://megavideo.com/?v=9BHKX37U
Csatolt fájl  megavideo.JPG (37,98K)
Letöltések:: 3

#9019 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 23:22

No komment:
Kép
Felül egy free uk vpn, alul 30/3-as upc Nyíregyházán.
Vpn-el nemcsak a letöltés gyorsabb, streamelve is nézhető akadás nélkül az előző videó.
vpn eredményei:
Kép Kép
És végül a címe:
http://www.ukfreevpn.com/

Szerkesztette: Pietrosz 2011. 06. 13. 23:31 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#9020 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 14. 00:22

No komment:
Kép
Felül egy free uk vpn, alul 30/3-as upc Nyíregyházán.

Ja, UKba töltve nincs is a megavideonak drágán nemzetközi sávszéles költsége. Elvégre ha VPN-en keresztül ugyanoda letöltve UPCs végpontra is gyors, akkor ismét több helyen lehet a hiba.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.