Idézet: Tutivesztes - Dátum: 2011. 04. 29. 22:12
A nagy sávszél kezdete óta követem a topicot, Gubek már akkor a WRT320-at ajánlotta, amit a külső antenna hiánya miatt egy D-LINK DIR-655-el pótóltam, hibásan. Most egy TP-Link 1043ND-m van, ár-értékben verhetetlen, tényleg atom-stabil rajta a 120-as net. Én ezért merem ajánlani a TP-Linket. (plusz még azért, mert átvisz két vasbeton falat és egy fél emeletet, lefelé

Akkor én megosztanám az ellenjavallatom

A 1043ND-t azért nem ajánlom, mert
1. éppen, hogy 120Mbps körül mozog a WAN-LAN routolási sebessége (mért) = a következő UPC sebességemelésnél kukázható az eszköz
2. a gyári firmware ha jól tudom, csak 10 portot tud forwardolni (nem teszteltem)
3. a DD-WRT fut rajta, de jelenlegi állapotában egy f*s (folyton megáll a WiFi és a routing speed is kb. 60Mbps-ra esik, 1 szálon... a vége az lett, hogy visszaflasheltem a gyári fw-t)
A Linksysek helyett a Netgear WNDR3700-at ajánlanám inkább. A DD-WRT betonstabilan fut rajta (szeptember óta egyszer sem fagyott), a routing sebessége 400Mbps körül van (smallnetbuilder mérése szerint, gyári firmware-rel) és a 680MHz-es processzornak köszönhetően van benne elég Kraft szinte bármihez, ami egy routertől elvárható. Nem túl olcsó, viszont sztem megéri az árát a sebessége és a megbízhatósága miatt.