HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#8981 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 09. 16:14

Sziasztok,
Van valakinek 30M -nál nagyobb sebességű modemje? A 30-nál nagyobbhoz modemcsere kell, és nem tudom a ping érték nem for-e esetleg leromlani. A 30-as modemen 10-15ms körül volt a magyar szerverek pingja.

Ha valaki használ FPS-t írja meg légyszíves van-e gond a pinggel, és kb. mennyi ha emlékszik rá.

Előre is köszönöm.

Szerkesztette: elwoodblues2 2011. 06. 09. 16:42 -kor

#8982 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 16:24

na holnap délután megint jön a upc szerelő. hála istennek
PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#8983 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 09. 17:22

Sziasztok!
Nekünk UPC 60-as előfizetésünk van/volt úgy azzal a kitétellel, hogy fél évig 120-on muzsikál. Nem tudom, hogy ez már letelt-e, de ha letelt, akkor nem 60-as, hanem 50-es csomagba fognak visszatenni minket?! Azért nem mindegy.
Előre is köszi a választ!

#8984 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 09. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: elwoodblues2 - Dátum: 2011. 06. 09. 17:14

Van valakinek 30M -nál nagyobb sebességű modemje? A 30-nál nagyobbhoz modemcsere kell, és nem tudom a ping érték nem for-e esetleg leromlani. A 30-as modemen 10-15ms körül volt a magyar szerverek pingja.

Ping nem mindig a sebességtől függ. Ellenben legalább okot ad a fagyós modemem cseréjére, mert létezik szereld magad, ellenben eddig cserélni csak a szerelő bírta. Ez meg gondolom most túl nagy roham lenne.
Make love not Wor.

#8985 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Hamis - Dátum: 2011. 06. 09. 18:22

Sziasztok!
Nekünk UPC 60-as előfizetésünk van/volt úgy azzal a kitétellel, hogy fél évig 120-on muzsikál. Nem tudom, hogy ez már letelt-e, de ha letelt, akkor nem 60-as, hanem 50-es csomagba fognak visszatenni minket?! Azért nem mindegy.
Előre is köszi a választ!

Aki 60-asra kötött szerződést annak 60-asa is lesz, nem fogják sem emelni 120-ra, sem pedig levinni 50-re.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#8986 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 20:16

rohadt volna meg a UPC, mikor megalakult

120-as NET!
Kép

Holnap jönnek a szerelők 3 hét alatt harmadszor. Nem fogják zsebre tenni, amit kapni fognak. :angry: :angry: :angry:
PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#8987 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 09. 22:12

Elhisszük, hogy szar, én is falra másznék, de nem kell, hogy ezzel legyen tele a topik szvsz. Majd írd meg, ha megjavul, vagy azt, hogy szétverted a modemet a szerelő fején, de felesleges minden nap bekopizni a speedtest képet.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8988 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 05:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 09. 23:12

Elhisszük, hogy szar, én is falra másznék, de nem kell, hogy ezzel legyen tele a topik szvsz. Majd írd meg, ha megjavul, vagy azt, hogy szétverted a modemet a szerelő fején, de felesleges minden nap bekopizni a speedtest képet.

Igazad van! "ölég" uncsi.. Én meg rakjam be minden nap, hogy 132/10,1?
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#8989 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 06. 09. 19:42

Aki 60-asra kötött szerződést annak 60-asa is lesz, nem fogják sem emelni 120-ra, sem pedig levinni 50-re.

Köszi :) És miután lejár a szerződés...? :)

#8990 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Hamis - Dátum: 2011. 06. 10. 11:25

Köszi :) És miután lejár a szerződés...? :)

akkor se

#8991 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 17:42

nem javult meg a netem, de nem vertem szét a modemet a fején :sleep:

végre egy normális fazon volt kint. 1,5 óráig volt itt, de egyszerűen innen nem tudta bemérni a hibát. azt látja, hogy rossz, de nem tudja mitől. most megy a fejállomásra és tovább vizsgálja. ez is haladás :cool2:

#8992 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 18:19

Kedves Mindenki!

Ma volt nálam a szerelő... Teljesen korrekt volt. Eléggé sokat mért. Tetőre fel, tetőről le... Kötözgetett ahogyan kell. Természetesen a megavideo.com online filmnézés nem javult meg. Ugyanígy a youtube és még a sok hasonló oldal sem.
Ketten voltunk a szobában... és valaki azt mondta, hogy bizony van sáv korlátozás bizonyos szolgáltatásokra. És hiába hívom az upc-t. Kijönnek, mérnek saját laptopon megmutatják, hogy milyen álomszép... és persze ahogyan elmennek már nem lesz jó.

valami olyat is hallottam a két ember közül valakitől, hogy egy módon lehet ez ellen fellépni..
Mégpedig akkor, ha össze állunk és közösen lépünk fel a szolgáltató ellen. Ez jó eséllyel nem egy nagy munka számunkra. Akár facebookon is elkezdhetjük a reklamációt. Ha nem reagálnak, akkor fogyasztóvédelem valamint a hírközlési hatóságnál panaszlevél.
Ha sokan vagyunk, kénytelenek engedni és normálisan szolgáltatni!

Mi a véleményetek erről?

Itt most nem arról lenne szó, hogy állandóan megszakad a net, vagy hogy az upc a minimum szintet adja... Persze ezek miatt is kezdhetünk egy akciót!

#8993 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 10. 19:19

Természetesen a megavideo.com online filmnézés nem javult meg. Ugyanígy a youtube és még a sok hasonló oldal sem.

Youtube máshonnan is lassú bír lenni, szóval mikorhogy. Tiltakozni, szervezkedni lehet, csak kicsit jobban gondold át, hogy pontosan miért is.
Make love not Wor.

#8994 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 10. 19:19

Kijönnek, mérnek saját laptopon megmutatják, hogy milyen álomszép... és persze ahogyan elmennek már nem lesz jó.

Attól, hogy elmennek, vagy attól, hogy a te géped?
Kisegítettem UPC és Digi telepítőnek, sok csodát látni. Az első nap után összelaptátoltunk egy laptopot, XP-vel, irtóval, és pár böngészővel, és flash, meg hasonló bővítménnyel. Ami azon ment, annak nem volt baja.
De volt, hogy a T. üffélnek a céges laptopja a céges hálóra volt konfigolva, és kiverte a balhét, hogy miért nem megy otthon, simán bedugva. Wifit egyéb okokra hivatkozva nem kívánt használni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#8995 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 19:55

Kedves Csozsi,

14 éves korom óta foglalkozom számítógépekkel, 96 óta netezem... és ha jól emlékszem sikerült letennem 1-2 Microsoft vizsgát...kb. 15-öt.
Otthon van 3 munkaállomás, 2 saját laptop és egy céges laptop. Miután én raktam össze a cirka 1000 munkatárssal működő cég informatikai rendszerét... valamint jó néhány cég szervereit üzemeltettem már...így talán konyítok egy picit az informatikához.

Elhiszem, hogy sok csodát lehet látni a szakmában... sajnos a felhasználók és a "szakemberek" között is vannak barbárok... De úgy gondolom, hogy valós problémánál nem hülyének kellene nézni az embereket(pl. ügyfélszolgálat) hanem megoldani a problémát. Főleg akkor, ha a felhasználó oldaláról is van szakértelem. Talán könnyebb lenne a hibát behatárolni. De! Ha az UPC szándékosan szűkíti a sávszélességet bizonyos adatforgalmaknál, akkor ez a hibabehatárolás nem hibabehatárolás...hanem szenvedés az ügyfél részéről.

Csak hogy mennyire lamer az összes otthoni gépem... Telenor mobil internettel teljesen jól működik, bármikor. UPC bekötés előtt ugyanezen konfigurációk, router, hálózati kábel, hálózati kártya, wifi csak T-home adsl 5MBit-el álomszépen működöt..
Mi a teljes lokális hálózatban a változás? az ISP. Ami most már nem PPPoe, hanem egy DHCP-s kábelnet.

Még egy érdekes megjegyzés... 22. kerületben, 11. kerületben és a 12. kerületben is ugyanez a probléma.
Tehát a felhasználó béna Csozsi és az UPC ügyfélszolgálat szerint...

Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy gyerekek! Ez nem fog menni... Ha előfizetsz a netre, ezeket a szolgáltatásokat felejtsd el.
És akkor eldöntöm, hogy kell-e a net vagy nem. De leginkább egy csomó idegeskedéstől, telefonálgatástól kíméli meg az előfizetőt.

Jelen esetemben megavideo.com előfizetésem van 2 évre... cirka 21000 Ft. Te hagynád bukni ezt a pénzt?

Még egy érdekes dolog: egyik magyar cégnél költöztettük a szervereket egy másik országba, throttle-t alkalmaztunk a tesztelésnél.
Egész véletlenül ez azt jelentette, hogy a szerver és a munkaállomások közé behelyezett eszközön szűkítettük a sávszélességet.. és közben teszteltük a cég programjainak a működését. Tehát simán lehet szolgáltatás sávszélességét tekerni... a felhasználók csak annyit tudtak, hogy lassú a program vagy gyors.

Tehát aki szintén abban a cipőben jár, hogy nem tud online filmet nézni az jelentkezzen. Járjunk végére a dolgoknak.

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 10. 20:17

Attól, hogy elmennek, vagy attól, hogy a te géped?
Kisegítettem UPC és Digi telepítőnek, sok csodát látni. Az első nap után összelaptátoltunk egy laptopot, XP-vel, irtóval, és pár böngészővel, és flash, meg hasonló bővítménnyel. Ami azon ment, annak nem volt baja.
De volt, hogy a T. üffélnek a céges laptopja a céges hálóra volt konfigolva, és kiverte a balhét, hogy miért nem megy otthon, simán bedugva. Wifit egyéb okokra hivatkozva nem kívánt használni.

Szerkesztette: sirlacika 2011. 06. 10. 19:58 -kor

#8996 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 20:04

"megavideo.com előfizetésem van 2 évre... cirka 21000 Ft."

Őszintén gratulálok!! :laugh: :laugh: :laugh:

Egyébként nálam megy minden, online videók, youtube, stb :p
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#8997 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 10. 20:55

Telenor mobil internettel teljesen jól működik, bármikor. UPC bekötés előtt ugyanezen konfigurációk, router, hálózati kábel, hálózati kártya, wifi csak T-home adsl 5MBit-el álomszépen működöt..
Mi a teljes lokális hálózatban a változás? az ISP. Ami most már nem PPPoe, hanem egy DHCP-s kábelnet.

Meg a sebesség, innentől a router is. Ja, meg a közvetlen peerek és a nemzetközi vonalak sem ugyanazok, meg a jó ég tudja. És igen, én pld. láttam olyan routert, ami PPOE kontra DHCP közt is másképp tudott működni. Ezeket igazán tudnod kellene, ha már ekkora múlttal jöttél ide.

Szolgáltatásét lehet csavargatni, de azért mindenhol van egy X gigás core eszköz, ami fizikailag nem tud többet. Vagy ha azt mondják a Googlének, hogy adjon még +15 gigabitet, akkor megvonja a vállát, oszt majd lesz, vagy nem lesz. Ez mindenkinek pénzbe is kerül.

Aztán ha tovább rágjuk a gittet, akkor ezek a dolgok UPC szerződésében benne vannak, amit aláírtál, elfogadtál.
Make love not Wor.

#8998 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli12345 - Dátum: 2011. 06. 10. 21:04

Egyébként nálam megy minden, online videók, youtube, stb :p

Nálam is. Ráadásul saját szerverről is nyomatom a streamet, teljesen jó. Nem azt mondom, hogy 101%, de még mindig jó szolgáltató, nem szopok vele ügyfeleknél sem.
Make love not Wor.

#8999 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: sirlacika - Dátum: 2011. 06. 10. 20:55

Elhiszem, hogy sok csodát lehet látni a szakmában... sajnos a felhasználók és a "szakemberek" között is vannak barbárok... De úgy gondolom, hogy valós problémánál nem hülyének kellene nézni az embereket(pl. ügyfélszolgálat) hanem megoldani a problémát.

Egy szóval nem mondtam, hogy láma vagy, csak feltettem egy kérdést.
Vagyunk még itt páran, akik láttak már sok gépet, sok kanócot, és közel 20 év után is bele tud futni egy-egy banális problémába, pusztán azért, mert azzal kevésbé szokott foglalkozni, más meg löki rá a választ csípőből.
Kollégámat az általa istenített Zonealarm szívatta meg párszor.
Az ügyfélszolgálaton (magam is ügyfél vagyok, nem benti észosztó) néha belefut az ember olyanba, aki nem azzal jön, hogy "húzzakidugjabeindítsaújraagépet", hanem akár fél órát is ráfordít a problémára.
A szerelők alvállalkozók, a lelkiismeretesebbje azzal kezdi a hibaelhárítást, hogy csatlakozókat cserél, hogy biztosra menjen.
Ezen kívül, mint ügyfél ismerem az olcsó kábelmodemek fagyási hibáit, ismerem a végtelenségig csengő 1221-et, leginkább mobilról hívva, hiszen amikor a telefonjuk jó, akkor általában a nettel sincs baj.
Mai kérdés az üfsz részéről: -amikor nincs net, és telefon, jó a tévé?
Válasz: nincs tévé, és előfizetés (elvileg látnia kéne üfsz-nek a rendszerben), mert ez egy iroda. (bár ettől még lehetne.)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9000 Felhasználó inaktív   sirlacika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 21:46

Aszf szerződésben nincs benne, hogy ilyen mértékű és ilyen problémákkal találkozhatsz. Az ászf világosan megfogalmazza, hogy milyen használat mellett korlátozza a sávszélességedet. namármost egy hete működik a net. reggel 8-tól este 8ig úton vagyok. a gépek kikapcsolva. este bedőlök az ágyba tehát nulla az általam generált forgalom.

Igen, igazad van, már vonalakon megy a telenor, más vonalakon megy a t-home, az invitel és az UPC is. A probléma upc neten jön elő. router nélkül is tapasztalható a hiba. De ez nem magyarázat arra, hogy ha valami nem működik. Nem szeretném felmondani. Hanem használni.

Több ismerősöm panaszkodik, akinek UPC nete van. És a második technikus nyilatkozta azt, hogy bizony vannak szűrések. De természetesn ha UPC vagy bármely más fórum felé mondom, akkor letagadják. Ami érthető is. hiszen az állásukkal játszanának.

A probléma az, hogy az upc nem hajlandó végig járni a dolgot. Tudom, baromi körülményes. Ugyanis a magyar vonalakig jó, akkor bizony fel kell venni a nemzetközi telefont is. Ez meg már macerásabb.
Ez az elszomorító.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 10. 21:05

Meg a sebesség, innentől a router is. Ja, meg a közvetlen peerek és a nemzetközi vonalak sem ugyanazok, meg a jó ég tudja. És igen, én pld. láttam olyan routert, ami PPOE kontra DHCP közt is másképp tudott működni. Ezeket igazán tudnod kellene, ha már ekkora múlttal jöttél ide.

Szolgáltatásét lehet csavargatni, de azért mindenhol van egy X gigás core eszköz, ami fizikailag nem tud többet. Vagy ha azt mondják a Googlének, hogy adjon még +15 gigabitet, akkor megvonja a vállát, oszt majd lesz, vagy nem lesz. Ez mindenkinek pénzbe is kerül.

Aztán ha tovább rágjuk a gittet, akkor ezek a dolgok UPC szerződésében benne vannak, amit aláírtál, elfogadtál.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.