Kedves Csozsi,
14 éves korom óta foglalkozom számítógépekkel, 96 óta netezem... és ha jól emlékszem sikerült letennem 1-2 Microsoft vizsgát...kb. 15-öt.
Otthon van 3 munkaállomás, 2 saját laptop és egy céges laptop. Miután én raktam össze a cirka 1000 munkatárssal működő cég informatikai rendszerét... valamint jó néhány cég szervereit üzemeltettem már...így talán konyítok egy picit az informatikához.
Elhiszem, hogy sok csodát lehet látni a szakmában... sajnos a felhasználók és a "szakemberek" között is vannak barbárok... De úgy gondolom, hogy valós problémánál nem hülyének kellene nézni az embereket(pl. ügyfélszolgálat) hanem megoldani a problémát. Főleg akkor, ha a felhasználó oldaláról is van szakértelem. Talán könnyebb lenne a hibát behatárolni. De! Ha az UPC szándékosan szűkíti a sávszélességet bizonyos adatforgalmaknál, akkor ez a hibabehatárolás nem hibabehatárolás...hanem szenvedés az ügyfél részéről.
Csak hogy mennyire lamer az összes otthoni gépem... Telenor mobil internettel teljesen jól működik, bármikor. UPC bekötés előtt ugyanezen konfigurációk, router, hálózati kábel, hálózati kártya, wifi csak T-home adsl 5MBit-el álomszépen működöt..
Mi a teljes lokális hálózatban a változás? az ISP. Ami most már nem PPPoe, hanem egy DHCP-s kábelnet.
Még egy érdekes megjegyzés... 22. kerületben, 11. kerületben és a 12. kerületben is ugyanez a probléma.
Tehát a felhasználó béna Csozsi és az UPC ügyfélszolgálat szerint...
Nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy gyerekek! Ez nem fog menni... Ha előfizetsz a netre, ezeket a szolgáltatásokat felejtsd el.
És akkor eldöntöm, hogy kell-e a net vagy nem. De leginkább egy csomó idegeskedéstől, telefonálgatástól kíméli meg az előfizetőt.
Jelen esetemben megavideo.com előfizetésem van 2 évre... cirka 21000 Ft. Te hagynád bukni ezt a pénzt?
Még egy érdekes dolog: egyik magyar cégnél költöztettük a szervereket egy másik országba, throttle-t alkalmaztunk a tesztelésnél.
Egész véletlenül ez azt jelentette, hogy a szerver és a munkaállomások közé behelyezett eszközön szűkítettük a sávszélességet.. és közben teszteltük a cég programjainak a működését. Tehát simán lehet szolgáltatás sávszélességét tekerni... a felhasználók csak annyit tudtak, hogy lassú a program vagy gyors.
Tehát aki szintén abban a cipőben jár, hogy nem tud online filmet nézni az jelentkezzen. Járjunk végére a dolgoknak.
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 10. 20:17
Attól, hogy elmennek, vagy attól, hogy a te géped?
Kisegítettem UPC és Digi telepítőnek, sok csodát látni. Az első nap után összelaptátoltunk egy laptopot, XP-vel, irtóval, és pár böngészővel, és flash, meg hasonló bővítménnyel. Ami azon ment, annak nem volt baja.
De volt, hogy a T. üffélnek a céges laptopja a céges hálóra volt konfigolva, és kiverte a balhét, hogy miért nem megy otthon, simán bedugva. Wifit egyéb okokra hivatkozva nem kívánt használni.
Szerkesztette: sirlacika 2011. 06. 10. 19:58 -kor