HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9361 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:37

Wireless/Basic Settings alatt Radio Band

#9362 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2012. 03. 12. 18:37

Wireless/Basic Settings alatt Radio Band

Nekem ott csak 2,4GHz van.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9363 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:55

Passzolok...

KépKép

#9364 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Goodman - Dátum: 2012. 03. 12. 18:55

Passzolok...

KépKép

Akkor neked szerencséd van de mindegy is mivel csak olyan eszközöm van ami csak 2,4GHz sávot tudja használja így nem is kell most + mivel nem szimultán így ha kellene is az 5GHz sáv akkor is egy külön eszközre lenne szükségem a használatához ami meg a régi router lenne/lesz.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9365 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 21:40

Kedves UPC !!!

Én ezért a szolgáltatásért fizetek és szeretném is használni !!!

R=smarthost T=remote_smtp_smarthost defer (0): SMTP error from remote mail server after initial connection: host smtp.upcmail.hu [213.46.255.2]: 421 edge04.upcmail.net edge ESMTP server temporary not available

From Eger

:OOO

#9366 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 22:04

Örülök, hogy olvassák eme fórumot az illetékesek...

Üzenet megtekintéseIdézet: KaSaX - Dátum: 2012. 03. 12. 21:40

Kedves UPC !!!

Én ezért a szolgáltatásért fizetek és szeretném is használni !!!

R=smarthost T=remote_smtp_smarthost defer (0): SMTP error from remote mail server after initial connection: host smtp.upcmail.hu [213.46.255.2]: 421 edge04.upcmail.net edge ESMTP server temporary not available

From Eger

:OOO

#9367 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 04:23

Üzenet megtekintéseIdézet: KaSaX - Dátum: 2012. 03. 12. 22:04

Örülök, hogy olvassák eme fórumot az illetékesek...

Ha rám hallgatsz, akkor bejelented a 1221-es számon! Én is így tettem. Másnap ki is jött egy technikus.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#9368 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 08:09

Ezek után elment a zInternet meg a telefon is tegnap este, és azóta sem jött vissza, természetesen bejelentettem.
Most is a 1221 csilingel a kihangosítón ... :angry:

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2012. 03. 13. 04:23

Ha rám hallgatsz, akkor bejelented a 1221-es számon! Én is így tettem. Másnap ki is jött egy technikus.

#9369 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: KaSaX - Dátum: 2012. 03. 13. 08:09

Ezek után elment a zInternet meg a telefon is tegnap este, és azóta sem jött vissza, természetesen bejelentettem.
Most is a 1221 csilingel a kihangosítón ... :angry:

Kedves KaSaX!

Ugyan szoktunk itt is megválaszolni időnként kérdéseket, de ez a felület nem minősül hivatalos ügyfélszolgálati csatornának és monitoringozni is jellemzően hétköznap 9.00 és 17.00 óra között van lehetőségünk. Persze ha az ügyfélszolgálati telefonszámunkon tett bejelentésedet követően még mindig tapasztalnál bármilyen problémát, jelezheted nekünk a upconline@upc.hu email címen, utána nézünk.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#9370 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 14. 09:23

hibát bejelentettem, tegnap felhív egy csaj:

-UPC bla bla bla, router mögött van a gép?
-igen, de kipróbáltam router nélkül is, úgy is rossz.
-ok, kapcsolom a technikai szakembert..

15 perc remek zene, majd jelentkezik a szakember.

-a ügyintéző hölgy mondta mi a bajom, megkapta a levelem a hiba leírásával és képekkel, most is megy a gép?
-nem, de ha kell bekapcsolom.
-ok, akkor be kéne kapcsolni.

elindítom a gépet, elkezd boot-olni a gép közben mondja a szakember látja hogy szar vmi a modem körül, tényleg loss-os a kapcsolat,kiküldi a szerelőket.. közben a gép végzett, megy. mondom neki hogy megy, mit csináljak? semmi reakció, adat és időpont egyeztetés, majd megpróbál rábeszélni a wifis routerükre aztán elköszönünk.

vajon minek kapcsoltatta be a gépet ha nem volt kíváncsi semmire? :D

#9371 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 14. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Guruj - Dátum: 2012. 03. 14. 09:23

hibát bejelentettem, tegnap felhív egy csaj:

-UPC bla bla bla, router mögött van a gép?
-igen, de kipróbáltam router nélkül is, úgy is rossz.
-ok, kapcsolom a technikai szakembert..

15 perc remek zene, majd jelentkezik a szakember.

-a ügyintéző hölgy mondta mi a bajom, megkapta a levelem a hiba leírásával és képekkel, most is megy a gép?
-nem, de ha kell bekapcsolom.
-ok, akkor be kéne kapcsolni.

elindítom a gépet, elkezd boot-olni a gép közben mondja a szakember látja hogy szar vmi a modem körül, tényleg loss-os a kapcsolat,kiküldi a szerelőket.. közben a gép végzett, megy. mondom neki hogy megy, mit csináljak? semmi reakció, adat és időpont egyeztetés, majd megpróbál rábeszélni a wifis routerükre aztán elköszönünk.

vajon minek kapcsoltatta be a gépet ha nem volt kíváncsi semmire? :D

Kikapcsolt gépnél nem tud semmit sem mérni, viszont ha be van kapcsolva akkor már tud.
A te esetedben már látta a gondot így nem kellett semmit sem csinálnod de elképzelhető volt, hogy esetleg le kell futtatnod egy speed vagy ping test-et vagy valami mást kellett volna csinálnod.
Canon Pixma MP540

#9372 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 18. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 03. 13. 16:49

Kedves KaSaX!

Ugyan szoktunk itt is megválaszolni időnként kérdéseket, de ez a felület nem minősül hivatalos ügyfélszolgálati csatornának és monitoringozni is jellemzően hétköznap 9.00 és 17.00 óra között van lehetőségünk. Persze ha az ügyfélszolgálati telefonszámunkon tett bejelentésedet követően még mindig tapasztalnál bármilyen problémát, jelezheted nekünk a upconline@upc.hu email címen, utána nézünk.

Kedves UPC Online!

Miközben egy rendkívül "intenzív, lényegre törő és nyers" hangvételű beszélgetést folytattam a 1221-el, hogy mikor és hogyan akarják helyrehozni azt dolgot amit először "hálózatbővítés" néven tituláltak: helyreállt minden és azóta is tökéletesen működik.

Üdv.:
KaSaX

#9373 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 25. 10:57

Ma ugyanazt eljátszotta a UPC mint 13-án, természetesen bejelentettem.
Annyi különbség azért van, hogy helyreállás után most használhatatlanul sz@r minőségű a telefon.
Kezd elegem lenni. :angry:

#9374 Felhasználó inaktív   Zirowe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 03. 26. 00:47

Sziasztok, múlt héten kezdődött egy problémám a upc modememmel, állandóan elment a net, túlmelegedett, teljesen ki kellett kapcsolni vagy fél órára, hogy utána tudjon pár percig üzemelni.
Egy 7 éves epx2203 volt.

A hibát bejelentettem, másnap jött a szerelő és hozott egy új modemet, öröm boldogság. :)

Egy epc2203-ra lett lecserélve, viszont a viszonyom ezzel sem felhőtlen.

25mbites a netem, az új modem hozza rendesen a sebességet, torrent is ment rendesen maxon, viszont tegnap elkezdett furcsán viselkedni: ha elindítom a torrentet, akkor a sebesség lecsökken.
Nem, nem a p2p szűrésre gondolok, mert nem kb a 2-3mbitre csökken csak le a töltés sebessége, mellett marad egy kevés sávszélesség böngészésre.
Ha lelövöm a torrentet viszont nem áll vissza a teljes sebesség, hanem marad a 4-8mbit körüli max sebesség.
Modem áramtalanítása után elvileg minden megy rendesen.

Mi lehet a hiba okozója?

Illetve az én fő problémám, hogy a modem nem az én szobámban van, ezért főleg este/éjszaka nehézkes számomra az áramtalanítása.
Ami megoldást találtam erre az a modem resetelése webes felületről:
http://192.168.100.1/gscan.asp
A reset után kb 5-10perccel megint van rendesen net, ha így indítom újra, akkor gyakran nem tér vissza így se a max sebesség.
Mi lehet a probléma, és vajon "ártalmas-e" az ilyen reset?

Két kép a modemről (amikor készültek megint épp 5mbit volt a maximuma):
1.
2.

#9375 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 01:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 03. 14. 10:29

Kikapcsolt gépnél nem tud semmit sem mérni, viszont ha be van kapcsolva akkor már tud.

Router mögött nem mindegy? Másrészt meg nézegesse a modemig aztán kész.
Make love not Wor.

#9376 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 17:45

Udv! Most koltoztem ideiglenesen uj helyre, eddig t-home iptv user voltam. Rendeltem hdd+dvr boxos tv-t, telefont es netet.. Hozta a futar a boxot, kar h nem bontottam ki a melohelyen, de sajnos minoseghez vagyok szokva, meg sem fordult a fejemben, hogy egy agyonhasznalt, karcos, utott-kopott boxot hoznak.. Latszik, hogy hasznalt/javitott volt, meg az aljan a fem reszen is kar ok vannak. Telefonon jeleztem, hogy ezt igy nem kerem, azt mondtak megnezik mit tehetnek.. Jo fejek, addig hasznaljam ezt. Legjobb, hogy nem is mukodik, beallitas folyamatban egyszer fel ora volt, most a muszaki teszt is fut 20 perce. Analog hibatlan. Gratulalok a minosegi szolgaltatashoz, szerintem visszamondom az egeszet..
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#9377 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2012. 03. 13. 05:23

Ahha.Nekem hetfo ota van a digitalis tv, fentebbi gondomat nem ismetlem meg, de a modem amit hoztak, nem csak hasznalt, szar is. Hetfo este masfel orat mukodott ( miután 19 persz várakozás utan végre kapcsoltak és dobott a csaj egy frissitest a kartyara,de tegnap reggel ota semmi, csatornakat sem talal. Minden tavgyogyitos módszert végig csináltam ötször, most mar megkérdeztem a telefonban (ma csak 9 perc volt a kapcsolas) hogy dolgozik e náluk szerelő, aki esetleg a havi 10 ezer forintomert kijönne és megcsinalna a szolgáltatást..talán holnap jön egy.. Nem akarok peldalozni, nem vagyok fizetett reklamember, de a T nel az elso beelentes utan küldik a szerelot, nem engem szopatnak hogy próbáljak varazsmodszereket, meg húzzam ki és be a coaxot legalabb 10szer, attol megjavul a jel. Amator banda, csak addig kellettem, amíg megrendeltem a szolgáltatást..

Szerkesztette: netcobra 2012. 03. 28. 18:20 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#9378 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 01:30

Router mögött nem mindegy? Másrészt meg nézegesse a modemig aztán kész.

teljesen egyetértek!

#9379 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Guruj - Dátum: 2012. 02. 26. 11:47

kezdem azt hinni kicsit alul méretezték a hálózatot a upc-nél, vagy szarok ezek a cisco modemek. amíg a régi motorola modemem volt nem voltak ilyen jellegű gondjaim.

nos, a tegnap előtti szélviharnak köszönhetően sikerült kideríteni, hogy kábeltörés van az oszlopon. egyenlőre úgy tűnik sikerült megjavítani a fiuknak.

#9380 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zirowe - Dátum: 2012. 03. 26. 01:47

Sziasztok, múlt héten kezdődött egy problémám a upc modememmel, állandóan elment a net, túlmelegedett, teljesen ki kellett kapcsolni vagy fél órára, hogy utána tudjon pár percig üzemelni.
Egy 7 éves epx2203 volt.

A hibát bejelentettem, másnap jött a szerelő és hozott egy új modemet, öröm boldogság. :)

Egy epc2203-ra lett lecserélve, viszont a viszonyom ezzel sem felhőtlen.

25mbites a netem, az új modem hozza rendesen a sebességet, torrent is ment rendesen maxon, viszont tegnap elkezdett furcsán viselkedni: ha elindítom a torrentet, akkor a sebesség lecsökken.
Nem, nem a p2p szűrésre gondolok, mert nem kb a 2-3mbitre csökken csak le a töltés sebessége, mellett marad egy kevés sávszélesség böngészésre.
Ha lelövöm a torrentet viszont nem áll vissza a teljes sebesség, hanem marad a 4-8mbit körüli max sebesség.
Modem áramtalanítása után elvileg minden megy rendesen.

Mi lehet a hiba okozója?

Illetve az én fő problémám, hogy a modem nem az én szobámban van, ezért főleg este/éjszaka nehézkes számomra az áramtalanítása.
Ami megoldást találtam erre az a modem resetelése webes felületről:
http://192.168.100.1/gscan.asp
A reset után kb 5-10perccel megint van rendesen net, ha így indítom újra, akkor gyakran nem tér vissza így se a max sebesség.
Mi lehet a probléma, és vajon "ártalmas-e" az ilyen reset?

Két kép a modemről (amikor készültek megint épp 5mbit volt a maximuma):
1.
2.

Ha visszaolvasol kb. egy-két évet, találkozhatsz másoknál is ugyanezekkel a gondokkal.
Az epx egyértelműen elhasználódott, az epc meg úgy tűnik nem bírja a torrentezést. Nálam 30-as nettel volt ugyanez a gond, modemcsere az 50-es nethez, és gigabites router (ha már lúd...), azóta ezek a hibák megszűntek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • Utolsó »