HWSW Informatikai Kerekasztal: GeForce 9800 széria (GTX/GTS/GX2) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeForce 9800 széria (GTX/GTS/GX2) G92-420 / G92-450 Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:15

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 9:38

55nm zsugor aztán annyi. Amit kapsz egy gyári OC verzió gyakorlatilag, de igazából nem értem hogy hova lettek a 55nm által biztosított alacsonyabb fogyasztási adatok, mert az addig rendben hogy nagyobb órajelen megy, de azért annyira nem eget rengető a különbség hogy alacsonyabb csíkszélesség mellett is többet fogyasszon.

azert kerdeztem, hogy milyen fesz mellett...

#642 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:35

Idézet: arn - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 10:15

azert kerdeztem, hogy milyen fesz mellett...

Nyilván számít, de akkor kérdem én mi értelme volt ez megcsinálni? Mert szerintem 65 nanós gyártás már elég jól felfutott, ha meg csak emelt fesz kell ennek is hogy elérje ezeket az órajeleket, akkor már duplán nem értem.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#643 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:01

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 10:35

Nyilván számít, de akkor kérdem én mi értelme volt ez megcsinálni? Mert szerintem 65 nanós gyártás már elég jól felfutott, ha meg csak emelt fesz kell ennek is hogy elérje ezeket az órajeleket, akkor már duplán nem értem.

Pont azért mentek 55nanora a g92 esetében, hogy feljebb tudják nyomni az órajeleket, kb azonos tdp-vel. Ennek a 9800gtx+-nak csak ennyi a szerepe. Szerintem azért nem olyan kicsivel nyomták feljebb az órajeleket. Nameg valahol el kell kezdeni az nv-nek is az 55nanot :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#644 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 10:34

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 11:01

Pont azért mentek 55nanora a g92 esetében, hogy feljebb tudják nyomni az órajeleket, kb azonos tdp-vel. Ennek a 9800gtx+-nak csak ennyi a szerepe. Szerintem azért nem olyan kicsivel nyomták feljebb az órajeleket. Nameg valahol el kell kezdeni az nv-nek is az 55nanot :)

Ott voltak az OC kiadások, azokból sok 750-760-on megy és azok is elszaladnak általában 800-ig tuningolva.

Szerkesztette: sutyi^ 2008. 06. 21. 10:35 -kor

"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#645 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 11:53

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 10:35

Nyilván számít, de akkor kérdem én mi értelme volt ez megcsinálni?

55nanón egy waferből több chip lesz, mint 65ön. Így tudják 230-ért árulni a kártyákat nyereségesen.

Sz*rnak ők bele nagyon nagy ívben a fogyasztási adatokba :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#646 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 12:55

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 12:53

55nanón egy waferből több chip lesz, mint 65ön. Így tudják 230-ért árulni a kártyákat nyereségesen.

Sz*rnak ők bele nagyon nagy ívben a fogyasztási adatokba :Đ

65 > 55 nanora átültetni is munka, mégha kevés is. Az pénzbe kerül. Mire a 55nm-es gyártás felfut, az időbe és pénzbe kerül. Nem fogyaszt kevesebbet mint a régiből az OC kiadások, akkor minek az 55nm? :D

Szerintem ez arra volt jó hogy jól megnézték mennyi lesz a szenvedés GT200 > GT200b zsugrítással. Semmi több.
Twittegylet

#647 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:27

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 13:55

65 > 55 nanora átültetni is munka, mégha kevés is. Az pénzbe kerül. Mire a 55nm-es gyártás felfut, az időbe és pénzbe kerül. Nem fogyaszt kevesebbet mint a régiből az OC kiadások, akkor minek az 55nm? :D

Szerintem ez arra volt jó hogy jól megnézték mennyi lesz a szenvedés GT200 > GT200b zsugrítással. Semmi több.

Nézd... a kis szutyok kategóriát ugrott lefele :D

Eddig sem voltak épp alacsonyak a G92 eladások és most, hogy belépett a 200-250 dolláros szegmensbe, ahol szvsz a legtöbb fogy, hülyék lennének veszteséggel árulni. Most még a 65nmes raktárkészleteket kipucolják veszteséggel, de aztán nem lehet pöcsörészni, hogy majd gyártjuk a minuszokat :D

Szerintem nyákáttervezés is lesz. A 9800gtxről üvölt, hogy nem midrange kártya és nem olcsó az előállítása...

Persze ez már megint mind az nvidia problémája, nem a usereké :Đ

Egy ilyen zsugorítás a GT200 előállítási költségein szerintem olyan marha sokat nem dob, kb mintha a G80at áttolták volna 80ra (ő is elég nagy dög azért), inkább egy 45, 32 jelentene megoldást :Đ

Szerkesztette: BoGab 2008. 06. 21. 14:29 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#648 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:32

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 15:27

Nézd... a kis szutyok kategóriát ugrott lefele :D

Eddig sem voltak épp alacsonyak a G92 eladások és most, hogy belépett a 200-250 dolláros szegmensbe, ahol szvsz a legtöbb fogy, hülyék lennének veszteséggel árulni. Most még a 65nmes raktárkészleteket kipucolják veszteséggel, de aztán nem lehet pöcsörészni, hogy majd gyártjuk a minuszokat :D

Szerintem nyákáttervezés is lesz. A 9800gtxről üvölt, hogy nem midrange kártya és nem olcsó az előállítása...

Persze ez már megint mind az nvidia problémája, nem a usereké :Đ

Egy ilyen zsugorítás a GT200 előállítási költségein szerintem olyan marha sokat nem dob, kb mintha a G80at áttolták volna 80ra (ő is elég nagy dög azért), inkább egy 45, 32 jelentene megoldást :Đ

Így sem lenne veszteséges már az "öreg" G92, lévén mire az elfogy már valószínüleg a GT200 deriváltakkal szeretnék elárasztani a piacot Q4-ben. TSMC-nél a következő lépcső az 40nm.
Twittegylet

#649 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 15:32

Így sem lenne veszteséges már az "öreg" G92, lévén mire az elfogy már valószínüleg a GT200 deriváltakkal szeretnék elárasztani a piacot Q4-ben. TSMC-nél a következő lépcső az 40nm.

Igen, de az árháború még csak most kezdődik. Nyit a 4850 200on, lemegy a 9800gtx 200-ra, gtx+ odamegy 230ra és neweggen már van 3870x2 260ért...

Szerintem már 200 dollárért is veszteséggel szórják a jelenlegi felépítésű gtxet, de ha nem, viszont be kell menni vele 200 alá, akkor tutira minuszban lesznek vele.

Q4ben jönnek a deriváltak? Ez nekem új, beírom a naptárba :D

#650 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:49

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 15:43

Igen, de az árháború még csak most kezdődik. Nyit a 4850 200on, lemegy a 9800gtx 200-ra, gtx+ odamegy 230ra és neweggen már van 3870x2 260ért...

Szerintem már 200 dollárért is veszteséggel szórják a jelenlegi felépítésű gtxet, de ha nem, viszont be kell menni vele 200 alá, akkor tutira minuszban lesznek vele.

Q4ben jönnek a deriváltak? Ez nekem új, beírom a naptárba :D

Vazsé.

Azt nézd meg hogy mi kerül többe, átültetni az architektúrát kissebb csíkszélességre felfuttatni megint a gyártást, marketingelni a pluszos végüt, mert Avarage Joe nem fogja tudni mi a különbség vagy esetleg árrésnélkül árulni a meglévő raktár készleten lévő kártyákat és chipeket amiknek felfutott a gyártása.

Átlag 4-6 hónap mire jönnek a kissebb zsugák nV-nél, szal jó esetben októberben, rossz esetben decemberben vagy január elején kéne érkezzenek.
Twittegylet

#651 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 15:12

Most elvitatkozhatunk ezen itt reggelig, de ha az nvidiánál hülyék dolgoznának, akkor nem csinálnának halomszámra rekordnegyedéveket :D

Jó okuk volt erre a lépésre és már május óta készültek rá, tudták, hogy rv770 bajt csinálhat és költségcsökkentésekre lesz szükség, csak amikor ez kiderült szépen lehazugoztak meg lehülyéztek mindenkit... :Đ

Ellentmondás: Ha nem dolgoznának náluk hülyék, akkor értelmes lett volna a kártyák számozása

Szerkesztette: BoGab 2008. 06. 21. 15:12 -kor

#652 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 15:19

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 16:12

Most elvitatkozhatunk ezen itt reggelig, de ha az nvidiánál hülyék dolgoznának, akkor nem csinálnának halomszámra rekordnegyedéveket :D

Jó okuk volt erre a lépésre és már május óta készültek rá, tudták, hogy rv770 bajt csinálhat és költségcsökkentésekre lesz szükség, csak amikor ez kiderült szépen lehazugoztak meg lehülyéztek mindenkit... :Đ

Ellentmondás: Ha nem dolgoznának náluk hülyék, akkor értelmes lett volna a kártyák számozása

Okos emberek is csinálnak hülyeséget. Majd meglátjuk, kiváncsi leszek meddig lesz ez kint.  ;)
Twittegylet

#653 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 15:21

biztos tudjak, hogy miert csinaltak - a masik, hogy szvsz meg jo ideig akarjak gyartani. a g200 nem gyorsabb annyival, hogy annyira ki tudjak herelni, hogy olcsobb legyen hasonlo teljesitmenyen, mint g92b. arrol nem is beszelve, hogy az egyik egy felfuttatott xedik generacios bor.

#654 Felhasználó inaktív   Emak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 07:43

Sziasztok!

Van egy 9800GTX -em, és friss XP SP2 -vel fele annyi pontot ad 3DMark06 -ban, mint a régi 8800GTS -em.
Mi lehet a gáz? Talán a lap? Asus P5B.

Köszi.
Idézet
A kritikára válaszolni gyengeség, szó nélkül hagyni önteltség.

#655 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 07:44

ugyanaz a wininstall?

#656 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:23

Tipjeim:

a.) PCIe x1 bug. Állítsd 101MHz-re a PCIe órajelet, attól általában meggyógyul.
b.) Meg kell nézni nem maradt-e Control Panelben bekapcsolva AA.
Twittegylet

#657 Felhasználó inaktív   Emak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:44

Idézet: arn - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 8:44

ugyanaz a wininstall?

Ezt nem értem... :think:
Idézet

#658 Felhasználó inaktív   Emak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:45

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:23

Tipjeim:

a.) PCIe x1 bug. Állítsd 101MHz-re a PCIe órajelet, attól általában meggyógyul.
b.) Meg kell nézni nem maradt-e Control Panelben bekapcsolva AA.

Sajnos egyik sem.

A Fast Write -tal is oda-vissza, de semmi.
Idézet

#659 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:50

Idézet: Emak - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:45

Sajnos egyik sem.

A Fast Write -tal is oda-vissza, de semmi.

nHancer-t ilyesmit nem használsz amiben bekapcsolva maradhatott AA?
Twittegylet

#660 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:04

Aztán milyen procid van... lehet az a limit.
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.