HWSW Informatikai Kerekasztal: GeForce 9800 széria (GTX/GTS/GX2) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeForce 9800 széria (GTX/GTS/GX2) G92-420 / G92-450 Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 21:50

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 18:49

Attól hogy mérnek vele, attól még nem látom értelmét, ha nem haragszol :) 4xS AA-nak lenne még értelme, de az meg ati-n nincs.

Én mostanában elkezdtem használni ahol bírja.  LCD TV-n 0.05-ös pixelméretnél kicsit látszik még a 16x különbsége is.  :)
NV-n a 8xS is jó, és/vagy TRAA. Nem tudom az új ATI-n vannak-e ilyen módok. S-ről nem tudok, de mintha az adaptív AA is eltűnt volna...

Szerkesztette: vipisrac 2008. 06. 26. 21:50 -kor

#722 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 21:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 22:50

Én mostanában elkezdtem használni ahol bírja.  LCD TV-n 0.05-ös pixelméretnél kicsit látszik még a 16x különbsége is.  :)
NV-n a 8xS is jó, és/vagy TRAA. Nem tudom az új ATI-n vannak-e ilyen módok. S-ről nem tudok, de mintha az adaptív AA is eltűnt volna...

nálam még van adaptív aa, meg temporal aa is.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#723 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 21:54

8xS-et akartam írni :)
Nameg TRAA. Ezeket sajnos nem tesztelik, utoljára talán G80 megjelenéskor láttam róla képeket, pedig nagyon sokat tud dobni a képminőségen.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#724 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 21:54

Ott van az még mindig.  ;)

Csatolt fájl:

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#725 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 21:56

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 22:36

Biztos hogy jó 5let vót ez?  :think:  :D

Nem akarok flamet gerjeszteni, távol álljon tőlem, de sajna az ATi driverei még mindig khm.. maradjunk abba hogy problémásak. 10 játékból 4-nél biztos hogy jelentkeznek ilyen-olyan jellegű gondok..)
Olvass utána hogy pl a Mass effect hány ATi tulajnál müxik normálisan, és hánynál ilyen a kép: katt

Tom most majd jönnek a fanATikusok és jól megkapom a magamét hogy a Catalyst bizony tökéletes :) (félreértés ne essék, a FW sem az.. de tapasztalataim és az olvasottak azt mutatják hogy kevesebb vele a probléma)

Na mind1 Tetod' :) Remélem szerencséd lesz :D

Ja, gondolom imádunk szar driverekkel szórakozni, textúrahibás játékokkal játszani :)
Amikor áprilisban vettem ezt a karit kiváncsi voltam mi alapján mondják sokan hogy bugos szar az ati driver, sajnos még azóta se sikerült komolyabb problémát felfedeznem benne és egyik játék sem volt bugos amivel játszottam  :(
Ellenben az fw-vel ugye amivel komoly problémáim voltak (de az utóbbi időben az is teljesen rendben volt).
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#726 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 22:21

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 22:53

nálam még van adaptív aa, meg temporal aa is.

Pedig a temporal is jó cucc volt.

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 22:54

Ott van az még mindig.  ;)

Akkor csak lesz*rják. Pedig ahogy Pietrosz is írta elég sokat tud dobni...
(Ahogy a 8xS is jó nv-n, ha bírja a kari. Autóversenyhez elengedhetetlen. ;))
Már csak a sebessége kérdéses. NV-n a TRAA nagyon hasít.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 06. 26. 22:22 -kor

#727 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 22:29

A Mass Effect ATi buggal kapcsolatban annyit írnék, hogy talán a Catalyst AI kavar be nekik. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 06. 26. 22:30 -kor

#728 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 07:53

Nem akarok flamet gerjeszteni, távol álljon tőlem, de sajna az ATi driverei még mindig khm.. maradjunk abba hogy problémásak. 10 játékból 4-nél biztos hogy jelentkeznek ilyen-olyan jellegű gondok..)
Olvass utána hogy pl a Mass effect hány ATi tulajnál müxik normálisan, és hánynál ilyen a kép: katt

Tom most majd jönnek a fanATikusok és jól megkapom a magamét hogy a Catalyst bizony tökéletes :) (félreértés ne essék, a FW sem az.. de tapasztalataim és az olvasottak azt mutatják hogy kevesebb vele a probléma)

hát ezeket mind tudom. sajnos tapasztaltam. x1950xt annyi fejfájást okozott mint az összes gépem összes alkatrésze egyszerre. 2600xt nemrég halálozott el,(anyukám gépében, a'la goodspeed :nevet: ) alig múlt több mint fél éves.

de ha minden jól fog menni akkor 10ezerért kaptam egy kártyát ami jóval gyorsabb mint a 9800gtx. szerintem ez korrekt azért. :)
JóSebesség

#729 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:23

Én is anno minden fenntartás nélkül vágtam bele X1900XT-be, mert 9000-es és X100-as szériával nem igazán adódtak ilyen jellegű problémák.
Hardverileg a gyári hűtést leszámítva, szép és gyors stb.., minden fasza volt, de szoftver támogatottság terén rémálom volt. Rosszul működő HDR és DoF effektek, minden második játékban kockásodó és pixeleződő árnyékok, nem megfelelően működő vonalsimítás. Egyszerűen nem úgy néztek ki a játékok ahogyan azt az írók megálmodták.

Valdy, nem hogy az ATi hardcore userek nem vették ezeket észre, de még a tesztek 95% sem említette meg, pedig nekik volt nv karijuk is. Természetesnek vették, hogy így néz ki. Ha jól emlékszem még Pietrosszal csináltunk összehasonlító képeket, ő lopta 7900 "mittudoménmilyéről" én meg x1900xt-ről és nála valahogy az ányékok softok voltak, nem rikított világosságtól a kép, korlát sem volt recés, stb... Lassabban futott nála, de legalább nem hemzsegett glitchektől a grafika.
Lehet HD széria már nem érintett ennyire bugokban, de dev rel azóta sem változott semmit sem ATi ide AMD oda.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#730 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:32

Idézet: Frosty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:23

Valdy, nem hogy az ATi hardcore userek nem vették ezeket észre, de még a tesztek 95% sem említette meg, pedig nekik volt nv karijuk is. Természetesnek vették, hogy így néz ki. Ha jól emlékszem még Pietrosszal csináltunk összehasonlító képeket, ő lopta 7900 "mittudoménmilyéről" én meg x1900xt-ről és nála valahogy az ányékok softok voltak, nem rikított világosságtól a kép, korlát sem volt recés, stb... Lassabban futott nála, de legalább nem hemzsegett glitchektől a grafika.
Lehet HD széria már nem érintett ennyire bugokban, de dev rel azóta sem változott semmit sem ATi ide AMD oda.

Az Abu szerint azért volt mert valamit nem támogatott az x1000-es széria a dx9c-ből (VTF talán), és amiatt lettek ilyenek az árnyékok. Tehát ha úgy tetszik természetes, hogy x1000-en így néz ki, mert nem lehetett ellene tenni.

De tapasztalatom szerint, nem az ati driverek a szarok legtöbb esetben, hanem az userek a bénák. Pl amikor Pietrosz elkezdte fikázni a Grid shotomat hogy milyen recés, pedig van rajta aa, aztán ugye gondolom arra ment ki a dolog hogy szar ati (+ driverei) miközben később kiderült nála is ugyanúgy néz ki ugyanolyan beállítások mellett.
Vagy amikor nem enged csak 85hz-et a catalyst, biztos szar, bugos, közbe csak ki kellett volna kapcsolni az EDID-et a ccc-ben. (ez egy korábbi dolog volt, nem az ami most vers-nél van)

Persze természetesen biztos vannak hibák is mint minden szoftverben, valamint nekem a x-es szériák kimaradtak, azokkal nem volt tapasztalatom.

Szerkesztette: Valdy 2008. 06. 27. 10:34 -kor

#731 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:35

alapon nem illene neki optimalizaltan futni? en jo ideje csak a jatekokban kapcsolgatok mindent.  :think:

#732 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:40

Idézet: arn - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:35

alapon nem illene neki optimalizaltan futni? en jo ideje csak a jatekokban kapcsolgatok mindent.  :think:

ezt mire írtad? :)

#733 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 11:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:32

Az Abu szerint azért volt mert valamit nem támogatott az x1000-es széria a dx9c-ből (VTF talán), és amiatt lettek ilyenek az árnyékok. Tehát ha úgy tetszik természetes, hogy x1000-en így néz ki, mert nem lehetett ellene tenni.

De tapasztalatom szerint, nem az ati driverek a szarok legtöbb esetben, hanem az userek a bénák. Pl amikor Pietrosz elkezdte fikázni a Grid shotomat hogy milyen recés, pedig van rajta aa, aztán ugye gondolom arra ment ki a dolog hogy szar ati (+ driverei) miközben később kiderült nála is ugyanúgy néz ki ugyanolyan beállítások mellett.
Vagy amikor nem enged csak 85hz-et a catalyst, biztos szar, bugos, közbe csak ki kellett volna kapcsolni az EDID-et a ccc-ben. (ez egy korábbi dolog volt, nem az ami most vers-nél van)

Persze természetesen biztos vannak hibák is mint minden szoftverben, valamint nekem a x-es szériák kimaradtak, azokkal nem volt tapasztalatom.

PFC árnyékok és FP16 textúrák szűrését nem támogatta még.

Én speciel nem az ati drivereit szidtam, hanem dev rel programjának teljes hiányát, amire x1000-es széria az eddigi legékesebb példa, mármint ami akkoriban történt. Már nincsenek ilyesfajta hardveres fogyatékosságok HD szériánál, de az továbbra is fennáll, hogy az új játékoknál megjelenéskor nincsen kihozva minden hardvereikből (legalábbis eddig) és több hónap kell mire kellő gyorsulást kifacsarnak belőle, csak azért mert nem áldoznak ilyenekre egy fityinget sem. Addig pedig nv utca hosznyival van előrébb teljesítményben.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#734 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:01

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 8:53

hát ezeket mind tudom. sajnos tapasztaltam. x1950xt annyi fejfájást okozott mint az összes gépem összes alkatrésze egyszerre.

Mert béna vagy :Đ

Egyszer kékült, de azt a G7-esem is csinálta egyszer (kiderült, hogy nv chipset driverrel összeakadt a fw, de ciki :Đ )

Nekem egyedül a Frosty által emlegetett bugos árnyékokba sikerült beleszaladni 1-2 játékban.

Idézet

2600xt nemrég halálozott el,(anyukám gépében, a'la goodspeed :nevet: ) alig múlt több mint fél éves.

Részvétem. Ezekkel a kijelentésekkel vigyázz, mert fel leszel jelentve és mész 3 hétre a banamákra :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#735 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:04

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 10:32

Amikor én még VIA-s lapban hajtottam az X1600at, voltak nagyon cifra dolgai a Catalystnek. Utána NF2ben a nagy részük el is múlt, viszont maga a driver ugyanúgy zabálta a ramot. Tudom, nem valami erős a rendszerem, na de nehogy már beröcizzenek az olyan játékok is 1 gigányi rammal, mint a Flatout2, vagy az UT99. Amióta 7300GT-m van, ez teljesen elmúlt. Arról nem is beszélve, hogy kétszer-háromszor olyan gyorsan indul most az XP. De ami a legjobban kiborított, az a fránya CRT kezelés...bár biztos ez is beállítás kérdése. :respect: Csak tudnám, miért nem lehet egyszerűen megcsinálni rendesen anélkül, hogy állítgatni kéne olyan nyalánkságokat, mint pl. az EDIDet. Az átlag usernek, aki nem igazán ért ehhez, halvány fogalma sincs, hogy mire szolgál. Az NVidia megtudta rendesen csinálni úgy, hogy ne kelljen ilyeneket állítgatni, akkor az ATi miért nem?

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 06. 27. 12:06 -kor

#736 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:11

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:32

Pl amikor Pietrosz elkezdte fikázni a Grid shotomat hogy milyen recés, pedig van rajta aa, aztán ugye gondolom arra ment ki a dolog hogy szar ati (+ driverei) miközben később kiderült nála is ugyanúgy néz ki ugyanolyan beállítások mellett.

Nem kell egyfolytában hátsó szándékot keresgélni, csak annyit írtam, hogy nem tetszik a screenshot. Aztán csináltam én is képeket, fps drop miatt elsősorban.
(Arról nem tehetek, hogy 31%-al gyorsabb a 8800 GT nagyobb felbontáson, mint a 3870 http://img.photobucket.com/albums/v203/Pie...00-50-11-03.jpg vs http://imagenerd.com....exe-3-3EuH.jpg

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 06. 27. 12:15 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#737 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:26

Idézet: Frosty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 12:20

PFC árnyékok és FP16 textúrák szűrését nem támogatta még.

Ennél jóval komolyabb problémák voltak még. Önmagában a VTF hiánya a legnagyobb baj, mert az nem VSCB minősítésű eljárás... ellenben a PCF-fel és az FP16 textúra szűréssel.
Hiába volt jó a Dynamic Branchingban az x1000, ha több ponton vérzett az elképzelés, főleg ezért nem ajánlottam annó ezt a szériát, mert a GF7 még a Dynamic Branching problémái mellett is használhatóbb volt.

A gyorsaság nem minden ... inkább legyen egy picit lassabb, de ne legyenek vérző sebek az architektúrában, amik később keményen visszaütnek.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#738 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:31

Idézet: Frosty - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 11:23

Én is anno minden fenntartás nélkül vágtam bele X1900XT-be, mert 9000-es és X100-as szériával nem igazán adódtak ilyen jellegű problémák.
Hardverileg a gyári hűtést leszámítva, szép és gyors stb.., minden fasza volt, de szoftver támogatottság terén rémálom volt. Rosszul működő HDR és DoF effektek, minden második játékban kockásodó és pixeleződő árnyékok, nem megfelelően működő vonalsimítás. Egyszerűen nem úgy néztek ki a játékok ahogyan azt az írók megálmodták.

Hitman akárhány, Tomb Raider, Most wanted, meg volt még pár.  :)
A túl világos, mosottnak tűnő kép azóta is előjön néha, most épp AC-ben http://www.hardocp.c...TQ5Myw1LCwxNDA=

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 06. 27. 12:31 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#739 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:39

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 13:11

Nem kell egyfolytában hátsó szándékot keresgélni, csak annyit írtam, hogy nem tetszik a screenshot. Aztán csináltam én is képeket, fps drop miatt elsősorban.
(Arról nem tehetek, hogy 31%-al gyorsabb a 8800 GT nagyobb felbontáson, mint a 3870 http://img.photobucket.com/albums/v203/Pie...00-50-11-03.jpg vs http://imagenerd.com....exe-3-3EuH.jpg

a procid miatt volt több fps-ed itt inkább

#740 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:40

Az AC 1.02-es patch javítja az nV tone map problémáját, így a patch után DX10-ben már úgy néz ki a kép ahogy a Radeonon.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.