HWSW Informatikai Kerekasztal: Mebroot - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mebroot a gonosz rootkit

#21 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 17. 11:53

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 18:22

Akkor ezek szerint win 98 alatt nem valószínű hogy ez terjed?
Egyáltalán született már valami elfogadható ellenlépés?

Sőt, elég valószínűtlen, de azért elvben simán lehetséges. A 2 rendszer másképp indul, ettől függetlenül a vírus megvizsgálhatja, melyik van telepítve - simán. Csak az a kérdés, hogy az író vállalja-e a méret növekedésének kockázatát. Esetleg multiplatform-kódot ír, az a bonyolultabb. A 2 rendszernek ugyanis más a kernele, stb.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#22 Felhasználó inaktív   Calculator 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 07. 12:01

Megoldás: CureIT

#23 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 12:33

Úgy néz ki tegnap találkoztam egy ilyen jószággal...érdekes módon a nod32-nek 1x sikerült egy riasztási ablakot küldeni, de vírusirtást már nem tudott... egyik gépen egy mbr és rendszerlemez visszaállítással oldottam meg, a másikon kipróbáltam a fixmbr-t bootcd-ről.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#24 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 11:05

Üdv.Volt pár embernek itt olyan és nekem is egyszer egyszer hogy egy téglalap jelent meg az asztal közepén.Na tegnap meglett a bűnös:windows/system32/drivers/a8s1pukp,sys.Egy nyavaja rootkit ráadásul mivel elrejtőzik drivernak nem szurja ki kereső se.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#25 Felhasználó inaktív   Nempcguru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 21. 15:14

Üdv!

kérdésem lenne?

Elolvastam a cikket.
Csak azt nem tudom h. pontosan hogyann kell pontosan megoldani ezt a cd-ről v. pendr.-ról való észlelést és írtást. Azt az infót kaptam h. igazából 1 írtót fel kell írni 1 lemezre v. fel kell tenni azt egy pendr.-ra és úgy bekapcs. a gépet.
Azt szeretném h. vki hozzáértő személy egészítse ki vmivel (vagy cáfolja meg) ezt az infót ha kell.
Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó