HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VIII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 28. 07:24

5letem sincs. nem is néztem. de nem tökmind1? gyors legyen :p
szerk.: rákerestem, single plate ez is. - http://www.anandtech...doc.aspx?i=2920 bár ebben a tesztben durván más eredmények jöttek ki :confused:
(otthon most 3 "sima" vinyóból van raid0. nagyon gondolkozok hogy veszek ebayen olcsón 2-3 raptort és azokból legyen raid0)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 07. 28. 07:26 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2342 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 08:28

Na erre gondoltam hogy raidbe van, nem 'magában' - erre gondoltam a single-el.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2343 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 08:32

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 9:28

Na erre gondoltam hogy raidbe van, nem 'magában' - erre gondoltam a single-el.

nem raidben van, single vinyó, ráadásul rendszervinyó, úgyhogy úgy mértem, hogy futott rajta a vista épp...

a raidem így néz ki:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: WiZARD 2008. 07. 28. 08:34 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2344 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 19:02

Már az innonak is van (ala j&w)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2345 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 09:48

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:48

Pite, akkor ezzel mi lesz? Vagy bedőltél, és E7200-at vettél végül? :p

Winrar: nem tudom, hogy lehetne tesztelni, mennyire szól bele a hdd teljesítmény, sok kis fájl, vagy inkább nagyobbak, ezért legyen a benchmark része.
wcgt nem ismerem, van benne benchmark?
3d mark 06 cpu teszt, nem kell hozzá jó vga
x264:
automkv letöltése: http://www.mediafire.com/?5oec2kefwtd
beállítások: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
forrás fájl: http://www.sendspace.com/file/wcbijs
log filet mellékelni, abból lehet sebességet számolni
cinebench r10: http://www.softpedia...CINEBENCH.shtml
A multitask 5let eléggé kivitelezhetetlennek tűnik, de lehetne mondjuk azt, hogy winrar benchmark indít, backgroundba tenni, majd elindítani a fenti x264 kódolást, ez elég nagy terhelés már.
Többi fizetős progival nem tudunk tesztelni szvsz.(photoshop nincs mindenkinek)
Még 1-2 jó benchmark kell és kész is.

Nu, 7zipben van benchmark 16megás címtárral 4 szálas beállítás egy rendes bench ki/betömörítéssel, azzal egyszerű lesz.

WCGben van benchmark, bár egyszerű.

06ot szedtem le, prociteszt ok.

kódolás ok.

Még vmi?
Multitaskingnak 7zipbench+superpi32+konvertálás és mérni mi mennyi idő alatt/miylen eredménnyel végez? :think:

Idáig tuningig nem juttottam mert délután/esténként nem ment a jetway honlap, és kellett egy fris bios at alábbi miatt: 2.to solve the bug that users are unable to set parts of AM2+ CPU DRAM parameters.

#2346 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:53

Jelenleg milyen 4 magos processzor -  alaplap párosítást  ajánlanátok 50-60 ezer Ft ért. Az alaplap lehetőleg asus legyen. Többnyire általános célokra de videokodolás, képszerkesztés-re is használnám. 

#2347 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 10:48

Nu, 7zipben van benchmark 16megás címtárral 4 szálas beállítás egy rendes bench ki/betömörítéssel, azzal egyszerű lesz.

kódolás ok.

Még vmi?
Multitaskingnak 7zipbench+superpi32+konvertálás és mérni mi mennyi idő alatt/miylen eredménnyel végez? :think:

Idáig tuningig nem juttottam mert délután/esténként nem ment a jetway honlap, és kellett egy fris bios at alábbi miatt: 2.to solve the bug that users are unable to set parts of AM2+ CPU DRAM parameters.

A forrás már nem jó, ez a jó link: http://www.sendspace.com/file/th4zws
Akkor mehet a dolog, 7zip, 06, kódolás, meg a multitask.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2348 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 10:48

kódolás ok.

Még vmi?

Na, akkor Let's GO. :D  :D
:up: kiváncsi vagyok.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2349 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 17:56

Szevasztok. :)

Gyorsválaszt szeretnék.
Mennyibe adhatnék el egy 2 évig használt (lassan 3 éve vásárolt) Socket A Sempon 2500+-t? (egy barátnak)
Qwerty4

#2350 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 18:26

hát ha azt nézzük hogy már e2160 van 11ért újonnan, akkor kb 500 forintot ér a használt 2500 :D

viszont mivel socket a már rég halott, talán egy 4-5 ezret megér..

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 07. 30. 18:26 -kor

JóSebesség

#2351 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:05

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 19:26

hát ha azt nézzük hogy már e2160 van 11ért újonnan, akkor kb 500 forintot ér a használt 2500 :D

viszont mivel socket a már rég halott, talán egy 4-5 ezret megér..

Tehát röviden a lényeg: 500.- Ft-ot ér, de mivel barátnak lesz, így 4-5000.-  :Đ
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2352 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:53

Na, a tuningos eredményeim még egy kicsit csúsznak :mad:
Meg az SP3 is fog :mad:

Addig akinek van kedve kezdheti...

#2353 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 22:32

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 22:53

Na, a tuningos eredményeim még egy kicsit csúsznak :mad:
Meg az SP3 is fog :mad:

Addig akinek van kedve kezdheti...

2007. 04-es a windows installom(akkori legfrisebb), azóta 1 frissítés se lett felrakva, mégis megy minden faszán, úgyhogy SP3 nélkül is nézheted nyugodtan :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2354 Felhasználó inaktív   Csizmas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 23:06

Egy  kérdéssel fordulok hozzátok, de nem akarom elkapkodni, na szóval egy úgymond eléggé olcsó(nekem sok pénz) gépet akarok összedobni. AGP-ről váltás PCI-osra. na szóval lenne egy Intel DG31Gl OEM-es alaplap és egy arra kerülő intel Dual Core E2200-es proci. Utána néztem és sztem "kedvelik" egymást. de nemértek hozzá, ezért kérdezlek benneteket. Amúgy még egy rákerülő Shappire radeon HD2600XT 512MB-es videókari. Szóval megéri/neméri, jobb config ugyanennyiből kb.
üdv

#2355 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 08:02

ugyanennyiből? de hát nem irtad mennyit szánsz rá :) vagy hogy amit leirtál mennyibe fáj
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2356 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 08:04

Idézet: Csizmas - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 0:06

Egy  kérdéssel fordulok hozzátok, de nem akarom elkapkodni, na szóval egy úgymond eléggé olcsó(nekem sok pénz) gépet akarok összedobni. AGP-ről váltás PCI-osra. na szóval lenne egy Intel DG31Gl OEM-es alaplap és egy arra kerülő intel Dual Core E2200-es proci. Utána néztem és sztem "kedvelik" egymást. de nemértek hozzá, ezért kérdezlek benneteket. Amúgy még egy rákerülő Shappire radeon HD2600XT 512MB-es videókari. Szóval megéri/neméri, jobb config ugyanennyiből kb.
üdv

Szia!
Nem tudom hogy az alaplap meg a vga mennyit kóstál, de semmiképpen se vegyél 2600XT-ből 512 megás kivitelt! Nagy valószínűséggel DDR2-es ramok vannak rajta, referenciánál alacsonyabb órajellel. Belépő szinten parasztvakítás a fél gigás videokártya, lassabb lesz a konfigod vele mint egy 256-ossal.
Ha játszogatni is akarsz, akkor minimum egy Radeon HD3650-es kéne, DDR3 memóriával - 256MB-s kivitel elég bőven. 12-15E körül már kapni ezeket.
Egy szinttel feljebb Radeon HD3850 vagy GeForce 9600GT ajánlatos (árfüggő), még egy szinttel feljebb Radeon HD4850, e fölé meg nem megyünk  ;)

#2357 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 08:31

Idézet: Csizmas - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 0:06

üdv

Ácsi!
Ebben az alaplapban nincs PCI-E 16* slot, nem tudsz benne külső videokártyát használni
Egyértelműen nem ajánlott!

Ha alapszintű Intel alaplap kell, akkor mondjuk GIGABYTE GA-G31MF-S2 lehet egy tipp, de nem tudom milyen lehet. Tuningolni nem biztos hogy nagyon lehet vele.
AMD vonalon 690G (pl. Gigabyte GA-MA69GM-S2H), kicsit több pénzért 780G chipsetes alaplapot érdemes keresni + valamilyen X2 procit (az új BE-s procik között annyira nem vagyok otthon, egy 4600+ szintű szerintem elég lenne neked) + a fent említett videokártyák közül valamelyik.

Memóriát nem írtad, de valószínűleg azt is cserélni kell. 2db 1GB-os DDR2-800-as modul OK lesz neked (mondjuk A-DATA, ha kapsz), több felesleges, kevesebb meg (2*512MB) a nyomott árak miatt nem túl értelmes megoldás.

#2358 Felhasználó inaktív   Csizmas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 09:14

Köszi szépen! :respect:  :respect: !Hát akkor most utánanézek a dolgoknak. áhh én mindig az a fajta vásárló réteg voltam, aki mindig megvárja az épp a piacon lévő csúcs hardverek árának csökkenését, hogy majd megveszem, nadehát ezt mindig belátom és soha a büdös életbe nemlesz gépem, meguntam és pénzhíjján beszerzek egy belépő gépet.

#2359 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 09:59

Idézet: Csizmas - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 10:14

Köszi szépen! :respect:  :respect: !Hát akkor most utánanézek a dolgoknak. áhh én mindig az a fajta vásárló réteg voltam, aki mindig megvárja az épp a piacon lévő csúcs hardverek árának csökkenését, hogy majd megveszem, nadehát ezt mindig belátom és soha a büdös életbe nemlesz gépem, meguntam és pénzhíjján beszerzek egy belépő gépet.

Azért a mennyi pénzed van rá, milyen gépről fejlesztesz, mit szeretnél meghagyni / cserélni belőle témakörhöz még mindig várjuk a támpontokat  :cool:

#2360 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 10:06

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 23:32

2007. 04-es a windows installom(akkori legfrisebb), azóta 1 frissítés se lett felrakva, mégis megy minden faszán, úgyhogy SP3 nélkül is nézheted nyugodtan :D

Nyilván q nem az érdekel hanem a 3 perces kikapcsolás és a random lan és wlan eszközök letiltódása :rolleyes:
(én fax megint hittem a 'faszaaa minden az új ****al, így már nitegrált sp3as wint tettem most fel :omg: Persze, mondjuk vistára meg 64 bitre is mennyien mondják hogy fasza; érdekes, itt több gépen (5+-5+) sok dolgot művelve nem ez jön ki...)

Szerkesztette: MC Pite 2008. 07. 31. 10:08 -kor

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.