Hello!
Hamarosan új számítógépet fogok vásárolni, ehhez szeretnék pár tanácsot kérni tőletek. A gépet netezésre, játékra, filmnézésre, iskolai feladatokra (Netbeams, MS SQL server 2005/2008 stb) illetve 3dmax-ra (ezt még csak most fogom kipróbálni) is használnám. Sokat nézegettem ezt és más fórumokat is, így nagyjából körvonalazódott bennem egy konfig.
Ez pedig a következő:
Intel s775 Core2Duo E8400 3,00Ghz
Gigabyte GA-EP45-DS3 LGA775 alaplap
2 * OCZ 2GB KIT DDR2 800MHz Reaper memória
Western Digital 500GB SATA2 WD5000AACS 16MB Green Power
Pioneer DVR-215D OEM Fekete
Sapphire HD4850 512 MB Toxic GDDR3 full PCI-E videókártya
Thermaltake VJ2000BNS M5 fekete számítógép ház
Logitech Classic 200 HU USB billentyuzet
Samsung 22" 2253LW Wide LCD monitor
CORSAIR PSU-450VX tápegység
Ez összesen kb 220ezer (+még egy 4800ft-os hyper tx2es proci hűtőt tervezek egy kis tuninghoz majd), de természetesen ha valaki tud ennél jobb alkatrészeket azonos vagy alacsonyabb áron, azt nagyon szivesen fogadom.
Van pár dolog, amit bár beleírtam, kétséges még.
Először is a processzor. Nem tudom mi lenne a jobb választás, a 4 magos Q6600-as (kb 3,2GHz-re húzva) vagy ez a E8400-as
(ez is kicsit tuningolva), esetleg egy E8500-as. Mint írtam, elég vegyes célokra kell a gép, ezért is vagyok itt gondban.

(olvastam, hogy játékra egyelőre a 2 magos jobb, de 3dmaxra meg pl a 4 magos előnyösebb, vagyis meggyorsítja a renderelést például)
A másik kérdéses rész az alaplap. Korábban egy ismerősöm az EP35-DS4-es Gigabyte lapot ajánlotta. (ez is jó tuning lap elvileg, de nem igazán vagyok otthon ilyen téren, hogy melyik éri meg jobban)
A memóriáknál a bőség zavarával küzdök, elég sok fajta van, bár azt tudom, hogy mindenképpen 4GB-ot szeretnék.
Ide a következő lehetőségeket találtam:
2 * OCZ 2GB KIT DDR2 800MHz Reaper memória (illetve azt hiszem ez van kit-ben is)
CSX Hũtőbordás 4 GB Kit DDR2 1066 Mhz Overclocking Desktop memória
Corsair 4096MB DDR2 PC6400-800MHz CL4 DHX memória
GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 4096MB KIT2 CL4
GEIL Black Dragon 4GB DDR2 800MHZ KIT CL4
Ezek nagyjából mind egy árban vannak, 20ezer és kicsit felette vagy picit alatta.
DVD író kapcsán azt olvastam, szinte mindegy, mert ugyis mind rossz a megindult tömegtermels miatt. Azért egy Pioneer mellett döntöttem, mert erről mindig is úgy tudtam, hogy megbízható márka a DVD írók terén. (típus meg egy random dolog volt, remélem nem egy rossz darab

)
A házon megint csak sokat gondolkodtam, végeredményben az a fontos, hogy jól szellőzzön. Ezen a házon (Thermaltake VJ2000BNS M5) 6 venti hely van, ez elég jó lehet már talán. Néztem még Aerocool illetve Antec (antec p160W) típusokat is, de nem szeretnék többet kiadni házra, mint kb 14-15ezer. Persze a kinézte sem utolsó szempont, de ezek amike írtam, egész pofásak.
A billentyűzetről sokat nem tudok, a márkája miatt sztem megbízható lesz, nem kell rá semmi extra.
A monitor kb fix, azt hallottam, hogy ebben az árban ez most "bestbuy".
A video kártya szintén fix kb, erről is nagyon sok jót hallottam.
A táp megint problémás, nem tudom, hogy a fent említett Corair 450W legyen-e, vagy esetleg egy olcsóbb (bár a vélemények alapján szintén nagyon jó és megbízható) FSP, vagy talán egy Gigabyte Superb 460W...
Mindenkinek előre is köszönöm szépen a válaszát és esetleges tanácsát!
(ui: Az utóbbi időben emelkedtek a hardware árak, különböző gazdasági folyamatok miatt. Most kb mi várható az amerikai válság hatására? Érdemes most minél hamarabb vásárolni, vagy érdemesebb esetleg várni 1-2 hetet, talán 1 hónapot...?)