HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (173 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.238
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2008. 03. 13. 10:27

Az előző téma folytatása.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2 Felhasználó inaktív   D@reeo 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 3
  • Csatlakozott: 2008. febr. 16.

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:33

Üdv!

A 80 GB-os winyómmal lenne egy kis gond. Mobil Rackben használom, eddig tökéletesen müxizet. Tegnap egy másik PC-ben használtam, majd amikor hazahoztam és visszatettem a helyére, majd bekapcsoltam a gépet, fizikai memóriahiba üzenettel kékhalált kaptam, és automatikus újraindulást. Most  betölti a win XP SP2-t, de rövidesen újraindul mindig. Ha nincs bekapcsolva a rack akkor tökéletesen müxik a gép. Havernál úgyszintén müxik, csak nálam produkálja ezt.  2x512Mb-os DDR memóriám van, megpróbáltam egyenként kivenni, és úgy használni a gépet, de ugyan azt produkálja, szóval nem a rammal van a gond. Valami más a gépemben... Havernál mentettünk, formáztunk, de nálam még mindíg nem müxik? Talán a rack kerete ( ami a PCben van)?
A tápra gyanakszom, de miért pont most? Semmivel több energiát nem kérek tőle mint eddig. Valakinek valami ötlet? Köszi

#3 Felhasználó inaktív   DjPremier 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.356
  • Csatlakozott: 2004. nov. 30.

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:49

Seagate Barracuda 7200.7 használtan vettem.Egy IDE vezérlön van a rendszer vinyommal.Most odáig jutottam,hogy ritkán fagy ki de.Mutatja mennyi foglalt hely van rajta,de ha bele megyek a vinyoba a mappáim üresek.Pedig ott van,de még sincs ha resetelem és ujraindul akkor a vinyo már nem jelenik meg a sajátgépbe.Teljes kikapcsolás után ujra inditom ott van.És X idö után megint az üres mappás dolog jön elö.HD tune talált pár piros mezöt gondolom bad sector.Mi lehet a gond? Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.238
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2008. 03. 13. 21:14

Pont az :Đ . Kukába kerül lassan, döglenek errefelé is. Ennyi volt, elmúlt 5 év.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   DjPremier 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.356
  • Csatlakozott: 2004. nov. 30.

Elküldve: 2008. 03. 14. 14:21

HD Tune progit csinálta.Külön PCI-os IDE kártyára van rákötve a gebaszos vinyo.Nem fagy ki csak eltünnek rola a cuccok.Ott van,de még sincs.Kezdem nem érteni. :rolleyes:
HD Tune
Vinyo
Vinyo 2

Szerkesztette: DjPremier 2008. 03. 14. 15:05 -kor

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#6 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 785
  • Csatlakozott: 2006. szept. 09.

Elküldve: 2008. 03. 14. 17:35

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 14:21

HD Tune progit csinálta.Külön PCI-os IDE kártyára van rákötve a gebaszos vinyo.Nem fagy ki csak eltünnek rola a cuccok.Ott van,de még sincs.Kezdem nem érteni. :rolleyes:
HD Tune
Vinyo
Vinyo 2

Valószínűleg ott is hibás, ahol az indextáblák vannak. A HDtune képét látva azonnal szaladj a legközelebbi boltig egy újat vanni!
Megfelelő szakértelemmel erről a winyóról talán még lehet menteni. Viszont a rengeteg hibás szektor miatt az eredmény erősen kétséges!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#7 Felhasználó inaktív   DjPremier 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.356
  • Csatlakozott: 2004. nov. 30.

Elküldve: 2008. 03. 14. 19:52

Hát arra most nincs zseton :( A HD Tune képen akkor lesz piros minden amikor már nincs vinyo.Ha ujra inditom a gépet és van vinyo egy darabig megy és minden piros lesz.Azzal az indexel lehet vmit csinálni?
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#8 Felhasználó inaktív   djculture 

  • offline
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 8.809
  • Csatlakozott: 2006. jan. 16.

Elküldve: 2008. 03. 14. 20:41

Ez a vinyó eltünik móka akár lehet panelen lévő érintkezési gond is.Legalább is nekem a maxtorom ezt játszotta mig megnem néztem a panelt és át nem forrasztottam.

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 14. 20:41 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#9 Felhasználó inaktív   DjPremier 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.356
  • Csatlakozott: 2004. nov. 30.

Elküldve: 2008. 03. 14. 21:49

DjC érdekes amit irsz,ha simán resetelem a gépet akkor már nem is látszik a vinyo ha shutdown és bekapcsolom akkor egy darabig van utána jön ez a ott van,de még sincs. :( És azzal a paneles dologgal lehet vmit csinálni,vagy hogy tudnám ellenörizni? Nagyon nem szeretném ha 200 gigányi adat elveszne,de esetleg egy low level format vagy vmi hasonlo segitene? Elöre is köszi.
Total Commanderrel másolgattam és ez a kép fogadott.

Kép

Szerkesztette: DjPremier 2008. 03. 14. 22:05 -kor

Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#10 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 785
  • Csatlakozott: 2006. szept. 09.

Elküldve: 2008. 03. 15. 00:17

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 21:49

DjC érdekes amit irsz,ha simán resetelem a gépet akkor már nem is látszik a vinyo ha shutdown és bekapcsolom akkor egy darabig van utána jön ez a ott van,de még sincs. :( És azzal a paneles dologgal lehet vmit csinálni,vagy hogy tudnám ellenörizni? Nagyon nem szeretném ha 200 gigányi adat elveszne,de esetleg egy low level format vagy vmi hasonlo segitene? Elöre is köszi.
Total Commanderrel másolgattam és ez a kép fogadott.

Kép

Nem elektronikai hiba. Nem érdekel hogy elhiszed-e amit az előbb írtam, de az adataid érdekében jobb ha elhiszed. Javítani nem lehetséges, a hiábavaló próbálkozásaiddal pedig csak ártasz.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#11 Felhasználó inaktív   DjPremier 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.356
  • Csatlakozott: 2004. nov. 30.

Elküldve: 2008. 03. 15. 02:36

Én elhiszem.Nincs uj vinyora pénzem és humorom sincs elveszteni az adatokat rola.Ez van.. :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#12 Felhasználó inaktív   corelx 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 281
  • Csatlakozott: 2002. dec. 03.

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 19. 09:36

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert én kifogytam az ötletekből.
Két hete kezdődött az egész gond, mikor a Total Commander nem indult el.
Klikkeltem a parancsikonra, némi töltés a kurzos mellett, majd semmi.
Nem foglalkoztam vele, újraraktam, miután meg is javult, de később
ez történt még rengeteg programmal, fájlokkal, a végén pedig windows rendszerfájlokkal.
Mikor nem indult el sem a gép, nosza nekiláttam újratelepiteni, azonban már telepités közben
megfagyott a gép sokszor, de ha fel is települt mindent órákon belül újra jelentkezett a hiba.
Gondoltam ok, tönkrement a HDD mehet vissza gariba. Azonban mikor elkezdtem tesztelni kiderült
hogy semmi baja, legalábbis a Samsung gyári HUTIL nevezetű diagnosztikai programja szerint.
Futattam Short tesztet, Long tesztet és Surface tesztet, minden ami a listában volt, azonban 0 error.
Ezután HD Tune-al probálkoztam, ezen is mindenféle tesztet lefutattam, de hiba nélkül ment végig mind. Utána csináltam mindkét meghajtón egy low level formatot, majd probálkoztam SHDIAG-al, szintén a Samsung programja, de semmi. A rendszerhez használt HDD Samsung SP2004C 200GB Sata II, a másik szemétdombként nevezett winyó pedig Samsung HD321KJ 320GB Sata II.
Kicseréltem a két kábelt, teljesen újakra, de semmi nem változott. A biost setup default-ra állitottam, de sajnos így sem lett jobb. A gépben két vadiúj RAM van, Corsair DDRII 667 2x1Gb Value Kit, de azért leteszteltem ezeket is, memtest86 3x, majd GoldMem 3x, error nélkül lefutott.
Felfigyeltem windows telepités közben, hogy néha önkényesen felcseréli a hdd-ket az alaplap (Asus P5K SE), a SATA0-ra kötöttet Disk 1-ként, a SATA1-re kötöttet pedig Disk 0-ként írja. Frissítettem biost, de ez sem segített. Gondoltam az alaplap lehet a hibás, de mivel azt a mistralnál vásároltam, ahol a garancia érvényesítése most kilátástalannak tűnik, vettem egy másikat: Gigabyte P35 DS3L. Azonban csalódnom kellett, mert ennél a lapnál pedig kékhalálok és hibák fogadtak telepítés közben, de az adatvesztés problémája már azthiszem nem áll fenn.
Újjabb tesztelés sorozat jött, tegnap mindennel teszteltem a gépet amit csak találni a Hirens BootCD-jén, de sehol semmi error. Azonban BAD_POOL_HEADER-el néha elfagy a telepitő még a karakteres módnál ahol másolja fel a fájlokat a HDD-re. Most épp felment rá a windows, de rendszeresen újraindul és a rendszer súlyos hiba után állt helyre blabla.
Úgylátom bios beállitásoktól függetlenül csinálja ezt, már átrágtam magam a kezelési útmutatón, mindent helyesen beállítottam, de probálkoztam setup default-al is, azonban semmi változás.
Most megcseréltem a két HDD-t, a 320-asra probálom felrakni a wint, de ugyanaz van sajnos.

Van valakinek 5lete mi lehet még a gond?
Jolsejtem amig a teszteken semmi nem hibázik, addig a garanciát elfelejthetem?

#13 Felhasználó inaktív   Warton 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.991
  • Csatlakozott: 2005. aug. 31.

Elküldve: 2008. 03. 19. 18:54

Lehet, hogy rossz helyre írom, de akkor majd útbaigazítotok. Szóval eddig békésen használtam egy 160 GB-os Seageate Pata vinyót, amivel maximálisan elégedett is vagyok. Csakhogy az igényeim megnőttek és vettem egy 320 GB-os szintén Seagate vinyót (márkahűség rulz!), ami már SataII-s. Beraktam a házba, rádugtam mindent, ami kell. Bejumpereztem úgy, hogy 3.0Gb/s legyen, mert az jó .... állítólag. Az alaplapom ASUS A8N-E, ami támogatja ... állítólag. Nos az új HDD-t látom biosban is XP-ben (SP2) is. De az XP eltávolítható eszközként kezeli és felkínálja a lehetőséget a biztonságos eltávolításra. A sajátgépben nem jelenik meg mint drive, de az eszközkezelőben szerepel mint lemezemeghajtó. Kérdés: kell-e formázni/partícionálni/inicionizálni/pulverizálni stb., ha igen, hogyan? Egyáltalán hogyan tudnám működésre bírni? Esetleg dugjam át másik sata helyre? :think:

#14 Felhasználó inaktív   brd 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.813
  • Csatlakozott: 2002. febr. 28.

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:00

Kell partíciónálni. Futtatásba: diskmgmt.msc és ott üres HDD megkeres, új partíció. Ha inicializálni is akarja ez előtt, akkor csináld meg, de a konvertálást ne pipáld be!
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#15 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 785
  • Csatlakozott: 2006. szept. 09.

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:01

Idézet: Warton - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 18:54

Lehet, hogy rossz helyre írom, de akkor majd útbaigazítotok. Szóval eddig békésen használtam egy 160 GB-os Seageate Pata vinyót, amivel maximálisan elégedett is vagyok. Csakhogy az igényeim megnőttek és vettem egy 320 GB-os szintén Seagate vinyót (márkahűség rulz!), ami már SataII-s. Beraktam a házba, rádugtam mindent, ami kell. Bejumpereztem úgy, hogy 3.0Gb/s legyen, mert az jó .... állítólag. Az alaplapom ASUS A8N-E, ami támogatja ... állítólag. Nos az új HDD-t látom biosban is XP-ben (SP2) is. De az XP eltávolítható eszközként kezeli és felkínálja a lehetőséget a biztonságos eltávolításra. A sajátgépben nem jelenik meg mint drive, de az eszközkezelőben szerepel mint lemezemeghajtó. Kérdés: kell-e formázni/partícionálni/inicionizálni/pulverizálni stb., ha igen, hogyan? Egyáltalán hogyan tudnám működésre bírni? Esetleg dugjam át másik sata helyre? :think:

Ha jól értem, akkor Nforce alaplapod van - ezek felkínálják a SATA eszközök eltávolítását. Ha zavar, akkor egy Registry kulcs módosításával kiiktatható.
Az új winyót ugyanúgy kell partícionálni, majd formázni mint az ATA winyókat. (jobbklick a sajátgépen, kezelés - lemezkezelés - eszköz inicializálása) Gondolom, most nem lefoglaltként jelenik meg.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#16 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 785
  • Csatlakozott: 2006. szept. 09.

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:12

Idézet: corelx - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:36

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert én kifogytam az ötletekből.

Elég nehéz az ilyen hibákat kideríteni - sokminden okozhatja. Az ASUS alaplap valószínűleg hibás.
Az újnál, a BIOS beállításoknál Compatibile módban is csinálja?
Megoldás lehet a legújabb (nem a laphoz adott, hanem a gyártó oldaláról letöltött) alaplapi, valamint SATA driver használata.
A legutóbb egy ilyen problémás gépnél (váratlan fagyások, újraindulás) végül a táp kicserérlése oldotta meg a gondot!!!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#17 Felhasználó inaktív   Warton 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.991
  • Csatlakozott: 2005. aug. 31.

Elküldve: 2008. 03. 19. 19:25

Köszönöm szépen brd! :respect: pitti mely registry kulcs babrálásával lehet kiiktatni?

Illetve még egy kérdésem lenne, miért csak 300 GB-osra tudtam formázni? Nem lehet egy partíción a 320 GB? :think:

#18 Felhasználó inaktív   modano 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2008. márc. 20.

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:17

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám.Tegnap az 1 Éves Hitachi Deskstar winyom menet közben egyszer csak lefagyott.próbáltam újraindítani, de azóta a BIOS nem látja.Fel sem pörög.Pls. help!!!!

#19 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 785
  • Csatlakozott: 2006. szept. 09.

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:24

Idézet: modano - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:17

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám.Tegnap az 1 Éves Hitachi Deskstar winyom menet közben egyszer csak lefagyott.próbáltam újraindítani, de azóta a BIOS nem látja.Fel sem pörög.Pls. help!!!!

Hát ha garis még, akkor ki kell cseréltetni. Javítani nem igazán lehet. Pláne így - A Hitachi gyárt mosógépet, magnót, televíziót - melyikre gondoltál?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#20 Felhasználó inaktív   modano 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2008. márc. 20.

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:43

melyikre gondoltál? --ezt nem értem...kifejtenéd

Téma megosztása:


  • (173 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó