HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 12. 01:16

A napokban raktam össze gépet régi cuccokból, és a 200GB-os maxtor sata vinyót egyik oprendszer installere sem ismerte fel, pedig biosban, ubuntu livecd-n látszott, és gond nélkül működött, formázható volt stb. (a windows 7 az eszközkezelőben a hdd-t látja, de semmilyen partíciót nem)

Aztán az Ubuntu smart-érték olvasója világosított fel, miszerint rengeteg a bad sector (1244). A kérdés egyszerű, lehet még csinálni vele valamit? A szabad hely töredékét használnám csak, nem fontos adatokra, a lényeg, hogy lehessen oprendszert telepíteni rá...

#1262 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 12. 01:24

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 8., kedd - 15:48

Csökkenni nem fog, mivel az élettartam alatt előforduló hibák számát gyűjti a számláló. Ha minden ok, akkor viszont nem fog növekedni sem...

Kössz, most-már mindennap ránézek egyszer a HDS-re. :D
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1263 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 07:32

Adott egy gép, tönkre ment az alaplapja, meg a videokártyája.
A memória, HDD hibátlan, másik gépben ellenőrizve.
Új (használt) alaplap lett beszerezve. Amin a proci tesztelése hibátlan, viszont a memória tesztelő progik nem működnek, lelövik magukat, kilépnek, lefagynak. Ennek ellenére LIVE CD-k rendben működnek  :eek:

Nade itt jön az X-akta: Barracuda II vinyót BIOS felismeri, de nem hajlandó bootolni róla, lefagy látszólag. Másik vinyóról simán bootol, de erről nem. Ha CD-ről bootolok, és arról indítom a vinyó bootot, úgysem működik. CD-ről indított rendszer alatt a vinyó tökéletesen elérhető...
Azt gondoltam, a vinyó MBR-je megsérült, ezért azt újraépíttetem. De semmi nem változott. (Vinyó tesztprogik szerint a HDD-nek nincs hardveres baja)

Ekkor mi van :confused:

#1264 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 12:21

Idézet: PoisonBorz - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 2:16

A napokban raktam össze gépet régi cuccokból, és a 200GB-os maxtor sata vinyót egyik oprendszer installere sem ismerte fel, pedig biosban, ubuntu livecd-n látszott, és gond nélkül működött, formázható volt stb. (a windows 7 az eszközkezelőben a hdd-t látja, de semmilyen partíciót nem)

Aztán az Ubuntu smart-érték olvasója világosított fel, miszerint rengeteg a bad sector (1244). A kérdés egyszerű, lehet még csinálni vele valamit? A szabad hely töredékét használnám csak, nem fontos adatokra, a lényeg, hogy lehessen oprendszert telepíteni rá...

Lehet persze, pl. messzire hajítani... Vagy íróasztalra papírnehezéknek is kiváló, ha jön a huzat...

Most komolyra fordítva, gyári tesztprogramot futtasd le rá, s kiírja milyen állapotban van. Seagate-nél keresgélj (SeaTools for Windows vagy DOS), mivel felvásárolták a Maxtor-t.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1265 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 12:26

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 8:32

Adott egy gép, tönkre ment az alaplapja, meg a videokártyája.
A memória, HDD hibátlan, másik gépben ellenőrizve.
Új (használt) alaplap lett beszerezve. Amin a proci tesztelése hibátlan, viszont a memória tesztelő progik nem működnek, lelövik magukat, kilépnek, lefagynak. Ennek ellenére LIVE CD-k rendben működnek  :eek:

Nade itt jön az X-akta: Barracuda II vinyót BIOS felismeri, de nem hajlandó bootolni róla, lefagy látszólag. Másik vinyóról simán bootol, de erről nem. Ha CD-ről bootolok, és arról indítom a vinyó bootot, úgysem működik. CD-ről indított rendszer alatt a vinyó tökéletesen elérhető...
Azt gondoltam, a vinyó MBR-je megsérült, ezért azt újraépíttetem. De semmi nem változott. (Vinyó tesztprogik szerint a HDD-nek nincs hardveres baja)

Ekkor mi van :confused:

Új alaplapban BIOS frissítés? BIOS beállításokban IDE beállítások ellenőrzése megtörtént? IDE kábel csere? IDE egységek jumperezése? Neked is a gyári tesztprogramot javaslom, esetleg HDD teljes törlése, újra partíciózását. Jah, és persze nem gyors, hanem az alapos, részletes tesztelést válaszd!
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1266 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 21:00

Ezt ma vettem észre, amikor jobban megnézegettem a HDS-t:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:think:  :Đ

A WD-nél normális (29-32 °C) értékek vannak.
.-= Vasak =-.

#1267 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 12. 23:22

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 21:00

Ezt ma vettem észre, amikor jobban megnézegettem a HDS-t:

A WD-nél normális (29-32 °C) értékek vannak.

Már a diszk neve is beteges.
Make love not Wor.

#1268 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 23:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 23:22

Már a diszk neve is beteges.

Legkirályab márka,most mit szósz be.
Kocsog.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1269 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 23:40

:Đ , I know, szerintem ennél egy samu is többet ér...még megy egy darabig aztán papírnehezék lesz belőle. :D
.-= Vasak =-.

#1270 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 00:27

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 23:40

:Đ , I know, szerintem ennél egy samu is többet ér...még megy egy darabig aztán papírnehezék lesz belőle. :D

Nevetni fogsz, egyáltalán nincs annyi baj velük, mint gondolná az ember, de tudomásul kell venni, hogy az LCT-nél is vackabb dögök :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1271 Felhasználó inaktív   McMester21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 19:00

Sziasztok, Windows 7 és Windows XP operációs rendszereim vannak, és két vinchesterem, egy Samsung HD161HJ ezen vannak a rendszer particiók, és egy WDC 5000AADS, ezen meg a töbi particiom, és mikor Win7-en vagyok egyik pillanatról a másikra eltünik az összes WD partició, ha ujrainditok megint visszajön, Xp-n semmi ilyet nem tapasztalok, és a tesztelő is azt irja hogy kitünő állapotba van a vinyó. Mindkét vinyó Sata-s. Mi lehet a gond szerintetek?
Asus P5L-wm alaplap, Intel E2160 Processor, Sapphire HD2600XT DDR3 256Mb videókártya, 2gb Kingmax ddr2-es memória, 160GB-os Samsung winchester, 500GB-os WD winchester, Pioneer 110D DVD író, LG W2242 Monitor

#1272 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 14:24

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. dec. 12., szombat - 12:26

Új alaplapban BIOS frissítés? BIOS beállításokban IDE beállítások ellenőrzése megtörtént? IDE kábel csere? IDE egységek jumperezése? Neked is a gyári tesztprogramot javaslom, esetleg HDD teljes törlése, újra partíciózását. Jah, és persze nem gyors, hanem az alapos, részletes tesztelést válaszd!

Volt BIOS frissítés.

IDE kábel gondolom renben van, ha egy másik vinyóról hajlandó bootolni is, amúgy Seagate gyári szoftja szerint is (alapos felületi teszt). Minden ok, ebbe ezt is beleértettem. Amúgy idő híján idáig nem foglalkoztam a problémával, lehet holnap előveszem megint... Szerintem az "új" alaplap problémás, így ha tudom, azt cserélni fogom. (A legújabb Seagate vinyó teszt tud memóriát is tesztelni, hát azzal lefagy / újraindul, akárcsak a Memtest -ekkel...)

Ja, és természetesen az IDE beállítások OK. (Kábel ugyanazon végére kötött másik vinyoról bootolni akar)

#1273 Felhasználó inaktív   bitstorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 17:07

Sziasztok!

Van egy Samsung HD753LJ 750GB diszkem, ami úgy tűnik, hogy megadta magát...
Reggel gondolt egyet bekapcsolásnál és csak kerregett, a rendszer iszonyatosan belassult. Sebaj, reboot, Samsung disk util, a S.M.A.R.T aszondja, hogy seek hibák, hibás szektorok tömkelege, a self test már
le sem fut, mivel ott is servo vagy seek hibát ír. Lehet ezzel még valamit kezdeni, vagy kuka?
Esetleg Kürt? :-)

üdv
BS

#1274 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 17:11

Idézet: bitstorm - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 17:07

Sziasztok!

Azonnali adatmentés egy célprogrammal.
Aztán izlés szerint levélnehezék, veszélyeshulladék feldogozó, vagy ajándék valakinek, aki az elektronikáját még használni tudja.
Esetleg egy mélyformázási kísérlet.

Szerkesztette: Gyula2222 2009. 12. 16. 17:13 -kor

#1275 Felhasználó inaktív   bitstorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 08:10

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 18:11

Azonnali adatmentés egy célprogrammal.
Aztán izlés szerint levélnehezék, veszélyeshulladék feldogozó, vagy ajándék valakinek, aki az elektronikáját még használni tudja.
Esetleg egy mélyformázási kísérlet.

Igen, ez egyértelmű, csak éppen nem nagyon tudom, hogy hogyan mentsem le...
Ha elindítok egy rendszert, amikor bármi módon (sata kábel, USB) csatlakoztatva van,
fél óra míg elindul a windows, arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon akarja látni
a diszket.

#1276 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 08:15

Idézet: bitstorm - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 8:10

Nyilván ne ez legyen a rendszermeghajtó.
Olvasgass vissza, ajánlgattak pár célprogramot.
Ha látja a könyvtárszerkezetet és nem sok minden kell, akkor szóbajöhet a sima másolás is.

#1277 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 13:19

Idézet: bitstorm - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 9:10

Ha elindítok egy rendszert, amikor bármi módon (sata kábel, USB) csatlakoztatva van,
fél óra míg elindul a windows, arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon akarja látni
a diszket.

Minipe CD. Népszerűbb torrent oldalakról letölthető.  :up:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1278 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 18:15

Idézet: bitstorm - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 8:10

a diszket.

Ezt a winyót már csak egyszer szabad elindítani, amikor letükrözik. Minden egyes  + indítással hatványozottan romlik a sikeres mentés esélye.

Ha pedig végleg leáll akkor a Kürt zRt, de ebben az esetben kezdheted a spórolást!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1279 Felhasználó inaktív   Naplopo76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:08

Sziasztok.
Van egy kis gondom.Van egy 500 gigás kilső vinyóm volt rajta 3 ntfs partíció op rendszer nélkül.
A harmadik partíció bitlockerrel volt titkosítva.Ezt minden program (Partition manager,stb) fájlrendszer nélkülinek látta a titkosítás miatt.A partíciók valami oknál fogva eltüntek.Egybe leformáztam ntfs-re a vinyót de az összes adatmentő progi csak arról a két partícióról tudott adatokat visszahozni ami nem volt titkosítva.Ezek pótolható adatok bármikor letöltöm elkérem mástól stb.A titkosított partícióról viszont semmit nem tudtam megmenteni mert minden progi vagy ntfs vagy fat filerendszerhez van.Hogyan tudnám visszaállítani a partíciókat amik eltüntek?Egyik progi sem talált törölt partíciót a vinyón pl Partition Table Doctor.  :think:  :( 
Van valakinek valami használható ötlete?

#1280 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 17:20

Idézet: Naplopo76 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 17:08

Sziasztok.

Miután az akciód (szinte) biztosan törölte a titkosítás adatait, még ha valamely szektorolvasóval vissza is tudsz nyerni valamit, a dekódolást már nem fogod tudni megcsinálni.
Illetve csak hatalmas munkával van rá esély.
Az segíthet, ha van pár a titkosított részről való állományról nem titkosított példány, amik segítségével elvégezhető a kódfejtés.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.