HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 17. 00:12

Sziasztok!

A gépemben eddig egy darab 320GB WD HDD volt, most vettem mellé egy 500GB-t. Az a problémám vele, hogy a gép egyáltalán nem érzi. Tehát még ha a BIOS-ba belépek, ott sem látja, csak a 320GB-osat. Vadonatúj, most raktam be először a gépbe, mi lehet a baja? (tudtommal SATA-s vinyókat nem kell jumperelni).

#1662 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2010. 04. 17. 01:12

Sziasztok!

A gépemben eddig egy darab 320GB WD HDD volt, most vettem mellé egy 500GB-t. Az a problémám vele, hogy a gép egyáltalán nem érzi. Tehát még ha a BIOS-ba belépek, ott sem látja, csak a 320GB-osat. Vadonatúj, most raktam be először a gépbe, mi lehet a baja? (tudtommal SATA-s vinyókat nem kell jumperelni).

Miből áll a géped? (Alaplap, HDD-k, ODD-k, aj új HDD típusa)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1663 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2010. 04. 17. 01:12

Sziasztok!

más gépben nézted? ha nem ismeri fel ott sem, akkor ki kell cseréltetni, mivel hibás
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1664 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 16:29

Lehet akár régebbi satás lap is az uj vinyó meg sata2 es.Akkor vagy sata 1 re jumperel vagy ha nincs rajta jumper akkor egy sata2 gépben kell az adott vinyógyártó progijával átállitani sta 1 re.De akár lehet egy rossz bios beállitás is pl sata raid.

Szerkesztette: djculture 2010. 04. 18. 16:33 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1665 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2010. 04. 17. 02:12

Sziasztok!

Sosem voltam egy WD-fan, igaz! A Seagate is szapulva van rendesen, de... ;)
Kopp-kopp... Vasárnap óta ketyeg a gépemben!
Szépen, SATA1-re vissza jumperelve: hangja, hője, gyakorlatilag nincsen.
Csak, nehogy katt-katt legyen -- ima... :p
Nem rendszer-vinyó, csak háttér a béjbike... :laugh:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Macikák 2010. 04. 21. 21:58 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1666 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 22:34

Ó, és a felület-teszt is 100% -- igaz, ez csak a gyors!
Teljeset, majd ha gondom lesz... :p
Én nem vennék WD-t -- elnézést! :rolleyes:

Csatolt fájl:

#1667 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 24. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 04. 21. 22:34

Hát...Azért ennyi alapján nem írnám le a márkát, pláne, hogy valószínűleg semmi köze a fel nem ismeréshez, a kérdezőnek jó eséllyel VIA-s alaplapja lesz.
Volt olyan wd scorpio-m (na azt tényleg nem vennék, rengeteg hibás futott be már belőle), amin összesen 800 hibás szektort állított helyre a HDD regenerator, és kitalálod? Sem fájlrendszerszinten (ennyi tartalékterület azért nem szokott lenni), sem SMART szinten egy darab hiba nem volt. Adatot így tudtam róla menteni, de nagyobb fájlok másolásakor mindig leállt, így pláne a 6G-s outlook postafiókot volt igen érdekes menteni..
Én, ha magamból indulnék ki, akkor semmilyen vinyót nem vennék, én minden márkából tudok neked dögöt mutatni, amennyit akarsz :D . SCSI-ra konkrétan azért álltam át, mert annakidején az egy éven belül harmadik tönkrement ATA lemez után meguntam a dolgot. SCSI még nem ment tönkre az elmúlt 8 évben. Aztán amióta van netezős vas, azóta van megint ATA lemez napi használatban.

Szerkesztette: didyman 2010. 04. 24. 07:30 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1668 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 09:25

Hát...Azért ennyi alapján nem írnám le a márkát, pláne, hogy valószínűleg semmi köze a fel nem ismeréshez, a kérdezőnek jó eséllyel VIA-s alaplapja lesz.

Több fórumot olvasgatok, newegg-en is "dícsérik", jómagam is sokat szívtam velük már... :angry:

Természetesen, olyan vinyót vesz mindenki, amilyent szeretne: magam is csak a saját tapasztalataimat írtam le. És az is igaz, hogy olyan márkát NEM TUDSZ mondani, aminek ne lett volna legalább EGY rossz szériája: SG-nek is akadt ugye, nem is olyan túl régen. Szerencsémre, én már nem azt kaptam ki: kopp-kopp! Erre alapozva, ugye nem lehetne SEMMIT vásárolni -- de úgy érzem, a WD-nél rosszabb most a helyzet... :unsure:

Egyébként az "új gép" topikban is akad egy nagyon hasonló (vagy épp ugyanilyen?) WD NEM-felismerés
(plusz ez a ma divatos GREEN-dolog is nyekkentgeti őket: már amelyik olyan modell), hát nem tudom?
Chipset ide vagy oda, ez azért elég elgondolkodtató: persze nem pozitív értelemben... :-o

Várjuk a 2-terás SSD-ket, aztán tovább nem nyüglődünk! :laugh:

Szerkesztette: Macikák 2010. 04. 24. 19:14 -kor

#1669 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 04. 21. 23:34

A gyors teszt nem sok mindenre jó, esetleg akkor, ha nagymértékű a badsectorosodás. Új winyónál szerintem nem fog semmit találni a teljes teszt sem, de én megszokásból szoktam futtatni egyet. :) 500GB-nál 1-2 óra körül lesz.

Szerkesztette: sadam 2010. 04. 24. 19:38 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1670 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 04. 24. 21:38

A gyors teszt nem sok mindenre jó, esetleg akkor, ha nagymértékű a badsectorosodás. Új winyónál szerintem nem fog semmit találni a teljes teszt sem, de én megszokásból szoktam futtatni egyet. :) 500GB-nál 1-2 óra körül lesz.

Köszönet a jótanácsért: itt a teljes teszt eredménye!

Szerintem EDDIG, nem van okom panaszra... :laugh:

Csatolt fájl:

#1671 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 04. 24. 19:55

Több fórumot olvasgatok, newegg-en is "dícsérik", jómagam is sokat szívtam velük már... :angry:

Természetesen, olyan vinyót vesz mindenki, amilyent szeretne: magam is csak a saját tapasztalataimat írtam le. És az is igaz, hogy olyan márkát NEM TUDSZ mondani, aminek ne lett volna legalább EGY rossz szériája: SG-nek is akadt ugye, nem is olyan túl régen. Szerencsémre, én már nem azt kaptam ki: kopp-kopp! Erre alapozva, ugye nem lehetne SEMMIT vásárolni -- de úgy érzem, a WD-nél rosszabb most a helyzet... :unsure:

Egyébként az "új gép" topikban is akad egy nagyon hasonló (vagy épp ugyanilyen?) WD NEM-felismerés
(plusz ez a ma divatos GREEN-dolog is nyekkentgeti őket: már amelyik olyan modell), hát nem tudom?
Chipset ide vagy oda, ez azért elég elgondolkodtató: persze nem pozitív értelemben... :-o

Várjuk a 2-terás SSD-ket, aztán tovább nem nyüglődünk! :laugh:

Az van, hogy már rengeteg vinyót elfogyasztottam, már ott tartok, hogy évente veszek egyet, mert ki tudja mikor kell előkapni. Így aztán, van nekem évnél fiatalabb vinyóm, ami a rendszervinyó (Hitachi), van több mint 10 éves SG-Barracuda III, minden hétköznap intenzív használatban, van Samu vinyóm, ami 5 éves napi hasznélatban, van SATA vinyóm külső házban, szintén SG Barracuda, és amióta ezek probléma nélkül hibátlanul működnek, elhalálozott több, mint 12 másik csak itthon, amik között Samu, WD, SG, Maxtor volt vegyesen.
Vannak kuncsaftjaim is. Náluk is vannak csúcstartók. Az egyik barátnőmnél egy slim Maxtor, 1998 óta müxik ez Rackban. Azt hiszem, ki lesz állítva múzeumban, amikor egyszer meghal. Aztán van öreg kuncsaft, neki használt cuccból lett összerakva masina. 2 vinyó van benne, azok is veteránok. Az egyik egy IBM, még ATA33-as. A másik SG valamilyen másik állat, az első ATA100-asok közül.

Azt nem tudom, hogy mitől működnek emberöltőn át egyes típusok, még azt sem lehet mondani, hogy szériafüggő, mert pl. az a Slim Maxtor pont a gyorsan halálozók közül való...

Azt látom továbbá, hogy sokan úgy várják az SSD-t, mint a messiást. Azt nem tudom, hogy milesz, ha az is ugyanúgy produkálja a jelenségeket :think:

#1672 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 18:34

Hello mindenkinek! Itt is felteszem a kérdést: Lehet, hogy rossz helyen érdeklődöm, de a gépemhez állandóra bedugott külső HDD egy ideje minden bekapcsolás, ujraindítás, standby-ból visszatérés után változtatja helyét, tehát változik a betűjele. Ez azért gond, mert egy autobackup használja (használná! Ez a probléma kb. 10 napja jelentkezett és nem tudok rájönni az okára. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítséget!

#1673 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: lacus55 - Dátum: 2010. 04. 29. 19:34

Hello mindenkinek! Itt is felteszem a kérdést: Lehet, hogy rossz helyen érdeklődöm, de a gépemhez állandóra bedugott külső HDD egy ideje minden bekapcsolás, ujraindítás, standby-ból visszatérés után változtatja helyét, tehát változik a betűjele. Ez azért gond, mert egy autobackup használja (használná! Ez a probléma kb. 10 napja jelentkezett és nem tudok rájönni az okára. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítséget!

Lemezkezelőben fixre kell állítani a betűjelét.

#1674 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 30. 11:45

Lemezkezelőben fixre kell állítani a betűjelét.

Köszi a választ, de hogyan?

#1675 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: lacus55 - Dátum: 2010. 04. 30. 20:57

Köszi a választ, de hogyan?

Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógépkezelés/lemezkezelés.
Itt jobb klikk az adott lemezre a betüjel megváltoztatásához.

#1676 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 05. 01. 01:46

Jó reggelt! Köszönöm, megvan. A baj csak az, hogy "visszafelé" nem lehet változtatni. Pl. nekem eddig mindíg H jele volt ennek a lemeznek. Most megváltozott I-re és ezt a lemezkezelővel csak J-Z közül választva módosíthatom, H-ra nem. Még egy: mit jelent, hogy "partíció kijelölése aktívként"?

#1677 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: lacus55 - Dátum: 2010. 05. 01. 09:02

Jó reggelt! Köszönöm, megvan. A baj csak az, hogy "visszafelé" nem lehet változtatni. Pl. nekem eddig mindíg H jele volt ennek a lemeznek. Most megváltozott I-re és ezt a lemezkezelővel csak J-Z közül választva módosíthatom, H-ra nem. Még egy: mit jelent, hogy "partíció kijelölése aktívként"?

Akkor valami elfoglalta a H:-t, nem?
Valószínleg ezért is változott magától a betű.

Az aktív partíció azt jelenti, hogy azon a diszken arról indul a rendszer. Ez csak azoknál a diszkeknél számít, amiket a BIOS megvizsgál az iduláskor, hogy van-e rajtuk indítható rendszer. (Azaz ha a BIOS-ban az van beállítva, hogy az első HDD-ről induljon, és az nincs, hogy USB-s diszkről is, akkor mindegy, hogy az USB-re dugott diszken mi van beállítva, mert azt meg sem nézi)

#1678 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 17:32

Azt nem tudom, hogy mitől működnek emberöltőn át egyes típusok, még azt sem lehet mondani, hogy szériafüggő, mert pl. az a Slim Maxtor pont a gyorsan halálozók közül való...

Mitől, mitől ... pl. gyártási szórás: anyaghiba (itt-ott lepereg a mágnesezhető réteg, vagy túl hamar kikopnak a csapágyak), vagy nem jól van összereakva (pl. nincs jól becenterezve a diszk, és szétrázza a csapágyat), vagy az elektonikában nem bírja valami, stb ... még attól is függhet, ha nagyon melegedős fajta, akkor hűti-e rendesen az ember ...

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 17:32

Azt látom továbbá, hogy sokan úgy várják az SSD-t, mint a messiást. Azt nem tudom, hogy milesz, ha az is ugyanúgy produkálja a jelenségeket :think:

Azért abban nincs mozgó alkatrész, ezért kevesebb a meghibásodási lehetőség.
Egy memória vagy processzor is ritkábban megy tönkre, mint a mechanikus HDD-k.

#1679 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 01. 10:15

Akkor valami elfoglalta a H:-t, nem?
Valószínleg ezért is változott magától a betű.

Az aktív partíció azt jelenti, hogy azon a diszken arról indul a rendszer. Ez csak azoknál a diszkeknél számít, amiket a BIOS megvizsgál az iduláskor, hogy van-e rajtuk indítható rendszer. (Azaz ha a BIOS-ban az van beállítva, hogy az első HDD-ről induljon, és az nincs, hogy USB-s diszkről is, akkor mindegy, hogy az USB-re dugott diszken mi van beállítva, mert azt meg sem nézi)
Nem, a H:-t nem foglalta el semmi. Sőt, ha körbeért, akkor ez a bizonyos külső HDD is felveszi a H:-t, aztán lesz I:, J:, stb. A lemezkezelőnél azt sem láttam, hogyan lehet fixre állítani, illetve nem értem, mi változhatott meg a gépen, ami ezt eredményezte?

#1680 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 05. 01. 01:46

Gyula, a fixre állítás továbbra is nyitott kérdés maradt... olvasd feljebb is!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.