HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 01. 19:01

Rakd be Z:-nek (fix betujelre allitast hatulrol kezdunk), aztan csokolom. A H-t meg felejtsd el, ne ragaszkodj hozza.

Szerkesztette: asdf 2010. 05. 01. 19:02 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1682 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 02. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2010. 05. 01. 20:01

Rakd be Z:-nek (fix betujelre allitast hatulrol kezdunk), aztan csokolom. A H-t meg felejtsd el, ne ragaszkodj hozza.

Beraktam Z:-nek. De mitől marad fix? Kíváncsi vagyok, hogy marad-e, mert a Z-re állításkor nem volt ilyen jellegű választási lehetőség. Az "aktív" funkcióra még korábban rákattintottam véletlenül, nem lehet törölni, de talán nem zavar.

Szép napot (Anyák napját!) mindenkinek!

#1683 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 09:09

Beállítottam Z:-re a lemezkezelővel. Lecsuktam a gépet (standby) majd kb. egy óra múlva felnyitottam: N:-re állt a drága! Ilyenkor mi van??? Az agyamra megy!!!

#1684 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 17:54

lacus55: USBDLM
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1685 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 05. 02. 18:54

köszönöm, kipróbálom, jó ötletnek tűnik. Ennek ellenére jó lenne tudni, hogy mi történhetett!

#1686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 03. 06:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 01. 10:21

Azért abban nincs mozgó alkatrész, ezért kevesebb a meghibásodási lehetőség.
Egy memória vagy processzor is ritkábban megy tönkre, mint a mechanikus HDD-k.

Memória azért nem olyan ritka, sőt, VGA-tól diszkrét modulig bizony sok gond van velük.. Ellenben a nagy adatsűrűségre törekedő megoldásokban mindig rendre több hibalehetőség is adódik. A flash IC-kkel addig semmi baj nem volt, amíg nem kezdtek tömegtermékké válni, megvettük drágán bótban, tutira működött, szerettük, mert nem kellett UV hozzá, lehetett törölni "akárhányszor", de olyan, hogy adatvesztés... ROM ez, miért vesztene adatot? Amióta pendrive van, azóta meg nem meglepő, ha tönkremegy. Én az SSD-től sem várok csodát, amíg a technológia árfekvését és ezzel színvonalát, megbízhatóságát lehet lejjebb és lejjebb vinni, addig úgyis lesz vele probléma. A merevlemez sem azért olyan "rossz", mert nem tudják jól megcsinálni, a fenét nem. Olcsónak kell lennie, hogy több fogyjon belőle. Akkor meg minek túlméretezni anyaghasználatot, minek bele erős csapágy, minek excenterezni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1687 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 03. 07:17

Memória azért nem olyan ritka, sőt, VGA-tól diszkrét modulig bizony sok gond van velük.. Ellenben a nagy adatsűrűségre törekedő megoldásokban mindig rendre több hibalehetőség is adódik. A flash IC-kkel addig semmi baj nem volt, amíg nem kezdtek tömegtermékké válni, megvettük drágán bótban, tutira működött, szerettük, mert nem kellett UV hozzá, lehetett törölni "akárhányszor", de olyan, hogy adatvesztés... ROM ez, miért vesztene adatot? Amióta pendrive van, azóta meg nem meglepő, ha tönkremegy. Én az SSD-től sem várok csodát, amíg a technológia árfekvését és ezzel színvonalát, megbízhatóságát lehet lejjebb és lejjebb vinni, addig úgyis lesz vele probléma. A merevlemez sem azért olyan "rossz", mert nem tudják jól megcsinálni, a fenét nem. Olcsónak kell lennie, hogy több fogyjon belőle. Akkor meg minek túlméretezni anyaghasználatot, minek bele erős csapágy, minek excenterezni.

Persze, semmi sem tart örökké, és minden meghibásodhat.
Nem azt mondtam, hogy nem.
Csak azt, hogy kevesebb a hibalehetőség (VGA-nál is sokszor nem maga a memória hibás, hanem a BGA forrasztás. Persze sokszor meg a memória).

Másrészt meg sokan simán megmarkolják, zsebreteszik a memóriamodulokat is, amikor antisztatikus csomagolásban szabadna hozzányúlni elvileg.
Pendrive-t is hogy hordozza sok ember, totál nem vigyázva rá, farzsebbe, satöbbi ... a mechanikai igénybevételtől előbb-utóbb enged benne valami. Vagy üdítő belefolyik. Lehet sorolni.
Azért egy memória egy fokkal nehezebben megy tönkre "magától" külső káros behatás nélkül, mint egy mechanikus HDD, ami a használattól kopik, esetleg van benne egy kis anyaghiba, stb.

#1688 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 03. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 03. 10:58

Persze, semmi sem tart örökké, és minden meghibásodhat.
Nem azt mondtam, hogy nem.
Csak azt, hogy kevesebb a hibalehetőség (VGA-nál is sokszor nem maga a memória hibás, hanem a BGA forrasztás. Persze sokszor meg a memória).

Másrészt meg sokan simán megmarkolják, zsebreteszik a memóriamodulokat is, amikor antisztatikus csomagolásban szabadna hozzányúlni elvileg.
Pendrive-t is hogy hordozza sok ember, totál nem vigyázva rá, farzsebbe, satöbbi ... a mechanikai igénybevételtől előbb-utóbb enged benne valami. Vagy üdítő belefolyik. Lehet sorolni.
Azért egy memória egy fokkal nehezebben megy tönkre "magától" külső káros behatás nélkül, mint egy mechanikus HDD, ami a használattól kopik, esetleg van benne egy kis anyaghiba, stb.

Flash meg melegszik, BGA forrasz van abban is, meg satöbbi, elméleted szerint alaplapból sem kéne olyan sok döglöttet látni, mint amennyivel találkozni lehet, aztán mégis. Maradjunk annyiban, hogy egy elektronikát is éppúgy el lehet cseszni gyártás-kivitelezés és tervezés során is, hogy ilyen legyen. Netbukokról se gondolta a kutya sem, hogy ilyen ócskák lesznek, kicsi, könnyű, alig melegszik, hol a hiba? oszt mégis jobban döglenek, mint a legvackabb, leghajlékonyabb fujitsu noteszek. Szóval én ebben a nincs benne mozgó alkatrész, nem is mehet tönkre annyira dologban nem hiszek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1689 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 05. 02. 18:54

Eddig nem vált be, vagy rosszul csináltam valamit. Ugyanugy pörög körbe-körbe a betűjel. Format C: lesz a vége!?

#1690 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 03:11

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 04. 29. 18:32

Azt látom továbbá, hogy sokan úgy várják az SSD-t, mint a messiást.

Magam sem emlékszem, hogy bármi ilyesmit írtam volna... :unsure:
Eccerűen csak arról van szó, hogy aki már annyit szopott mint pl. én, az nyitottabb az újdonságok felé -- hátha... :rolleyes:

A többit a kollégák kibontották helyettem, köszönet! :laugh:

Magam még egyet tennék hozzá: az idő-tényezőt!
Érdekes ellentmondás, hogy miközben látszólag minden gyorsul a hardverek terén, eközben pl. 10-15 évnek kellett eltelnie, mire végre a ház elejére kúsztak azok a rohadt hangkártya, és USB-csatlakozók.

Aki merült már alá a méteres koszba kábelkötegekkel "szeretkezni", amiket mások dugtak be néhány éve, az jól tudja miről is beszélek, igaz? Aki meg nem, annak jó eséllyel nem ez lesz a fő gondja az életben.

A (kattogó?) vinyó vs. SSD is hasonló dolog -- ma még!

Mert, nézegettem közben az árakat... :sleep:

Szerkesztette: Macikák 2010. 05. 04. 03:20 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1691 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 03:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 05. 04. 03:11

Magam sem emlékszem, hogy bármi ilyesmit írtam volna... :unsure:
Eccerűen csak arról van szó, hogy aki már annyit szopott mint pl. én, az nyitottabb az újdonságok felé -- hátha... :rolleyes:

Érdemes tudni, h az amit élünk, az a jelenlegi pénzvezérelt gazdasági konstrukció működési szabályrendszeréből, elsősorban a mindent vezérlő kamatozó körbetartozáspénz matematikai konstrukciójából adódik.
Ez a pénzkonstrukció a kamataival a termelő-fogyasztó reálgazdaságtól függetlenül, a kamataival az időben a végtelenbe fujja magát (hitel-pénz páros). Ez a pénz csupán egy szemfényvesztő matematikai konstrukció, valódi anyagi értékkel, még társított értékességgel is, 1 % alatt bír, ennek is zöme államhitelek, jelzáloghitelek.
Ennek a fedezetlenségpénznek az értékességlátszatát kell a rendszerben elsődlegesen fenntartani. A látszatértéket úgy kell hozadékoltatni, mintha valós (termelési) hozadéka lenne.
A növekvő pénzmennyiség mellett ezért az össz vállalkozásmennyiségnek egyre nagyobb számszaki produktumot kell hoznia. Mindezt úgy, h valós használatiérték csak annyi keletkezzen, amennyi a rendszerben el is használódik (különben bedugulnak a piacok és leáll a verkli). Közben persze a pénz szaporodását (szaporodási igényét) a háttérben valójában kikényszerített hitelfelvételekkel oldják meg (ha nem keletkeztetnek újabb hitelt, akkor a kamatfizetések révén elfogy a reálgazdaságból a pénz).
Ez az elsődleges oka annak, h a reálgazdaság egyre silányabb termékeket gyárt és egyébb mesterséges kényszereket hoz létre az újabb és újabb cucik megvételére.
Tehát a rövid élettartam nem (elsődlegesen) technológiai kérdés.

#1692 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 04:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 05. 04. 05:46

Tehát a rövid élettartam nem (elsődlegesen) technológiai kérdés.

Tehát, kedves Gyula, ilyeneket felejtsek: röviden ezt mondod? Parancsolj!

Itten van, a rencer-vinyóm, hogy ON legyek... :)

Látod? Még MAXTOR, kérlek. Közel 50 ezer órája ketyeg, és -- valljuk be -- bizony,
már van rajta egy reallokált szektor! :D

Még Bluefish-ben vettem Örsön, az ősidőkben... :laugh:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Macikák 2010. 05. 04. 04:09 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1693 Felhasználó inaktív   McMester21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 17:04

Tavaly vettem egy 500Gb-os WD winchestert (500gb wd hdd sata2 7200rpm).
És mióta Windows 7-et használok elég sürün, lefagy a gép, elkezd a vinyó sipolni és hallom a forgást is benne, pittyeg folyamatosan a vinyó. nem tudok semmit se csinálni a géppel eközben, valamikor hirtelen abbahagyja és akkor megy tovább a gép, de van olyan is hogy a vinyó eltünik a hardverek közül, és ilyenkor csak az ujraindítás segit.
Mi lehet a gond? Ez hardver hiba?
Asus P5L-wm alaplap, Intel E2160 Processor, Sapphire HD2600XT DDR3 256Mb videókártya, 2gb Kingmax ddr2-es memória, 160GB-os Samsung winchester, 500GB-os WD winchester, Pioneer 110D DVD író, LG W2242 Monitor

#1694 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: McMester21 - Dátum: 2010. 05. 04. 17:04

Tavaly vettem egy 500Gb-os WD winchestert (500gb wd hdd sata2 7200rpm).
És mióta Windows 7-et használok elég sürün, lefagy a gép, elkezd a vinyó sipolni és hallom a forgást is benne, pittyeg folyamatosan a vinyó. nem tudok semmit se csinálni a géppel eközben, valamikor hirtelen abbahagyja és akkor megy tovább a gép, de van olyan is hogy a vinyó eltünik a hardverek közül, és ilyenkor csak az ujraindítás segit.
Mi lehet a gond? Ez hardver hiba?

Tápcsatlakozó, SATA kábel ellenőrzés (esetleg csere) volt?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1695 Felhasználó inaktív   McMester21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 05. 04. 19:06

Tápcsatlakozó, SATA kábel ellenőrzés (esetleg csere) volt?

Köszi, megnézem a kábeleket, és kicserélem.
Hátha segít.
Asus P5L-wm alaplap, Intel E2160 Processor, Sapphire HD2600XT DDR3 256Mb videókártya, 2gb Kingmax ddr2-es memória, 160GB-os Samsung winchester, 500GB-os WD winchester, Pioneer 110D DVD író, LG W2242 Monitor

#1696 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: lacus55 - Dátum: 2010. 05. 03. 20:36

Eddig nem vált be, vagy rosszul csináltam valamit. Ugyanugy pörög körbe-körbe a betűjel. Format C: lesz a vége!?

Amikor változik a betűjel, akkor az előzőleg beállított betűjelet milyen eszköz kapja meg?

Az USBDLM.ini-ben ezeket a sorokat írd át az alábbiakra:
(A [DriveLetters]-ben azt állítsd be, amilyen betűjelet szeretnél adni az USB-s eszközöknek, nálam ezek a K,L,M betűjelek, az [ExcludedLetters]-be pedig azokat állítsd be, amelyeket semmiképpen ne ossza ki ezeknek (pl. hálózati meghajtók betűjelei.)

[Settings]
DeleteMountPointsOnRemoval=1

;here you can let USBDLM remove driveletters of cardreaders as long
;as there is no media present
NoMediaNoLetter=1

;here you can define new default drive letter for USB drives
[DriveLetters]
Letters=KLM

;here you can define drive letter that shall never be used for new local drives
[ExcludedLetters]
Letters=FHILQYZ
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1697 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 11:11

Nem, tudom, itt kérdezzem-e, vagy a SMART-os topicban...

Vettem egy 1TB-os Hita winyót, amiről tudtam, hogy van rajta pár bad sector, cserébe olcsó volt. Van egy hasonló Hitám, amin szintén vannak badek, első pár hét alatt keletkezett rajta, de azóta is vígan működik, ezért mertem bevállalni ezt is. Meg mert ahogy nézem, újabban nem csinálnak hibátlan winyókat.

Egész rövid ideig ment, így 5 bad sector volt rajta. Elindítottam a HD Sentinel tesztet (a "reinitalize disk címűt"), ami hibákat dobált. Ez után ráengedtem a Hita DFT-t, ami megjelöl 25 bad sectort. Megint nyomtam HD Sentinelt, ez már nem írt hibát, aztán megint Hita DFT, ez 26-ra növelte a badek számát.

Szerintetek ez kuka kategória, és folyamatosan keletkeznek majd rajta badek, vagy van rajta x darab gyári, és ettől még remekül használható a jövőben?

#1698 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 05. 12:11

Nem, tudom, itt kérdezzem-e, vagy a SMART-os topicban...

Vettem egy 1TB-os Hita winyót, amiről tudtam, hogy van rajta pár bad sector, cserébe olcsó volt. Van egy hasonló Hitám, amin szintén vannak badek, első pár hét alatt keletkezett rajta, de azóta is vígan működik, ezért mertem bevállalni ezt is. Meg mert ahogy nézem, újabban nem csinálnak hibátlan winyókat.

Egész rövid ideig ment, így 5 bad sector volt rajta. Elindítottam a HD Sentinel tesztet (a "reinitalize disk címűt"), ami hibákat dobált. Ez után ráengedtem a Hita DFT-t, ami megjelöl 25 bad sectort. Megint nyomtam HD Sentinelt, ez már nem írt hibát, aztán megint Hita DFT, ez 26-ra növelte a badek számát.

Szerintetek ez kuka kategória, és folyamatosan keletkeznek majd rajta badek, vagy van rajta x darab gyári, és ettől még remekül használható a jövőben?

Smartról csinálj az everestbe riportot és másold be ide abból jó eséllyel látható mi a téma vele.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1699 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 17:21

Everst licencem lejárt, helyette itt egy hdsentinel screenshot.
Megy most a sentinel írás/olvasás teszte, már 27 bad van :(

Csatolt fájl:

#1700 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 18:35

Plusz még egy.

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +