HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 09:26

Ó, hogyne... Ez a "lehetett volna", meg "lehetne"... ;o))) A DVD-szabvány is világosan kimondja, hogy LEHETNE 2-oldalas, 2-rétegű, üres, írható DVD-lemez, 2x 8.5 GB kapacitással. Akkor, miért is nem implementálták? Legalábbis magam, még egy ilyet se láttam... ;o Egyértelmű! Mert akkor alárakott volna a blu-raynek (bár lehet, hogy ez se a legjobb példa).
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2322 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 09:55

Te elhiszed, hogy egy aeróhoz, csilivilihez ilyen hardver kell, miközben a 3DMARK2001 tesztjei ennél bonyolultabbakat csináltak sokkal komplexebb dolgokkal ma már kőkori gépeken?
Tudtad, hogy a jelenlegi ipar 8000 órás villanykörtét képes gyártani gyakorlatilag többletköltségek nélkül, normál rövidéletűvel egyező paraméterekkel (kapható 300Ft-os áron)?

Legutóbb 50 ft-ért vettem akciósan izzót.
300-ért már energiatakarékosat vettem, mondjuk csak 2 darabot, hogy meglássam, hogy mennyi ideig bírják.

Van róla fogalmad, hogy egy kompakt fénycső a mai termelési színvonallal 15-20.000 órát le kéne nyomjon (refercia: T5-ös csövek), de a mellé rakott elektronikával szándékosan rövidítik élettartamát (a hidegen indított, így emissziós rétegét lerobbantó katódokkal és az ócska, bittosan elpúposodó pufferkondikkal) 6-8000 órára? A kihagyott PTC és extra minőségű elkó uszkve 10 cent körüli összeg..

És szerinted direkt lepaktált az összes lámpagyártó egymással?
És nincs egy sem, aki kiugrana és beletenné azt a 10 centet, hogy az övét vegyék? Sehol a világon, még Kínában sem?

A HP Laserjet 4L az szerinted nagy igénybevételre tervezett nyomtató, vagy csak elrontott tömegtermék, ami nem a gondos tervezés miatt működik a mai napig, kevés számú, ismert, egyszerűen javítható hibájával együtt, olyan áron olyan minőségű nyomatot produkálva, ami irodától otthonig bárkinek alkalmas nagy tömegű FF nyomtatásra és minden másnál olcsóbb?

Ugyanezeket árulták irodába is.
Ez egy irodába tervezett termék volt, amit aztán egy L betűt utána biggyesztve (esetleg minimális változtatásokkal) eladtak otthonra is.

És azt ne feledjük, hogy az irodai/otthoni lézerek hajnala volt, 90-es évek eleje/közepe. Amíg egy termék új, addig mindig drágágbb és mindig több időre gyártják, mint amikor már elterjedet, és nagyobb a tömegtermelés, olcsóbb és gyakrabban cserélik.
Csak gondolj bele, hogy mennyiért adtak mondjuk a 90-es évek elején/közepén egy lézernyomtatót, meg mennyiért ma. A 90-es évek közepén egy tintasugaras se volt olcsó mulatság. Most 10-20e ft-ért már dobálják utánad a lézereket, 20-30-ért már színeset is.

Ugyanez van videóknál is: 80-as évek vége/90-es évek eleje: 1-2 havi jobb fizetés volt egy videó: ha fizetted a számláidat, kajáztál, ruházkodtál, szórakoztál, akkor gyűjtöttél rá hónapokig, esetleg fél évig is. Most egy olcsó DVD lejátszót utánad dobnak 10e ft-ért, sőt még annyiért se. Egy gyerek a havi zsebpénzéből vehet egy DVD-t magának.
És mert ilyen olcsó, ezért sokszor lecserélik mielőtt tönkremegy, mert kijön egy jobb termék, egy újabb termék, vagy szebb termék, vagy egyszerűen csak megunták.
Egy 1988-as gyártású videónál még igény volt, hogy sokáig működjön, mert drága volt. De most, egy filléres DVD, amit kidobsz 2-3 év múlva, mert lesz valami jobb helyette, annál már nem igény, hogy 20 évig működjön.

A bratyó, amikor kiment Angliába, első időkben szarul keresett, volt, hogy sétálgatott az utcán, és volt, hogy talált kirakott műszaki cuccokat. Nem várták meg, amíg elromlott, hanem kitették, amikor megunták.
Itt egy tévét, ott egy DVD-t, egyszer még egy hűtőt is hazacipelt, hogy legyen egy saját hűtője a szobájában.
Annyira nem volt értéke ezeknek a cuccoknak, hogy amikor jobban keresett, és jobb lakásba költözött, akkor ott hagyta ő is. Nem volt érdemes szállítgatnia.

#2323 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 10:26

Ó, hogyne... Ez a "lehetett volna", meg "lehetne"... ;o))) A DVD-szabvány is világosan kimondja, hogy LEHETNE 2-oldalas, 2-rétegű, üres, írható DVD-lemez, 2x 8.5 GB kapacitással. Akkor, miért is nem implementálták? Legalábbis magam, még egy ilyet se láttam... ;o Egyértelmű! Mert akkor alárakott volna a blu-raynek (bár lehet, hogy ez se a legjobb példa).

2 rétegű DVD van hétköznapi használatban is, sok filmet olyanon adnak ki.
Hogy a korong kétoldalú legyen, az miért nem terjedt el, nem tudom. Talán kicsi rá az igény, vagy mert drágább egy kétoldalas lemez, mint két egyoldalas. Vagy mert akkor nem nyomtathanának a lemez egyik oldalára se képet.
Legalábbis ha két DVD kell, én eddig mindig úgy láttam csak, hogy egy tokban két korong, de olyat soha, hogy egy kétoldalas lemez.

Annakidején a 4.7GB-os egyoldalas, egyrétegű DVD is bőven megfelelt a kor igényeinek, az SVCD-nél, meg VHS-nél sokkal jobb volt. nem volt szükség kétoldalasra.

A példa egyrészt azért sem tökéletes, mert a DVD-t valamikor a 90-es évek végén találták ki/fel, valamikor a 90-es évek második felében jött ki. A Blu-ray-t meg jó 10 évvel később.
Másrészt meg azért, mert nem tett volna alá a Blu-raynek a DVD semmiképpen, hiszen 2006/7 körül kijött a HD-DVD, 30 GB-os kapacitással. Ami éppen azért ment a kukába, mert kijött a Blu-ray is. Akkor a sima DVD labdába se rúghatot volna a 9 (vagy 18) GB-jával.

#2324 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 10:48

Legutóbb 50 ft-ért vettem akciósan izzót.
300-ért már energiatakarékosat vettem, mondjuk csak 2 darabot, hogy meglássam, hogy mennyi ideig bírják.

És szerinted direkt lepaktált az összes lámpagyártó egymással?
És nincs egy sem, aki kiugrana és beletenné azt a 10 centet, hogy az övét vegyék? Sehol a világon, még Kínában sem?

Ugyanezeket árulták irodába is.
Ez egy irodába tervezett termék volt, amit aztán egy L betűt utána biggyesztve (esetleg minimális változtatásokkal) eladtak otthonra is.

És azt ne feledjük, hogy az irodai/otthoni lézerek hajnala volt, 90-es évek eleje/közepe. Amíg egy termék új, addig mindig drágágbb és mindig több időre gyártják, mint amikor már elterjedet, és nagyobb a tömegtermelés, olcsóbb és gyakrabban cserélik.
Csak gondolj bele, hogy mennyiért adtak mondjuk a 90-es évek elején/közepén egy lézernyomtatót, meg mennyiért ma. A 90-es évek közepén egy tintasugaras se volt olcsó mulatság. Most 10-20e ft-ért már dobálják utánad a lézereket, 20-30-ért már színeset is.

Ugyanez van videóknál is: 80-as évek vége/90-es évek eleje: 1-2 havi jobb fizetés volt egy videó: ha fizetted a számláidat, kajáztál, ruházkodtál, szórakoztál, akkor gyűjtöttél rá hónapokig, esetleg fél évig is. Most egy olcsó DVD lejátszót utánad dobnak 10e ft-ért, sőt még annyiért se. Egy gyerek a havi zsebpénzéből vehet egy DVD-t magának.
És mert ilyen olcsó, ezért sokszor lecserélik mielőtt tönkremegy, mert kijön egy jobb termék, egy újabb termék, vagy szebb termék, vagy egyszerűen csak megunták.
Egy 1988-as gyártású videónál még igény volt, hogy sokáig működjön, mert drága volt. De most, egy filléres DVD, amit kidobsz 2-3 év múlva, mert lesz valami jobb helyette, annál már nem igény, hogy 20 évig működjön.

A bratyó, amikor kiment Angliába, első időkben szarul keresett, volt, hogy sétálgatott az utcán, és volt, hogy talált kirakott műszaki cuccokat. Nem várták meg, amíg elromlott, hanem kitették, amikor megunták.
Itt egy tévét, ott egy DVD-t, egyszer még egy hűtőt is hazacipelt, hogy legyen egy saját hűtője a szobájában.
Annyira nem volt értéke ezeknek a cuccoknak, hogy amikor jobban keresett, és jobb lakásba költözött, akkor ott hagyta ő is. Nem volt érdemes szállítgatnia.

Akciós árnak mi köze a dologhoz? Normál ára mennyi? A 8x hosszabb élettartamú izzó drágább 8x-osan? Nem..

Nos, 15 éve az összes Tungsram(/Philips/Osram) kompaktban PTC-s lágyindítás és japán elkó volt, élettartamukat 12.000 órában adták meg, átlagosan 8-10 évet mentek, a mai napig rengeteg üzemel belőle. Az utána dömpingáron vehetőkből meg elterjedtségével arányosan elvétve találni. Mivel gyűjtöm és javítom (igen, javítom, mert egy ilyen terméknél sem engedem meg, hogy 20 perc munka és pártíz forint árán a kukába kerüljön, rendszeresen járok világítástechnikai boltokba a hulladékkonténert átnézni..) ezeket, így meglehetősen bizonyos vagyok abban, hogy az elektronikát és a csövek alapvető működési elvét sértő megoldást nem véletlenül, hanyagságból és 10 cent spórolása miatt alakítják ki rajtuk, ez kőkemény szándék kérdése. Az izzók kapcsán konkrétan ismert az a gyártástechnológiai lépés, ahol az élettartamot remekül lehet gyengíteni.

"lecserélik, mielőtt tönkremegy". Így nincs is értelme vitatkoznunk, ha te ebben az egyértelmű természetességet látod és nem a vég nélküli pazarlást. És ne beszélj a nevemben :-) , mert nekem egy 2000 körül gyártott DVD ketyeg a TV alatt, és eszem ágában sincs kidobni, pláne 2-3 évente nem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2325 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 11:08

OK., mindegy. Egyébként volt egy igen rövid életű PC-s usság, "magyar PCM"-néven, aminek olyan volt a diszk-melléklete, hogy egy db. 2-oldalas DVD-lemez. Egyik oldalán egy film (DVD-formátumban), a másikon az ussághoz kapcsolódó "adat-lemez". Nekem mondjuk tetszett az ötlet, mert praktikus volt! Csak vigyázni kellett ugye, hogy melyik oldala is volt alul ;D De, mint említettem, sajna elég rövid életű volt, maga a kiadvány is és meg is szünt úgy 2006 magasságában. Költség-okok is bizonyára belejátszanak ilyesmikbe, de persze az is, hogy "új lemezhez új kütyü", mert ha túl sok ILYEN DVD-t gyártottak volna, akkor bizonyára elég kevesen vettek volna blu-ray-meghajtókat. Magam, az új gépembe még most se, mert minek?

#2326 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 11:47

Akciós árnak mi köze a dologhoz? Normál ára mennyi? A 8x hosszabb élettartamú izzó drágább 8x-osan? Nem..

Az a köze, hogy 50 ft-ért vettem, nem 300-ért.
És azért egy villanykört nem 1000 órát működik.
Nálam sokszor világít egész éjszaka, akkor mondjuk 10 órával számolva 100 nap alatt kiégne, ami alig több, mint 3 hónap.
Ehhez képest valamikor tavaly nyáron cseréltem izzót a lámpában. Meg most, a héten.

Nos, 15 éve az összes Tungsram(/Philips/Osram) kompaktban PTC-s lágyindítás és japán elkó volt, élettartamukat 12.000 órában adták meg, átlagosan 8-10 évet mentek, a mai napig rengeteg üzemel belőle. Az utána dömpingáron vehetőkből meg elterjedtségével arányosan elvétve találni. Mivel gyűjtöm és javítom (igen, javítom, mert egy ilyen terméknél sem engedem meg, hogy 20 perc munka és pártíz forint árán a kukába kerüljön, rendszeresen járok világítástechnikai boltokba a hulladékkonténert átnézni..) ezeket, így meglehetősen bizonyos vagyok abban, hogy az elektronikát és a csövek alapvető működési elvét sértő megoldást nem véletlenül, hanyagságból és 10 cent spórolása miatt alakítják ki rajtuk, ez kőkemény szándék kérdése. Az izzók kapcsán konkrétan ismert az a gyártástechnológiai lépés, ahol az élettartamot remekül lehet gyengíteni.

Ha valóban így van, akkor szomorú.
Viszont az nem értem, hogy nem volna egyszerűbb, ha adnák dupla áron, és akkor mehetne a dupla élettartam.
Még a hasznuk is több volna, mert fele mennyiséget kellene termelni, kevesebb volna a költség, míg a bevétel ugyanannyi.

"lecserélik, mielőtt tönkremegy". Így nincs is értelme vitatkoznunk, ha te ebben az egyértelmű természetességet látod és nem a vég nélküli pazarlást. És ne beszélj a nevemben :-) ,

Ne vedd magadra.
Miért ne cserélnék le.
A ruháidat is lecseréled néha, pedig hordhatnád 20 évig ugyanazt a nagykabátot télen.
Vagy a függönyt, sötétítőt? Hozzá se ér semmi, egy évben egyszer-kétszer kerül mosásba, 50 évig is ellógna ott az ablakban.
Vagy bútort? Nincs rajta tönkremenő rész, egy szekrény 100 évig is szekrény. A zsanérok fárdahatnak el, ereszkedhetnek meg, azt meg semmi kicserélni. Mégis hányan vesznek bútort is ,és cserélik le a mondjuk 10 éveset egy újra.
Az emberekben van egy "venni akarás", és ha valami ocsó, akkor megveszik. Ha van az embernek pénze, akkor akar venni belőle valamit.

mert nekem egy 2000 körül gyártott DVD ketyeg a TV alatt, és eszem ágában sincs kidobni, pláne 2-3 évente nem.

Mégsem megy tönkre olyan hamar akkor? :D

#2327 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 12:08

OK., mindegy. Egyébként volt egy igen rövid életű PC-s usság, "magyar PCM"-néven, aminek olyan volt a diszk-melléklete, hogy egy db. 2-oldalas DVD-lemez. Egyik oldalán egy film (DVD-formátumban), a másikon az ussághoz kapcsolódó "adat-lemez". Nekem mondjuk tetszett az ötlet, mert praktikus volt! Csak vigyázni kellett ugye, hogy melyik oldala is volt alul ;D De, mint említettem, sajna elég rövid életű volt, maga a kiadvány is és meg is szünt úgy 2006 magasságában. Költség-okok is bizonyára belejátszanak ilyesmikbe, de persze az is, hogy "új lemezhez új kütyü", mert ha túl sok ILYEN DVD-t gyártottak volna, akkor bizonyára elég kevesen vettek volna blu-ray-meghajtókat. Magam, az új gépembe még most se, mert minek?

Most még nem terjedt el. Egyelőre minden jön DVD-n is, mert az nagyon elterjedt még.
De ahogy egyre kevesebb DVD lejátszó lesz, és egyre több BR lejátszó az otthonokban, úgy fog megfordulni a trend.

És már most se drága, egy DVD-író kijön 5-6e-ből, egy 10-est hozzácsapva már megvan a BR olvasó. Még 5-öt, esetleg 10-et ráfizetve az író is kijön belőle.
2-3 év múlva meg az ember után dobják annyiért, mint most egy DVD-t.

#2328 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 13:48

Tele a búrám a tisztán destruktív szöveggel.
A termékeket nem a legjobb futásteljesítmény/ár szerint gyártják és adják el. Gyakorlatilag kartel árak vannak, termékenként használati idő egységáron, amelyből a gyártók nem nagyon lógnak ki.
Emellett van a valódi minőség egy egészen más árkategóriában.

#2329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 14:30

Az a köze, hogy 50 ft-ért vettem, nem 300-ért.
És azért egy villanykört nem 1000 órát működik.
Nálam sokszor világít egész éjszaka, akkor mondjuk 10 órával számolva 100 nap alatt kiégne, ami alig több, mint 3 hónap.
Ehhez képest valamikor tavaly nyáron cseréltem izzót a lámpában. Meg most, a héten.

Ha valóban így van, akkor szomorú.
Viszont az nem értem, hogy nem volna egyszerűbb, ha adnák dupla áron, és akkor mehetne a dupla élettartam.
Még a hasznuk is több volna, mert fele mennyiséget kellene termelni, kevesebb volna a költség, míg a bevétel ugyanannyi.

Ne vedd magadra.
Miért ne cserélnék le.
A ruháidat is lecseréled néha, pedig hordhatnád 20 évig ugyanazt a nagykabátot télen.
Vagy a függönyt, sötétítőt? Hozzá se ér semmi, egy évben egyszer-kétszer kerül mosásba, 50 évig is ellógna ott az ablakban.
Vagy bútort? Nincs rajta tönkremenő rész, egy szekrény 100 évig is szekrény. A zsanérok fárdahatnak el, ereszkedhetnek meg, azt meg semmi kicserélni. Mégis hányan vesznek bútort is ,és cserélik le a mondjuk 10 éveset egy újra.
Az emberekben van egy "venni akarás", és ha valami ocsó, akkor megveszik. Ha van az embernek pénze, akkor akar venni belőle valamit.

Mégsem megy tönkre olyan hamar akkor? :D

Izzólámpa élettartamát adott kapcsolási számra adják meg-nem véletlenül, rendszerint felkapcsoláskor ég ki, amikor a hirtelen hőfokváltozás a leginkább igénybe veszi az elvékonyodó szálat. A centennial bulbnak is ezért van állandó, simogató szinuszos áramellátása (és van alulhajtva pár százalékkal, persze). Az 50Ft-ért vett, papíron ezer óra még mindig gyengébb, mint a 300-ért 8000 óra, hiszen ennek árából csak 6db akciós ezresre futja.

Ruhát (cipő, kabát, egyéb "nagy" ruha) sose a divat szerint veszek, hanem amiben jól érzem magam és csak akkor, ha a régi nem javítható esztétikusan, vagy szarul áll. Saxoo kabátomat idén nyugdíjaztam el, elfáradt az anyaga, szakadozik a külseje, 13 éve vettem (azóta tuti nem vennék ilyen márkát, pocsék minősége lett). Cipőből nincs múlt évezredi, de amíg jó volt rám, a 80-as évekbeli Adidasszal se volt semmi bajom, most a 2003-as Tiszám a legöregebb, érdekes, hogy az van a legjobb állapotban, a fiatalabb Tiszák sokkal vackabbak már, pedig ebbe az öregbe tettem bele a legtöbb kilómétert. Ezzel együtt jól tudok kinézni :cool: . Függöny kutya tudja, mennyi idős, tetszik, szeretem, minek cseréljem le, szekrényből az ikeás/kikás újkori fém/műanyag/pozdorjakupacokat nem szeretem, a régi, mívesebb, igényesebb, lakkozott, tömör fából készült kispolgáriakat csipom :-) .

A DVD meg nem egy alapmodell, a JVC 2000 körül még nem ilyen eldobható tízezreseket csinált: http://www.crutchfie...b=detailed_info

Jobbra az 5.1 DAC moduljai láthatóak, azok az állóban betett panelek: http://www.hi-fi.ru/...d624c9046cd.jpg
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2330 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 10. 02. 15:48

A termékeket nem a legjobb futásteljesítmény/ár szerint gyártják és adják el. Gyakorlatilag kartel árak vannak, termékenként használati idő egységáron, amelyből a gyártók nem nagyon lógnak ki.

Szerintem épp azt ragozzuk didyvel, hogy ki sem futtatnak egy adott terméket, ki sem használják igazából a benne rejlő lehetséges potenciált, mert minek, mert jönnie KELL a következőnek. A "valódi minőség" fogalma pedig, erősen relatív. Régen, az íróknál (hogy az általam felvetett példánál maradjak), ugye a PLEXTOR jelentette "a" valódi minőséget (a többihez képest meglehetősen prémium áron, egyébként), de kb. szintén 2006 óta, már ők is csak matricáznak. Nem gyártanak már saját termékeket, szintén vannak OEM-jeik, és ennyi a történet: beálltak a sorba, magyarán!

Szerkesztette: Macikák 2011. 10. 02. 15:08 -kor

#2331 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 15:05

Izzólámpa élettartamát adott kapcsolási számra adják meg-nem véletlenül, rendszerint felkapcsoláskor ég ki, amikor a hirtelen hőfokváltozás a leginkább igénybe veszi az elvékonyodó szálat. A centennial bulbnak is ezért van állandó, simogató szinuszos áramellátása (és van alulhajtva pár százalékkal, persze).

Én azt olvastam, hogy 4 watton működtetik, eredetileg 60 wattos.
A felvételen látszik is, hogy alig izzogat, haloványan.

Az 50Ft-ért vett, papíron ezer óra még mindig gyengébb, mint a 300-ért 8000 óra, hiszen ennek árából csak 6db akciós ezresre futja.

De nem 1000 óra, éppen azt mondom, hogy többet bírt 1000 óránál.

Ruhát (cipő, kabát, egyéb "nagy" ruha) sose a divat szerint veszek, hanem amiben jól érzem magam és csak akkor, ha a régi nem javítható esztétikusan, vagy szarul áll. Saxoo kabátomat idén nyugdíjaztam el, elfáradt az anyaga, szakadozik a külseje, 13 éve vettem (azóta tuti nem vennék ilyen márkát, pocsék minősége lett). Cipőből nincs múlt évezredi, de amíg jó volt rám, a 80-as évekbeli Adidasszal se volt semmi bajom, most a 2003-as Tiszám a legöregebb, érdekes, hogy az van a legjobb állapotban, a fiatalabb Tiszák sokkal vackabbak már, pedig ebbe az öregbe tettem bele a legtöbb kilómétert. Ezzel együtt jól tudok kinézni :cool: . Függöny kutya tudja, mennyi idős, tetszik, szeretem, minek cseréljem le, szekrényből az ikeás/kikás újkori fém/műanyag/pozdorjakupacokat nem szeretem, a régi, mívesebb, igényesebb, lakkozott, tömör fából készült kispolgáriakat csipom :-) .

Hát én se vagyok egy igényes ember, de 10 évenként egy kabát, ez nekem is puritán.
OKé, hogy nem a divat az első, én se vagyok egy piperkőc ember, és szeretem a kényelmes holmikat, de kényelmes ruhából is van amiben jól néz ki az ember, meg van amiben nem.

Neked ez az ízlésed, de a legtöbb embernek más. Mondhatod, hogy neked jó az ezer éves függöny, meg a 1x éves kabát, és nem érdekel, miben jársz, de a legtöbb ember valamilyen szinten szeret ruházkodni.

A DVD meg nem egy alapmodell, a JVC 2000 körül még nem ilyen eldobható tízezreseket csinált: http://www.crutchfie...b=detailed_info

Jobbra az 5.1 DAC moduljai láthatóak, azok az állóban betett panelek: http://www.hi-fi.ru/...d624c9046cd.jpg

Ha a villanykörte 100 éve direkt rontott minőségű, a ruhák 100 éve rontott minőségűek, akkor a 10 éves DVD lejátszó hogy nem olyan?
A JVC is egy régi cég, 50-60 éves biztos megvan, és csak az utóbbi 9 évben szervezték be A RENDSZER-be, de 10 éve még normálisat gyártott? Neki miért engedtek jókat gyártania, másnak meg nem?

#2332 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 16:04

Szerintem épp azt ragozzuk didyvel, hogy ki sem futtatnak egy adott terméket, ki sem használják igazából a benne rejlő lehetséges potenciált, mert minek, mert jönnie KELL a következőnek. A "valódi minőség" fogalma pedig, erősen relatív. Régen, az íróknál (hogy az általam felvetett példánál maradjak), ugye a PLEXTOR jelentette "a" valódi minőséget (a többihez képest meglehetősen prémium áron, egyébként), de kb. szintén 2006 óta, már ők is csak matricáznak. Nem gyártanak már saját termékeket, szintén vannak OEM-jeik, és ennyi a történet: beálltak a sorba, magyarán!

Valszeg prémum áron nem vettek annyit, mint így.

Meg minek gyártsanak?
Már itt a Blu-ray, néhány éven belül vált mindenki arra.
És már a Blu-ray-nek is dolgoznak az utódján, BDXL, Japánban már talán van is. Meg ki tudja mik jönnek.
Az igények egyre nőnek. Először volt fekete-fehér adás, szemcsés, szellemképes, antenna állítgatós. Napi pár órában, nem is minden nap. Aztán jött a színes adás. Kábeltévé. Műholdas adás. Akár 100 különböző tévécsatornát nézhetsz napi 24 órában. Most itt a digitális adás, HD felbontás. Meg hogy én választom ki a netes filmtárból, hogy mit nézek. Jönnek a 3D-s tévék.
Az emberek egyre többet akarnak.

Ha van Blu-ray, miért ne vegyek, szebb, mint a DVD.
És persze, ha van HD tévé, miért ne vegyk? Szebb a képe.
Ha lesz 3D-s tévé, miért ne vegyek, jobb 3D-ben nézni.
A szoftvereknél volt így régen: pl. egyik szövegszerkesztő ezt tudta, a másik meg nem tudta, de annak meg volt olyan funkciója, amit ez nem tudott. Most egy MS Office vagy OpenOffice mindent tud, amire a hétköznapokban szükség lehet, sőt, amég annak ezerszeresét is, amit sose használunk.

A nagy tömegek nem a minőséget veszik, hanem az olcsót. Ezért van annyi kínai cucc is. Tudják, hogy szar, de olcsó és megveszik. A 200 ft-os kínai póló kibír egy nyarat, vagy egy fél nyarat, aztán megy a kukába. Jövőre úgyis más lesz a divat.

Az igaz, amit írtál, hogy a műszaki cikkeknél ez van az utóbbi pár évtizedben: kitalálnak valami újat, és veszik az emberek.
Lehet, hogy valahol ez nem jó, és hátránya van, ez aláírom.
De ez nem azért van így, mert a háttérben egy sötét szerveződés ezt akarja. Hanem mert minden gyártó ezt akarja, egyik sem a saját pénze ellensége. Vagy aki mégis, az már csődbe ment régen.
Ha neked volna gyárad, neked is ezt kellene tenned, mert ha nem azt gyártod, amire kereslet van, akkor a többiek lehagynak és lecsukhatod a rolót.

Ez azért is van, mert a termelés mennyisége megnőtt: már nem kézzel kell kapálni, nem kézzel kell szőni, fonni, nem kézzel kell dolgozni.
A gépesített termelés sokkal többet tud termelni, mint régebben. Ezért a termékek ára és értéke lecsökkent. Olyannyira, hogy sok terméket eldobsz, kicserélsz, csak mert nem meguntad.
Pl. régen drága volt egy óra, egyszerű földművesnek nem is volt (mondjuk nagy szüksége se volt rá). Most fillérekért szórják a kínai fröccsöntött műanyag kvarcórákat.

#2333 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 10. 02. 14:48

Ezt nem tagadom én sem. Nem a legjobb minőség/ár a cél.
Én csak azt mondom, hogy ez nem egy sötét összeesküvés miatt van így, hanem mert a gyártónak ez éri meg.

Ha te gyártanál DVD játékost, te se tudnál mást tenni.
És nem azért, mert A RENDSZER nem engedi. Hanem mert a gyáradból maximális profitra törekednél (vagy ha te nem, akkor az igazgatótanács meg a részvényesek).
Mondjuk látod, hogy a 10e ft-os fogy a legjobban, sok embernél több tévé, több DVD van otthon, hogy asszony vagy gyerekis nézhessen valamit és ne zavarjanak a film/foci nézésekor.
Az fogy a legjobban, abban a legtöbb haszon, akkor neked is azt kell gyártanod.
Az meg nem célod, hogy sokáig működjön. Húzza ki azt a pár évet, amíg használják, és kész.

#2334 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 18:20

Nna, igen. Érdekes dolgok ezek. Baromira kiváncsi vagyok, hogy vajon üvöltve megyek-e majd a Dunának, mert Z68-as helyett "csak" egy vacak P67-es alaplapot vettem? Egyelőre nem így érzem... A Z68-as chip kettő plusz ficsörje közül az egyiket eleve nem használnám (LucidVirtu), az Intel SRT meg? Hát, szintén olyan "ki tudja", de van egy olyan sejtésem, hogy mire ez VALÓS problémaként jelentkezne, addigra az egész 1155-ös platform már a kakaóbiztos-kategória lesz! Viszont árban még mindig jelentős a különbség a két (egyébként más szempontból tök egyforma) Asus Deluxe-modell közt: ahol én vettem, ott kb. 7K (persze a Z68 Deluxe annyival drágább, természetesen)... ;o

Szerkesztette: Macikák 2011. 10. 02. 16:51 -kor

#2335 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 16:25

Ezt nem tagadom én sem. Nem a legjobb minőség/ár a cél.
Én csak azt mondom, hogy ez nem egy sötét összeesküvés miatt van így, hanem mert a gyártónak ez éri meg.

Ez egy NAGYON ÖSSZETETT KÉNYSZERRENDSZER, ami a gyártókat is kényszeríti.
Az aki nem a tőkeszabályok szerint működik, attól a tőke elmegy és éhenhal.
A kérdés az, miért van így (ki hozza a szabályokat és kényszerít a betartására)és jól van-e ez így (tudva azt, h ennek az eszetlenségnek a föld eltartóképességének katasztrofálisan gyors csökkenése az eredménye).
És persze az, h sokak nyomora mellett, cca négyszer annyi időt kell munkával töltenünk az életünkből, mintha ellátottságra optimalizáltan üzemeltetnénk a reálgazdaságot.

#2336 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 16:45

Én azt olvastam, hogy 4 watton működtetik, eredetileg 60 wattos.
A felvételen látszik is, hogy alig izzogat, haloványan.

De nem 1000 óra, éppen azt mondom, hogy többet bírt 1000 óránál.

Hát én se vagyok egy igényes ember, de 10 évenként egy kabát, ez nekem is puritán.
OKé, hogy nem a divat az első, én se vagyok egy piperkőc ember, és szeretem a kényelmes holmikat, de kényelmes ruhából is van amiben jól néz ki az ember, meg van amiben nem.

Neked ez az ízlésed, de a legtöbb embernek más. Mondhatod, hogy neked jó az ezer éves függöny, meg a 1x éves kabát, és nem érdekel, miben jársz, de a legtöbb ember valamilyen szinten szeret ruházkodni.

Ha a villanykörte 100 éve direkt rontott minőségű, a ruhák 100 éve rontott minőségűek, akkor a 10 éves DVD lejátszó hogy nem olyan?
A JVC is egy régi cég, 50-60 éves biztos megvan, és csak az utóbbi 9 évben szervezték be A RENDSZER-be, de 10 éve még normálisat gyártott? Neki miért engedtek jókat gyártania, másnak meg nem?

De lehetetlen egy ürge vagy :omg:
Többet bír ezer óránál: Az izzók élettartamát úgy adják meg, hogy a ráírt 1000 óránál a tesztsereg 50%-a üzemképes kell legyen. A 8000 órásnál ugyanúgy benne van a pakliban, hogy tovább fog égni. Mi a fenének kötekedsz ebben, azt nem értem, a 8k órás jobb biznisz a közölt áron, de ez tök lényegtelen, a mondandó az, hogy ilyen is létezik, csak a kutya le se szarja.

De, érdekel, hogy miben járok, próbáld már meg értelmezni a szavaimat. Az nem érdekel, hogy mi az aktuális kutyafutta divat. A jól kinézés egy adott korszakon, stíluson belül értelmezett dolog (egy jó bőrkabát fél életet kiszolgál például) és hál égnek nem a divatmajmolások évenként megújuló nézetei szerint alakul az átlagembereknél, a póló, gatya, stb az természetszerűleg gyakrabban cserélődik az én szekrényemben is, de az a Saxoo kabát a mai napig jól néz ki-nem szerintem, hanem azok szerint, akik látták rajtam.

A JVC eme terméke kicsit sem hasonlít a manapság 5k-ért akasztható teszkósokhoz, más árkategória, más termékkategória, nem áruházi tömegtermék. Hidd el, ez sem fog működni 20 év múlva már úgy, mint ahogy egy Orion Orister.

#2337 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 17:20

Meg minek gyártsanak?
Már itt a Blu-ray, néhány éven belül vált mindenki arra.
És már a Blu-ray-nek is dolgoznak az utódján, BDXL, Japánban már talán van is. Meg ki tudja mik jönnek.
Az igények egyre nőnek. Először volt fekete-fehér adás, szemcsés, szellemképes, antenna állítgatós. Napi pár órában, nem is minden nap. Aztán jött a színes adás. Kábeltévé. Műholdas adás. Akár 100 különböző tévécsatornát nézhetsz napi 24 órában. Most itt a digitális adás, HD felbontás. Meg hogy én választom ki a netes filmtárból, hogy mit nézek. Jönnek a 3D-s tévék.
Az emberek egyre többet akarnak.

Ha van Blu-ray, miért ne vegyek, szebb, mint a DVD.
És persze, ha van HD tévé, miért ne vegyk? Szebb a képe.
Ha lesz 3D-s tévé, miért ne vegyek, jobb 3D-ben nézni.
A szoftvereknél volt így régen: pl. egyik szövegszerkesztő ezt tudta, a másik meg nem tudta, de annak meg volt olyan funkciója, amit ez nem tudott. Most egy MS Office vagy OpenOffice mindent tud, amire a hétköznapokban szükség lehet, sőt, amég annak ezerszeresét is, amit sose használunk.

A nagy tömegek nem a minőséget veszik, hanem az olcsót. Ezért van annyi kínai cucc is. Tudják, hogy szar, de olcsó és megveszik. A 200 ft-os kínai póló kibír egy nyarat, vagy egy fél nyarat, aztán megy a kukába. Jövőre úgyis más lesz a divat.

Az igaz, amit írtál, hogy a műszaki cikkeknél ez van az utóbbi pár évtizedben: kitalálnak valami újat, és veszik az emberek.
Lehet, hogy valahol ez nem jó, és hátránya van, ez aláírom.
De ez nem azért van így, mert a háttérben egy sötét szerveződés ezt akarja. Hanem mert minden gyártó ezt akarja, egyik sem a saját pénze ellensége. Vagy aki mégis, az már csődbe ment régen.
Ha neked volna gyárad, neked is ezt kellene tenned, mert ha nem azt gyártod, amire kereslet van, akkor a többiek lehagynak és lecsukhatod a rolót.

Ez azért is van, mert a termelés mennyisége megnőtt: már nem kézzel kell kapálni, nem kézzel kell szőni, fonni, nem kézzel kell dolgozni.
A gépesített termelés sokkal többet tud termelni, mint régebben. Ezért a termékek ára és értéke lecsökkent. Olyannyira, hogy sok terméket eldobsz, kicserélsz, csak mert nem meguntad.
Pl. régen drága volt egy óra, egyszerű földművesnek nem is volt (mondjuk nagy szüksége se volt rá). Most fillérekért szórják a kínai fröccsöntött műanyag kvarcórákat.

"Valszeg prémum áron nem vettek annyit, mint így."
Bzmeg, régen senki sem gyártott ilyen selejtet, mégis a mainál sokkal több szórakoztatóelektronikai cég megélt belőle! Nem dereng valami a sötétben?

"Az emberek egyre többet akarnak."
Nem. Az emberek elhiszik, hogy a több jobb nekik, boldogabbak lesznek.

"De ez nem azért van így, mert a háttérben egy sötét szerveződés ezt akarja. Hanem mert minden gyártó ezt akarja, egyik sem a saját pénze ellensége."
Erről se te, se mi nem tudhatunk semmit biztosan. Mellesleg, szerveződés sem kell, ez egy elég jól öngerjesztő folyamat, egyszerű érdekek mentén.

#2338 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 17:17

Erről se te, se mi nem tudhatunk semmit biztosan. Mellesleg, szerveződés sem kell, ez egy elég jól öngerjesztő folyamat, egyszerű érdekek mentén.

Ez egy nagyon ügyes embargótechnika, amelyet a termelés decentralizálásával és a kereskedelem monopolizálásával, mint legfőbb eszközökkel hoztak létre és tartanak fenn.
Minden további nélkül tudnak gyártókat és ellátási területeket lenyomni és protekcionálni, életszínvonalat beállítani.
Emellé jönnek még a fiskális (pénzügyi) lehetőségek. A reálgazdaságban kinnlévő pénzmennyiség szabályozása és az árfolyamparitás mozgatás (ami az árúpiacon olyan, mintha egy gazdaság + - 10-15%-kal hatékonyabban termelne).
Az egész mellé pedig egy nagyon durva tudatmanipuláció:
http://kataklizma.in...he-manipulalasa

#2339 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 12:08

a 2 filmes 100ft os dvd-k mindegyike ilyenen van,tesco,spar,cora televolt velük nemrég mikor jártam arra.Egyik oldalán az egyik film a megforditva a másik.Tök szar szerintem mert rohadt sérülékeny,dehát 99ft ért így is csoda volt a kármilyen két szar film is.

Szerkesztette: djculture 2011. 10. 02. 17:32 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2340 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 02. 19:31

a 2 filmes 100ft os dvd-k mindegyike ilyenen van,tesco,spar,cora televolt velük nemrég mikor jártam arra.Egyik oldalán az egyik film a megforditva a másik.Tök szar szerintem mert rohadt sérülékeny,dehát 99ft ért így is csoda volt a kármilyen két szar film is.

Én még nem láttam ilyen akciós filmeket, de biztosan rossz helyen lakom... ;D Sérülékenység, nna ja... Mondjuk ha összetapizzák mindkét oldalát, pl. Én mondjuk naív voltam és idealista. Abból indultam ki, hogy vigyáznak rá, bocs!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.