HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 29. 17:44

Hello,

Meg tudnátok mondani, hogy mi az a hőmérséklet-tartomány, amiben a vinyók működése "egészséges"? Vettem egy dokkolót, s ez okozza a fejtörést. Hard Disk Sentinel szerint a PC házon belül 28-36 fokosak (Celsius) a HDD-k, míg a dokkolóba tett vinyó pillanatnyilag 47 fokos, pedig nem vittem túlzásba a másolgatást. Volt már ennél több is egyébként. Tudom, hogy itt nincsenek ventik stb, de ez a különbség mégis elgondolkodtató. Ez még okés, használhatom nyugodtan? Vagy kellene valami kiegészítő hűtés rá? Egyébként egy 500 gigás WD Blue HDD-ről van szó.

Köszi!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2402 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 29. 17:44

Hello,

Meg tudnátok mondani, hogy mi az a hőmérséklet-tartomány, amiben a vinyók működése "egészséges"? Vettem egy dokkolót, s ez okozza a fejtörést. Hard Disk Sentinel szerint a PC házon belül 28-36 fokosak (Celsius) a HDD-k, míg a dokkolóba tett vinyó pillanatnyilag 47 fokos, pedig nem vittem túlzásba a másolgatást. Volt már ennél több is egyébként. Tudom, hogy itt nincsenek ventik stb, de ez a különbség mégis elgondolkodtató. Ez még okés, használhatom nyugodtan? Vagy kellene valami kiegészítő hűtés rá? Egyébként egy 500 gigás WD Blue HDD-ről van szó.

Köszi!

még egészséges, de ne töredezettségmentesíts :-)
vagy találj ki valami hűtést rá.

#2403 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 29. 18:25

még egészséges, de ne töredezettségmentesíts :-)
vagy találj ki valami hűtést rá.

Agyalok a megoldási lehetőségeken - első körben arra gondoltam, hogy beállítok a dokkoló mellé egy álló szobai ventilátort...
Mi lenne az a hőmérséklet, ami már veszélyes?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#2404 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 29. 19:36

Agyalok a megoldási lehetőségeken - első körben arra gondoltam, hogy beállítok a dokkoló mellé egy álló szobai ventilátort...
Mi lenne az a hőmérséklet, ami már veszélyes?

Ha azt mondom 80, akkor azzal mihez kezdesz?

#2405 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 20:35

47 fok épp a határ,50fok már nem egészséges.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2406 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 02. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 12. 02. 20:35

47 fok épp a határ,50fok már nem egészséges.

Volt olyan gépem, aminél ha a vinyó 45 fok körül/feklett volt, akkor újraindulgatott, mint aminek resetet nyomtál.
Make love not Wor.

#2407 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 27. 09:48

Ott már voltam, nem volt nekik megfelelő :( (külső átmérő passzol, csak a közepén a luk túl tág a netbúkhoz)

Én onnan veszek dugót acerhez, valami más mismásolás volt akkor. Van rövidebb és hosszabb, a hosszabbat kell keresni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2408 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 29. 17:44

Hello,

Köszi!

55 fok szokott lenni. De nem a hőmérséklet a lényeges adat, hanem a változás sebessége. 15 fok óránként maximum (és nem úgy, hogy fél óra alatt 15 fok, utána meg semmi).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2409 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2011. 11. 29. 18:44

Hello,

Köszi!

Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2410 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 02:10

Köszi srácok!

#2411 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 11. 26. 21:09

dehogynem, 500as WDmről tüntettem el az 1 db reallocated sectort vele. csak fogalmam sincs a nevéről...

Nem pending sector volt az inkább?

#2412 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 07:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 12. 03. 23:47

Én onnan veszek dugót acerhez, valami más mismásolás volt akkor. Van rövidebb és hosszabb, a hosszabbat kell keresni.

Bocs, 1,7mm-es gyárilag.

#2413 Felhasználó inaktív   Németh Zoltán72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 08. 11:35

Üdvözletem!
Hitachi vinyóm tegnap megadta magát. Mivel a motor fel sem pörög és a fólia forrpontjain sincs feszültség, gondoltam, keresek hozzá panelt, aztán vagy feléled vagy nem. Az adatok 90%-a szerencsére le van mentve, így ha nem sikerül a kísérlet, nem túl nagy gond.
A vinyó adatai: Deskstar 80.4Gb, 2003. febr., ATA, 7200rpm Model: IC35L090AVV207-0 P/N: 07N9685 S/N: G3C5LRJL
Ha valamelyikteknek akadna ilyen panelje (azon is van egy kód: F 36H652901) vagy működő paneles komplett vinyója, az érdekelne megvételre.
Köszönöm a figyelmet!

#2414 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 16. 13:55

Sikerült megint komoly gondot okoznom magamnak, Win újratelepítés előtt akartam egy bootolható usb-t csinálni parancssorban, csakhogy véletlen disk 2 helyett 1-et írtam, és formázásnál tűnt fel, hogy miért megy ilyen lassan. Persze hogy az külső hdd-met formáztam, amin a fontos adatok vannak, meg mindent arra mentettem ki. Még az elején gyorsan kihúztam, próbálom menteni róla amit lehet.
A kérdés, hogy le lehet e valahogy tiltani a formázást, hogy ez ne fordulhasson megint elő? Tudjak írni/törölni a hdd-ről, csak a formázást ne engedje semmilyen programmal.

#2415 Felhasználó inaktív   Németh Zoltán72 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 16. 17:53

A letiltásra nekem nincs ötletem. Viszont van egy sectorokat közvetlenül kiolvasó olvasó programom, az már nem egy alkalommal segített rajtam, amikor elszállt a FAT-tábla. Egy próbát szerintem ebben az esetben is megér, ha gondolod.

Szerkesztette: Németh Zoltán72 2011. 12. 16. 17:54 -kor

#2416 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 16. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Coldfish - Dátum: 2011. 12. 16. 13:55

Sikerült megint komoly gondot okoznom magamnak, Win újratelepítés előtt akartam egy bootolható usb-t csinálni parancssorban, csakhogy véletlen disk 2 helyett 1-et írtam, és formázásnál tűnt fel, hogy miért megy ilyen lassan. Persze hogy az külső hdd-met formáztam, amin a fontos adatok vannak, meg mindent arra mentettem ki. Még az elején gyorsan kihúztam, próbálom menteni róla amit lehet.
A kérdés, hogy le lehet e valahogy tiltani a formázást, hogy ez ne fordulhasson megint elő? Tudjak írni/törölni a hdd-ről, csak a formázást ne engedje semmilyen programmal.

A múltkor valaki okos mondta, hogy a format.com nem ír át minden szektort, csak ellenőriz. Kipóráltam, mert nem így emlékeztem és valóbanan így van: ha megállítod mielőtt 100%-ig elér, akkor nem történik írás.
Nem kellett volna kihúznod a diszket, csak megállítanod a formázást.

A letiltáshoz a legegyszerűbb, ha törlöd a format.com filet. Bár mostanában már lehet, hogy format.exe .

Hogy semmilyen programmal ne lehessen formattálni, az már keményebb dió.

#2417 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 02:10

Getdataback-el próbálkoztam, a hdd 2 partícióra volt osztva, mindkettő eltűnt, mert formázás előtt abba is bele nyúltam valamelyik paranccsal.
Szóval kiválasztottam a teljes hdd recovery-t, végigment kb 8 óra alatt, de csak az egyik partícióról szedte össze a fájlokat. Nem tudom miért, itt a programban nem lehetett külön választani. Szerencsére ez volt a fontosabb, és úgy tűnik mindent megtalált. A másikon pótólható dolgok vannak.
Kösz a tanácsot a format törlésre, megpróbálom, de akkor lehet, hogy pen drive-ot sem tudok formázni. Igazából elég ritkán csinálok ilyesmit, csak eszembe jutott, hogy tavaly is véletlen valahogy leformáztam 300 gigát, és megint figyelmetlen voltam.

#2418 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Coldfish - Dátum: 2011. 12. 16. 13:55

Miért nem jó a sajátgépen meghajtón jobbegér, formázás parancs? Ja, merthogy nem ezt akartad, oké, már látom :Đ . Akkor viszont vagy lemezkezelőben megnézed, hogy hanyas' a lemez, vagy diskpart parancs, aztán list disk utasítás.

#2419 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Coldfish - Dátum: 2011. 12. 17. 02:10

Getdataback-el próbálkoztam, a hdd 2 partícióra volt osztva, mindkettő eltűnt, mert formázás előtt abba is bele nyúltam valamelyik paranccsal.
Szóval kiválasztottam a teljes hdd recovery-t, végigment kb 8 óra alatt, de csak az egyik partícióról szedte össze a fájlokat. Nem tudom miért, itt a programban nem lehetett külön választani. Szerencsére ez volt a fontosabb, és úgy tűnik mindent megtalált. A másikon pótólható dolgok vannak.
Kösz a tanácsot a format törlésre, megpróbálom, de akkor lehet, hogy pen drive-ot sem tudok formázni.

Grafikus felületről az intézőből jobb gombos menüvel tudsz formattálni, mert az másik program.
Csak a parancssorból (cmd.exe) nem.

Üzenet megtekintéseIdézet: Coldfish - Dátum: 2011. 12. 17. 02:10

Igazából elég ritkán csinálok ilyesmit, csak eszembe jutott, hogy tavaly is véletlen valahogy leformáztam 300 gigát, és megint figyelmetlen voltam.

Úgy látszik, nem tanulsz a saját hibádból.

#2420 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 12. 17. 09:09

Miért nem jó a sajátgépen meghajtón jobbegér, formázás parancs? Ja, merthogy nem ezt akartad, oké, már látom :Đ . Akkor viszont vagy lemezkezelőben megnézed, hogy hanyas' a lemez, vagy diskpart parancs, aztán list disk utasítás.

Vagy
dir
a format előtt.
Általában a diszk label-jéből vagy a tartalmából látszik, hogy azt akarom-e formattálni.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.