HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3101 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 03. 01:53

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 12. 30. 18:07

Köszi, tisztában vagyok vele, nem erre tenném a hidegfúziós-reaktor tervem egyetlen példányát :).

HDD Regenerator a barátod... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3102 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 06. 21:46

Szerintetek ez:

Kép

elektronika hiba, esetleg kontakt hiba?
A felület tökéletes, sentinel szerint jó egészségnek örvend.
Friss formázás után is ezt produkálja. Kuka?
Barátom használta volna filmezni, de arra így alkalmatlan.
Adattárolásra még használható vagy bármikor behalhat?

#3103 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 00:01

Már a korából adódóan se bíznék benne.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3104 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2014. 02. 06. 21:46

Adattárolásra még használható vagy bármikor behalhat?

Egy teljes felületi felülírás (zerofill) segíthet rajta valamit, de tudd be hogy ez egy igen öreg winyó - csodát ne várjál tőle. Egy USB házba beépítve, adatok hurcolászására még hosszú ideig jó lehet.

Hosszú távú archiválásra viszont ne használd!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3105 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2014. 02. 07. 09:58

Egy USB házba beépítve, adatok hurcolászására még hosszú ideig jó lehet.

Erre gondoltam én is, tartós adattárolásra én sem merném használni.
Régóta így lehet már, mert panaszkodott, hogy lassú, de mindig tele volt, annak volt betudva a dolog. Most le lett cserélve egy nagyobbra, a gép jó, ennél meg kibukott, hogy nem csak a töredezettség miatt lassú.

#3106 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 08. 22:10

Az jutott eszembe, hogy a (CRT)monitorokhoz hasonlóan vinyókba is kéne degauss opció. Mondjuk szoftverből is lehet, csupa 0, majd csupa 1, illetve 0101 sorral felülírni (lineárisan konstans) a lemezt, az RLL kódolás figyelembevételével is.
Egyik vinyón tapasztaltam, hogy első felülírásra baromi lassan ment, meg-meg akadt (amúgy íráskor is visszaellenőrzi magát? különben mitől akadna meg), másodikra már simább volt. Elképzelhető, hogy előbb utóbb kisimul.
Szóba kerültek ezek az elmágneseződések, szektorok egymáshoz képesti elcsúszása, körpálya kicakkosodik, stb.
Bár egy hardware-os degauss lenne az igazi: nem törődne a sávokkal, pályákkal, aprít mindent amit ér, így a körpálya is kisimul.
Jó, tudom ilyen mértékű tartósítás nem várható el a mai fogyasztői kultúrában. Na meg az esetek zömében mintha nem ilyen jellegből adódóan halnak meg a vinyók.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3107 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 14. 22:05

SAMSUNG HD204UI winyóm minden indulásnál csak több másodperc után veszi fel a fordulatot. hallani, hogy indul, van amikor bios sem látja. 2011 szeptemberben vettem, SMART szerint minden oké.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3108 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 15. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2014. 02. 14. 22:05

SAMSUNG HD204UI winyóm minden indulásnál csak több másodperc után veszi fel a fordulatot. hallani, hogy indul, van amikor bios sem látja. 2011 szeptemberben vettem, SMART szerint minden oké.

A biosban általában lehet állítani az eszközök felismerésére fordított időt (alapból 0 van) Próbáljál meg egy, vagy két másodpercet beállítani.

Valami olyat keressél, hogy „Deley Ide Initial”
Link....
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3109 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 16. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 02. 08. 22:10

Az jutott eszembe, hogy a (CRT)monitorokhoz hasonlóan vinyókba is kéne degauss opció. Mondjuk szoftverből is lehet, csupa 0, majd csupa 1, illetve 0101 sorral felülírni (lineárisan konstans) a lemezt, az RLL kódolás figyelembevételével is.
Egyik vinyón tapasztaltam, hogy első felülírásra baromi lassan ment, meg-meg akadt (amúgy íráskor is visszaellenőrzi magát? különben mitől akadna meg), másodikra már simább volt. Elképzelhető, hogy előbb utóbb kisimul.
Szóba kerültek ezek az elmágneseződések, szektorok egymáshoz képesti elcsúszása, körpálya kicakkosodik, stb.
Bár egy hardware-os degauss lenne az igazi: nem törődne a sávokkal, pályákkal, aprít mindent amit ér, így a körpálya is kisimul.
Jó, tudom ilyen mértékű tartósítás nem várható el a mai fogyasztői kultúrában. Na meg az esetek zömében mintha nem ilyen jellegből adódóan halnak meg a vinyók.

Butaság volna a degauss, mert törölné a blokkok kezdetét meg egyéb a gyártás során felvitt információkat is, amik a fejet segítik a sávon tartani. Ezeket az információkat házilag a konyhaasztalon már nem fogod tudni visszaírni, mehetne a kukába a HDD.

Egyébként sem lehet RLL kódolással csupa 0-t vagy csupa 1-et írni, hisz annak épp az a lényege, hogy ne lehessen folyamatosan ugyanaz a jel (legyen x, y, a, b paraméter, ahol x < y és a <= b; az algoritmus: x darab bitből legyen y darab bit, úgy hogy az y darab bitben minimum a és maximum b darab 0 logikai érték legyen). Így nem kell külön szinkron jel, mert az olvasott adatban garantáltan van jel váltás olyan távolságonként, hogy az egység logikája ne essen ki a szinkronból.

Az első íráskor valószínű azért volt lassú, mert voltak hibás blokkok, amiket reallokálni kellett, aztán olyankor többet szüttyög az egység.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 02. 16. 09:02 -kor

#3110 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 16. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 02. 16. 10:01

Egyébként sem lehet RLL kódolással csupa 0-t vagy csupa 1-et írni, hisz annak épp az a lényege, hogy ne lehessen folyamatosan ugyanaz a jel (legyen x, y, a, b paraméter, ahol x < y és a <= b; az algoritmus: x darab bitből legyen y darab bit, úgy hogy az y darab bitben minimum a és maximum b darab 0 logikai érték legyen). Így nem kell külön szinkron jel, mert az olvasott adatban garantáltan van jel váltás olyan távolságonként, hogy az egység logikája ne essen ki a szinkronból.

Áááááá! Ne is mondd... Nekünk még az RLL-es vinyókat tanították, meg ESDI-t, mikor éles gépben akkoriban (2000/2001) már nem is volt csak IDE vagy jobb esetben SCSI. Viszont ilyen baromságokkal tömték a fejünket... Kép

#3111 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 16. 10:57

Valamit akkor megint félre értettünk. Nem mondtam, hogy szín tiszta 0 és 1-est kéne írni a lemezre. Maga az adat lehet tiszta 0 és 1, de ez ugye a lemezen mésképp jelentkezik, erre mondtam, hogy ennek figyelembe vételével kell olyan jelsor(oka)t ráírni, amik minden bitet valamennyire lemágneseznek, tudod 0-1 válatkozva. Meg ki akar a konyha asztalon sávszinkront visszaírni? Magába az elektronikába, firmware-be lenne opció és nyílván az adatblokkot mágnesezné át, gondolom a gyári sáv infókat nem. Ma mi a használatos kódolás, nem RLL?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3112 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 16. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 02. 16. 10:57

Valamit akkor megint félre értettünk. Nem mondtam, hogy szín tiszta 0 és 1-est kéne írni a lemezre. Maga az adat lehet tiszta 0 és 1, de ez ugye a lemezen mésképp jelentkezik, erre mondtam, hogy ennek figyelembe vételével kell olyan jelsor(oka)t ráírni, amik minden bitet valamennyire lemágneseznek, tudod 0-1 válatkozva. Meg ki akar a konyha asztalon sávszinkront visszaírni? Magába az elektronikába, firmware-be lenne opció és nyílván az adatblokkot mágnesezné át, gondolom a gyári sáv infókat nem. Ma mi a használatos kódolás, nem RLL?

Simán lehetne, de az üzleti, piacgenerálási, kiszolgáltatottságok gyártási érdekek mást mondanak.
A régi winyókon még volt factory jumper beállítás. Az igaz, használható információ ehhez már akkor sem volt a köznép számára elérhető.
Erősen valószínűsítem, h a gyárban a kész, összeszerelt winyókra írnak fel mindent.

#3113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 02. 16. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 02. 16. 12:00

Simán lehetne, de az üzleti, piacgenerálási, kiszolgáltatottságok gyártási érdekek mást mondanak.
A régi winyókon még volt factory jumper beállítás. Az igaz, használható információ ehhez már akkor sem volt a köznép számára elérhető.
Erősen valószínűsítem, h a gyárban a kész, összeszerelt winyókra írnak fel mindent.

Sávinfókat felírják, mert miért ne? Többit nem értem, hogy megint mi a bajod és mivel a világgal. Factory jumperhez lehet túl fiatal vagyok, de sosem láttam, nem is értem. Ott még szoptunk a lowlwvel formattal és adott vinyó másik vezérlőn nem is mindig működött, hagyjuk már az ilyen szarokat.
Make love not Wor.

#3114 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 19. 21:47

Én még formáztam szkázit lólevélen, mivel a vezérlőben volt ilyen. Talán 1 vagy 4 gigás volt a hdd. El is tűntek róla a bad sectorok. Persze itt megint tegyük rendbe a fogalmakat: amit mi formatként ismerünk a dosból, az csak nevében az, közönséges írás. A windóz formatja meg már el is nagyolja még a teljes is, a gyors meg végképp. A tényleges format az mindig is a low levelnek címkézett format volt. Elvileg ma is lehetne még a satát is (low) formázni, csak ahhoz port szinten kéne programot írni. Elképzelhető, hogy ezzel meg is javulna sok vinyó... hm télleg jó ötletet adtál. (azzal nem vagyok képbe, hogy a gyárilag felírt himihumit, sávinfót mennyire pöcköli meg as low format, mondom a szkázi vinyóm rendbe lett. De most egy rossz vinyón mit fáj kísérletezni?)

#3115 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 07:47

Jah, azt elhiszem! Királyságosak voltak azok a 386-os deszkák, ahol a BIOS-menüben röhögött a Low Level Format, júzer meg kiváncsiságból ráküldte, hogy emmegmi? Újraindításkor aztán meg is tapasztalhatta... Kép Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 02. 20. 07:51 -kor

#3116 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 02. 20. 07:47

Jah, azt elhiszem! Királyságosak voltak azok a 386-os deszkák, ahol a BIOS-menüben röhögött a Low Level Format, júzer meg kiváncsiságból ráküldte, hogy emmegmi? Újraindításkor aztán meg is tapasztalhatta... Kép Kép

Azért ne bántsátok már azt a jó öreg Low Level Format figurát!
Éppen a tegnapi napon engedtem rá egy 250 GB-s (formázva volt annyi, nem tudom hogyan csinálták) IDE HDD-re, mert Sentinel szerint a teljesítménye 100 % volt, viszont a kondija mindössze 0 %, ráadásul elég sűrűn beakadt, csak pörgött, pörgött, kerreget, kereste az adatot rajta a gép, tehát nem volt veszíteni valóm vele.
Mit ad a szerencsés? Délutánra le is futott a Lov és láss csudát. A kapacitás 237 GB-re csökkemnt, teljesítmény, kondi 100 %. Azóra is megy a gépben, irogatok rá, na meg törölgetek csak úgy tesztelésként és megyeget. valószínű, hogy azért a régi "öregek" is tudtak azért valamit. Nálam már számlálhatatlan mennyiségű HDD-t keltett életre.
LoWLevel Format KépKép

Szerkesztette: Szőke 2014. 02. 20. 08:07 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3117 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2014. 02. 20. 09:06

Azért ne bántsátok már azt a jó öreg Low Level Format figurát!

Dehogyis bántottam, csak páran tudtak alkotni vele, hm! Jó, hogy kikerült a BIOS-ból, aztán... Kép

#3118 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 02. 20. 08:09

Dehogyis bántottam, csak páran tudtak alkotni vele, hm! Jó, hogy kikerült a BIOS-ból, aztán... Kép

Nekem annyira bevált, hogy FDD-n CD-n DVD-n és ki tudja még miféle (nagyon sok) adathordozóra elmentettem, nehogy elvesszen. Valahonnan mindíg elő tudom kaparni, ráteszem egy floppyra és már megy is. Én nagyon szeressem Őkelmét!

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3119 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2014. 02. 20. 09:20

Nekem annyira bevált...

Nem, én nem azokról beszéltem, akik TUDJÁK hogy mire való, és ennek megfelelően is használják... Bocs! Kép

#3120 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 20. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 02. 20. 09:06

Nem, én nem azokról beszéltem, akik TUDJÁK hogy mire való, és ennek megfelelően is használják... Bocs! Kép

Értelek én, de én szerettem volna itt is kihangsúlyozni, hogy azért néha a régi is nagyon jó lehet, mert vannak akik csak az újra esküsznek. Kép

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.