HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3421 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 29. 22:31

E játékot (1-est, 2-est) mondjuk szivesen látnám viszont felturbózva mai modern környezetben, 3D, surround miegymás, nem mint az a fostalicska 3-as volt.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3422 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2015. 06. 29. 23:31

E játékot (1-est, 2-est) mondjuk szivesen látnám viszont felturbózva mai modern környezetben, 3D, surround miegymás, nem mint az a fostalicska 3-as volt.

Nekem a 3 is tetszett. Hangulatilag is nagyon jó volt. A szörnyek közül is sok ugyanaz volt, csak jobban kidolgozva.

#3423 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 08:43

A hétvégén földrezuhant egy vinyóm.
Ugye ha csak kattog, akkor a kürt és barátai tudnak esetleg valamit kezdeni vele jópénzért?
Nem érdemes kísérleteznem vele úgy, hogy mondjuk forgatgatom vagy bármiegyéb...

#3424 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 15. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 13. 08:43

A hétvégén földrezuhant egy vinyóm.
Ugye ha csak kattog, akkor a kürt és barátai tudnak esetleg valamit kezdeni vele jópénzért?
Nem érdemes kísérleteznem vele úgy, hogy mondjuk forgatgatom vagy bármiegyéb...

Ha a fej végigsértette a tárcsák felületét, akkor még a NASA sem segít rajta...
(a Kürt-nél már maga a vizsgálat is, hogy egyáltalán menthető-e, kemény pénzbe kerül.)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3425 Felhasználó inaktív   tibould 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 23. 13:06

Üdvözlök Mindenkit!

1Tb-os WD. vinchester, Windows 7 64-es oprendszer.
Saját magam épített gépen a merevlemezt három részre partícionáltam, és kifogástalanul működött, míg kezdett a "C" partíció (45gb) kevés lenni. A rendszer lemezkezekőjével a másik két kötetből elvettem területet, majd miután nem lehet itt a rendszer patíciót módosítani később az EASUS Partition Master programmal növeltm a "c"-t a szabad területtel. Aplikálás után a program renesen működött, és a sajátgépben örömmel láttam, hogy mostmár elég helyem va a "c"-n.Közben telepítési gondjaim adódtak installshield hibára hivatkozva. Ekkor kezdtem az újratelepítésnek, amikor is a telepítés elején a c-t három külön részként látta a rendszer. Van két dinamikus, és három szintén dinamikus, és a "c":egy 299gb-os, és két 0gb-os particio. Formatáltam a 299gb-ost, amit megcsinált, de amire számítottam, hogy tudok majd új particiot létrehozni, nem sikerült. lehetőség, minden partíción inaktív. A fiam gépén sikerült az említett programmal törölni mind a három részt, de egyesíteni nem engedte azokat, csak a sját vinyóján lénvőket.
Remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm!

Szerkesztette: tibould 2015. 11. 23. 13:08 -kor

#3426 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: tibould - Dátum: 2015. 11. 23. 13:06

...de amire számítottam, hogy tudok majd új particiot létrehozni, nem sikerült. lehetőség, minden partíción inaktív.

Mikor a telepítő indul válaszd a „haladó” lehetőséget - itt már kell tudjál törölni majd újat létrehozni. (szerény véleményem szerint töröld az összeset mert az egy katyvasz, és az alapoktól építs újra mindent - persze ha valamelyiken fontos adat van, először menteni!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3427 Felhasználó inaktív   tibould 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2015. 11. 23. 13:43

Mikor a telepítő indul válaszd a „haladó" lehetőséget - itt már kell tudjál törölni majd újat létrehozni. (szerény véleményem szerint töröld az összeset mert az egy katyvasz, és az alapoktól építs újra mindent - persze ha valamelyiken fontos adat van, először menteni!)

Azt tettem minden alkalommal, de mégsem sikerült. Túlságosan bíztam a telepítő tudásában.

#3428 Felhasználó inaktív   tibould 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 11. 24. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: tibould - Dátum: 2015. 11. 23. 23:18

Azt tettem minden alkalommal, de mégsem sikerült. Túlságosan bíztam a telepítő tudásában.

Kutató munka után letöltöttem a Hiren's BootCD 15.2 free példányát, és azon belül a "Hard Disc Low Level Format Tool" programmal sikerült formatálni a lemezt.

#3429 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 19. 18:29

Az alábbi hiba milyen jellegű lehet?
Külső HDD, USB 3.0
A windows jelzi, mikor bedugom az USB-be, motor felpörög, led villog, típus felismer. Azonban mikor fájlkezelőben kiválasztom ezt a drive-ot, akkor NO DISK errort dob.
(TOSHIBA Canvio Basics)

Ami még ide tartozik, hogy az USB kábel sérült, a feje elferdült, könnyen kiesik, egyszer-kétszer már esett is ki. Lehet-e ennek köze a hibához? Érdemes másik kábelt venni, mielőtt szervízbe viszem?

Ha szervizt javasoltok, kiket ajánlotok?

#3430 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 06. 20. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Blackfire. - Dátum: 2016. 06. 19. 19:29

Ami még ide tartozik, hogy az USB kábel sérült, a feje elferdült, könnyen kiesik, egyszer-kétszer már esett is ki. Lehet-e ennek köze a hibához?

Hülye kérdésre nagyon hülye választ szeretnél? Dehogy van köze, biztos rendesen éritnkezik és mint írod, semminek semmi baja...

USBnél az első, amit meg kell fejteni, hogy jó kábel legyen és közvetlen az alaplapra dugjuk. Aztán lehet folytatni.
Make love not Wor.

#3431 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 20. 10:43

Nem, nem értem. Nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor szórakoznak az emberrel, vagy tényleg ennyire pusztul a világ?
Make love not Wor.

#3432 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 20. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 06. 20. 10:43

Hülye kérdésre nagyon hülye választ szeretnél? Dehogy van köze, biztos rendesen éritnkezik és mint írod, semminek semmi baja...

USBnél az első, amit meg kell fejteni, hogy jó kábel legyen és közvetlen az alaplapra dugjuk. Aztán lehet folytatni.

Köszi a választ! Azért nem volt számomra egyértelmű, mert évek óta jól működik a hibás kábellel, így nem voltam biztos benne, hogy ez okozza. Az új kábelt megrendeltem, ha azzal se jó, akkor jelentkezem.

#3433 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 20. 13:27

Idézet

Lehet-e ennek köze a hibához?

Itt nem jól fogalmaztam, arra gondoltam csak, hogy okozhat-e ez magán a winyón hibát? Tehát a hibás kábel miatt csak nem olvassa jól, de magának a winyónak, particiónak kutya baja, vagy egy hibás kábel okozhat súlyosabb problémát is?

#3434 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 23. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 06. 20. 10:43

Megjött az új kábel. Nos, a helyzet teljesen változatlan, úgy tűnik, még nem indult pusztulásnak a világ.

Tehát a kérdés továbbra is megválaszolatlan: a leírt hibajelenség alapján merre folytassam tovább? Lehet ez valamilyen szoftveresen javítható hiba vagy mechanikai hiba és minden képen szervízbe kell vinni?

#3435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 23. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Blackfire. - Dátum: 2016. 06. 23. 18:04

Megjött az új kábel. Nos, a helyzet teljesen változatlan, úgy tűnik, még nem indult pusztulásnak a világ.

Tehát a kérdés továbbra is megválaszolatlan: a leírt hibajelenség alapján merre folytassam tovább? Lehet ez valamilyen szoftveresen javítható hiba vagy mechanikai hiba és minden képen szervízbe kell vinni?

Mivel a szervíz javítani nem tudja és mentésed van, így ha döglődik, akkor kuka a leghatásosabb dolog, amit ki lehet találni. Azért smartot nézzünk, meg egy tuti jó kábellel tuti jó gépen...

Alapváltozat haccójjon: http://www.hdsentinel.hu/download.php
Make love not Wor.

#3436 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 24. 10:38

SMART

E: a hibás HDD, F: az új.

Ha rákatt a drive-ra, akkor "Nincs lemez a meghajtóban" van kiírva.

#3437 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 24. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Blackfire. - Dátum: 2016. 06. 24. 11:38

SMART

E: a hibás HDD, F: az új.

Ha rákatt a drive-ra, akkor "Nincs lemez a meghajtóban" van kiírva.

Itt sentinelben rá tudsz kattintani, és ha hibás szektoros, akkor látszik az első fülön is.
Make love not Wor.

#3438 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 24. 11:42

Az első fülön nem írt hibás szektort, "rendben" találta. Ez a teljes report.

#3439 Felhasználó inaktív   Blackfire. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 06. 24. 15:45

meg néztem egy lemezkezelő mit mutat, eszerint a particó szálltel.

#3440 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 26. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Blackfire. - Dátum: 2016. 06. 24. 16:45

meg néztem egy lemezkezelő mit mutat, eszerint a particó szálltel.

Valóban, rendben lévőnek tűnik az a HDD, (esetleg a Sentinelben a SMART fülön jobb klikk, s pipa a decimális kijelzés mellé, akkor jobban értelmezhetők az értékek), valami partíció visszaállítóval próbálkozz, pl: MiniTool Partition Recovery Free
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó