HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 11:28

thx az infót, ezzel is okosabb lettem  :respect:  :D

#442 Felhasználó inaktív   bvince 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 12:48

Sziasztok!

Látom, hogy ezen a fórumon sok hozzáértő kolléga van, így én is leírnám a problémámat, hátha tud valaki segíteni.

Szóval van egy Maxtor 20gigás winyóm egy P2-es gépben, amin Windows fut. Ezt a winyót ideiglenesen átpakoltam egy másik gépbe (legyen a neve 'A' gép) slave-ként helyhiány miatt. A winyóról letöröltem mindent, de nem formáztam!!! Pár héttel később megoldódott a helyhiány, ezért úgy voltam leformázom a winyót, de a Windows (az 'A' gépé) nem tudta. Ezek után visszatettem a winyót az eredeti P2-es gépbe és próbáltam a Windows telepítővel formázni. NTFS-re formáztam (gyors), el is indult a telepítés, már majdnem az újraindulásnál tartott a telepítő, amikor kiírta, hogy nem tudja a winyó hibája miatt folytatni a telepítést. Újból próbálkoztam teljes formázással, de akkor már a formázásnál megakadt. Ezek után a P2-es gépbe betettem egy porosodó 1,6Gigás Quantum winyót és felraktam rá egy Windows (erről a winyóról tudom, hogy valami baja van, de érdekes, hogyha FAT32-vel formázom nem NTFS-el, akkor semmi baja). A windows látta a salve-ként betett Maxtor winyót, de megnyitni nem engedte, mert nincs formázva. Megint megpróbáltam leformázni, de nem ment.

Felraktam a gépre egy Norton Partition Magic 8.0-át, ami csak annyit írt a Maxtorra, hogy "BAD". Kijelöltem, hogy formázza a winyót, újraindul a gép és a program próbálja formázni a winyót, de azt írja, hogy van négy 4hiba és ezért nem tudja formázni.

Elsőre bad sectorra gondoltam, de nem írta a Norton, hogy az a hiba. Szóval feltettem a HDD Regenerator programot, amely nem látta a Maxtor winyót csak a Quantum winyót. Pedig a HDD Regenerator azt állítja magáról, hogy a formázott és a nem formázott winyókat is kezeli és a Windows látta a meghajtót. (Azért ha már itt voltam leellenőriztem a Quantum winyót is, de a HDD Regenerator nem talált semmi, se bad sectort se semmit.)

Ezek után a Maxtor cég PowerMax programját próbáltam ki. Ő már látta a winyót és próbáltam egy low level formázást. Sajnos nem ültem ott végig a gép előtt a folyamat során, ezért csak azt láttam, hogy a művelet végén (ami nem tudom hogy lement-e teljesen) kiírt egy referencia számot, amivel a Maxtor oldalán tájékozódhatok, hogy mi a baj, de ott olyat olvastam, hogy ezzel a számmal kell visszaküldeni a winyót javításra. Ezt nem fogom megtenni az biztos. :-) Lefutattam egy gyorstesztet, ami nem írt hibát, de a részletes már igen, de nem írat ki, hogy mi a baj csak továbbra is a referencia számot közölte.

Ismét megnéztem a meghajtót Norton Partition Magic 8.0-val. Most már nem azt írta ki, hogy "BAD", hanem minden rendbe volt, azaz partícionálatlan területként tüntette fel a winyót. Remek, gondoltam! A Norton azt ajánlotta, hogy első lépésben hozzuk létre a partíciót, másodikban formázzuk. A Norton Windows alatt csinálta a műveletet, csak hamarabb befejezte a formázást, mint a partíció létrehozását, ezért aztán hiba lépett fel és bezárult. Itt már azért gondoltam, hogy valami nagyobb baj van, mert ez után a trükk után a Windows se látta már a winyót. 

Végső elkeseredésemben Kipróbáltam a IBM-Hitachi Drive Fitness Test programot is. Ő látta a Maxtor winyót, de nem tudott vele csinálni semmit.

Szóval eddig jutottam el. Korábban már sejtettem, hogy valami baj lehet a winyóval, mert minden indításkor (a Windows betöltése előtt) a gép azt írta, hogy "F1 boot", de az F1 gomb lenyomása után minden remekül ment. Más winyó esetén az "F1 boot" kiírás nem szerepelt. (Compaq gépem van.)

A segítséget előre is köszönöm.

Szerkesztette: bvince 2008. 08. 13. 12:57 -kor

#443 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 13:52

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 10:48

Külön vinyóra telepített XP (+SP2) sem indult el, ha mellétettem a rosszat. Így a windows alapú megoldások kiesnek.

Nem, én végigolvastam és pontosan megértettem amit leírtál. Kezdve azzal hogy a winyód néha kattogott, nem működött megbízhatóan.
Erre vonatkozik a mondanivalóm (Te is olvasd el végig hogy mit írtam), azzal a winyóval nem kísérletezünk (ugyanis 100% hogy felülethibás), otthoni módszerekkel nem valószínű hogy menteni tudod, maximum olyan szinten elrontod hogy már szakember sem segíthet rajta. A Kürt-nek a hatszámjegyű árát meg gondolom nem akarod kifizetni.

Az hogy az XP indulásnál nem kap az eszköztől választ és ezért leragad, szintén a fentieket igazolja. USB -fiókba téve ez elkerülhető, de olvasni továbbra sem fogsz róla semmit. Maximum betűjele lesz, rákattintva viszont a rendszer vagy lefagy, vagy nem megnyitható, nem létező eszköz - hibaüzenetet kapsz.

A módszer amit az előző hozzászólásomban leírtam bizonyos esetekben (ha nem túl nagymértékű a hiba) segíthet, de az is biztos hogy én nem így állnék neki. Viszont Te is meg tudod csinálni, ellenben egy teljes fizikai tükrözés, ami garantálja hogy az összes sértetlen adat menthető legyen nem amatőrnek való feladat.
Minden más módszer pedig csak az esélyt rontja (ugyanis a fordulat 7200/perc, és előfordulhat hogy a winyóban egy lepattant szilánk kering. Részletezzem tovább?)
Tehát a kínzással egyenes arányban fog tovább romlani az állapota. (Tapasztalat!)

A különböző csodaszoftverekről pedig: - álljon már elő az az ember aki egy fizikailag hibás eszközt szoftveresen megjavított!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#444 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 14:04

Idézet: bvince - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 12:48

Szóval van egy Maxtor 20gigás winyóm egy P2-es gépben, amin Windows fut.
Ezek után a Maxtor cég PowerMax programját próbáltam ki.. kiírt egy referencia számot, amivel a Maxtor oldalán tájékozódhatok, hogy mi a baj, de ott olyat olvastam, hogy ezzel a számmal kell visszaküldeni a winyót javításra. Ezt nem fogom megtenni az biztos. :-) Lefutattam egy gyorstesztet, ami nem írt hibát, de a részletes már igen, de nem írat ki, hogy mi a baj csak továbbra is a referencia számot közölte.

Végső elkeseredésemben Kipróbáltam a IBM-Hitachi Drive Fitness Test programot is. Ő látta a Maxtor winyót, de nem tudott vele csinálni semmit.

Szóval eddig jutottam el. Korábban már sejtettem, hogy valami baj lehet a winyóval, mert minden indításkor (a Windows betöltése előtt) a gép azt írta, hogy "F1 boot", de az F1 gomb lenyomása után minden remekül ment. Más winyó esetén az "F1 boot" kiírás nem szerepelt. (Compaq gépem van.)

A segítséget előre is köszönöm.

Elég korrekten végigpróbáltál mindent amit lehetett. Sajnos, az a 20 Gigás leamortizálódott - gondold el szegény hány éves lehet! Ha a Powermax nem boldogul vele, sőt kiírja az RMA számot (ez arra szolgál hogy garanciális hibánál beazonosítható legyen a probléma - dehát hol vagyunk már ettől) akkor annak annyi.
Gondolkozzál el egy új winyó beszerzésén...

#445 Felhasználó inaktív   Hoodis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 16:27

Hello mindenki!

Van egy kis gondom. Kellene nekem egy Quantum Fireball LCT 20 30G-s vinyóhoz nyák (elektronyika).
Sajna eldurrant táp miatt elszállt a vinyó is. Családi fotók kimentésére kellene.
Kérem segítsetek, persze megvásárolnám ha van.
Kérem írjatok!
(e-mail: beno9@freemail.hu)
Előre is köszönöm.
Hoodis

#446 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 16:40

Idézet: Hoodis - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 16:27

Hello mindenki!

Van egy kis gondom. Kellene nekem egy Quantum Fireball LCT 20 30G-s vinyóhoz nyák (elektronyika).
Sajna eldurrant táp miatt elszállt a vinyó is. Családi fotók kimentésére kellene.
Kérem segítsetek, persze megvásárolnám ha van.
Kérem írjatok!
(e-mail: beno9@freemail.hu)
Előre is köszönöm.
Hoodis

Van belőle a gyűjteményemben pontosan 14 db, mindegyik más Firmware-el (pontosan ennyi verzió készült belőle!). Melyiket parancsolod?

#447 Felhasználó inaktív   bvince 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:24

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 14:04

Elég korrekten végigpróbáltál mindent amit lehetett. Sajnos, az a 20 Gigás leamortizálódott - gondold el szegény hány éves lehet! Ha a Powermax nem boldogul vele, sőt kiírja az RMA számot (ez arra szolgál hogy garanciális hibánál beazonosítható legyen a probléma - dehát hol vagyunk már ettől) akkor annak annyi.
Gondolkozzál el egy új winyó beszerzésén...

Akkor ezek szerint nincs már mit megpróbálni... :-(
Na, akkor megyek és körbenézek a neten valami olcsó és hasonló kapacitású  winyót keresni. Melyik márkát ajánljátok? Kik a nagy túlélők ebben a méretben?

Köszi a segítséget!

(Jah a winyó borításán azt találtam, hogy "Mfg date:JUN 2001" tehát 2001-ben gyártották, plusz hozzáadjuk azt az időt mire ideért, akkor max 6éves a winyó. Azért szép kor az is. Bár nekem van egy 60gigás IBM-Hitachi winyóm, ami most tapossa a 7. évét, igaz, hogy mind a 7 évet slave-ként élte át, mint adattároló.)

Szerkesztette: bvince 2008. 08. 13. 20:33 -kor

#448 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:25

Mivel kellett arról a gépről 1-2 adat sürgősbe amin futott a HDD regenerator,  állíthattam le  a du folyamán  :omg:  :)  (hát az cska természetes hogy pont most kellett róla valami, ez így szokott lenni)
Na nem baj, úgy is marhára melegedett a (azért ez a több órás folymatos üzemmód megviseli ebben a hőségben :) ) Notebook HDD. Most majd legalább applikálok rá ideiglenesen  1 coolert, aztán újult erővel nekiesek holnap ismét (ezúttal viszont kiveszem a gépből a HDD-t, arra az esetre ha megen kellene róla valami  :Đ )

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 13. 20:28 -kor

#449 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:29

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 13:52

A különböző csodaszoftverekről pedig: - álljon már elő az az ember aki egy fizikailag hibás eszközt szoftveresen megjavított!

Pont erröl regélek, a bad maga nem mindig fizikai hiba.Akár okozhatja logikai hiba is pl amit sokszor autómatikusan megjelől hibának lezárja és tartalék szektort rak be helyette.Legtöbbször ezt a mókát az áramszünet okozza.Ez a regenerator program csak feloldja a hibásan megjelölt szektorokat többször ráir és visszaolvassa és ha tévesen fizikai hibának titulált logikailag 0 vagy 1 be ragadt szeletröl van csak szó akkor kijavítja.Fizikai hibát persze ez se tud javitani.De pl ha veszünk egy példát .Van 50 tartalék szektor  a vinyón 50 bad sectornak titulált hibás szektor,amig van ugye tartalék szektor a vinyón addig a bad mint maga jelzésre se kerül csa a smartba de a statusz ott is oké lessz.Amint viszont jön az 51-ik bad egyböl s statusz hibás lesz nemtudja elrejteni már a vinyó.Na ezen segit a progi feloldja az összes ilyen megjegyzést a tartalék szektorokra vonatkozóan is a hibásokra is.Jóformán egy kezdeti értékre állit vissza majd megnézi melyiket lehet mivel csak logikai hiba helyrehozni.Ha már a példákba lévő 51 badból 1 et megcsinál már a státusz oké lesz mert van trtalék szektor a hibás részek helyettesítésére.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 13. 21:37 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#450 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 22:25

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 21:29

Pont erröl regélek, a bad maga nem mindig fizikai hiba.Akár okozhatja logikai hiba is pl amit sokszor autómatikusan megjelől hibának lezárja és tartalék szektort rak be helyette.Legtöbbször ezt a mókát az áramszünet okozza.Ez a regenerator program csak feloldja a hibásan megjelölt szektorokat...

Legyen ez a mese mindenki számára tanulság. Ha valamihez nem értünk, inkább ne használjuk!!!

„A gyári rövidtesztet elindítva (az a cél ugyanis hogy a hibás eszközt minnél kevesebbet kínozzuk) rögtön kiderül a bibi - a teljes felületen elszórva hibás szektorok találhatók. Főleg az első 30Mb (ahol az adminisztráció szempontjából létfontosságú dolgok vannak) gyakorlatilag olvashatatlan, de jutott hiba máshová is bőven.
Na ilyen esetben mi a teendő? Az átlag számítógéphasználók 99%-a a haveri jótanácsra hallgatva beveti a HDDregenerátort. Pár pillanat alatt kiderül ugyan, hogy várhatólag 3 hét alatt végez, de sebaj - idő van bőven.
Megy is a dolog szépen egy darabig, azután az emberkék egy része megunja és leállítja. Kíváncsiságból esetleg mégegyszer megnézi vele és akkor jön a menetrendszerű pofáraesés!!! A hibák legnagyobb része ugyanis megint ugyanott van ahol több tucat óra kinlódással ezelőtt volt. De ez még a jobbik eset.
A rosszabbik az, ha nem állítja le. A HDDregenerátor ugyanis egy elég bonyolult algoritmussal dolgozó program (némely része még előttem sem egészen tiszta), a lényege hogy egy hibás szektort több százszor felülír, formáz, visszaolvas, közben a fejáramot is változtatja. Tehát annyira forszírozott üzemmódot használ, hogy azt a hibás eszköz egyszerűen nem bírja túl sokáig és tönkremegy. Ekkor ugrott a majom a vízbe - lehet falraakasztani és gyönyörködni benne.”

A fenti idézet egy másik fórumbeli cikkemből való - csak okulásképpen. A szóbanforgó beteg egy 160 gigás Maxtor, a hibás szektorok száma meghaladja a félmilliót! Tudod mit - ha lementettem (mert már mentem) elküldöm neked, javítsd meg a HDDregenerátorral!

#451 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 23:27

Idézet: bvince - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:24

Na, akkor megyek és körbenézek a neten valami olcsó és hasonló kapacitású  winyót keresni. Melyik márkát ajánljátok?

Hát elég érdekes lenne ha 20 gigásból fiatalabbat találnál - ugyanis minimum 6 éve nem gyártják. Az állapota azon is múlik hogy milyen körülmények között működött (rendszerwinyó egy szerverben, vagy egy szekrényben pihent tele biztonsági másolattal), mennyit ment (ez szoftveresen kideríthető), mennyire gondosan csinálták meg annakidején - szóval sokmindenen.
Egyáltalán megéri egy ilyen régi vacakkal foglalkozni? Hiszen látva a használt árakat (!) , 7000 Ft-ért pedig vadi új 80 gigásat lehet venni 3 év garral.

#452 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 06:41

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 23:25

(az a cél ugyanis hogy a hibás eszközt minél kevesebbet kínozzuk)

Igen ez bennem is felmerült hogy nem biztos hogy jót tesz a hibás eszköznek (meg a hibátlannak is) ha napokon keresztül nonstop nyüstöljük.
Node akkor plz mondj nekem 1 olyan progit (a gyárin kívül mert az mint említettem nem látja a külső USB driveot) ami letiltja (nem javítja, bár az sem lenne rossz természetesen, már ha nem fizikai sérülésről van szó) úgy a rossz sectorokat, hogy ahhoz többet se a win, sem pedig a HDD nem nyúl.

#453 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:16

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 6:41

Igen ez bennem is felmerült hogy nem biztos hogy jót tesz a hibás eszköznek (meg a hibátlannak is) ha napokon keresztül nonstop nyüstöljük.

Nem állítottam hogy a HDDregenerátor rossz program. Megfelelően használva szinte tényleg csodákra képes. A logikailag meghibásodott szektorokat képes adatvesztés nélkül javítani. Csak az a nem mindegy, hogy hogyan futtatod.
Nem tudom észrevetted-e, hogy az indulási pontja beállitható - akár szektorszinten is! Tehát ha teszem azt mindig egy órát futtatod (pontosan felírva meddig jutott) el lehet falatozni akármekkora dögöt is.
Az sem árt, ha közben gondosan hűtöd - ugyanis a forszírozott üzemmód miatt sokkal jobban melegszik a normálisnál. Ha aránylag nem nagy számú a hiba (és nem fizikai a sérülés), akkor általában boldogulni szokott vele - az eszköz továbbra is használható marad.

Természetesen a fenti esetben eszembe sem jutott megpróbálni - a sikeres mentés itt egészen más eljárással oldható meg. Arról nem is beszélve hogy egy adatmentésre átadott winyón az ember nem szokott kísérletezni azzal hogy - vagy megjavul, vagy tönkremegy!

#454 Felhasználó inaktív   bvince 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:19

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 23:27

Hát elég érdekes lenne ha 20 gigásból fiatalabbat találnál - ugyanis minimum 6 éve nem gyártják. Az állapota azon is múlik hogy milyen körülmények között működött (rendszerwinyó egy szerverben, vagy egy szekrényben pihent tele biztonsági másolattal), mennyit ment (ez szoftveresen kideríthető), mennyire gondosan csinálták meg annakidején - szóval sokmindenen.
Egyáltalán megéri egy ilyen régi vacakkal foglalkozni? Hiszen látva a használt árakat (!) , 7000 Ft-ért pedig vadi új 80 gigásat lehet venni 3 év garral.

Az a helyzet, hogy azt a p2-es gépet el akarom adni és e miatt már nem sokat akarok rákölteni, de csak találok majd valami fiatal darabot jó árban.

Másik kérdés: a leírt hibák alapján a Maxtorom elektronikája még jó lehet? Mert arra gondoltam, hogy meghirdetem, hátha valakinek pont ilyen kell, mert ez egy ilyen vékony kiadású winyó (nem tudom mennyire ritka) és legalább nem nálam porosodik a polcon, hanem lesz valami haszna.

Melyik programmal lehet kideríteni, hogy mennyit ment?

Szerkesztette: bvince 2008. 08. 14. 07:20 -kor

#455 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:47

Idézet: bvince - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 7:19

Melyik programmal lehet kideríteni, hogy mennyit ment?

Le kell kérdezni a S.M.A.R.T. infót, a HDtune megteszi.
Ha az a lapos fajta Diamond Max8 vagy Fireball3, akkor nyugodtan kidobhatod - nem ér semmit mert ezek a winyók 99,9%-ban mechanikai hibával mentek tönkre (ahogy a tiéd is!).

#456 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:50

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 14:52

Nem, én végigolvastam és pontosan megértettem amit leírtál. Kezdve azzal hogy a winyód néha kattogott, nem működött megbízhatóan.
Erre vonatkozik a mondanivalóm (Te is olvasd el végig hogy mit írtam), azzal a winyóval nem kísérletezünk (ugyanis 100% hogy felülethibás), otthoni módszerekkel nem valószínű hogy menteni tudod, maximum olyan szinten elrontod hogy már szakember sem segíthet rajta. A Kürt-nek a hatszámjegyű árát meg gondolom nem akarod kifizetni.

Az hogy az XP indulásnál nem kap az eszköztől választ és ezért leragad, szintén a fentieket igazolja. USB -fiókba téve ez elkerülhető, de olvasni továbbra sem fogsz róla semmit. Maximum betűjele lesz, rákattintva viszont a rendszer vagy lefagy, vagy nem megnyitható, nem létező eszköz - hibaüzenetet kapsz.

A módszer amit az előző hozzászólásomban leírtam bizonyos esetekben (ha nem túl nagymértékű a hiba) segíthet, de az is biztos hogy én nem így állnék neki. Viszont Te is meg tudod csinálni, ellenben egy teljes fizikai tükrözés, ami garantálja hogy az összes sértetlen adat menthető legyen nem amatőrnek való feladat.
Minden más módszer pedig csak az esélyt rontja (ugyanis a fordulat 7200/perc, és előfordulhat hogy a winyóban egy lepattant szilánk kering. Részletezzem tovább?)
Tehát a kínzással egyenes arányban fog tovább romlani az állapota. (Tapasztalat!)

Nah számomra így kerek a történet, köszönöm. :respect:
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#457 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:10

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 8:16

Nem állítottam hogy a HDDregenerátor rossz program. Megfelelően használva szinte tényleg csodákra képes. A logikailag meghibásodott szektorokat képes adatvesztés nélkül javítani. Csak az a nem mindegy, hogy hogyan futtatod.
Nem tudom észrevetted-e, hogy az indulási pontja beállitható - akár szektorszinten is! Tehát ha teszem azt mindig egy órát futtatod (pontosan felírva meddig jutott) el lehet falatozni akármekkora dögöt is.
Az sem árt, ha közben gondosan hűtöd - ugyanis a forszírozott üzemmód miatt sokkal jobban melegszik a normálisnál. Ha aránylag nem nagy számú a hiba (és nem fizikai a sérülés), akkor általában boldogulni szokott vele - az eszköz továbbra is használható marad.

Természetesen a fenti esetben eszembe sem jutott megpróbálni - a sikeres mentés itt egészen más eljárással oldható meg. Arról nem is beszélve hogy egy adatmentésre átadott winyón az ember nem szokott kísérletezni azzal hogy - vagy megjavul, vagy tönkremegy!

:up:
Akkor felírogatom hol találhatóak a hibás szektorok, és úgy küldöm rá a HDD regeneratort  :up:

Hűtés:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:Đ  (2 oldalas ragasztóval rögzítve. Jobb nem jutott az eszembe)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 14. 08:11 -kor

#458 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:17

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 8:10

(2 oldalas ragasztóval rögzítve. Jobb nem jutott az eszembe)

Nem néz ki rosszul, valszeg hatásos is lesz. Bár én ilyen esetben általában közvetlenül PC-re teszem a javítandó cuccost (megfelelő adapterrel) - nem szeretem az USB átalakítókat.
Minden egyes +elektronikai elem egyúttal újabb hibaforrás is.

#459 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:22

Értem én, csak nekem nincs megfelelő átalakítóm :D

#460 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:59

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:25

A szóbanforgó beteg egy 160 gigás Maxtor, a hibás szektorok száma meghaladja a félmilliót! Tudod mit - ha lementettem (mert már mentem) elküldöm neked, javítsd meg a HDDregenerátorral!

Küld el nyugodtan legföljebb lesz egy vinyóm. ;)  Egy Maxtor 6Y160P0 (Y48GH6BE) dettó ugyanigy kezdte behoztak javitani a szervizbe egy gépet televolt baddal kásőbb rájöttem hogy a szériahiba miatt/hűtés nélkül a panelon lévő érintkezők amik a mechanikával kötik össze a panelon eloxidálódnak/ volt ez az egész.Érintkező átforraszt venti ráaplikál kattogás megszünt,badek persze megvoltak.Hddregenerator átfuttat majd egy napig ment,lőn csoda mind eltünt.A vinyó azóta is itthon muzsikál probléma nélkül.
Akinek nem ér meg 2 nap kínlódás ennyit az vegyen ujat a régit meg dobja el mert biztos pénzfát nevel otthon. :D

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 14. 09:02 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25