HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 27. 23:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 23:31

milyen progival lehet szektorszinten lemásolni az egészet?

Adatmentő cégek használnak ilyet.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#622 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 08:15

azert kell lennie normal halando szamara hozzaferheto programnak is.. a linuxos dd is megcsinalja (ha jol tevedek), csak van ennel felhasznalobaratabb es ugyesebb program?!?

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 28. 08:15 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#623 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 09:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 8:15

.. a linuxos dd is megcsinalja (ha jol tevedek),

Próbáld ki egy szektorhibás lemezen.

#624 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 09:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 8:15

...csak van ennel felhasznalobaratabb es ugyesebb program?!?

Ügyesebb van, felhasználóbarátabb nincs.

#625 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 18:11

Sziasztok!

Ma felraktam a pistát, és amikor kiválasztottam, hogy melyik HDD-re települjön, kiírta alúlra sárga felkiáltójellel, hogy hamarosan adatvesztés, blablabla. Mondom magamban, aha, biztos. :smoker:
Kb. 4 hónapos Samsung wincsi. Ilyen e.
Csak b@$zlatta az agyam, pedig minden gond nélkül működik. Megnéztem Everestben a smart-ot, a 184-es micsodánál kiÍrja, hogy gyártóspecifikus, de azonnal mentsek, mert adatvesztés. Sentinelt letölt, megnéz, ott is ugyanez. Valaki nem tudja, hogy most akkor tényleg mentsek, vagy vaklárma? Egyáltalán a samsungoknál mi a tök a 184-es kód?
Sentinel egyébként 0%-ot ad rá, bizalomgerjesztő!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#626 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 19:01

ments. ez nem kérdés.
keress samu vinyótesztelő progit, és ha az is hibásnak írja, akkor azzal már lehet visszavinni gariba.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#627 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 19:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 20:01

ments. ez nem kérdés.
keress samu vinyótesztelő progit, és ha az is hibásnak írja, akkor azzal már lehet visszavinni gariba.

Egyelőre pihen, mert nincs fölös 500 gigám. Van valami hiperszuper dos-os, samsungos progi, letölthető iso-ban is, de hiábaírtam ki, inditottam el azzal a gépet, a nemtomilyen ügyifogyi turbodrive-ra nem sikerült átmásolnia a fájlokat, így ennyi volt. Jövő7en megy garba!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#628 Felhasználó inaktív   Brigci 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 29. 19:20

Sziasztok!

Keresem az alábbi típusú HDD elektronikát vagy a teljes merevlemezt kölcsönbe vagy megvételre:

Western Digital WD800 80GB, S/N: WMA8E7934834
MDL: WD800BB-00CAA1
Gyártás: 2003.08.17.

Aki tud, segítsen pls!

Köszönöm!!!

#629 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 17:13

Üdv. mindenkinek!

a nagy merevlemez guruk tanácsát kérem. Frankón a gutaütés kerülget  :(

Pár hónapos Samsung HD103UJ /SataII, 32mb cache /vinyóm, használat közben egyszer csak eltűnt. Vista alatt tartózkodtam éppen, mikor próbáltam utorrentel elrángatni valami állomány. De percenként hibaüzenetet írt ki a torrent. XY fájl nem csatolható. Mnodom szar a torrentfájl és nem különítettem neki nagyobb felhajtást, mert más fájlok meg mentek szépen. egyszer csak más üzenetet ad. Útvonal nem található. Na mondom, most már a körmére nézek. És valóban.... eltünt a drive mindenhonnan. az eszközkezelőből is mint hardware. Kikapcsolás, Bios.... az sem látja. Áttettem egy másik Sata portra, de úgy sem látszik. Áttettem egy másik gépbe és ott sem. Ez egy 1 terás vinyó és pont félig volt. Iszonyat nagy filmgyűjtemény aminek jelentős része nem is volt archiválva /80%-a kb./ :( Kisebb-nagyobb munkák, malyek 2 hete nem voltak kb. mentve. Mindig mentek, de az ember esendő és hajlamos néha elfeledkezni dolgokról :(

A fő baj, hogy a vinyó bár garanciális /ipon/, de ugye az nem működik, hogy adatot is visszanyerni és garanciát is érvényesíteni. Felhívtam őket és ők nem foglalkoznak adatvisszanyeréssel ami ugye logikus, de ha meg megbontom a vinyót egy szervízben akkor meg ugrik a gari. Sokkal fontosabbak számomra az adatok, mint a vinyó ára, vagy egy cserevinyó. Szerintetek, hogy fogjak hozzá az adatvadászathoz???
Mennyi az esélye annak, hogyha nem látszik akkor az elktronika hiba? Ez esetben az járható útz, hogy beszerzek egy ugyanolyat és a panelt lecserélem rajta? egyszer régen egy 80gigás maxtornál ez bejött, azóta nem tudom mennyiben változtak a dolgok  :confused:

Minden épkézláb ötletet hálásan fogadok, frankón görcsben van a gyomrom, annyira ideges lettem.

Előre is köszönöm a válaszokat!!!
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#630 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 18:15

specializalt adatmento ceghez kell elvinned. az otthoni szereles megszazszorozhatja a koltsegeidet, ha elrontod, marpedig elfogod, ha nem ertesz hozza.

(garanciarol: anno mintha olvastam volna olyat, hogy a Kurt ad igazolast arrol, hogy tonkrement a winchester, es ezzel az igazolassal meg a garanciat is tudod ervenyesiteni..)
a forum ma:

#631 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 30. 18:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 18:15

(garanciarol: anno mintha olvastam volna olyat, hogy a Kurt ad igazolast arrol, hogy tonkrement a winchester, es ezzel az igazolassal meg a garanciat is tudod ervenyesiteni..)

Mondjuk vissza nem adják a diszket, szóval nem hinném, hogy bárki kicseréli. Aki meg a Kürtnél kifizet 200k-t egy mentésért, azt nem fogja érdekelni, hogy még a garival is szopik, vesz új diszket.
Make love not Wor.

#632 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 18:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 18:15

specializalt adatmento ceghez kell elvinned. az otthoni szereles megszazszorozhatja a koltsegeidet, ha elrontod, marpedig elfogod, ha nem ertesz hozza.

Köszi a gyors választ. Hát a Kürt honlapját én is megnéztem, csak ahogy néztem ott nemigen úsznám meg 150-200 ezer alatt :( Az meg sajnos nagyon durva ár egy film és zenegyűjteményért. Ha lenne egy fölös 2 kilóm nem haboznék, de sajna azt most másra is el tudnám költeni :(

Azt érzem, hogy a motor felpörög, mert remeg a vinyó, ahogy szokott. Ha tényleg nem lesz más ötlet akkor, lehet mégis bepróbálom a panelcserét, végülis ennél jobban már nem cseszhetem el, ha a Kürthöz úgysem vinném... Ha meg összejön akkor piszok gyorsan learchiválnám az adatokat és mehetne gariba vissza az eredeti nyákkal. Nem hinném, hogy észrevehető, hogy panel csere volt. Pesze ez csak egy kétségbeesett ember esti elmélkedése. Hétfőig  várok, hátha valami új ötlet is felbukkan.

#633 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 18:30

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 17:13

.... eltünt a drive mindenhonnan. az eszközkezelőből is mint hardware. Kikapcsolás, Bios.... az sem látja. Áttettem egy másik Sata portra, de úgy sem látszik. Áttettem egy másik gépbe és ott sem.

Mennyi az esélye annak, hogyha nem látszik akkor az elktronika hiba? Ez esetben az járható útz, hogy beszerzek egy ugyanolyat és a panelt lecserélem rajta? egyszer régen egy 80gigás maxtornál ez bejött...

Hát innen a messzi távolból elég nehéz lesz eldönteni. Persze minden elektronikának megvannak adva a gyári mérési pontjai, ami alapján a hiba behatárolható - de ki kellene mérni!
Azt mondtad a Bios sem látja. Ha csak a tápcsatlakozót dugod rá akkor mi a helyzet? Jó fül kell hozzá, de azért azt lehet hallani ha felpörög a motor - esetleg kimozdul a fej (esetleg kattog - ez a legrosszabb!).
Ha ezeket megírod - esetleg...

#634 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 18:57

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 18:30

Hát innen a messzi távolból elég nehéz lesz eldönteni. Persze minden elektronikának megvannak adva a gyári mérési pontjai, ami alapján a hiba behatárolható - de ki kellene mérni!
Azt mondtad a Bios sem látja. Ha csak a tápcsatlakozót dugod rá akkor mi a helyzet? Jó fül kell hozzá, de azért azt lehet hallani ha felpörög a motor - esetleg kimozdul a fej (esetleg kattog - ez a legrosszabb!).
Ha ezeket megírod - esetleg...

Megnéztem pittti mester amit kérdezél, illetve megfüleltem. Csak a sata tápot dugtam rá és olyan messzire "vittem" a géptől amennyire csak tudtam, hogy más hangok ne zavarjanak be annyira. A motor indításkor szépen felpörög semmi csúnya hang, recsegés-ropogás. Majd mikor eléri a felpörgés "csúcsát" akkor egy halk kattanó hang jön, gondolom ez az mikor kitér a fej. ez a hang amúgy mindíg van. Egyelőre ezzel szolgálhatok... de hátha :)

#635 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:10

azert nem csak a Kurt van..

en csak egy regi(!) telefonszamot tudok, nem tudom el-e meg. Kovacs Zoltan 20-9225304
elviekben ex kurtos, de annal joval olcsobb.

de hatha masok tudnak meg otletet mondani.
a forum ma:

#636 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:35

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 18:57

Megnéztem pittti mester...
A motor indításkor szépen felpörög semmi csúnya hang, recsegés-ropogás. Majd mikor eléri a felpörgés "csúcsát" akkor egy halk kattanó hang jön, gondolom ez az mikor kitér a fej. ez a hang amúgy mindíg van.

Mester.. - ez azért kicsit túlzás!
Nos - felpörög, az arretáló szerkezet rendben kiold, nincs csúnya hangja... - tudod mit, próbáld ki egy másik SATA kábellel! Lehet hogy szerencséd lesz és csak ez a baj, mert azt már most mondom hogy az elektronika valószínűleg egészséges.
Ami még számba jöhet - kontakthiba, belső fejelőerősítő, fej.

#637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:42

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 19:35

Jaja. Mondjuk Kürtre nincs lóvéja, de lehet vannak olcsóbb emberek, viszont ha kínozza, akkor már más sem fog rajt segíteni. Ismerős is addig basztatta, míg a Kürt is megmondta, ezt hiba után túl sokat babrálták, nem tudnak vele mit csinálni.
Make love not Wor.

#638 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:48

Idézet: Brigci - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 20:20

Sziasztok!

Keresem az alábbi típusú HDD elektronikát vagy a teljes merevlemezt kölcsönbe vagy megvételre:

Western Digital WD800 80GB, S/N: WMA8E7934834
MDL: WD800BB-00CAA1
Gyártás: 2003.08.17.

Aki tud, segítsen pls!

Köszönöm!!!

MDL szám stimmel, de az enyém 2002.09.14 gyártott. Egészségesen tettem el, de legközelebbi használatkor - kb. 3 hónap - csak csapkodta a fejet, és azóta sem sikerült semmiben sem elindítanom. Érdekel valamilyen konstrukcióban?

#639 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 19:42

Jaja. Mondjuk Kürtre nincs lóvéja, de lehet vannak olcsóbb emberek, viszont ha kínozza, akkor már más sem fog rajt segíteni. Ismerős is addig basztatta, míg a Kürt is megmondta, ezt hiba után túl sokat babrálták, nem tudnak vele mit csinálni.

Nézd - egyelőre még csak a hiba kiderítésénél tartunk - a két próba amit javasoltam, max 3 perc alatt megvan. A mechanikának rendellenes hangja nincs, tehát egy-két indítástól még nem fog romlani az állapota.

Ha viszont a második eset jön be, akkor akinek 6 anyja van - egy ilyen winyót megbontani egyenlő az öngyilkossággal. Ekkor nem is javaslom a további próbálkozást.

#640 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 19:54

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 19:35

Mester.. - ez azért kicsit túlzás!
Nos - felpörög, az arretáló szerkezet rendben kiold, nincs csúnya hangja... - tudod mit, próbáld ki egy másik SATA kábellel! Lehet hogy szerencséd lesz és csak ez a baj, mert azt már most mondom hogy az elektronika valószínűleg egészséges.

Akkor valószínűleg ez utóbbiak közül valami, mert alap, hogy a Sata kábellel kezdtem :( Összes port végigpróbálva, vagy 3 különböző kábellel. Sőt hugom gépébe is betoltam és az ő sata dvd írójának kábelére tettem rá. Hát akkor nem olyan kecsegtetők a kilátások. Babrálni nem szeretném én sem. A penelcsere csak egy ötlet volt, mert egyszer már bejött. De ha nm sansz, hogy ott a bibi, akkor persze én sem faragnám szét fölöslegesen, pláne nem vennék megint 30-ért egy vinyót csak a panele miatt.

bogdan! köszönöm a számot, holnap teszek vele egy próbát!
Jah és nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat ;)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.