HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 05. 22:03

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 16:05

... Meghalt volna?  :think:

Sajnos igen, úgy néz ki. Jelek alapján.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#762 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 05. 22:04

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 22:03

seagate st9250827as
és a gyártóval 1 hete próbálok értekezni eredmény nélkül...
azóta csak romlik

Mit kell értekezni? RMA-t kitöltöd, aztán megmondja garis-e. Vagy így visszavinni a boltba.
Make love not Wor.

#763 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 00:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 22:04

Mit kell értekezni? RMA-t kitöltöd, aztán megmondja garis-e. Vagy így visszavinni a boltba.

emailt írtam nekik a hibáról.
rma-t hol kell kitölteni?

#764 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 08:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 21:57

Ezt akartam volna kérdezni, hogy ott pontosan milyen program indult el. Mert a partíció az még csak egy "adatterület". A helyreállító "szolgáltatás" programot is takar. Hol lehet a program?

QDataTrove nevű program indult el a kézikönyv szerint
Azt, hogy hol volt nem tudom, gondolom az MBR-ben, nem nagyon értek ehhez.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#765 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 08:22

Idézet: mikike - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 8:14

QDataTrove nevű program indult el a kézikönyv szerint
Azt, hogy hol volt nem tudom, gondolom az MBR-ben, nem nagyon értek ehhez.

Elvileg ITT  letölthető...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#766 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 10:40

Igazad van, közben én is találtam egy "benq mbr utility" pedig én nem vagyok nagyon ügyes googlés, de tényleg visszahozta a rejtett partíciót.
Mi mindenre jó, ha az ember megnézi a kézikönyvet is...

Szerkesztette: mikike 2009. 01. 06. 10:41 -kor

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#767 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 10:48

Idézet: mikike - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 10:40

...
Mi mindenre jó, ha az ember megnézi a kézikönyvet is...

Hát igen, az általában sosem haszontalan...  :D
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#768 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 23:27

Idézet: mikike - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 11:40

... de tényleg visszahozta a rejtett partíciót. ...

Az a partíció mindig is ott volt, max. az MBR-ben lévő kódot (programocskát) cserélte le, s így már bootolható is. Gondolom.

Az XP telepítője mindenesetre tutira szó nélkül átírta az MBR-t úgy, hogy a saját aktív partíciója bootoljon, ergo ha az MBR-ben valami speckó kód volt, annak annyi lett ezzel.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#769 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 16:03

adott egy rosszalkodó vinyó (olvasáskor is votl amit nem tudott kiolvasni és így az elveszett de ezcsak 1-2 fájl. most kimásoltam róla mindent és formázom mindjárt. utána mit csináljak vele hogy a rossz szektorok használaton kívül kerüljenek? egyelőre úg ynéz ki szükség van rá helyhiány miatt :( pár hétig. szóval használnom kéne de féltem az adataimat nagyon.

#770 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 19:34

Idézet: sn4ke - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 16:03

adott egy rosszalkodó vinyó (olvasáskor is votl amit nem tudott kiolvasni és így az elveszett de ezcsak 1-2 fájl. most kimásoltam róla mindent és formázom mindjárt. utána mit csináljak vele hogy a rossz szektorok használaton kívül kerüljenek? egyelőre úg ynéz ki szükség van rá helyhiány miatt :( pár hétig. szóval használnom kéne de féltem az adataimat nagyon.

Én futtatnék rajta egy HDD Regenerator-t (a Hirens Boot CD-n is rajta van), de egyébként a rossz szektorokat a SMART kizárja a használatból. Folyamatosan nézni kellene a SMART adatokat, mondjuk pl. HDD Sentinel programmal, s ha romlik a meghajtó állapota - esetedben további rossz szektorok képződnek -, akkor az adatmentés időpontjáig nem szabad használni.
"Mindörökké! Enter."

#771 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 22:37

Üdv!

A következőek a tünetek:
- Használat közben a gép lelassul, majd megáll (mintha lefagyna), miközben a HDD LED folyamatosan világít. Ez általában újraindulással végződik 1-2 percen belül.
- Újraindulás után a chkdsk automatikusan lefutott, ami egy csomó indexhibát sorolt fel, meg árván maradt fájlokat (főleg apróbb fájlok), aztán később már tiszta boot-nál is chkdsk-el indult a windows.. (amúgy hová a jó égbe teszi a log fájlt a chkdsk..?!)
- Sejtettem hogy gáz van, ezért átmásoltam a fontos anyagokat egy másik HDD-re, de a másolás elég lassú volt, 3-4 mega/sec körül, szóval teljesen lelassult.

Diagnózis:
Megnéztem everest-en belül a smart-ot, és ezeket írja ki (egy kép a döglődő 250-es, és egy másik a régi 160-as vinyóról): csatoltam, mert nem tudom hogy kell beilleszteni hirtelen...

Kérdés:
Meg lehet még menteni, vagy ihatok rá hidegvizet?

A válaszokat előre is köszi!

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  hdd.png (0byte)
    Letöltések:: 36

A szatyor nem táska.

#772 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 23:21

Idézet: T-lore - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 22:37

...
Kérdés:
Meg lehet még menteni, vagy ihatok rá hidegvizet?

A válaszokat előre is köszi!

Jó hír: A 160 GB-os jó.  ;)

Rossz hír: A 250 GB-os nem annyira... Több alkalommal szektoráthelyezésre került sor. Ments le róla minden fontosat, Regeneratorral próbálkozhatsz, valameddig még elhúzhatja, de valószínűleg tovább fog csak nőni a hibás szektorok száma...
"Mindörökké! Enter."

#773 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 09:50

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 0:21

Jó hír: A 160 GB-os jó.  ;)

Rossz hír: A 250 GB-os nem annyira... Több alkalommal szektoráthelyezésre került sor. Ments le róla minden fontosat, Regeneratorral próbálkozhatsz, valameddig még elhúzhatja, de valószínűleg tovább fog csak nőni a hibás szektorok száma...

Hát köszi az infót.. :(
Ha még használhatom is, nem szívesen teszem úgy, hogy adatvesztés várható.. Olyan mint egy fék nélküli ladával száguldozni..

Amúgy okozhatja ezt alaplap, vagy rossz minőségű hálózati feszültség? Vagy magától hibásodhatott meg? Úgy látszik át kell értékelnem a gondolatot, miszerint a vinyó a legjobb archiváló médium. :rolleyes:

Köszi a választ még egyszer!
A szatyor nem táska.

#774 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:35

Idézet: T-lore - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 9:50

Ha még használhatom is, nem szívesen teszem úgy, hogy adatvesztés várható.. Olyan mint egy fék nélküli ladával száguldozni..

Amúgy okozhatja ezt alaplap, vagy rossz minőségű hálózati feszültség? Vagy magától hibásodhatott meg? Úgy látszik át kell értékelnem a gondolatot, miszerint a vinyó a legjobb archiváló médium. :rolleyes:

Én azért addig kínoznám, míg nem rúgja az utolsót...  :Đ  Persze, nem a fontos családi képekkel, meg ilyesmi... Azt még megjegyezném, hogy jó sokat ment mindkét merevlemezed, persze, ettől még nem kéne meghibásodniuk. :)

Tedd fel a HDD Sentinelt, az jelzi, ha újabb hiba képződik rajta. Az áthelyezett szektorokra ugyanis már nem próbál írni, akkor van gond, ha szaporodik a számuk. De a HDD Regeneratort mindenképpen javaslom!

Alaplap hiba nem jellemző, áramingadozás - táp hiba annál inkább! Nálam is volt hasonló, rengeteg pillanatnyi áramkiesés, a gép persze mindig lekapcsolt. Egy alkalommal megborult a fájlrendszer, s egy szektort hibásnak - függőnek jelzett a SMART. A HDD Regeneratort futtattam (ez kb. 8 - 10 óra, erre figyelj), a szektor azóta is jó, én meg vettem egy UPS-t. Meg persze maguktól is megborulnak a HDD-k...

Jó adattároló a merevlemez, mivel még olcsó a (M/G/T)B/Ft arány, sőt, jobb arányú adattárolást nem igen kapsz... Csak tisztában kell lenni a korlátaival. Mechanikus eszköz, sérülékeny, de látod, azért ha figyelünk rá, még időben észlelhetjük a problémákat, a SMART-nak köszönhetően.
"Mindörökké! Enter."

#775 Felhasználó inaktív   arthurtking 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 10:55

Sziasztok! volt egy wd vinyóm 2008 január 16-i, ami egy laptopban volt és én úgy cseréltem. Na megállt mit lehet ilyenkor tenni? vagy ennyi volt és kész?

#776 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 11:53

Idézet: T-lore - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 9:50

Tápra, tápcsatira ami vinyóra megy, nézz rá, nincs-e kinyúlva.
Ha kifingik, lehetőleg ne samsungot vegyél. ;)
Miért? Azért, mert fos.

Jójó, a Thaiföldi WD is szar, de az csak szar, a Samsung fos :Đ

Jelenleg most Hitachi-Seagate párosból jön vissza alig-alig.

Amúgy kb. egyforma idősek a vinyók, talán fél-egy évvel idősebb a 160-as.
Normál esetben enyitől nem szabad elfáradniuk.

#777 Felhasználó inaktív   csovike10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 17:35

Hali!

Kérlek segítsetek!

Most vettem egy Seagate SATA2-es 500GB-os HDD-t. Fel raktam a gépemre a Hard Disk Sentinelt. A lemez állapota a S.M.A.R.T információk alapján 100%-ról először 97%-ra, most pedig 94%-ra csökkent. A progi a következőt írja:
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

A HDD mióta beraktam olyan mint ha "lélegezne". Egyik másodpercben nagyobb a hangja és jobban rezeg, utánna elhalkul és kevésbé rezeg. Tehát, mint ahogy a levegőt vesszük. Ezen HDD mellett van még a gépben egy 400GB-s IDE Samsung HDD egy LG DVD-író és néha(nem mindig van berakva) egy 160GB-os Samsung IDE HDD. Az alaplapom MSI. A procim Intem 3,00 GHz. 2GB DDR2-es Kingston RAM. 650W-os FSP tápegység. Ha lehúzom a 400GB-os Samsungot akkor a Seagate nem "lélegzik" hanem egységes szinten rezeg.

A HDD-ről Win XP és Ubuntu fut.

Mi lehet a baj? Szerintetek mit tegyek? A winyó egy hetes. Szerintetek hibás? Visszavigyem?

Kérlek segítsetek!

Előre is nagyon köszönöm!

#778 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 09:39

A SMART hibajelentés alapján én megpróbálnám még melegében gariztatni. Egy hdd-nél az első hiba gyakran hozza a többit is. Nem lehet rámondani, hogy majd elmúlik...

A lélegzés nem valami rezonancia esetleg? Ha lefogod a ház tetejét, akkor is csinálja? Láttam már sok felrezonáló házat, hasonló jelenséggel. Tégy rá egy könyvet.:)

#779 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:26

Sziasztok !

A következő problémám lenne, amivel nem sokerül zöldágra vergődnöm:
Beszereltem a barátnőm gépébe egy 200 gigás barracudát (Ata).
A szalagkábel új.
Azonban néha a winyó elkezd csipogó hangokat adni :( (Nem is tudom mihez hasonkítani, de egyértelműen a mechanika csinálja, Kb fél mp hosszú10-15 mp szünetekkel.)
Ekkor néha a gép is leáll, de nem minden alkalommal.
A hdd sentinel  reportja:
HDD Sentinel report letöltés

Szerkesztette: isi101 2009. 01. 26. 13:28 -kor

#780 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 14:26

Nekem lenne egy Wd500as sata-s (ill ezen még sata és 4 pines power csati is található) hdd-m.Rádugva a gépre /külsö usb to sata átalakitóra felpörög a hdd ,majd kattan egyet és leáll..Ez elektronikai hiba vagy a hdd nem tud esetleg visszajönni a parking üzemmódból (már ha van ilyen) ill lehet-e még javitani?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.