HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 08:15

Van egy külső HDD-m (Freecom)

Az a gond, hogy van egy mappa, amit lehetetlen törölni, és átnevezni is. Ez egy almappa valójában. Ennek a gyökérmappáját ugyanakkor lehet átnevezni. Az almappa ezenívül hülye karaktereket is tartalmaz (-:-o, stb)

Van benne viszont adat. Hogyan lehetne törölni? Chkdsk-val probáltam, de amikor felajánlja, hogy windows restartkor induljon a scandisk, nem indul el.  :think:
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#862 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 09:37

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 8:15

Van egy külső HDD-m (Freecom)

Az a gond, hogy van egy mappa, amit lehetetlen törölni, és átnevezni is. Ez egy almappa valójában. Ennek a gyökérmappáját ugyanakkor lehet átnevezni. Az almappa ezenívül hülye karaktereket is tartalmaz (-:-o, stb)

Van benne viszont adat. Hogyan lehetne törölni? Chkdsk-val probáltam, de amikor felajánlja, hogy windows restartkor induljon a scandisk, nem indul el.  :think:

Ha külső eszköz és nem indul a chkdsk rajta élő rendszer alatt, akkor valami használja a lemezt, a konkrét mappát, vagy benne egy fájlt. Killboxxal állj neki, az majd ledarálja, de a mappa neve, tartalma érdekes lehet, talán vírusra utalhat.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#863 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 09:39

Idézet: skycloud - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 17:28

A gyártmánya Samsung. Sajna windows alatt nem jelzi ki a meghajtót, pedig a rendszer eszközökben ott van hogy látja.

start, futtatás: diskmgmt.msc
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#864 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 09:41

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 10:37

Ha külső eszköz és nem indul a chkdsk rajta élő rendszer alatt, akkor valami használja a lemezt, a konkrét mappát, vagy benne egy fájlt. Killboxxal állj neki, az majd ledarálja, de a mappa neve, tartalma érdekes lehet, talán vírusra utalhat.

Hát igen. Warez van benne.
Na megnézem.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#865 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 09:44

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 9:41

Hát igen. Warez van benne.
Na megnézem.

..Ja, és ne total commanderrel akard átnevezni, ha hülekarakteres, akkor Intézővel tudod csak megmaszekolni.

#866 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 09:51

Törölhetetlen mappát nekem csak egyféleképpen sikerült törölnöm. Lementettem ami fontos volt, format; majd visszamásol. :) Kicsit hely és időigényes. De működik!

#867 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 11:35

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 10:44

..Ja, és ne total commanderrel akard átnevezni, ha hülekarakteres, akkor Intézővel tudod csak megmaszekolni.

Nemmmegy se killboxxal, se intézővel  :think:
A lemezen 800 GB adat van, ezért nem akarom formázni :)

paranormal.hu

#868 Felhasználó inaktív   skycloud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 10. 11:36

Na, a bootolásnál felismeri, a windows felismeri, mert telepíti a rendszeáljait, de nem ad hozzá elérési utat, nem jeleniti meg sem az intézőben, sem sajátgépben, sem diskmgmt-ben, semmiben. Pedig az eszközkezelőben ott van kimutatja a szerencsétlent.Ha parancssorban akarom formázni akkor meg azt írja hogy nincs hozzáférése a lemezhez.  :rolleyes:
Ki a fene az a GENERAL FAILURE, és hogy meri az én lemezemet olvasni? :)

#869 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 12:09

akkor valami live linux vagy merevlemeztool cdürol bootolva es letorolve a merevlemez teljes tartalma lehet a megoldas.

tapan pl. az ultimatebootcd üben van ilyen lehetoseg.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#870 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 12:57

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 9:51

Törölhetetlen mappát nekem csak egyféleképpen sikerült törölnöm. Lementettem ami fontos volt, format; majd visszamásol. :) Kicsit hely és időigényes. De működik!

Nekem, meg NC-vel ;)

#871 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 23:03

Sziasztok!

Van egy 200Gb-os WD sata vinyóm..

A problémám a következő vele jópár napja..

Leformáűztam minap, szépen rendben le is zajlott, aztán töltöttem is rá torrentről..

Ez mind szép és jó... tudtam is róla olvasni..

Másnap gép bekapcs, chdisc checking kapásból arra a vinyóra.. mondom mi a franc.. aztán szépen írkálta sorban, hog yhelytelen bejegyzés, törlöm stb-stb.. és azóta bármit csinálok ezt műveli...

Ez mi? Meghalt a vinyóm?

Üdv, Hippo.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#872 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 16:39

Van egy 160G-os Samsuns SATA vinyom. Eddig dinamikus kotetkent mukodott XP alatt hiba nelkul. 1-2 napig ment is Vista alatt. Most mar a tartalmat nem latom, de a rendszer felismeri, csak eppen 0 tartalommal. Hogyan tudnam kinyerni az adatokat?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#873 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 20:59

Az normális, hogy a 80 GB-s Seagate merevlemezünket csak gyorsformázni lehet a Win2000/XP SP2 telepítőjével (ntfs)?
Teljes formázás szépen lemegy látszólag, majd a végén kiírja, hogy nem sikerült a formázás :(
Gyorsformázással OK. Ezen kívül semmi baja, bár a SMART szerint kicsit beteg (bár a SMART csalóka, mert már akkor is annak jelezte, mikor még új volt).

Közelgő hardverhibára utalhat a jelenség? Sok éve megy már...
Adódhat-e bármilyen hátrány abból, ha a teljes formázás elmarad?

Köszönöm :respect:

Szerkesztette: Suricated 2009. 04. 12. 21:01 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 21:09

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 16:39

Van egy 160G-os Samsuns SATA vinyom. Eddig dinamikus kotetkent mukodott XP alatt hiba nelkul. 1-2 napig ment is Vista alatt. Most mar a tartalmat nem latom, de a rendszer felismeri, csak eppen 0 tartalommal. Hogyan tudnam kinyerni az adatokat?  :think:

jv16 powertools?

http://www.macecraft.com/

30 napig ingyenes, nem a legjobb megoldás, de egy próbát megér... van benne fájl visszaállító szolgáltatás, működik is elég jól, többnyire...

#875 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 17:37

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 16:39

A dinamikus köteteket importálni kell (lemezkezelővel), különben nem látod a tartalmát. Ha nem lehet importálni akkor az adatmentés marad, de csak olyan programokat tudsz használni amik ismerik a dinamikus kötetet (a Stellar programok használhatóak!).
Egyet ne csinálj - még véletlenül se konvertáld alaplemezzé, mert akkor annyi az adataidnak!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#876 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 19:04

Idézet: pittti - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 18:37

A dinamikus köteteket importálni kell (lemezkezelővel), különben nem látod a tartalmát. Ha nem lehet importálni akkor az adatmentés marad, de csak olyan programokat tudsz használni amik ismerik a dinamikus kötetet (a Stellar programok használhatóak!).
Egyet ne csinálj - még véletlenül se konvertáld alaplemezzé, mert akkor annyi az adataidnak!

Vista alatt egy napig lattam a tartalmat, aztan a kovetkezo bekapcsolaskor mar nem latta. Alaplemezze eszem agaban sincs konvertalni. :) Koszi.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#877 Felhasználó inaktív   szonja22 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 14. 12:49

Sziasztok! A Segítségeteket kérném. Három héttel ezelőtt minden előzmény nélkül tönkre ment a merevlemezem. Egyszer csak kiirta, hogy hibás a merevlemez és ennyi. Vettem egy újat, ami tegnap ment tönkre, szintén minden előzmény nélkül. Este működött kikapcsoltam, reggel be akartam kapcsolni: kiirta, hogy lemezolvasási hiba. A scandisk szerint nincs rajta hiba. már nem tudom mit csináljak. Esettleg vírus vagy mi okozhatja ezt? :confused: Segítségeteket ekőre is köszi

#878 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 14:54

Idézet: szonja22 - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 12:49

Sziasztok! A Segítségeteket kérném. Három héttel ezelőtt minden előzmény nélkül tönkre ment a merevlemezem. Egyszer csak kiirta, hogy hibás a merevlemez és ennyi. Vettem egy újat, ami tegnap ment tönkre, szintén minden előzmény nélkül. Este működött kikapcsoltam, reggel be akartam kapcsolni: kiirta, hogy lemezolvasási hiba. A scandisk szerint nincs rajta hiba. már nem tudom mit csináljak. Esettleg vírus vagy mi okozhatja ezt? :confused: Segítségeteket ekőre is köszi

Sokminden okozhatja, egy komplett tesztre volna szükség (de ezt csak szerviz tudja megcsinálni). Ellenőrizni kell a tápot, a memóriákat, az alaplapot, a kábelezést, stb.
Nincs húzva (túlhajtva) a gép?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#879 Felhasználó inaktív   neonbooter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 09:13

Sziasztok! Nem tudom, hogy foglalkoztatok-e olyan problémával mint az enyém, de szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy MAXTOR DiamondMax 20 as 300gb-os Pata HDD-m.
valamiért nem tudta betölteni a Windows-t, ekkor azt javasolták, hogy adattárolásra, használjam. Nemrég Vistát akartam tenni a gépre, és telepítéskor felkinálta ezt  HDD-t is. Én erre kezdtem telepíteni, hisz csak 1x volt bajom vele xp alatt. Telepítés közben lefagyott a gép, és mikor érdeklődtem, megint csak adattárolásra ajánlották. Tettem rá képeket, és mikor át akartam másolni őket, akkor adatvesztést ír ki.
Nem tudom mit csináljak? :confused:

#880 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 09:32

Idézet: neonbooter - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 10:13

Sziasztok! Nem tudom, hogy foglalkoztatok-e olyan problémával mint az enyém, de szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy MAXTOR DiamondMax 20 as 300gb-os Pata HDD-m.
valamiért nem tudta betölteni a Windows-t, ekkor azt javasolták, hogy adattárolásra, használjam. Nemrég Vistát akartam tenni a gépre, és telepítéskor felkinálta ezt  HDD-t is. Én erre kezdtem telepíteni, hisz csak 1x volt bajom vele xp alatt. Telepítés közben lefagyott a gép, és mikor érdeklődtem, megint csak adattárolásra ajánlották. Tettem rá képeket, és mikor át akartam másolni őket, akkor adatvesztést ír ki.
Nem tudom mit csináljak? :confused:

Ha nem tudott vélhetően lemezhiba miatt rendszert indítani, akkor aki adattárolásra ajánlotta ezek után, ennek tudatában, az finoman szólva dilettáns volt. De Téged sem értelek, ha egyszer vélhetően hibás, akkor miért bízol rá bármilyen adatot?
A lemez egészségügyi állapotát pl. az Everest meg tudja mondani, valamint ilyenkor lehet ganyús kábel, alaplap, tápegység is. Ezekről is jó lenne tudni részleteket.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.