HWSW Informatikai Kerekasztal: Kliens oldali levélszemét szűrés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kliens oldali levélszemét szűrés megoldások otthonra

#1 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 16. 16:26

E témában konkrét ötleteket, javaslatokat, konkrét programokkal kapcsolatos tapasztalatokat cserélhetnénk az egyszeri felhasználók levelezésének szűréséről.

A kiemelt, spam témában írtam, hogy eddig a SpamAware programot használtam az Outlook Express-hez, de az utóbbi időben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Mivel nekem a levelezőbe beépülő megoldások szimpatikusabbak, mint a különálló programok, némi keresgélés után most a SPAMFighter-t telepítettem fel.

Ezzel kapcsolatban van valakinek akár pozitív, akár negatív tapasztalata?
Esetleg jobb ötlete?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2 Felhasználó inaktív   sysmaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 00:21

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 16:26

E témában konkrét ötleteket, javaslatokat, konkrét programokkal kapcsolatos tapasztalatokat cserélhetnénk az egyszeri felhasználók levelezésének szűréséről.

A kiemelt, spam témában írtam, hogy eddig a SpamAware programot használtam az Outlook Express-hez, de az utóbbi időben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Mivel nekem a levelezőbe beépülő megoldások szimpatikusabbak, mint a különálló programok, némi keresgélés után most a SPAMFighter-t telepítettem fel.

Ezzel kapcsolatban van valakinek akár pozitív, akár negatív tapasztalata?
Esetleg jobb ötlete?

kipróbáltam a spam karantén mailboxomon, eddig 100%-os az arány.

a magyar fordítás hulladék, szánalmas. valami géppel csinálhatták...
Si vis pacem, para bellum! - secblog

#3 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 21. 21:11

A magam részéről eluntam a próbálkozásokat, beruháztam egy MS Outlook-ba, a beépített spam szűrője nálam hatékonyan működik, azóta a spam-ek 100%-a Levélszemét könyvtárban landol.

(Persze otthoni levelezésre Outlook-ot használni kicsit(?) "ágyúval verébre" történet, de ez van.)

Szerkesztette: scaurus 2008. 07. 21. 21:13 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:54

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 22:11

...
(Persze otthoni levelezésre Outlook-ot használni kicsit(?) "ágyúval verébre" történet, de ez van.)

...vagy inkább a gumi nélkül egy vietnámi kupiban történet...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5 Felhasználó inaktív   sysmaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:20

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 21:11

A magam részéről eluntam a próbálkozásokat, beruháztam egy MS Outlook-ba, a beépített spam szűrője nálam hatékonyan működik, azóta a spam-ek 100%-a Levélszemét könyvtárban landol.

nem lett volna egyszerűbb olyan email szolgáltatóra migrálni a levelezést, ahol hatékony a spam szűrő?
pl google.
vagy pl. minden mail autoforward google fiókra, onnan meg letöltöd pop3 vagy imap, küldésnél meg úgyis az ISP smtp szerverét használod. a szűrést a gugli elvégzi.

Szerkesztette: sysmaster 2008. 07. 22. 12:21 -kor

Si vis pacem, para bellum! - secblog

#6 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:09

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:54

...vagy inkább a gumi nélkül egy vietnámi kupiban történet...

Miért is? :think:
Céges gépen másfél éve használom, azon is szinte 100%-os pontossággal szűr.
(Nincs külön levelezőszerver)

Idézet: sysmaster - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 13:20

nem lett volna egyszerűbb olyan email szolgáltatóra migrálni a levelezést, ahol hatékony a spam szűrő?
pl google.

Vannak olyan levelek, amiket nem szeretnék sem a google-ra, sem yahoo-ra, sem társaikra bízni.

[szerk.]

Szerkesztette: scaurus 2008. 07. 22. 15:27 -kor

#7 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 05:07

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:09

...
Céges gépen másfél éve használom, azon is szinte 100%-os pontossággal szűr....

Nálunk cégben is egész jól viselkedik, spam szűrő természetesen van külön. Annak ellenére összevissza dobálja a spamokat a beérkezettek közé, a rendes levelet a szemét közé, stb. Korrekt árajánlatkérő leveleket, bejelentőket simán megbélyegez spamnak, azért nem gyakran, de nagyon oda kell figyelni.

Szerintem jó neked, mert itt olyan aktív a levelezés néhol, hogy alig bírják reggelente kihalászgatni a leveleiket, van user, aki napi 40-50-et kap. Céges spam szűrőn keresztül természetesen...:)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó