HWSW Informatikai Kerekasztal: Smoothwall - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Smoothwall

#81 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 02. 10:58

ismet en :-)

tud-e valaki intel pro isa halokartyara io= es irq= beallitast mondani, mert mar kb 1000-t probaltam, de nem ismeri fel

koszi

#82 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 15:51

en is probaltam felrakni a legfrisseb 2.0 betat, de 2db 3c509 van a gepben, egyiket megtalalja, beallitja green nek, van egy smc ezt rednek, de a masik 3c509 hez nem tudja (akarja) betolteni a 3c509 driveret. azt hittem ez 1-2re felmegy, es probalkozhatok a debian al, utana meg visszapakolnam ezt ha nem sikerult a masik. 1.0val meg ment minden gond nelkul a 2db 3c509, csak az smc t nem ismerte:-(

#83 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 16:13

idézet:
Ezt írta H A M M E R:
en is probaltam felrakni a legfrisseb 2.0 betat, de 2db 3c509 van a gepben, egyiket megtalalja, beallitja green nek, van egy smc ezt rednek, de a masik 3c509 hez nem tudja (akarja) betolteni a 3c509 driveret. azt hittem ez 1-2re felmegy, es probalkozhatok a debian al, utana meg visszapakolnam ezt ha nem sikerult a masik. 1.0val meg ment minden gond nelkul a 2db 3c509, csak az smc t nem ismerte:-([/quote]

nalam az 1.0 van fenn
2 3com 10/100 pci
1 intel 10 isa

amikor a green+orange+red beallitast csinalnam, hogy az intel legyen a red, nekem is belovi mind a 3 helyre (a red helyere is) a 3com-ot, de az orange helyen nincs beallitva.
ha meg akarom változtatni ezeket a beallitasokat, akkor be tudom allitani a green+orange helyre, a 2 3com-ot, de a red helyen ott marad meg akkor is az egyik 3com (beallitatlanul).
ha a red -hez hozza akarom rendelni az intel-t, nem ismeri fel, holott a driver listaban szerepel (2 ora surfinggel beazonositottam :-) ).
ha manualisan probalkozom, az intel altal megadott io= ill. irq= beallitasokkal sem ismeri fel

te milyen beallitassal hasznaltad az smc-t ? (1.0 alatt)

szerk

azt irja a man, hogy ha 2 egyforma nic -ot hasznalsz es nem ismeri fel, beallithatod manualisan:
pl
ne io=0x300,0x320 irq=10,15

[ 2003. május 02.: cyberde szerkesztette a hozzászólást ]

#84 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 16:18

hat ez az, manualisan semmit nem sikerult megtalaltatnom vele:-(

az 1.0ban meg sehogy nem ment az smc1255tx, az uj 2.0nal tulipkent megy, mint minden egyeb distribnel az uj kernellel. legalabb ezzel meg tudnam osztani a netet, es ha volna idom jatszhatnek a tobbi distribel, mert ezt 1-2re fel lehetne ujbol pakolni.

#85 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 16:41

idézet:
Ezt írta H A M M E R:
hat ez az, manualisan semmit nem sikerult megtalaltatnom vele:-(

az 1.0ban meg sehogy nem ment az smc1255tx, az uj 2.0nal tulipkent megy, mint minden egyeb distribnel az uj kernellel. legalabb ezzel meg tudnam osztani a netet, es ha volna idom jatszhatnek a tobbi distribel, mert ezt 1-2re fel lehetne ujbol pakolni.
[/quote]

igazabol az a baj, hogy a support csak a fizetosre figyel, pedig mar 2 levelet irtam nekik, es sehol nem talaltam olyan listat ill forumot, ahol valaszolnak is, mindenhol mindenki csak kerdez es senki nem valaszol :mad:

#86 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 02. 20:39

idézet:
Ezt írta cyberde:
ismet en :-)

tud-e valaki intel pro isa halokartyara io= es irq= beallitast mondani, mert mar kb 1000-t probaltam, de nem ismeri fel

koszi
[/quote]

na most mar merges vagyok

gondoltam kib@sz@k vele,
feltelepitettem egy win95-ot,megneztem az i/o es irq beallitasokat, visszaraktam a sw-t, a win beallitasaival is kiprobaltam, de igy sem lett jo
ekkor feladtam es gyorsan visszatettem bele az isa isdn kartyat es avval is jot sz@ptam, mert azokkal a beallitasokkal ammikkel mindig menni szokott nem ment.

van e erre valakinek magyarazata :eek:

azert leirom amit kideritettem

intel ether express pro/10 isa (tp/bnc) plug&play

panel pba352119-002
chip fa82595tx
code pcla 8210a
[url="http://"http://www.intel.com/support/etherexpress/pro10/eois.htm"]www.intel.com/support/etherexpress/pro10/eois.htm[/url]

intel altal ajanlott i/o=310, 330, 350, 370, 390, irq=5, 10, 11,
[url="http://"http://www.intel.com/support/etherexpress/pro10/1012.htm"]www.intel.com/support/etherexpress/pro10/1012.htm[/url] a.) j.) pont

viszont a win95 altal beallitott io=0320-032f, irq=05

(csak zarojelben jegyzem meg, hogy elvileg ez a karesz szerepel a sw adatbazisban, tehat mennie kene, de nem! ezt sem ertem) :confused:

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó