HWSW Informatikai Kerekasztal: nyomtatási sor törlése nem megy mindig - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

nyomtatási sor törlése nem megy mindig Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:56

helo!lenne egy kérés!
van úgy hogy wordben megnyomom a nyomtatást,mégsem kezdi el nyomtatni hanem csak felveszi a listára de ennyi.
és ha törölni akarom akkor meg nem törli ki a nyomtatási listáról.hiába ujrainditom a gépet,lecsatlakoztatom a nyomtatot meg vissza...de semmi.ugyanugy ott van a listán,és nem nyomtat,és törölni sem lehet.
van erre valami program vagy más modszer hogy töröljem a nyomtatási listán lévőket?
mert a hagyományos(del gomb)al nem megy.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 29. 07:08

Ha a törlés hatására megjelenik a nyomtatási soron, hogy törlés, akkor csak idő kérdése és valóban megteszi.
Néha percekig tart, és elsősorban (nyomtató) kommunikációs hibára vezethető vissza.
Pl a nyomtató tulajdonságainál kacsold ki a "Kétirányú kommunikáció"-t (a HP-k lanon jellemző példa erre).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#3 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 08:20

Megerősítem. Várni kell, gyengébb minőségű nyomtatóknál perceig eltarthat. Attól is függ hány KB-os nyomtatást szakítasz meg. Újraindítás nem segít. Várd ki türelmesen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 00:32

Ha minden kötél szakad és tényleg nem akar eltűnni a feladat, akkor csináld az alábbiakat:

1. a vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->szolgáltatások alkalmazások belül keresd meg a Nyomtatásisor-kezelő szolgáltatást, majd jobb klikk rajta és leállítás.
2. a \WINDOWS\system32\spool\PRINTERS mappa tartalmát töröld ki.
3. az első pontban említett szolgáltatást keresd meg megint, majd jobb klikk rajta és indítás.

Innentől fogva a nyomtatási sornak üresnek kell lennie. Utoljára nekem akkor kellett ilyen módszerhez folyamodnom, amikor az egy HP nyomtató überstabil driverétől folyton lefagyott a nyomtatásisor-kezelő ha PDF-et akartam nyomtatni. Aztán reboot meg akármi hiába volt, a beragadt nyomtatás azonnal újra fagyasztotta a szolgáltatást.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#5 Felhasználó inaktív   kurczine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 10:52

Sziasztok!

Nekem hasonló a problémám, mint cibuu-nak. Egy iskola géptermében a hálózat minden gépén hálózati nyomtató (HP LaserJet 1150) van beállítva. Valamelyik ügyes diák nyomtatott a netről egy weboldalt, de ezt nem nyomtatja ki, benne van a nyomtatási sorban már napok óta, törölni nem lehet. Jelzi ugyan, hogy törölt, de fizikailag nem veszi ki a sorból, ergo más dokumentumot sem lehet nyomtatni, a hálózat egyik gépéről sem.
Már mindent kipróbáltam ami eddig segített. Azt is, amit root_kiskacsa javasolt, csak az a probléma, hogy a system32\spool\PRINTERS mappa tartalma üres, ergo nincs mit törölni? :confused:

Könyörgöm segítsetek, mert már az őrület határán állok, és a gépterem egyetlen gépéről sem tudok nyomtatni.

A segítséget előre is köszönöm. ;)

#6 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 03. 13:06

Minden gépen üres a spool?
Hálózaton ez azért nem annyira egyértelmű.
Én pl innen símán látom, hogy a kollégám 3 szobával odébb épp nyomtat a saját nyomijára (hála az XP automata felderítésének, kinnvan a listámon az ő nyomtatója is).

#7 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 13:29

Tényleg, melyik gépen törölted a PRINTERS mappát?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#8 Felhasználó inaktív   kurczine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 19:20

Helló!
A hálózaton csak egy gépen néztem meg a printers mappa tartalmát. A szerveren, (amin az op. r. egy Win 2003 server) azóta időközben sikerült töröltem a tartalmat, de a helyzet nem lett sokkal jobb. Azóta ha nyomtatni akarok bármely gépről,  látszólag elkezdi az állományt beolvasni a nyomtató memóriájába, de közben " lefagy" a programot csak a feladatkezelővel tudom lelőni, ezután hirtelen minden ikon eltűnik az asztalról és csak kis idő munlva tér magához a rendszer. A nyomtatási sorban megjelenik a nyomtatott állomány, majd 1 perc után közli, hogy nem képes nyomtatni a tételt. Ha ezek után törlöm a nyomtatási sorból, néhány perc múlva megteszi.

Szóval most az a helyzet, hogy lehet a nyomtatási sort törölni, de nyomtatatni továbbra sem tudok. Hülyét kapok ettől. Tudtok segíteni?

#9 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 20:16

Valószínűleg bugos a driver. Milyen operációs rendszer alatt próbálod (hálózaton keresztül) használni? Továbbá milyen programból próbálsz nyomtatni?
Számos low-end / középkategóriás HP nyomtató drivere csak mértékkel (vagy sehogy se) fut Vista alatt, de ha megy is, akkor is kiakad a bonyolultabb dokumentumoktól, mint pl. egy képpel teli Word dokumentumtól vagy egy PDF-től.
Mivel a 1150 azonban PCL-kompatibilis, megpróbálkozhatsz más PCL nyomtató driverével is, pl. egy LaserJet 4L-lel.

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 04. 03. 20:23 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#10 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 05. 09:31

HP szakszervíztől származó infó:
Minden HP Laserjet nyomtató hajtható a windóz alap "HP LaserJet" driveréver.
Szintúgy a Deskjetek az alap (típusjelölés nélküli) "HP DeskJet" driverrel. Természetesen csak azok egyszerűbb tudását lehet kihasználni, de az esetek 90%-ában úgyis csak szövegnyomtatásra használják őket.

#11 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 14:24

Hmm, én is tapasztaltam ezt, de csak HP förmedvényekkel.
Azóta az összeset kidobáltuk, lett Xerox és Xerox-licenszes Samsung, és semmi gond.

HP-t meg vegyen aki akar :)

#12 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 01:07

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 9:31

HP szakszervíztől származó infó:
Minden HP Laserjet nyomtató hajtható a windóz alap "HP LaserJet" driveréver.
Szintúgy a Deskjetek az alap (típusjelölés nélküli) "HP DeskJet" driverrel. Természetesen csak azok egyszerűbb tudását lehet kihasználni, de az esetek 90%-ában úgyis csak szövegnyomtatásra használják őket.

Üzenem a szakszerviznek, hogy akkor próbálják meg ezt egy PCL nyelvet nem látott, csak Host-Based-et támogató HP nyomtatóval. Mert jóformán az összes 20 000 Ft alatti SOHO nyomtató mellőzi a PCL nyelvet. Természetesen a PCL-esekre (így a szóban forgó 1150-esre is) igaz amit írsz.
Annyira kell ügyelni, hogy az alap HP LaserJet driver az nagyon univerzális, tehát telepítés után célszerű testreszabni az adott nyomtató tulajdonságaihoz.
DeskJetekkel nem tudom mi a helyzet, azokkal nincs tapasztalatom.

#13 Felhasználó inaktív   kurczine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:43

WIN XP fut a gépeken, SP1-es. Bármely programban ugyanazt produkálja mint amit az előbb leírtam. Próbáltam egy fullos doksit is, és próbáltam csak 1 karaktert kinyomtatni, dettó ugyanúgy viselkedik.

#14 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 12:55

Driver újratelepítés? (a régit ne szedd le, és ha ajánlgatja, hogy azt használná, ne hagyd neki)

#15 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:27

Sajna én is beleestem ebbe a"HP" hibába:
Kép

Telepítettem már újra a drivert, töröltem a hálózati nyomtatót, a spool mindenhol üres........ :confused:

Mi a sz@rt lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy b@sszam ki az ablakon! :Đ
Sikerült már valakinek ezt a problémát megoldani?

Szerk: HP845c

Szerkesztette: arsenlupin 2009. 03. 02. 19:28 -kor

Üdv:Arsene

#16 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 08:05

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:27

Sajna ...........

Az idő megoldotta! :D  Egy nap elteltével, üres a nyomtatási sor! :cool:
Üdv:Arsene