nyomtatási sor törlése nem megy mindig
Elküldve: 2008. 03. 28. 11:56
van úgy hogy wordben megnyomom a nyomtatást,mégsem kezdi el nyomtatni hanem csak felveszi a listára de ennyi.
és ha törölni akarom akkor meg nem törli ki a nyomtatási listáról.hiába ujrainditom a gépet,lecsatlakoztatom a nyomtatot meg vissza...de semmi.ugyanugy ott van a listán,és nem nyomtat,és törölni sem lehet.
van erre valami program vagy más modszer hogy töröljem a nyomtatási listán lévőket?
mert a hagyományos(del gomb)al nem megy.
Elküldve: 2008. 03. 29. 07:08
Néha percekig tart, és elsősorban (nyomtató) kommunikációs hibára vezethető vissza.
Pl a nyomtató tulajdonságainál kacsold ki a "Kétirányú kommunikáció"-t (a HP-k lanon jellemző példa erre).
Elküldve: 2008. 03. 29. 08:20
Elküldve: 2008. 03. 30. 00:32
1. a vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->szolgáltatások alkalmazások belül keresd meg a Nyomtatásisor-kezelő szolgáltatást, majd jobb klikk rajta és leállítás.
2. a \WINDOWS\system32\spool\PRINTERS mappa tartalmát töröld ki.
3. az első pontban említett szolgáltatást keresd meg megint, majd jobb klikk rajta és indítás.
Innentől fogva a nyomtatási sornak üresnek kell lennie. Utoljára nekem akkor kellett ilyen módszerhez folyamodnom, amikor az egy HP nyomtató überstabil driverétől folyton lefagyott a nyomtatásisor-kezelő ha PDF-et akartam nyomtatni. Aztán reboot meg akármi hiába volt, a beragadt nyomtatás azonnal újra fagyasztotta a szolgáltatást.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 04. 02. 10:52
Nekem hasonló a problémám, mint cibuu-nak. Egy iskola géptermében a hálózat minden gépén hálózati nyomtató (HP LaserJet 1150) van beállítva. Valamelyik ügyes diák nyomtatott a netről egy weboldalt, de ezt nem nyomtatja ki, benne van a nyomtatási sorban már napok óta, törölni nem lehet. Jelzi ugyan, hogy törölt, de fizikailag nem veszi ki a sorból, ergo más dokumentumot sem lehet nyomtatni, a hálózat egyik gépéről sem.
Már mindent kipróbáltam ami eddig segített. Azt is, amit root_kiskacsa javasolt, csak az a probléma, hogy a system32\spool\PRINTERS mappa tartalma üres, ergo nincs mit törölni? :confused:
Könyörgöm segítsetek, mert már az őrület határán állok, és a gépterem egyetlen gépéről sem tudok nyomtatni.
A segítséget előre is köszönöm.

Elküldve: 2008. 04. 03. 13:06
Hálózaton ez azért nem annyira egyértelmű.
Én pl innen símán látom, hogy a kollégám 3 szobával odébb épp nyomtat a saját nyomijára (hála az XP automata felderítésének, kinnvan a listámon az ő nyomtatója is).
Elküldve: 2008. 04. 03. 13:29
Elküldve: 2008. 04. 03. 19:20
A hálózaton csak egy gépen néztem meg a printers mappa tartalmát. A szerveren, (amin az op. r. egy Win 2003 server) azóta időközben sikerült töröltem a tartalmat, de a helyzet nem lett sokkal jobb. Azóta ha nyomtatni akarok bármely gépről, látszólag elkezdi az állományt beolvasni a nyomtató memóriájába, de közben " lefagy" a programot csak a feladatkezelővel tudom lelőni, ezután hirtelen minden ikon eltűnik az asztalról és csak kis idő munlva tér magához a rendszer. A nyomtatási sorban megjelenik a nyomtatott állomány, majd 1 perc után közli, hogy nem képes nyomtatni a tételt. Ha ezek után törlöm a nyomtatási sorból, néhány perc múlva megteszi.
Szóval most az a helyzet, hogy lehet a nyomtatási sort törölni, de nyomtatatni továbbra sem tudok. Hülyét kapok ettől. Tudtok segíteni?
Elküldve: 2008. 04. 03. 20:16
Számos low-end / középkategóriás HP nyomtató drivere csak mértékkel (vagy sehogy se) fut Vista alatt, de ha megy is, akkor is kiakad a bonyolultabb dokumentumoktól, mint pl. egy képpel teli Word dokumentumtól vagy egy PDF-től.
Mivel a 1150 azonban PCL-kompatibilis, megpróbálkozhatsz más PCL nyomtató driverével is, pl. egy LaserJet 4L-lel.
Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 04. 03. 20:23 -kor
Elküldve: 2008. 04. 05. 09:31
Minden HP Laserjet nyomtató hajtható a windóz alap "HP LaserJet" driveréver.
Szintúgy a Deskjetek az alap (típusjelölés nélküli) "HP DeskJet" driverrel. Természetesen csak azok egyszerűbb tudását lehet kihasználni, de az esetek 90%-ában úgyis csak szövegnyomtatásra használják őket.
Elküldve: 2008. 04. 05. 14:24
Azóta az összeset kidobáltuk, lett Xerox és Xerox-licenszes Samsung, és semmi gond.
HP-t meg vegyen aki akar

Elküldve: 2008. 04. 06. 01:07
Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 9:31
Minden HP Laserjet nyomtató hajtható a windóz alap "HP LaserJet" driveréver.
Szintúgy a Deskjetek az alap (típusjelölés nélküli) "HP DeskJet" driverrel. Természetesen csak azok egyszerűbb tudását lehet kihasználni, de az esetek 90%-ában úgyis csak szövegnyomtatásra használják őket.
Üzenem a szakszerviznek, hogy akkor próbálják meg ezt egy PCL nyelvet nem látott, csak Host-Based-et támogató HP nyomtatóval. Mert jóformán az összes 20 000 Ft alatti SOHO nyomtató mellőzi a PCL nyelvet. Természetesen a PCL-esekre (így a szóban forgó 1150-esre is) igaz amit írsz.
Annyira kell ügyelni, hogy az alap HP LaserJet driver az nagyon univerzális, tehát telepítés után célszerű testreszabni az adott nyomtató tulajdonságaihoz.
DeskJetekkel nem tudom mi a helyzet, azokkal nincs tapasztalatom.
Elküldve: 2008. 04. 08. 09:43
Elküldve: 2008. 04. 09. 12:55
Elküldve: 2009. 03. 02. 19:27
Telepítettem már újra a drivert, töröltem a hálózati nyomtatót, a spool mindenhol üres........ :confused:
Mi a sz@rt lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy b@sszam ki az ablakon! :Đ
Sikerült már valakinek ezt a problémát megoldani?
Szerk: HP845c
Szerkesztette: arsenlupin 2009. 03. 02. 19:28 -kor
Elküldve: 2009. 03. 04. 08:05
Idézet: arsenlupin - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:27
Az idő megoldotta!