HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   apx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:42

A wine már megy:) Köszi!

#1182 Felhasználó inaktív   apx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 14:49

most pedig mindegyik átváltott Idle-re....érthetetlen

#1183 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:22

Sziasztok egy kis gondom támadt telepítés ügyben.
Nemrég átáltam athlon64-re.  Konfiguráció:Alaplap Asus A8V delux (via Kt800pro) integrált sata Promise 20378 RAID controller sima ide módban, illetve egy venice 3000+ valamint a "régi" 200G seagte sata vinyóm. A gond a következő: telepítésnél mindig kiírja hogy powernow-k8: Bios error -no PSB erről sajnos semmi ötletem nincs hogy vajon mi lehet. De feltelepül minden gond nélkül viszont a következő indításnál azt írja hogy:

Idézet

Hiba a rendszer betöltésekor
és ezt nem igazán értem mivel azt állítottam be hogy "Telepítés a kiválasztott merevlemez MBR területére (AJÁNLOTT)".  A boot sequenc-nél első helyre van állítva a raid vezérlő vagyis az jó ellenkező esetben nem irná ki magyarul amit ki ir. Lehet hogy a külső raidvezérlővel van a gond? Ennek ellentmond hogy feltelepülni feltelepül csak éppen nem lehet elindítani illetve hogy a knopix minden gond nélkül megy vele. Amugy megpróbáltam azt is hogy a sima sata vezérlőre kötöttem és ugy telepítettem de hasonlü eredményel járt. Amugy tuning nincs és a biosba minden alapon van.  Vajon mi lehet a gond? u.i: Még biost is frissitettem az alap 13-ról a laegujabb 14re.

#1184 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 09:51

Találtam 1 linket de nem lettem okosabb...
Alapesetbe ki van/volt kapcsolva a cool n quiet de megpróbáltam hátha az hiányzott neki a boldogsághoz de nem.

Szerk:
Aztán itt van még 1 link de ez olyan kernel forgatós fajta, szóval nem tudom menni fog e?, nagyon örülnék némi segítségnek. Most az lesz hogy elolvasom a linuxforum.hu kernel forgatás how to-t aztán majd jelentkezem. Köszi hogy elolvastad.

Szerkesztette: alonso123 2005. 09. 18. 10:04 -kor

#1185 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 10:47

Idézet

Aztán itt van még 1 link de ez olyan kernel forgatós fajta, szóval nem tudom menni fog e?, nagyon örülnék némi segítségnek. Most az lesz hogy elolvasom a linuxforum.hu kernel forgatás how to-t aztán majd jelentkezem. Köszi hogy elolvastad.

Csak tanács UHUhoz: Tedd fel a 2.CDről a kernelforrást és azt fordítgasd magadnak, mert abban legalább benne vannak a fejlesztők patchei is!
In Flames We Trust

#1186 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 11:07

Idézet: pascal - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 9:47

Csak tanács UHUhoz: Tedd fel a 2.CDről a kernelforrást és azt fordítgasd magadnak, mert abban legalább benne vannak a fejlesztők patchei is!

parancssorban  (karbantartás mód alatt) meg lehet csinálni?

*Szerk*:
Most azt csinálom hogy feltelepítem mivel a telepítést követően az első ujraindításig teljes értékű az oprendszer. Majd a linuxforum.hu alapján megpróbálom megcsinálni a kernel fordítás.  Az innen letöltött kernel modulokkal.

Még egy na jó két láma kérdés (épp illeszkedik a topic ciméhez):
1  azzal hogy a kernelt matatom ugye nem ronthatok el semmit? Ugy mint fizikailag vagy softveresen (particiós tábla) a linux ugy se megy szóval nem gond ha azt elrontom. 
2 azzal ha sikerül a fordítás akkor nekem 64 bites oprendszerem lesz?

Szerkesztette: alonso123 2005. 09. 18. 11:36 -kor

#1187 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 11:22

Idézet

parancssorban  (karbantartás mód alatt) meg lehet csinálni?

ööö Még nem próbáltam, de kernelt akár másik gépen is forgathatsz :)
In Flames We Trust

#1188 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:23

VAlami nagyon nem stimmel felraktam a 2. cd-ről a kernel forrást majd beírtam sima userként illetve rootként is hogy make config, make menuconfig-ot de nem hagyta magát.  Azt írja

Idézet

no rule to make menuconfig
. Nem kéne valami csomagot felrakni még hogy lehessen a kernelt fordítani? Én minden kernel kezdetű csomagot felraktam. 

#1189 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:38

Most olvastam hogy a késöbi linux kernelekbe 2.6.11-tól felefele már nincs gond meglehet azt csinálni hogy leszedek 1 kernelt a kernel.org-rol? És azt fordítom kedvenc distribem az uhu linux alá? Ja amugy meg van a megoldás hogy mért nem ment korábban a fordítás a "make menuconfig" parancsot nem a /usr/src/-be adtam ki ok-ok láma dolog de most csinálom először.

#1190 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:59

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:38

Most olvastam hogy a késöbi linux kernelekbe 2.6.11-tól felefele már nincs gond meglehet azt csinálni hogy leszedek 1 kernelt a kernel.org-rol? És azt fordítom kedvenc distribem az uhu linux alá? Ja amugy meg van a megoldás hogy mért nem ment korábban a fordítás a "make menuconfig" parancsot nem a /usr/src/-be adtam ki ok-ok láma dolog de most csinálom először.

Mindig meg lehet csinálni, hogy kernel.orgról építesz kernelt, de ez desktop distrók esetében, mint pl az uhu, kicsit mélyebb ismereteket igényel. Egyeészt az uhus kernelben vannak mindenféle patchek, meg kell initrd mindenképp, stb stb, anniyra már nem emlékszem hogy uhunak milyen extrái voltak, meg 1.2 kernelét nem nézegettem még.

Szóval a legegyszerűbb, ha apt-get install kernel-source, vagy valami hasonló nevű csomag, aztán, ha normális az uhu, akkor valahol a /boot alatt megvan a futó kernel .configja, azt bemásolod, és utána csak azon állítasz, amin muszáj, a többi dolgot nem bántod, így van a legtöbb esélyed arra, hogy ne szívj sokat. Persze megpróbálhatod kitakarítani a fölösleges szemet, ha akarod :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1191 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 14:36

Sziasztok!
Most telepítettem az UHU 1.2 linuxot. Nem működik az egyik oldalon a hang. Integrált AC97 hangkártya van az alaplapon (ABIT IC7).
Négy hangszórót használok, a front csatorna működik, a hátsó csatornának csak az egyik oldala. Mit kell állítanom a helyes működéshez?
Vki mondjon vmi okosságot légyszi! Thx.

#1192 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 06:20

Ellenörizd a kábelezést!

Üdv.

#1193 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 09:02

Idézet: pet - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 7:20

Ellenörizd a kábelezést!

Üdv.

Azzal nincs semmi gond, Win Xp alatt működik minden rendesen. Csak Linux alatt nem működik.

#1194 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 15:57

Idézet: ggyury - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 15:36

Sziasztok!
Most telepítettem az UHU 1.2 linuxot. Nem működik az egyik oldalon a hang. Integrált AC97 hangkártya van az alaplapon (ABIT IC7).
Négy hangszórót használok, a front csatorna működik, a hátsó csatornának csak az egyik oldala. Mit kell állítanom a helyes működéshez?
Vki mondjon vmi okosságot légyszi! Thx.

Milyen mixert használsz?
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1195 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:02

Hali

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Wireless netem van, egy usb-s linksys wusb 11. v2.6
a hálókártyát detektálja az uhu 1.2, de nem megy a net.
iwconfig wlan0 - beállítom az essid-t, vezéreltre rakom a modot, és abban a pillanatban ahogy rákapcsolódnék a netre megfagy a rendszer, villog a billentyűzet, egyszóval nem segít semmi, csak a reset.

Ha a kártyabeállításoknál dhcp-n hagyom, vagy beállítom az alapért. átjáró, dns stb. akkor is.

Most a suse linux alól írók, működik rendesen, itt is kézzel kellet beállítani mindent, de működik. Annyi furcsaság van, hogy ki kell kapcsolni a gépet ha linux után winre váltanék vagy fordítva, és egy pillanatra kihúzni a kártyát, mert különben nem lesz net se a linuxon se a winxp-n.

Mi lehet a gond???  :think:  Ill. még annyi hogy felismeri hogy atmel driver kell, és aktív is a kártya. Titkosítások nincsenek beállítva.

#1196 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:15

Senki?  :confused:

#1197 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:24

Idézet: ego27 - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 16:15

Senki?  :confused:

Türelem ;)

Egyébként sajnos ez úgy hangzik, hogy sikerült belefutnod valami driver bugba. Legalábbis a villogó ledek erősen kernel pánikot jelentenek. Ha egyébként a dolog suse alatt megy, akkor valószínű jó lenne kitölteni egy uhus bugreportot.

Kihúzás? Hát itt is csak tippelgetni tudok, hogy a linuxos elhaló driver valami szart hagy a kártyán, és ezért nem sikerül initelni bootkor. Bár ha win->lin irányban is ilyen, akkor nem tudom :think:

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1198 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 15:50

Köszi, ill. még annyi, hogy suse alatt is fagyott, ha nem volt kihúzva az usb-s vevőegység win használat után, úgy működött hogy felállt a rendszer de nem ment a net, akkor usb csati kihúz majd bedug majd csatlakozás wlan0 kinternettel, lett is net de pár pillanat vagy perc múlva az is fagyott, de most hogy ha leállítás után kihúzom majd bedugom akkor tökéletes és nem is kell csinálnom semmit, feláll a rendszer és van net. Ha csak linux megy, többszöri újraindítás, kikapcsolás, stb.  akkor természetesen nem kell huzogatnom a dugót, csak winre váltáskor, vagy win után.
Próbáltam megadni fixen az uhuban is a dolgokat, essid, stb de az nem jött össze, mert arra gondolok, hogy ha már rendszerindításkor meglenne a fix elérése akkor itt is jólenne mint suse alatt, max itt is huzogatnám a kártyát váltáskor.

Hol kellene belőnöm az essidt, stb hogy meg is maradjon fixen, és induláskor tudjon csatlakozni?

#1199 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 29. 09:02

nos, lehet h nem pontosan illeszkedik a topic folyamához, de tud vaki olyan progról linux (elsősorban uhu, vagy bármuilyen magyar nyelvű disztrib) alá, amely kezeli az ms access (.mdb) adatbázisokat?  vagy ne is álmodjak ilyenről? fél éve olvastam egyről, ami fizetős volt (cirka 22 ropi átszámolva, de már a nevére sem emlékszem)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1200 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:10

Idézet: avman - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 10:02

nos, lehet h nem pontosan illeszkedik a topic folyamához, de tud vaki olyan progról linux (elsősorban uhu, vagy bármuilyen magyar nyelvű disztrib) alá, amely kezeli az ms access (.mdb) adatbázisokat?  vagy ne is álmodjak ilyenről? fél éve olvastam egyről, ami fizetős volt (cirka 22 ropi átszámolva, de már a nevére sem emlékszem)

# apt-cache show openoffice.org2-base
Package: openoffice.org2-base
Priority: optional
Section: editors
Installed-Size: 8192
Maintainer: Debian OpenOffice Team <debian-openoffice@lists.debian.org>
Architecture: i386
Source: openoffice.org2
Version: 1.9.129-0.1ubuntu2
Replaces: openoffice.org2-core (<< 1.9.114), openoffice.org2-common (<< 1.9.114)
Depends: openoffice.org2-core (>> 1.9.129), libc6 (>= 2.3.4-1), libgcc1 (>= 1:4.0.1), libglib2.0-0 (>= 2.8.0), libmdbtools, libstdc++6 (>= 4.0.1), libstlport4.6c2, java-gcj-compat | j2re1.4 | java2-runtime, openoffice.org2-java-common
Suggests: unixodbc, libmyodbc | odbc-postgresql | tdsodbc | mdbtools, libmysql-java | libpg-java | libsapdbc-java
Filename: pool/main/o/openoffice.org2/openoffice.org2-base_1.9.129-0.1ubuntu2_i386.deb
Size: 3581430
MD5sum: 902e644b30ea092b0920ce2a927e8b47
Description: OpenOffice.org office suite - database
OpenOffice.org is a full-featured office productivity suite that provides
a near drop-in replacement for Microsoft® Office.
.
This package contains the the database component for OpenOffice.org,
a full-featured office productivity suite that provides a near drop-in
replacement for Microsoft® Office.
.
You can extend the functionality of OpenOffice.org Base by installing these
packages:
.
  * unixodbc: ODBC database support
  * libmyodbc | odbc-postgresql | tdsodbc | mdbtools: ODBC drivers for:
    - MySQL
    - PostgreSQL
    - MS SQL / Sybase SQL
    - *.mdb (JET / MS Access)
  * libmysql-java | libpg-java | libsapdbc7.5.01-java (contrib): JDBC Drivers
    for:
    - MySQL
    - PostgreSQL
    - MaxDB
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntu
Task: edubuntu-desktop

# apt-cache show mdbtools
Package: mdbtools
Priority: optional
Section: utils
Installed-Size: 236
Maintainer: Filip Van Raemdonck <mechanix@debian.org>
Architecture: i386
Version: 0.5.99.0.6pre1.0.20050409-1ubuntu3
Depends: libc6 (>= 2.3.4-1), libglib2.0-0 (>= 2.7.1), libmdbtools, libreadline4 (>= 4.3-1)
Filename: pool/main/m/mdbtools/mdbtools_0.5.99.0.6pre1.0.20050409-1ubuntu3_i386.deb
Size: 61778
MD5sum: a75dafa8b24af761af4485444534058a
Description: JET / MS Access database (MDB) tools
These are various tools for manipulation JET / MS Access database (MDB) files:
  * utils  - provides command line utilities to list tables, export schema,
                and data, show the version of the files, and other useful stuff.
  * mdb-sql - a command line SQL tool that allows one to type sql queries and
                get results.
  * odbc      - An ODBC driver for use with unixODBC driver manager.  Allows
                one to use MDB files with PHP for example.
.
http://mdbtools.sourceforge.net/
https://sourceforge....jects/mdbtools/
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntu

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.