HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 10. 22:13

Hurtelen kellett feltennem egy uhu 2.0-as linuxot. A problemam, hogy nem tudtam tajekozodni es most szivok a vga-val. Egy quadro xgl980-rol van szo. Az hagyjan, hogy nem boldogulok a driverrel (egyelore nem kell) - a nagyobb problema, hogy keptelen vagyok megvaltoztatni a kepernyo felbontast. Default 1024x768 van/marad. 22"-os wide-on meg ez eleg erdekes...

Vezerlopultban - grafikus felulet alatt probalkozom. 60Hz-es parossal is probaltam, semmi. Teszt kep jo, nyomom az ok-ot, mint suket a csengot - marad a felbontas ua.

Nem tudom szamit-e, cd-s meretu image file-bol installaltam, teljes modban. Gnome-ot hasznalok (cd-nel nincs alapbol kde).

Kernem a gyors segitseget es az elnezest a hibak miatt!

Szerkesztette: PeppeR 2008. 04. 10. 22:16 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1582 Felhasználó inaktív   Cikász 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:48

Sziasztok. Szomszédom vett egy UHU-s laptopot és szeretném megkérdezni (bocs ha régebben volt), hogy tudok-e felrakni rá valami winfos emulátor-t. Tök régi gyerekjátékokat kellene futtatni rajta (manó matek pl.)
Mert semmi komolyat nem akarnak vele csak netezni meg leveleket nézegetni, arra pedig tökélees lenne ez az oprendszer.
Köszi.

#1583 Felhasználó inaktív   miks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:54

Idézet: Cikász - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:48

Sziasztok. Szomszédom vett egy UHU-s laptopot és szeretném megkérdezni (bocs ha régebben volt), hogy tudok-e felrakni rá valami winfos emulátor-t. Tök régi gyerekjátékokat kellene futtatni rajta (manó matek pl.)
Mert semmi komolyat nem akarnak vele csak netezni meg leveleket nézegetni, arra pedig tökélees lenne ez az oprendszer.
Köszi.

Wine

sudo apt-get install wine
Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!

#1584 Felhasználó inaktív   Cikász 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 13:58

Idézet: miks - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 10:54

Wine

sudo apt-get install wine

na de itt 9 fajtát lehet letölteni? melyik a jó uhu 2.1-hez?

#1585 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:47

Helló!
Teljesen kezdő linuxos vok. Lenne egy kérdésem. Van olyan hely ahonnan  a cedegát ingyen le lehet szedni. Uhu linuxot használok és torrenten találtam is cedegát de ugy tudom h nem mindegy h milyet szedek le. Tehát akkor uhuhoz valót kéne leszednem de sajna olyat hiába kerestem , nem találtam. Esetleg valami ötlet h honnan lehetne leszedni vagy ha valaki elküldené mailben azt megköszönném. Előre is kössz.
JA és a mail címem: juhi2@freemail.hu

#1586 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:07

Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:47

Helló!
Teljesen kezdő linuxos vok. Lenne egy kérdésem. Van olyan hely ahonnan  a cedegát ingyen le lehet szedni. Uhu linuxot használok és torrenten találtam is cedegát de ugy tudom h nem mindegy h milyet szedek le. Tehát akkor uhuhoz valót kéne leszednem de sajna olyat hiába kerestem , nem találtam. Esetleg valami ötlet h honnan lehetne leszedni vagy ha valaki elküldené mailben azt megköszönném. Előre is kössz.
JA és a mail címem: juhi2@freemail.hu

Játékok futtatásával a wine is egész jól elboldogul. Ha warezolni akarsz akkor meg menj vissza windowsra.
In Flames We Trust

#1587 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 09:07

Nie wieder winfos :D  Tetszik ez a magyar linux csak még sokat kell tanulni róla.Csak azt olvastam valahol hogy lehet valami olyan verziót leszedni ami nem tud minden effektet de működik...de tetszik a wine csak eddig két sikerem volt vele starcraft és Age of Mithology másnál mindig elszáll ilyen olyan hibaüzenettel. Esetleg nem tund avalaki valami univerzális beállítást amivel sok minden használható hibamentesen? Natív dll-eket meg tudom oldani. Előre is kösz!
másik kérdés: az a gondom hogy dunsztom sincs a csaomagkészítésről. (amit elolvastam dokumentációt attól nem lettem okosabb) és szeretnék felrakni valami virtuális cd meghajtót. Leszedtem az acetoneiso de az tar-ba van tömörítve és ami readme-jében van leírva telepítési útmutató ahhoz vagy én vagyok hülye vagy nem működik (./configure...make...make install) úgyhogy ha valaki tuna segíteni ez ügybe is hálás lennék (bármilyen progi jó lenne csak működjön)

#1588 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 11:32

Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 10:07

Nie wieder winfos :D  Tetszik ez a magyar linux csak még sokat kell tanulni róla.Csak azt olvastam valahol hogy lehet valami olyan verziót leszedni ami nem tud minden effektet de működik...de tetszik a wine csak eddig két sikerem volt vele starcraft és Age of Mithology másnál mindig elszáll ilyen olyan hibaüzenettel. Esetleg nem tund avalaki valami univerzális beállítást amivel sok minden használható hibamentesen? Natív dll-eket meg tudom oldani. Előre is kösz!
másik kérdés: az a gondom hogy dunsztom sincs a csaomagkészítésről. (amit elolvastam dokumentációt attól nem lettem okosabb) és szeretnék felrakni valami virtuális cd meghajtót. Leszedtem az acetoneiso de az tar-ba van tömörítve és ami readme-jében van leírva telepítési útmutató ahhoz vagy én vagyok hülye vagy nem működik (./configure...make...make install) úgyhogy ha valaki tuna segíteni ez ügybe is hálás lennék (bármilyen progi jó lenne csak működjön)

Az UHUt nagyjából arra találták ki hogy felteszed az alap installt és azt használod. Ha mindenféle desktop célokra akarod használni a gépet, akkor lehet egy ubuntuval jobban jársz. Sokkal több csomag érthető el a rendszerhez.
A winehoz univerzális beállítás nincs, az appdb.winehq.orgon tudod böngészni egy adott programhoz a tippeket/trükköket.

Amúgy amit letöltöttél az a program forrása. Ezt a configure,make párossal tudod lefordítani a gépedre. Az hogy ez nem működik valószínüleg azt jelenti hogy nem rendelkezel a szükséges fejlesztői csomagokkal, ezeket külön kell telepítened.

ps: a windows (különösen az xp) egy teljesen korrekt rendszer, nem azt mondom hogy egyetértek a felépítésvel, és a microsoft üzleti modelljével, viszont a rendszer stabil és (több-kevesebb) hozzáértéssel használható. Attól hogy winfosnak hívod, se nem fogsz hozzá jobban érteni, se nem kelltesz szimpátiát itt senkiben.
In Flames We Trust

#1589 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 12:32

OKOK no winf... csak nekem elég rossz tapasztalataim vannak vele pedig nem mostanában kezdtem és értek is hozzá....

azért nem akartam más disztribet kipróbálni mert ez magyar fejlesztés, és eddig egy kicsit komolyabb videószerkesztőn meg ezen a virtuális meghajtón kívül semmit sem hiányoltam belőle.

szerintem fent vannak azok a dolgok amik kellenek ahhoz hogy leforuljon a progi. Legalábbis azt hiszem
a configure dolgozik a make meg asszem azt írja ki utána hogy nem talál semmit amivel dolgozhatna

#1590 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:10

Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 12:32

a configure dolgozik a make meg asszem azt írja ki utána hogy nem talál semmit amivel dolgozhatna

Akkor a configure feleslegesen dolgozott.
Vagy hibát talált.

Neked is meg kéne találnod.
Aztán megmutatni nekünk.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1591 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:26

Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 13:32

azért nem akartam más disztribet kipróbálni mert ez magyar fejlesztés, és eddig egy kicsit komolyabb videószerkesztőn meg ezen a virtuális meghajtón kívül semmit sem hiányoltam belőle.

Nem magyarabb mint egy kiwi (ez egy ubuntu remix), ha csak ez a gond.
Virtálismeghajtógondjaid pedig ISO képek esetén bőven elég a mount parancs, ha több formátum kell akkor pedig nézz rá a fuseiso-ra, hátha van hozzá csomag/könnyebben fordul.

Idézet

szerintem fent vannak azok a dolgok amik kellenek ahhoz hogy leforuljon a progi. Legalábbis azt hiszem

Mit mondott a configure? Tudsz angolul?
In Flames We Trust

#1592 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 05:57

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy hol lehet bejutni a tüzfalbeállitásokhoz. Tehát hogy lehet programokat blokkolni,illetve engedélyezni az uhunál. Thanx elöre is a segitséget.

#1593 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 08:11

Idézet: campero - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 6:57

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy hol lehet bejutni a tüzfalbeállitásokhoz. Tehát hogy lehet programokat blokkolni,illetve engedélyezni az uhunál. Thanx elöre is a segitséget.

Csomagszintű tűzfalad van csak, google: iptables és beállítások. Ha a program mindig egy portot használ akkor könnyen blokkolhatod.
Tűzfalról jut eszembe: az uhunak nincs épkézláb security támogatása
In Flames We Trust

#1594 Felhasználó inaktív   campero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 07:15

Idézet: pascal - Dátum: 2009. máj. 30., szombat - 8:11

Csomagszintű tűzfalad van csak, google: iptables és beállítások. Ha a program mindig egy portot használ akkor könnyen blokkolhatod.
Tűzfalról jut eszembe: az uhunak nincs épkézláb security támogatása

Thanx a helpet!

#1595 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 08:00

Azt azért hozzá kell tenni, hogy Linux alatt nem olyan létszükséglet az alkalmazásszintű tűzfal. Nem úgy van, mint Windows alatt, hogy minden xar ki akar menni a netre infót szivárogtatni a tudtod nélkül, akaratod ellenére. Linuxon eleve csak olyan programok futnak, amit te telepítettél, beállítottál. Nagyon ritkán van szükség alkalmazás szintjén tűzfallal blokkolni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó